Προς το περιεχόμενο

nikon d 50

kosko42

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα αυτο ειναι το πρωτο μου review γι αυτο θελω λιγη επιηκεια,λοιπον δηλωνω ως πανευτυχης κατοχοσ μιας nikon d 50,λοιπον μιλαμε για μια super d slr μηχανη σχετικα φτηνη και με πολλες δυνατοτητες αναφερω απλως τα χαρακτηρηστικα του:

Η D50 ενσωματώνει αισθητήρα DTC DX Nikon με ανάλυση πάνω από 6 megapixels και προηγμένο επεξεργαστή εικόνας για να πραγματοποιήσετε έξοχες φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα προσφέροντας ταυτόχρονα μηδαμινή ταχύτητα ανταπόκρισης. Πράγματι, η D50 μπαίνει σε ετοιμότητα για φωτογράφιση μέσα σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα για στιγμιαίες λήψεις ενώ διαθέτει burst mode με 2,5 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο !

Η D50 είναι απόλυτα φιλική στο χειρισμό με άκρως κατανοητό μενού ενώ παρουσιάζει συμπαγή και ελαφριά κατασκευή. Η οθόνη ACL 2 ιντσών προσδίδει άνεση στη χρήση και η επαναφορτιζόμενη μπαταρία lithium-ion θα σας επιτρέψει να βγάλετε ως και 2000 φωτογραφίες !

Απελευθερώστε τη δημιουργικότητά σας με την reflex μηχανή D50 !

Προσοχή: η D50 παραδίδεται χωρίς φακό.

Τύπος Τύπος Reflex camera

Pixels Αισθητήρας CCD 6.1 megapixel DX CCD image sensor

Μέγιστη ανάλυση (σε pixels) 3008 x 2000

Οπτική Τύπος εικονοσκοπίου Optical

Οθόνη LCD 2" (5,0cm)

Απόσταση mini (macro) Depends on the lens used

Κανονική απόσταση Depends on the lens used

Οπτικό zoom (ακριβής τιμή) Depends on the lens used

Ψηφιακό zoom (ακριβής τιμή) -

Διαθέσιμες θέσεις ISO ISO auto, 200 to 1600

Διάφραγμα και ταχύτητα speed 1/4000 to 30 secs

Ενσωματωμένο φλας Built in Flash

Flash modes: anti-redeye, anti-redeye with slow synchronisation, slow synchronisation

Αποθήκευση Φορμά εικόνας JPEG, NEF (RAW), combined RAW+JPEG

Κάρτα μνήμης SD Card

Κάρτα μνήμης που παραδίδεται με τη μηχανή No

Εσωτερική μνήμη No

Βίντεο Video mode No

Video σεκάνς (μέγιστη απόδοση) No

Έξοδος TV NTSC or PAL video output

Λειτουργία Webcam No

Πληροφορική Διεπαφή πληροφορικής USB 2.0

Λειτουργία Wireless No

Συμβατότητα PC and Mac

Παρεχόμενα λογισμικά Picture Project

Διάφορα Δυνατότητες τροφοδότησης EN-EL3 Li-ion Battery

EN-EL3a Li-ion Battery

EH-5 Power Adapter

Άλλες λειτουργίες Pictbridge

5 zone autofocus system

Burst mode 2.5 frames/sec

3D 420 colour matrix

Διαστάσεις 133 x 102 x 76 mm

Βάρος (σε γρ.) 565

Παρεχόμενα αξεσουάρ Strap, Body Cap, Eyepiece Cap, Video Cable, USB Cable, Battery Charger (MH-18a), Rechargeable Li-Ion battery (EN-EL3), Rubber Eyecup, Accessory Shoe COver, PictureProject CD-ROM

και φτηνη και την εχω δοκιμασει αδιαληπτα απο τη στιγμη που επεσε στα χερια μου με ολες τις δοκιμασιες που μπορουσα να κανω με τα μεσα που διαθετω και ωφειλω να πω πως εχει τρομερους χρονους αποκρισεις δεν το περιμενα για να πω την αληθεια και πολυ καλη αντιθεση χρωματων διαβαθμησεις και φανταστικο manual.. εγκρινεται...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ante megeia... Egw phra tin Nikon D70 me 28-300 sigma 3,5 - 6,3 .Mporw na niwsw tin eutuxia sou. Mazeue lefta twra gia fakous. :P

A. Pigene opws eisai kai pare ena filtraki gia ton fako sou. Einai krima na ton exeis etsi xuma. Distuxws filtra den dinoune me tous fakous. Mou fenetai oti thelei 62ari filtraki , Analoga me ton fako panta. An den ksereis pigene me tin mixanh sou se ena katasthma me fotografika hdh na sou dwsoune. Kostos gurw sta 20 euro.

