Προς το περιεχόμενο

LG 1915S - Απογοητευτική αγορά!

Neo_Daywalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Φίλε Neo' date=' όλοι πέφτουμε συχνά-πυκνά θύματα της παραπληροφόρησης και της μόδας.

Οι TFT είναι μόδα, τελείωσε. Για αυτό λυσσάνε τα περιοδικά και οι δημοσιογράφοι, για αυτό προωθοούνται τόσο από τα μαγαζιά. Αν ρωτήσεις "ποιά είναι τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ πλεονεκτήματά τους", σαν απάντηση θα πάρεις ότι πιάνουν λίγο χώρο, καίνε ελάχιστο ρεύμα, δεν εκπέμπουν ακτινοβολία. Αν κάποιο από αυτά είναι ουσιαστικό για εσένα, τότε καλά έκανες και την αγόρασες. Ποιός κάνει λόγο για τα τόσα μειονεκτήματά τους;

Και να την πας πίσω, μην περιμένεις ότι με την Eizo θα δεις και την τρελή διαφορά.

Εγώ εχθές παρέλαβα την δικιά μου (Samsung 730BF) και στο πρώτο μισάωρο είχα στραβωθεί. Μετά από δύο ώρες μικρορυθμίσεων, την έφερα σε καλά επίπεδα. και πάλι όμως, μου λείπει η διαύγεια και η φυσικότητα του CRT μου.

Το γιατί την αγόρασα είναι μεγάλη ιστορία. Και η αλήθεια είναι πως θα την κρατήσω, όσο περνάνε οι μέρες την συνηθίζω.

Η 1915 δεν είναι κανένα πεταμένο monitor, κράτησἐ το, ρύθμισέ το σωστά και θα το αγαπήσεις.[/quote']

Ειδώμεν φίλε.

Πάντως είναι όπως το λες. Μόδα.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχω δουλέψει την 1915, αλλά έχω εμπειρία με την 17άρα αδερφούλα της, την 1730. Λέω αδερφούλα, γιατί είναι η φτηνότερη 17άρα LG, όπως η 1915 είναι η φτηνότερη 19άρα LG.

H οθόνη είναι κυριολεκτικά για τα μπάζα, σε όλες τις απόψεις. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δεν κάνει η εγγύηση των 0 pixel την καλή οθόνη. Το αντίθετο θα έλεγα. Κάτι "καλό" πρέπει να έχουν και αυτές για να πουλήσουν. Αλλιώς ποιος θα τις αγόραζε; ;)

Υπάρχει το φαινόμενο, και πολύ περισσότερο σε μας τους Έλληνες, να εκθειάζουμε τις επιλογές μας. Επειδή την πήραμε εμείς, είναι άριστη, η καλύτερη επιλογή. Ελάχιστοι βγάινουν να παραδεχτούν ανοικτά πως ... Ναι, υπήρξα μαλάκας και έκανα λάθος επιλογή.

Για μένα ποιοτικές οθόνες είναι οι Samsung, Eizo και ακολουθούν Philips, Sony. To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις από κοντά την οθόνη που θα διαλέξεις.

Δημοσ.

Και πάλι παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σήμερα θα πάω στο Πλαίσιο με την απόδειξη στο χέρι κατά την διάρκεια της δουλειάς μου ή μετα για να δούμε τι θα γίνει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Όσον αφορά τώρα για αλλαγή άλλης οθόνης στην θέση της LG - δεν ξέρω. Λέω να πάω για Samsung 930BF - και ας πληρώσω και κάτι παραπάνω. Αυτό που θα ήθελα πραγματικά είναι μια ΕΙΖΟ1910 αλλα κάνει τα διπλά από ότι h LG που πήρα - που να βρεθούν τόσα λεφτά...?

Υπάρχει και η LG1980 για την οποία όμως διάβασα τα ίδια προβλήματα με την 1915 - πολύ φωτεινή. Δεν έχω καμία όρεξη να ξαναστραβώνομαι.

