Προς το περιεχόμενο

LG 1915S - Απογοητευτική αγορά!

Neo_Daywalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
telika kai ta idia 8emata vasika paramenoun, kai pliroses pirissotera xrimata kai pires mikrotero monitor plironontas telika tin marka?? ayta na ta vlepoun kapoioi (onomata den leme, prosopa den 8igoume) pou eipan oti piastika koroido me tin agora mou.... ;-)

Όχι δεν παραμένουν τα ίδια. Άμα ήταν έτσι, τότε θα σας έλεγα και πάλι ότι και αυτή η οθόνη με ενοχλεί. Τώρα τι νομίζεις, ότι τα βγάζω απο το κεφάλι μου? Έλεος.

Τα περισσότερα χρήματα που πλήρωσα ήταν μόνο 50 Ευρώ και πιστεύω ότι άξιζαν και με το παραπάνω για το αποτέλεσμα που βλέπω τώρα. Όσον αφορά το μέγεθος, το βρίσκω ιδανικό. Πρακτικά είναι το ίδιο με την προηγούμενη 19αρα CRT μου (η οποία ήταν και της πλάκας), οπότε δεν με ενοχλεί καθόλου η αλλαγή απο 19 στα 17.

Εγώ ΔΕΝ λέω ότι πιάστηκες κορόιδο με την αγορά σου. Λέω ότι η 1915 απλά δεν ήταν για τα μάτια μου. Τόσο δύσκολο είναι να το πιστέψει κανείς?

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Sygnomi file moy' date=' alla se anagkase kanenas na akgoraseis to monitor kai tora 8a tsampoukaleyteis kai apo pano?? an erxotan kapoios sto magazi pou douleyo kai mou to epaize magkas, 8a ton edioxna me tis klotsies!!!!! opos episis den einai YPOXREOMENO to katastima na sou epistrepsei ta xrimata piso 1 vdomada meta, afou den xerei pos exeis doulepsei tin o8oni kai ti tis exeis kanei...mexri tora, ola ta monitor pou eixa itan nokia kai viewsonic. Den eida na ta anaferei kanenas ma einai koryfaia... se genikes grammes pantos ola ta monitor pleon exoun poly kaly poiotita kai tin polisi tin kerdizei ayto me ta perisotera pleonekthmata genika (px zero pixel). Just be polite... perimenoume nea, ma den 8a paraxeneyto an telika antimetopiseis ta idia problimata kai me to neo monitor.

telos to "aderfaki" tis 1915, einai to 1715.[/quote']

Από τη στιγμή που ένας πελάτης πήρα κάτι και δεν τον ικανοποίησε και ας το είδε πριν από κοντά, το κατάστημα ή η αντιπροσωπία (μέσα σε 7 ή 14 μέρες ανάλογα) πρέπει να του το αντικαταστήσει με ίδιο ή άλλο προιόν ή να του δώσει άλλο καλύτερο αν δεν υπάρχει το ίδιο ή να του επιστρέψει τα χρήματα του.

Και δεν έρχεται κάποιος μάγκας στο μαγαζί σου αλλά αν αρχίσεις εσύ τα "μα μου" τότε γίνεται μάγκας και παίρνει τα λεφτά του πίσω. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν εκτός αν η οθόνη είναι σε ξεχωριστό pc να κάτσει κάποιος πελάτης και να την εξετάσει διεξοδικά.

Αν δεν σου αρέσουν αυτά, μην ανοίξεις κατάστημα ή σταμάτα να δουλεύεις.

Και όπως είδες δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Και εγώ θα το ξαναπώ και θα χτυπιέμαι και όποιος θέλει να με ακούσει καλό θα κάνει στον εαυτό του και όχι σε μένα. Οι LG δεν προσφέρουν την ποιότητα που έχουν οι άλλες οθόνες (και θα φέρω παραδείγματα) παρά μόνο το 0 pixel και γι το οποίο έγιναν γνωστές. Αλλιώς δεν αντιπροσωπεύουν τα λεφτά τους. Για μένα πάνε με τη σειρά (στο περίπου).

ΕΙΖΟ->SAMSUNG->NEC(όχι όλες)->SONY->PHILIPS(τα καινούργια μοντέλα)->LG

Και τι έγινε δηλαδή να βγάλει ένα καμμένο pixel. Άλλωστε είναι φυσιολογικό. στα 1,310,720 pixels να είναι ελλατωματικό. Και αν σκεφτούμε ότι εγώ έχω ένα καμμένο subpixel δηλαδή 1/3,932,160...Απλά ήμουν λίγο γκαντέμης. Με το κατάλληλο φόντο όλα διορθώνονται.

