Προς το περιεχόμενο

KDE 3.5 released!


trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ftp://ftp.ntua.gr/pub/X11/kde/stable/3.5/contrib/Slackware

 

Πάντοτε να προτιμάτε ότι πιο κοντά σε official πακέτα μπορείτε να βρείτε...

 

btw, το 3.5 είναι πολύ καλό. Το δουλεύω από την rc και είναι εξαιρετικά σταθερό, καλογυαλισμένο και με πολλά καινούργια καλούδια. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Δημοσ.
Akoma kai an eisai gnome user?

 

Χρησιμοποιούσα Gnome για 2+ χρόνια γιατί είχα σιχαθεί το bloat του KDE. Κάποια στιγμή όμως έφτασα να σιχαθώ το Gnome γιατί έφτασε στο άλλο άκρο: μέσα στα πλαίσια του "ο χρήστης δε χρειάζεται να βομβαρδίζεται από επιλογές" οι developers είχαν φτάσει στο σημείο να αφαιρούν λειτουργικότητα από το Gnome: Το gnome 2.10 δεν είχε menu editor, οι επιλογές των διάφορων frontend συχνά "κουτσουρεύουν" το backend, ενώ υπάρχει παντελής έλλειψη σοβαρών προγραμμάτων, όπως ενός σοβαρού cd-writing προγράμματος (λέγε με k3b), ενός σοβαρού mp3 jukebox (λέγε με amarok), μίας σοβαρής σουίτας PIM (λέγε με kontact - το evolution είναι απίστευτα buggy, αργό και βαρύ), και το κυριότερο, όλα αυτά να είναι integrated (λέγε με DCOP). Έτσι γύρισα στο KDE 3.4, όπου το bloat είχε μειωθεί, και οι δυνατότητες είχαν αυξηθεί κατά πολύ. Ακόμα εκνευρίζομαι βέβαια για το ότι για μία παράμετρο υπάρχουν 3 επιλογές σε 8 καρτέλες, αλλά καλύτερα έτσι και να κάνεις τη δουλειά σου, παρά να αποφασίζουν άλλοι για το πως θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου.

 

Κατά τη γνώμη μου το μεγάλο πρόβλημα του Gnome έγκειται στη δομή του: οι βιβλιοθήκες του είναι ένα αχούρι, αλλάζουν API κάθε τρεις και λίγο, το οποίο API είναι κατά 99% undocumented. Το αποτέλεσμα είναι οποιαδήποτε εφαρμογή για Gnome:

  1. Να είναι πολύ δύσκολο να γραφτεί από κάποιον που δεν ξέρει απ' έξω τα internals του Gnome.
  2. Να είναι ακόμα πιο δύσκολο να γραφτεί σωστά, οπότε και γεμίζει bugs.

 

Από την άλλη έχεις το KDE, το οποίο έχει ένα πολύ καθαρό API, σου παρέχει εργαλεία όπως το Kdevelop και το Designer, με τα οποία οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει εύκολα ένα σωστό πρόγραμμα, γι' αυτό και το τυχαίο Kπρόγραμμα είναι 100 φορές καλύτερο από το τυχαίο Gπρόγραμμα. Έχει modular δομή, και τα kparts του δίνουν τη δυνατότητα να ενσωματώνει όποια λειτουργία θέλει σε κάθε πρόγραμμα, πράγμα ανύπαρκτο στο Gnome.

 

Κατά τ' άλλα, περί ορέξεως...

Δημοσ.

Μπράβο βρε άποικε! Και πάνω που είχα απογοητευτεί, όσους καλούς γνώστες του linux γνωρίζω μου λέγαν να το γυρίσω σε gnome! Και προσπαθούσα μήνες τώρα να καταλάβω τι του βρίσκουν!

Δημοσ.

To ekana compile x8es to brady, alla meta apo orismenes wres me to kakomoiro to laptopaki mou den phgaine allo, epesa gia upno. 8a to dokimasw molis paw spiti...

Kai gw kde xrhsimopoiousa kai allaksa gia to gnome 2.2. Apo tote xrhsimopoiw gnome. 8a deiksei h dokimh!

Δημοσ.

Μπάι δε γουέι....για το KDE 4.0 τι παίζεται? Eίναι develpoers edition..αλλά απ'ότι έιχα διαβάσει στο kde.org οι developers editions συνήθως είναι stable...

 

Kαι κάτι άλλο ρε παιδιά...τα x86_64 πακέτα (deb,rpm,tgz...etc) είναι μόνο για 64bita λειτoυργικά? Ή είναι συμβατά και με τις δύο αρχιτεκτονικές? Απ'ότι ξέρω ο 2.6.* πυρήνας υποστηρίζει και τις δυο αρχιτεκτονικές...

Ρωτάω γιατί σε Pentium 2.6,το slapt-get (ΑPT like debian's)που ήτανε τέτοιας μορφής έτρεχε κανονικά..

(Slack 10.2 -- 2.6.14 kernel) :confused:

Δημοσ.

Αν είναι απλά optimized, τότε θα τρέχουν και στους υπόλοιπους επεξεργαστές. Αν είναι compiled αποκλειστικά για x86-64, τότε δε θα παίζουν σε άλλους επεξεργαστές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...