Προς το περιεχόμενο

Που μπορω να δωρισω ενα παλιό PC?

SupaCoopa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο σκακιστικός όμιλος που παίζω ψάχνει κάποιον να του δωρίσει έναν υπολογιστή,γιατί τα οικονομικά δεν επαρκούν για την αγορά υπολογιστή.Αν σου φαίνεται καλή ιδέα πες μου.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (Νεολαία Νέας Δημοκρατίας, απο ότι κατάλαβα!!!) λέει ο φίλος ποιο πάνω! Θα δωρίσει Η/Υ σε κομματική οργάνωση;;; Έλεος πια!!! Έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται!

Κατά την γνώμη μου, μια φτωχή οικογένεια θα το εκτιμούσε πιο πολύ απο τόν καθένα. Δεν πιστεύω στην Μη-Κερδοσκοπικές εταιρείες!

Δημοσ.

εγω θα το δινα σε καποιο ξαδερφάκι , ανηψάκι κτλ να γλυτωσει και ο μπαμπας του τα λευτα για το playstation :P αλιως θα το εδινα σε καπιο γνωστό στην γειτονια , πολυκατοικιά και γενικα καπου που θα ειμαι σιγουρος πως θα το εχει αυτοςπου θα του το δοσω και οτι θα χρησημοποιήται και δεν θα μαραζώνει!:)

Δημοσ.
ego xero 1-2 oikogeneies ftoxadakia.An se endiaferei analambano na to paralabo kai na to doso. As pliroso kai metaforika xalali an ine gia kalh praksh

Χε! Χε! Χε! Άστο κάτω... προηγούνται άλλοι! :lol:

Το πιο σωστό και συνετό είναι να κάνει ο ίδιος την παράδοση εκεί που θέλει κι όχι μέσω κάποιου άγνωστου μεσολαβητή... Ε; Τι λες κι εσύ; :grin:

Δημοσ.
Τι ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (Νεολαία Νέας Δημοκρατίας, απο ότι κατάλαβα!!!) λέει ο φίλος ποιο πάνω! Θα δωρίσει Η/Υ σε κομματική οργάνωση;;; Έλεος πια!!! Έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται!

Πραγματικα ελεος........

Τελος παντων ειμαι της αποψης οτι τα παλια PC εχουν συναισθηματικη αξια (για μενα τουλαχιστον εντονη) και δεν δωριζονται ευκολα οσο παλια κι αν ειναι. Αν το εδινα (που δεν θα το εδινα... sorry γι αυτο) θα το εδινα σε καποια φτωχη οικογενεια αρκει να ειχα καποια βεβαιοτητα οτι θα το πονουσαν οπως εγω...

Δημοσ.

Για δες τι γινεται, ο κοσμος εχει προβλημα να παρει, ποτε να δωσει, κι ομως! :shock:

Τις προαλλες ξαναεστησα εναν P1 133 40 Mb RAM (το πρωτο μου PC) και του εβαλα win98. Δουλευει μια χαρα για το προσωπο που τον ηθελε! Και χωρις antivirus, καινουργια λειτουργικα και αλλα programs δε μπορεις να φανταστεις ποσο γρηγορος ειναι!! Τον ειχα για πεταμα αλλα ποτε δε ξερεις...

Εγω θα το χαριζα σε καποιο συγγενικο/αγαπητο μου προσωπο καταρχην. Οποιον το χρειαζεται περισσοτερο. Αλλα αν θες να ξεμπερδευεις με δαυτον, υπαρχουν απειρα μερη που θα το δεχοταν ευχαριστως.

Δημοσ.

Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου που πέρσυ τέτοια εποχή ήθελα να χαρίσω το κατεβαστήρι μου (P200mmx), και ρωτώντας σε ένα τηλέφωνο των παιδικών χωριών SOS (είχα δει κάτι στην τηλεόραση και μου άρεσε η δουλειά που έκαναν), με ρώταγαν με ένα ύφος του στυλ είναι παλιό και αδύναμο μηχάνημα, και πρέπει να μας το φέρετε εργάσιμες ώρες (?) κλπ κλπ....

Οπότε ρώτησα τον φαρμακοποιό της γειτονιάς για καμμιά οικογένεια με ανάγκη ή άρρωστο παιδάκι και βρήκα, ομογενείς (απο Ουκρανία νομίζω), με το αγοράκι με όγκο στο κεφάλι και το κοριτσάκι στην 6η Δημοτικού... Το έστησα απο την αρχή με win 98 και τα πολύ βασικά συν κάτι παιχνιδάκια απλά, και το χάρηκα τόσο πολύ ρε παιδιά που ότι και να λέμε είναι λίγο.... μάλιστα το καλοκαίρι τους χάρισα και ένα HP820 που δεν ήθελε ο αδελφός μου - αν και τα μελάνια του είναι πανάκριβα...