Αυτά είχα να πω και αυτά πιστεύω. Και επίσης από τότε που πήρα την tft έχω βρει την υγειά μου με τα ματάκια μου. Αλλά και πάλι όταν κάθομαι μπροστά σε μία LG 1750 ξεστραβώνομαι...

Δημοσ.
Από τη στιγμή που ένας πελάτης πήρα κάτι και δεν τον ικανοποίησε και ας το είδε πριν από κοντά' date=' το κατάστημα ή η αντιπροσωπία (μέσα σε 7 ή 14 μέρες ανάλογα) πρέπει να του το αντικαταστήσει με ίδιο ή άλλο προιόν ή να του δώσει άλλο καλύτερο αν δεν υπάρχει το ίδιο ή να του επιστρέψει τα χρήματα του.

[/quote']

Ισχούν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα; Δεν νομίζω αλλιώς θα το ξέραμε ειδικά για την επιστροφή χρημάτων (για την αντικατάσταση ίσως).

Εγώ ξέρω ότι αυτό ισχύει στη Γερμανία όπου μπορείς να γυρίσεις ένα προϊόν που δεν σε ικανοποίησε πίσω μέσα με 15 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω άλλα στην Ελλάδα δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια νομοθεσία.

Δημοσ.

Paidia gia to 8ema epistrofh xrhmatvn den nomizw na isxyei ektos an yparxei idiaiterh periptwsh.Dyo filoi mou Phran thn 19 " TFT tou plaisiou thn TURBO -X.NAI THN TURBO-X.H gnwmh mou einai oti a3izei sto megisto ta peripou 350 euro ths kai einai h kalyterh agora gia afta ta lefta.Otan phga mazi me to ena filo na thn paroume htan h monadikh pou 3exwrize gia ta xrwmata ths kai thn ka8arothta ths.Den ta pernw apo to plaisio gia na prow8hsw ta proionta tou,alla to kalo na legetai.Thn eida meta sto spiti pou thn ry8misame kiolas ki exei kai DVI.An pas pisw thn LG pou apo oti eida dipla sthn Turbo-x htan xeiroterh pare thn 19" turbo-x kai den 8a to metaniwseis.Polla atoma edw mesa thn 8avoun alla h kontinoterh sxesh me thn o8onh pistevw pou eixan me thn o8onh, htan i istoselida tou plaisiou.Gia games kai tainies pou polles zorizontai einai foverh ki exei ki eggysh 3 eth.Mesa ston prwto mhn to paramikro na sou parousiastei thn antika8istoun amesws me allh idia olokainouria.An parousiastei meta ton ena mhna kati sthn episkevazoun(pali antikatastash ginetai giati ta kamena pixel den episkevazontai) h pali epishma sthn allazoun.Anaforika ta panta mesa pou exei h o8onh einai ths Samsung.Opoios exei doulepsei thn sygekrimenh o8onh pistevw pws 8a symfwnhsei mazi mou.

Δημοσ.
Ισχούν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα; Δεν νομίζω αλλιώς θα το ξέραμε ειδικά για την επιστροφή χρημάτων (για την αντικατάσταση ίσως).

Εγώ ξέρω ότι αυτό ισχύει στη Γερμανία όπου μπορείς να γυρίσεις ένα προϊόν που δεν σε ικανοποίησε πίσω μέσα με 15 μέρες και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω άλλα στην Ελλάδα δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια νομοθεσία.

Ισχύουν κανονικά και στην Ελλάδα. Ρίξε μια ματιά και εδώ.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=17302

Δημοσ.

Μια διεκρίσινη όμως.

Στη Γερμανία (ίσως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) η νομοθεσία ορίζει ότι μπορείς να επιστρέψεις ένα προϊόν πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου μέσα σε 15 ημέρες από την αγορά του αν εσύ δεν μείνεις ικανοποιημένος από το προϊόν (χωρίς απαραίτητα να είναι ελαττωματικό) και χωρίς κανένας να μπορεί να σου πει τίποτα αφού υπάρχει νομοθεσία.

Έτσι π.χ. πολλοί ήταν αυτοί που αγόραζαν μια TFT και την επέστρεφαν επειδή βρίσκαν ένα καμμένο pixel.

