Προς το περιεχόμενο

Δικτυο με καλώδιο

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ευχαριστώ για την βοήθεια!!το είδα αυτό αλλά νόμιζα ότι έλεγε για μοίρασμα του ίντερνετ!!θα το δοκιμάσω και αν δεν καταλάβω κάτι θα ξαναστείλω!!

Δημοσ.

φίλε θέλω να κάνω LAN όχι να μοιράζομαι το ίντερνετ για αρχή τουλάχιστον.Έχω ένα λάπτοπ και έναν σταθερό υπολογιστή!έχω βάλει την κάρτα δικτύου στον σταθερό που δεν είχε, στην συνέχεια ένωσα τις κάρτες δικτυου με καλώδιο ethernet!Το λάπτοπ έδειχνε ότι μια συνδεόταν και μια ότι αποσυνδεοταν το καλώδιο δικτύου από την άλλη ο σταθερός λέει ότι η τοπική σύνδεση είναι αποσυνδεμένη!αν μπορεί κάποιος να βοήθήσει θα ήμουν πολύ ευτιχισμένος, προσπαθώ από το σάββατο αλλά τζίφος!

Δημοσ.

1) Το ίδιο ακριβώς κάνεις.

Αυτό είναι LAN...απλά μοιράζει και internet.

Και χωρίς internet sharing τα ίδια ακριβώς πρέπει να κάνεις.

2) Αφού συνδέεις απευθείας PC-PC ( NIC to NIC ) θέλεις καλώδιο CrossOver και όχι Straight.

Δημοσ.

Ποια η διαφορά του CrossOver και Straight?Για να ξέρω τι από τα δύο έχω!στα XP στις ιδιότητες του υπολογιστή μου, στο όνομα του υπολογιστή πρέπει να πατήσω αναγνωριστικό δικτύου?

Δημοσ.

CrossOver = σύνδεση Hub-Hub , PC-PC , Switch - Switch, Router - Router

Straight = σύνδεση PC - Hub , PC - Switch , PC - Router

Εφόσον δεν σου πιάνει link όταν εννώνεις τα 2 PC, έχεις straight cable εσύ.

Δημοσ.

Όχι.

Αλλά επειδή σε βλέπω πρός redline μεριά, ρίξε μια ματιά στους κανονισμούς του Insomnia.gr μην ξεκινήσεις με κανά εβδομαδιαίο...ρεπό :D

Δημοσ.

Όλα τα καλώδια δικτύου είναι Twisted Pair (Συνεστραμένου Ζευγους), αυτό αφορά το πώς είναι τοποθετημένα τα καλώδια μέσα στο πλαστικό περίβλημα, και στην ουσία δηλώνει ότι είναι συνεστραμένα ανα δύο... το πώς συνδέονται στα βύσματα, είναι άλλο θέμα.

Το παιδί πρέπει να ζητήσει ένα CrossOver ή να πει ότι θέλει να συνδέσει υπολογιστή με υπολογιστή...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ένωσα τους υπολογιστές!!!Λένε και οι δύο ότι συνδέθηκαν με 100mbit/s αλλά όταν πάω στις θέσεις δικτύου στο λάπτοπ και πατάω προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας μπλοκάρει και δεν βγάζει τον σταθερό ενώ όταν κάνω το ίδιο με τον σταθερό δεν υπάρχει πρόβλημα και έτσι δεν μπορώ να κάνω μεταφορά αρχείων ούτε να παίξω παιχνίδια LAN!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...