Δημοσ.

Μπήκα να διαβάσω κάνα review και διάβασα δελτίο τύπου...

Τέσπα δεν πειράζει... καλοριζικη φιλαράκι!

Εγω έχω μια Coolpix 8700 και το ψιλοσκέφτομαι για dSLR αλλά standar θα πάω πάνω απο 8MP που έχω ήδη για να δω αρκετή διαφορά.

Συνηστώ δεν προσοχή στις αγορές γιατί η Sony έχει ήδη έτοιμη ΚΑΙ φέτος μια πρόταση που θα ταράξει τα νερά της αγοράς. Sony Alpha DSLR-A100 το λένε το μωρό και αν διάβάσετε θα δείτε ότι κοιτάζει στα μάτια την D-200 της Nikon με διπλάσια τιμή, να μην πω ότι της βγάζει και δοντάκια με το stabilizer που διαθέτει στο CCD...

http://www.dpreview.com/articles/sonydslra100/

Δημοσ.

Εγώ παλί είμαι ευτυχής κατοχος μιας Panasonic FZ-30. Μια Πάρα πολύ καλή μηχανή με πολλά καλούδια πανω, που συνεχώς την ψάχνω γιατί μπορέι να κάνει παπάδες από ότι κατάλαβα!!

Δημοσ.

innersense ta mp den nomizw oti einai da kai toso simantiko se mia dslr. Panw apo 6 einai uperbolh, ektos kai an thes na tupwneis afises. Oso gia tis sony min nomizeis oti da einai kai toso kales . Oi mikres oi sony (cybershot kai loipa ) einai teleies oso afora value for money. Twra gia Dslr mixanes kalytera na pas se kati pio klasiko px nikon h cannon. Pio megalo rolo stis slr paizoune oi fakoi para oi mixanes. Ekei einai ola ta lefta .

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι κάτοχος της D50 με το διπλό κιτ(18-55mm ,55-200mm) και κάρτα μνήμης SanDisk UltraII 1Gb εδώ και 9 μήνες και είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Καλορίζικη αδερφέ! Αλλά τα Reviews έχουν και φωτογραφίες, αλλιώς γίνονται δελτία τύπου όπως είπε κάποιος πιό πάνω..

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από χτες είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος μιας Nikon D50 :mrgreen: . Αγόρασα το σώμα μόνο, από μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, προς 450 ευρώ, τιμή εφάμιλλη αυτής των καταστημάτων στο εξωτερικό. Ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει η συσκευασία.

Περιεχόμενα συσκευασίας

• Σώμα μηχανής
  • Ιμάντας λαιμού
  • Καλώδιο video-out για σύνδεση με τηλεόραση
  • Μπαταρία λιθίου
  • Φορτιστή μπαταρίας
  • Καλώδιο mini-USB -> USB
  • Κάλυμμα προσοφθάλμιου
  • Ελληνικό οδηγό γνωριμίας (quickstart)
  • Ελληνικό εγχειρίδιο χρήσης
  • Συνοδευτικό λογισμικό Nikon PictureProject 1.5

Εγγύηση

Η μηχανή συνοδεύεται από 1 χρόνο πανευρωπαϊκής εγγύησης. Επιπλέον, η ελληνική αντιπροσωπεία παρέχει έναν ακόμα χρόνο εγγύηση (2 συνολικά), η οποία όμως ισχύει μόνο εντός Ελλάδος.

Υπηρεσίες

Στο πακέτο περιλαμβάνεται και μια σειρά δωρεάν μαθημάτων στο Nikon Photo School της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Εντυπώσεις από τη συσκευασία

Ήδη από το άνοιγμα της συσκευασίας γίνεται αντιληπτή η ποιότητα που χαρακτηρίζει το όνομα του Ιάπωνα κατασκευαστή: Κάθε επιμέρους τμήμα είναι τυλιγμένο σε δικό του πλαστικό σακουλάκι, ενώ το σώμα της μηχανής είναι κλεισμένο ανάμεσα σε δύο «καλούπια» από αφρώδες υλικό για προστασία από τους κραδασμούς.