Στην Ελλάδα από ότι κατάλαβα ισχύει μόνο για ελαττωματικά προϊόντα όπως λέει εδώ

http://62.192.64.71/default.asp?cid=26&sid=94&id=209&trd=1&fld=0

Όσο για το link που έδωσε ο sa1901 να τονίσω ότι συνέβη στο Media Markt που έχει γερμανική νοοτροπία (ίσως γιατί ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργούν όλα στην Ελλάδα :grin: :grin: )

Δημοσ.

Όσο για το link που έδωσε ο sa1901 να τονίσω ότι συνέβη στο Media Markt που έχει γερμανική νοοτροπία (ίσως γιατί ακόμα δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργούν όλα στην Ελλάδα :grin: :grin: )

Αναφέρθηκε όμως και το Praktiker και το Carrefour.

Στην τελική εδώ είναι Ellanta και το αν θα ισχύσουν ή όχι αυτά που γίνονται στην Ευρώπη, είναι μάλλον θέμα του πόσο το κυνηγάει ο καθένας. :-?

Δημοσ.

Ας γυρισουμε ομως και παλι στο αρχικο θεμα που ηταν η φωτεινοτητα της οθονης LG.

Κι εγω οταν πηρα την οθονη αρχικα τυφλωθηκα με την φωτεινοτητα της (οντας συνηθισμενος σε παλιοτερη crt οθονη μου που ηταν πολυ σκοτεινη), επειτα ομως κανοντας τις ρυθμισεις στο menu ρυθμισα απλα τη διορθωση γαμμα στο -50 και ειδα πραγματικα διαφορα, τωρα πλεον η οθονη ειναι σε κανονικα επιπεδα φωτεινοτητας , και ναι μεν οταν γραφεις κειμενο σε ασπρο φοντο για 3 ωρες η φωτεινοτητα του λευκου ειναι καπως , αλλα σιγουρα μετα απο 4 μηνες που χω την οθονη και συχνη ως και 8ωρη χρηση της τη μερα , δεν εχω κανεναν πονοκεφαλο ουτε καν πονο στα ματια!!! Με την παλια τωρα θα εγραφα το μυνημα και διπλα μου θα χα ενα ποτηρι νερο και 2 Panadol extra!!! :)

Σιγουρα εχω παρατηρησει οτι οσο αλλαζεις τα brightness και contrast στις ρυθμισεις δεν βλεπεις μεγαλη διαφορα , και παραμενει αρκετα φωτεινη οθονη , αλλα με την αλλαγη του gamma σε - 0,50 ολα γινονται μια χαρα για το ματι , και οσον αφορα τις ετοιμες ρυθμισεις για night και day , ειναι καλο να τις αποφευγεις και να τις χρησιμοποιεις μονο οταν πεφτει πολυ φως στο δωματιο σου η πανω στην οθονη (αρα ισως οι ρυθμισεις night text/movie/photo να ειναι αχρειαστες)

Απο την αλλη συμφωνω οτι ολα ειναι θεμα γουστου και ισως το παληκαρι να μην του κατσε καλα στα ματια , παντως σιγουρα δεν υπαρχει προβλημα υπερφωτεινοτητας της οθονης αυτης.Με τις σωστες ρυθμισεις ολα διορθωνονται! Απο την αλλη ισως πραγματικα να επεσε σε καποιο ελαττωματικο μοντελο , γιατι το χω δει με τα ματια μου σε 5 διαφορετικες LG1915 οτι με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις εχουν καποιες μικροδιαφορες στη φωτεινοτητα τους , ισως στη δικη του περιπτωση να ηταν παραπανω απο εμφανης η διαφορα...

Εν κατακλειδι ολα ειναι θεμα γουστου και τσεπης για μενα , αν η τσεπη σου δεν ειναι μεγαλη , τοτε πας για κατι που ειναι πραγματικα value for money, με τη σημασια της προτασης , και η LG σ αυτον τον τομεα ειναι πολυ καλη προταση. Οπως και σε θεμα εγγυησης , λογω καμμενων pixel αλλαξα 5 μερα παρα μερα και ολες ηρθαν μπροστα στην πορτα μου! Σ αυτο το θεμα δινω 10 με τονο στην Alman.

Δημοσ.

egw pantos me mia 1730s lg pou exw eimai apolita ikanopoihmenos, an kai exw dei polles tft samsung, eizo , acer klp klp, egw prosopika thelw oso to dinaton megaliterh fotinothta kai contrast! dioti se tainies dvd, games kai parakolouthisi tv sto pc kanoun megalh diafora. Epishs h eizo exei POLY megalitero contrast kai IDIA peripou fotinothta. Mallon h alagh apo crt se tft se xalase perisotero kai oxi h lg , .