Τέλος πάντων θα πάω σήμερα στο Πλάισιο και θα δούμε τι θα γίνει. Θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.

Όχι την 1980. Δεν είναι όπως η 930BF. Απλά, γιατί δεν ζητάς τα λεφτά σου πίσω από τη στιγμή που το πλαίσιο έχει την 930BF 470Ε ενώ έξω την βρίσκεις και με ~400Ε?

Δημοσ.
Όχι την 1980. Δεν είναι όπως η 930BF. Απλά, γιατί δεν ζητάς τα λεφτά σου πίσω από τη στιγμή που το πλαίσιο έχει την 930BF 470Ε ενώ έξω την βρίσκεις και με ~400Ε?

Το απόγευμα μόλις επισtρέψω απο την δουλειά παίρνω την LG και την παω πίσω. Την βρήκα εκεί (στο Πλαίσιο) την Samsung με 460Euro. Όσο τώρα για την επιστροφή χρημάτων, θα το προσπαθήσω αλλά με βλέπω στο τέλος να παίζω μπουνιές με τους υπαλλήλους.

Όσον αφορά την διαφορά τιμής δεν ξέρω, θα τους ρωτήσω. Πάντως προτιμώ να τα σκάσω και να την πάρω κατευθείαν, παρά να παραγγέλνω από eshop και να περιμένω 5 μέρες ώσπου να μου την φέρουν (πάντα με καθυστερούνε του θανατά) - εξάλλου αν πάει κάτι στραβά, το Πλαίσιο είναι και πιο κοντά στο σπίτι μου.

Θα σας ενημερώσω περαιτέρω το βραδάκι.

Δημοσ.
με βλέπω στο τέλος να παίζω μπουνιές με τους υπαλλήλους.

Sygnomi file moy, alla se anagkase kanenas na akgoraseis to monitor kai tora 8a tsampoukaleyteis kai apo pano?? an erxotan kapoios sto magazi pou douleyo kai mou to epaize magkas, 8a ton edioxna me tis klotsies!!!!! opos episis den einai YPOXREOMENO to katastima na sou epistrepsei ta xrimata piso 1 vdomada meta, afou den xerei pos exeis doulepsei tin o8oni kai ti tis exeis kanei...mexri tora, ola ta monitor pou eixa itan nokia kai viewsonic. Den eida na ta anaferei kanenas ma einai koryfaia... se genikes grammes pantos ola ta monitor pleon exoun poly kaly poiotita kai tin polisi tin kerdizei ayto me ta perisotera pleonekthmata genika (px zero pixel). Just be polite... perimenoume nea, ma den 8a paraxeneyto an telika antimetopiseis ta idia problimata kai me to neo monitor.

telos to "aderfaki" tis 1915, einai to 1715.

Δημοσ.
Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχω κατεβάσει το brightness και το contrast στο ΜΗΔΕΝ για να μπορώ να γράψω σαν άνθρωπος.

1) ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΟΥ !!!!!!

2) Μήπως η οθόνη σου έχει πρόβλημα δες κάποια άλλη (ίδιου τύπου) σε όποιο μαγαζί πας.

3) Μήπως έχεις φωτοευαισθησία ? πήγαινε σε κάποιον γιατρό.

ps

εγώ πάντως που έχω την 1980q με ρυθμίσεις στο 0 (από την σκοτεινιά) δεν μπορώ να δω για να γράψω (με αναμένο φως και χωρίς φωτοευαισθησία :) ) ...

Δημοσ.
opos episis den einai YPOXREOMENO to katastima na sou epistrepsei ta xrimata piso 1 vdomada meta, afou den xerei pos exeis doulepsei tin o8oni kai ti tis exeis kanei...

Έχεις δικαίωμα μέσα σε 14 μέρες από την αγορά να επιστρέψεις αυτό που αγόρασες και να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω, χωρίς καμία εξήγηση από μέρους σου.