Μετά την αφαίρεση των περιτυλιγμάτων, έρχεται η ώρα να διαβάσουμε τον Γρήγορο Οδηγό στα Ελληνικά, ο οποίος μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στη διαδικασία συναρμολόγησης και ενεργοποίησης της μηχανής. Σημειώνεται ότι η μπαταρία είναι αφόρτιστη και απαιτεί μια φόρτιση τουλάχιστον 2 ωρών πριν τη χρήση. Ο κατασκευαστής διατείνεται ότι η μπαταρία μπορεί να τροφοδοτήσει τη μηχανή έως και για 2000 λήψεις.

Αφ' ότου συναρμολογήσουμε τη μηχανή και της προσαρμόσουμε ένα φακό (στη δική μου περίπτωση έναν Nikkor 28-105 f3,5-4,5, «κληρονομιά» από την F65 μου), φορτίζουμε τη μπαταρία και προσθέτουμε την SD κάρτα μνήμης (δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Είμαστε πλέον έτοιμοι! Ανάβουμε τη μηχανή και αντικρύζουμε την οθόνη αρχικών ρυθμίσεων, όπου ορίζουμε ώρα, ημερομηνία κλπ και μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε στη λήψη φωτογραφιών.

Εντυπώσεις από τη χρήση

Δυστυχώς δεν έχω προλάβει να τραβήξω αρκετές φωτογραφίες, ώστε να αποφανθώ για την ποιότητα του αποτελέσματος (υπάρχουν εξάλλου αρκετά reviews πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τεχνικά αρτιότερα), οπότε οι εντυπώσεις μου περιορίζονται απλά στη χρήση της μηχανής καθεαυτή.

Η μηχανή είναι εξ αρχής οικεία σε κάποιον που έχει δουλέψει με φιλμάτη SLR της Nikon. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι χειρισμοί γίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και στις F60, F65. Το μενού είναι πλήρως κατανοητό και εύκολο στη χρήση, ενώ η οθόνη της είναι αρκετά μεγάλη για να καλύψει τις ανάγκες της επιτόπου επισκόπησης των φωτογραφιών. Συνολικά, το σώμα - αν και πλαστικό - δίνει αρκετά στιβαρή αίσθηση, ενώ «κάθεται» άψογα στο χέρι. Ο χειρισμός της μπορεί να γίνει ακόμα και με το ένα χέρι, χάρη στην αντιολισθιτική επένδυση που φέρει στο δεξί «πιάσιμο».

Το προσοφθάλμιο είναι κλασικά αναλογικό, με καθρέφτη, ενώ διαθέτει ένα LCD HUD (Heads Up Display), το οποίο πληροφορεί το χρήστη για τις τρέχουσες ρυθμίσεις της μηχανής. Οι αντιδράσεις της είναι ακαριαίες, ουσιαστικά αν έχει προλάβει να κλειδώσει η εστίαση οι φωτογραφίες βγαίνουν ταυτόχρονα με το πάτημα του κουμπιού, όπως και σε μια συμβατική SLR μηχανή.

Σε περίπου 10 δοκιμαστικές λήψεις που έκανα σήμερα δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό, αλλά προφανώς ο αριθμός αυτός είναι αστείος. Θα επανέλθω μετά το τέλος των διακοπών, με αρκετές εκατοντάδες φωτογραφίες (ελπίζω), οπότε και θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Περισσότερα στο part 2 :-)

Δημοσ.

Συνειδητοποιώντας προφανώς το κενό το οποίο παρουσιάζεται στην γκάμα της, η Nikon ετοιμάζει ΑΜΕΣΑ απάντηση για την Α100 της Sony!

Ημερομηνία παρουσίασης 9 Αυγούστου 2006 και ο δείκτης ήδη μετράει αντίστροφα...

Αυτή τη στιγμή το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι το teaser

http://nikonimaging.com/global/

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παντως για την μηχανη της sony την ειδα και στο shop21 αν θυμαμαι καλα αλλα ρε γαμωτο δεν θα εμπιστευομουνα sony...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...