Δημοσ.

Όχι δεν ήταν μόνο η αλλαγή από crt σε tft που ενόχλησε το φίλο μας αλλά και ότι η lg δεν ταίριαζε στα μάτια του. Εγώ αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα και σε ενα φίλο με την οθόνη του πλαισίου.

Όσο για θέματα επιστροφής χρημάτων η νομοθεσία είναι της ευρωπαικής ένωσης και δεν διαφέρει από χώρα σε χώρα. Απλά οι έλληνες που θέλουν να αποκαλούνται επαγγελματίες κιόλας για να μην μπλέκουν με επιστροφές προιόντων και χάσιμο χρόνου και χρήματος προτιμούν να σου πιοστώσουν το ποσό και όχι να στο δώσουν cash. Μην χάσουν και τον πελάτη. Αλλά και πάλι, είναι υποχρεωμένοι να στα δώσουν αν τα θελήσεις με τον καλό η τον άγριο τρόπο.

και τέλος....

...τοτε πας για κατι που ειναι πραγματικα value for money, με τη σημασια της προτασης , και η LG σ αυτον τον τομεα ειναι πολυ καλη προταση.

δεν το πιστεύω αυό το πράμα.

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ εχώ μία TFT 32" (δεν καταλαβαίνω με τι μυαλά πάνε και αγοράζουν μερικοί λιγότερες ίντσες) μάρκας SOUPETWTAMATIA XDF9669 και είμαι εκστασιασμένος με την οθόνη. Την ίδια οθόνη έχουν και 4 φίλοι μου, ο κουμπάρος μου και ο μπατζανάκης της μάνας μου και όλοι μας πίνουμε νερό στο όνομά της. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δίνουν παραπάνω για να αγοράσουν ονόματα!!!!!

Ότι θέλει ο καθένας λέει εδώ μέσα, δημοκρατία έχουμε βέβαια, αλλά αν δεν υποστηρίξουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας την οθόνη, τον σκληρό, την CPU, κλπ που έχουμε αγοράσει ΕΜΕΙΣ τότε θα μας καεί το σπίτι, το βίντεο, κ.α. Ο άνθρωπος πήγε και πήρε κάτι, δεν του άρεσε καθόλου, το πήγε πίσω και πήρε κάτι άλλο καλύτερο και έχει ακούσει και τα εξ αμάξης. Η LG είναι καλύτερη από την EIZO, και άλλα γραφικά. Και εγώ σου λέω ότι η Firstline 42" Plasma είναι καλύτερη από την αντίστοιχη Pioneer στην οποία πληρώνεις όνομα και δίνεις και 3000 ευρώ παραπάνω. Και βέβαια το λέω αυτό γιατί έχω την Firstline. Γιατί έχω την Firstline? Γιατί τόσα ευρά μου περισσεύουν. Οπότε οτιδήποτε ακριβότερο απλά δεν είναι "value for money" και πληρώνεις όνομα. Αλλά, μεταξύ μας και χαμηλόφωνα, αν είχα κερδίσει κάνα Τζόκερ ή μου καθόταν εκείνη η δουλειά που ήθελα, και γω Pioneer θα χα.

Με γεια φιλαράκι η EIZO. Πολύ καλή αγορά. Εμπιστέψου τα δικά σου μάτια (αυτιά, κλπ) περισσότερο από τα μάτια τα δικά μου ή του οποιουδήποτε άλλου.

