Προς το περιεχόμενο

Και τώρα ΤΙ ΚΑΝΩ ;;; ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ !!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνοπτικά το πρόβλημα :

Στις 8/11 αγόρασα το jetpack (pstn) της ACN και ο αντιπροσωπος έστειλε με fax την αίτηση στην εταιρία αφού την συμπληρώσαμε μαζί (είναι γνωστός μου).

Μου είπαν ότι θα πάρει γύρω στις 15 μέρες συνολικά.

Μετά από 15 μέρες τσέκαρα αλλά τίποτα.Είπα ΟΚ ΟΤΕ είναι αυτός θα περιμένω.

Ταυτόχρονα επειδή λόγω υποχρεώσεων στη δουλειά και μιας βλάβης στο PC δεν θα μπορούσα να κάνω χρήση της DSL δεν το κυνήγισα το θέμα.

Πέρασε μια εβδομάδα ακόμα και τίποτα. Πήρα το 134 επιβεβαίωσα ότι δεν έγινε αναβάθμηση και πήγα στο κατάστημα που αγόρασα το πακέτο. Σε επικοινωνία με την ALTEC του είπαν (ή τουλάχιστον έτσι μου είπε εμένα!) ότι στον ΟΤΕ έχασαν το fax και θα ξανακάνουν τις διαδικασίες .

Βρίζοντας τον ΟΤΕ περίμενα άλλες 15 μέρες μάταια.

Και χτες μου σκάνε το παραμύθι : η γραμμή μου δεν μπορεί να αναβαθμιστει σε DSL γιατί είναι από αυτες με διαμόρφωση σε συχνότητα (ή κάπως έτσι !!) .

Με μια μικρή έρευνα στο net είδα παρόμοιες περιπτώσεις (πρόβλημα με φερέσυχνο ). Αυτό που προτείνουν στα διάφορα fora είναι αναβάθμιση σε ISDN για να αναγκαστεί ο ΟΤΕ να αλλάξει την γραμμή μου (δηλαδή να κάνει με τον εναλακτικό παροχέα αυτό που κάνει τάχυστα αν η σύνδεση είναι δικιά του ).

Θα πρέπει βέβαια να αλλάξω και το πακέτο σε ISDN αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα ; πως το ξεπέρασε ; καμιά πρόταση ;

Και κάτι ακόμα : είναι τόσο δύσκολο για μια εταιρία του μεγέθους του ΟΤΕ να έχει σε μια βάση δεδομένων τις προβληματικές του γραμμές ώστε όταν τσεκάρεις την δυνατότητα για DSL στο site του να προειδοποιεί για την αδυναμία αναβάθμισης ; (τι ζητάω τώρα θα μου πείτε .....)

EDIT Το θέμα είναι καθαρά τεχνικό ή έχει να κάνει με την θέληση του ΟΤΕ ; Δηλαδή αν πάω και παρακαλέσω ή φωνάξω θα γίνει τίποτα ; Βέβαια τυπικά και ουσιαστικά η συνδεση θα ανήκει στην ALTEC και όχι σε εμένα. Αν κινηθώ μέσω κάποιου γνωστού μου τεχνικού του ΟΤΕ θα γίνει κάτι ; ή θα υποχρεωθώ χωρίς αποτέλεσμα ;

Να σημειώσω επιπλέον ότι το σπίτι μου είναι (σχεδόν) στο κέντρο μιας προτεύουσας νομού και σε απόσταση λιγότερο από 1000 μέτρα (και οχι σε ευθεία) από τα κεντρικά κτήρια του ΟΤΕ ,ενώ το καφάο είναι στα 50 μέτρα και στην είσοδο της πολυκατοικίας μας ο ΟΤΕ έχει ένα 'κουτάκι' 20x40 cm από το οποίο φέυγουν καλωδια για τα γειτονικά σπίτια.

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι. Αν είναι πάνω σε φερέσυχνο, δεν μπορούν να σου δώσουν ADSL. :(

Μετέτρεψε την γραμμή σου σε ISDN και θα σε βγάλουν από το φερεσυχνο και θα σου δώσουν καθαρή γραμμή, απ' όπου θα περάσει το ADSL.

Θα μου πεις... γιατί δεν μου δίνουν τότε αλλη γραμμή σε PSTN να ξεμπερδεύω; Έτσι θέλουν ... είναι η απάντηση.

Κουράγιο!

Δημοσ.

παντως, τώρα που το λέτε, στο σπίτι είχαμε γραμμή που μπήκε σε φερέσυχνο. Έβαλα δεύτερη γραμμή (προ ISDN εποχής) για να μπορώ να μπαίνω στο internet, και πριν λίγες μέρες έβαλα DSL στην πρώτη γραμμή και κατήργησα την επόμενη. Όλα δουλεύουν ρολόι... Τι να πω.. ίσως ήμουν τυχερός

Δημοσ.

Υπαρχουν και χειροτερα, εγω ημουν πανω σε οπτικη ινα και δε μπορουσα να κανω τιποτα εκτος απο το να περιμενω 1.5 χρονο(βεβαια εγω δεν ειχα αγορασει πακετο, απλως ειχα κανει αιτηση για DSL στον ΟΤΕ, το καλοκαιρι του 2003. DSL πηρα στις 31/12/2004 μεσω Tellas τελικα, αλλα απλως ηταν συμπτωση(ειχα ηδη ακυρωσει την αιτηση στον ΟΤΕ απο το καλοκαιρι του 2003 και με πηραν απο Tellas τηλεφωνο κατα τις 20/12/2004 και μου ειπαν θα δουν αν γινεται και τελικα εγινε). Λεω συμπτωση γιατι οσοι ηταν σε οπτικες ινες εκεινη την περιοδο βαλαν DSL δηλαδη Οκτωβριο-Δεκεμβριο 2004.

Εσυ τουλαχιστον μπορεις να αλλαξεις σε ISDN και να περιμενεις πολυ λιγοτερο απο 1.5 χρονο.

Και κατι αλλο σημερα το πρωι δεν συγχρονιζε το modem, πηρα tellas δηλωσα βλαβη και σε 4 ωρες το διορθωσαν.. Μηπως εχουν αρχισει να σοβαρευονται στον ΟΤΕ?(Θεωρω σχεδον σιγουρο οτι ειχε καποιο προβλημα το DSLAM του OTE και δεν ευθυνεται τουλαχιστον αμεσα η Tellas)

Παντως η περιπτωση δειχνει οτι στον ΟΤΕ σε καποια αλλα απλα πραγματα που αφορουν την ενημερωση δεν λειτουργουν σωστα. Θα επρεπε μεσα σε 10-15 μερες να σε παρουν απο τον ΟΤΕ και να στο ξεκαθαρισουν, αντι να κανεις τηλεφωνα, να εκνευριζεσαι, να ακους ψεμματα(χαθηκε το FAX) κ.τ.λ και να περιμενεις και 1 μηνα. Και δυστυχως το κακο ειναι γενικο και οχι μονο στον ΟΤΕ αλλα σε καθε δημοσια επιχειρηση. Και πιστευω οτι φταιμε ολοι μας διοτι ολοι θελουμε μια δουλεια στο δημοσιο οπου να πληρωνομαστε χοντρα και να κανουμε οτι δουλευουμε. Η γαγγραινα του δημοσιουπαλληλισμου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...