Η ανάγκη και τα φτωχά παιδιά είναι γύρω μας, αρκεί να ψάξουμε λίγο.... στους οργανισμούς κάνουν δώρα και εισφορές οι εταιρίες, οι γείτονές μας έχουν περισσότερη ανάγκη.

Δημοσ.

Στο Χατζηκυρακειο Ιδρυμα, Στο Χαμογελο του παιδιου και σε αλλες τετοιες οργανωσεις, εγω ολα τα παλαια μου εκει τα δινω ;)

Δημοσ.

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί πρέπει να δίνομε κάτι μόνο όταν είναι άχρηστο για μας καθώς και γιατί πρέπει να το δίνομαι σε γνωστό γείτονα συγγενή …μήπως για να εισπράττομε την ευγνωμοσύνη τους αφού εκ τον πραγμάτων θα τους συναντάμε συχνά ??

Γεια και χαρά

Δημοσ.

Αυτα που λες φιλαρακο θα ηταν πολυ ωραια και ομορφα σε μια ουτοπικη κοινωνια. Αλλα δυστυχως τετοια κοινωνια δεν υπαρχει, τουλαχιστο στο συνολο της.

Χαριζουμε κατι που δε το χρειαζομαστε γιατι αν χαριζαμε κατι που χρειαζομαστε δεν εχει νοημα να το αγοραζουμε εξαρχης... Εκτος αν μας περισσευουν. Και οταν λεω περισσευουν εννοω να μην υπαρχει προβλημα βιωσιμοτητας, που πολλοι μπορουν να αντιμετωπισουν ανετοτατα σε τουτη τη χωρα αν σταματησουν εχουν τους γονεις τους για στηριγμα. Εκτος αν καποιος θελει να τα παιρνει απο τους γονεις του και να τα δινει σε αλλους.

Οσο για τους συγγενεις και φιλους, αν καποιος συγγενης ή γνωστος σου το εχει αναγκη δε θα του το δωσεις? Ειναι ισως αυτοι που κοιταμε πρωτα, γιατι αν δε τους δουμε εμεις ποιος θα τους δει?

Δημοσ.
Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί πρέπει να δίνομε κάτι μόνο όταν είναι άχρηστο για μας καθώς και γιατί πρέπει να το δίνομαι σε γνωστό γείτονα συγγενή …μήπως για να εισπράττομε την ευγνωμοσύνη τους αφού εκ τον πραγμάτων θα τους συναντάμε συχνά ??

Γεια και χαρά

Μην το βλέπεις έτσι,παρακαλώ.

Πριν κάτι χρόόόνια,μου φέρανε τα παιδάκια της κοπέλας που μας βοηθούσε στο σπίτι (Πολωνάκια),έναν Α.Τ.(8088,αυτόν τους χάρισαν...).Τους είπα να τον αφήσουν κάτω στα σκουπίδια και μέσα σε δύο ώρες είχαμε στήσει μαζί (ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι),σαν παιχνίδι με lego,έναν 486 dx 100mhz,με 256kb εξωτερική μνήμη cache(έπαιρνε chipάκια στη μητρική πάνω),64 mb ram,με modem(ναι,ενάμισυ χρόνο έμπαινα net μ' αυτόν,πριν τον "στείλω"),με Win95,με εκτυπωτή ακίδων,με Office,με dxr2(ναι,έπαιζε και dvd,όποιος θέλει το πιστεύει),με κάρτα ήχου,με ηχεία,με βιβλία πάνω στο λειτουργικό και τα proggies,με,με,με...

Μία φορά τα ξανάδα,όταν θέλανε να τους δείξω πως κάνουνε mp3,μετά η μάνα τους (ξανα)παντρεύτηκε και έφυγαν απ' τη γειτονιά...

Τι θέλω να πω,μ' αυτή τη mini_ιστορία:Χαίρεται εξ' ίσου,μαζί με τον αποδέκτη και ο δωρητής,όσο κι αν φαίνεται περίεργο.Εκτός κι αν το συναισθηματικό του firewall (=η θωράκιση,κατά Reich) τον εμποδίζει να το αισθανθεί....

Μπα σε καλό σας,τι με βάζετε να γράφω,χρονιάρες μέρες,καλές γιορτές!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...