Δημοσ.
Neo_Daywalker : dokimase

BRIGHTNESS 85

CONTRAST 65

GAMA -50

Ego exo tin LG1915S peripou 12 mines.Tote tin plirosa 400E(itan pali i ftinoteri me diafora).Eimai poli euxaristimenos me tin epilogi mou.NAI den einai to idio poiotiki me EIZO kai SONY(exo doulepsei se tetoies kai ksero),NAI den exei kalo contrast kai brightness(me ligo ruthmisma tin efera sta metra mou pantos) ALLA den exei kammia sxesi me tin SONY 200GST pou eixa 6 xronia oso anafora to megethos apeikonisis(otan tin evala pano sto grafeio sxedon tromaksa),tin eukolia anagnosis(me 1280x1024 stin sony itheles gialia gia na deis ki as eixe 80 refresh rate).NAI den exei tin apokrisi tis sony se grigores enallages xromaton(kurios paixnidia),NAI den exei sosti apeikonisi xromaton(poia tft exei alloste) ALLA den uparxei katholou antanaklasi(apo alles piges fotos),katholou flickering kai elaxisti ekpompi ilektromagnitikis aktinovolias.(min ksexname oti oi crt einai ousiastika terasties lampes pou ektoksevoun fos pano ston kathodiko solina,san na vlepeis purotexnimata na skane sto ena metro i na koitas mia lampa na anavosvinei sunexeia>bye-bye kala mou matakia).Epeidi kathomai kata meso oro 8-10 ores sto pc(kathe mera), me tin sony eixa megalo provlima,kourazontan ta matia mou kai eixa ponokefalous.Me tin LG, den exo ksanapathei tipota apo ola auta,gi auto eimai euxaristimenos. Tora oso anafora ta kammena pixels, tha sxoliaso oti otan pira tin sony to 1998 kai tin plirosa 175 xiliades(550E) oloi mou elegan oti eimai vlakas giati itan poli akrivi,ase pou o kathidikos trinitron einai xazomara giati i othoni emfanizei grammes(2 malista,pano apo to kentro kai kato apo auto,logo kataskeuis tou trinitron).Oi grammes pote den me enoxlisan(einai sxedon aorates kai fainontai mono me aspro fonto)kai opote pigaina se filous pou eixan parei ftines(vlepe hitachi) stravonomouna se 20 lepta.Tin sony tin exo akoma sto deutero pc pou xrisimopoiei o aderfos mou kai tha tin petakso mono otan xalasei.

Sumperasma: o kathenas kanei tis epiloges tou kai thisiazei kapoia pragmata gia na exei kapoia alla.Ego ithela tft giati den pianei xoro,einai ksekourasti(apodedeigmena),ktl,me liga xrimata,opote pira lg.Kapoios pou exei perisotera tha parei sony,eizo kai kala tha kanei.Na kserete omos kati.KAMMIA tft den exei idia apeikonisi me mia alli ki as einai idia montela,akoma kai idia seira paragogis.Opote sugkriseis duskola ginontai,to thema einai o kathenas na einai euxarstimenos me auto pou pire...

Δημοσ.

Eχω και γω την ίδια οθόνη, την πήρα τέτοια μέρα Χριστούγεννα 2004! Ο λόγος που την πήρα ήταν επειδή δεν μπορούσα άλλο την ντουλάπα στο γραφείο, και μου κούραζε τα μάτια και ας ήταν EIZO 17CRT.

Το να πει καποιος ότι η 17 με 19 δεν έχει διαφορά είναι λίγο άκυρο. Αλλο αν η 17άρα ειναι καλύτερη ποιοτικά απτην 19άρα οπότε ειναι πιο άνετη, και άρα "απολαμβάνεις" την οθόνη καλύτερα. Αλλα όχι οτι σαν μέγεθος είναι σχεδόν το ίδιο...

Απο κει και πέρα ρε παιδιά ο καθένας παίρνει οθόνη για τις ανάγκες του. Ο φίλος είπε οτι δεν είχε πολλά χρήματα να διαθέσει, οπότε πήρε αυτό που έχει βουήξει ο κόσμος ότι είναι value for money. Αν κάποιος φωνάζει ότι η οθονη ειναι κορυφαία, είναι ασχετος. Το ίδιο άσχετος ειναι όμως και αυτός που φωνάζει ότι η οθόνη είναι μπάζο.

Γιατί και το Polo με την ίδια λογική, μπάζο είναι. Μη συγκρίνετε EIZO με LG, ούτε VW με το A Class της Mercedes. Όταν η 17άρα της EIZO έχει +50? απτην 19άρα LG, πως είναι δυνατον να περιμένει κανείς εφάμιλες επιδόσεις?

Δημοσ.

Και έχω κάθε δικαίωμα να το πάιξω μάγκας απο την στιγμή που μου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εδω εχεις άδικο, δεν σου πούλησαν ούτε φύκια ούτε μεταξωτές κορδέλες.

Σου δείξαν 5 οθόνες στο ράφι, επέλεξες την μία, σε χάλασε, μάλλον εσύ έκανες λοιπόν το λάθος παρά εκείνοι... Δεν σου στήσανε και καμιά πλεκτάνη, ούτε το μαχαίρι στο λαιμό είχες! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...