Δημοσ.
Sygnomi file moy' date=' alla se anagkase kanenas na akgoraseis to monitor kai tora 8a tsampoukaleyteis kai apo pano?? an erxotan kapoios sto magazi pou douleyo kai mou to epaize magkas, 8a ton edioxna me tis klotsies!!!!! opos episis den einai YPOXREOMENO to katastima na sou epistrepsei ta xrimata piso 1 vdomada meta, afou den xerei pos exeis doulepsei tin o8oni kai ti tis exeis kanei...mexri tora, ola ta monitor pou eixa itan nokia kai viewsonic. Den eida na ta anaferei kanenas ma einai koryfaia... se genikes grammes pantos ola ta monitor pleon exoun poly kaly poiotita kai tin polisi tin kerdizei ayto me ta perisotera pleonekthmata genika (px zero pixel). Just be polite... perimenoume nea, ma den 8a paraxeneyto an telika antimetopiseis ta idia problimata kai me to neo monitor.

telos to "aderfaki" tis 1915, einai to 1715.[/quote']

Ποιά μια εβδομάδα μετά ρε Nio? ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ την πήρα την οθόνη και σήμερα είναι Δευτέρα. Έλεος.

Και έχω κάθε δικαίωμα να το πάιξω μάγκας απο την στιγμή που μου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Δημοσ.

Παιδιά.

Πήρα τελικά την ΕΙΖΟ Μ1700 δίνοντας ένα 50άρι Euro παραπάνω.

Α-Ψ-Ο-Γ-Η!!! Την λατρεύω και ας είναι 17άρα! To Το μέγεθος μου φαίνετε ιδανικό με το γραφείο μου! :D

Έχει πολύ δυνατό contrast και brightness αλλά δεν ενοχλεί!!! :D Νοιώθω τρισευτηχισμένος!! :D

Πάω να φτιάξω μια ΒΑΡΒΑΤΗ μακαρονάδα να το γιορτάσω! :D

Δημοσ.
Έχεις δικαίωμα μέσα σε 14 μέρες από την αγορά να επιστρέψεις αυτό που αγόρασες και να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω, χωρίς καμία εξήγηση από μέρους σου.

ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ...

ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

pk19pr.th.jpg

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

pk24ry.th.jpg

Δημοσ.
Παιδιά.

Πήρα τελικά την ΕΙΖΟ Μ1700 δίνοντας ένα 50άρι Euro παραπάνω.

Α-Ψ-Ο-Γ-Η!!! Την λατρεύω και ας είναι 17άρα! To Το μέγεθος μου φαίνετε ιδανικό με το γραφείο μου! :D

Έχει πολύ δυνατό contrast και brightness αλλά δεν ενοχλεί!!! :D Νοιώθω τρισευτηχισμένος!! :D

Πάω να φτιάξω μια ΒΑΡΒΑΤΗ μακαρονάδα να το γιορτάσω! :D

Pantws pisteyw oti ola itan thema psyxologias...Kai oti apla den sou ekatse kala apo tin arxi...Les oti exei dynato contrast και brightness i EIZO alla den enoxlei...Stin LG giati na enoxlei..

Anyway....O kathenas exei tin proswpiki tou apopsi kai empeiria bebaia...Min apoklyeis pantws na eixes parei kai ena ellatwmatiko komati...Egw exw tin LG1950SQ kai eimai poly ikanopoiimenos...3 filoi mou exoun tin LG1915S kai einai kai aytoi poly ikanopoiimenoi...Kai prin arxisete na krinete ena exw na anaferw oti asxoloume para poly me sxediastika programmata kai oi alli 3 filoi mou kai eimaste sto pc polles wres me poly leptomeria (autocad klp) kai an ontws itan etsi opws ta parousiazeis tha eixame problima, pragma pou den exoume...Ara kati allo ftaiei stin oli ypothesi...

Egw ypostirizw asyzititi tis LG kai tha synexisw na tis synistw synexeia... :)

Filika panta, lallasgr... :)

Δημοσ.
Pantws pisteyw oti ola itan thema psyxologias...Kai oti apla den sou ekatse kala apo tin arxi...Les oti exei dynato contrast και brightness i EIZO alla den enoxlei...Stin LG giati na enoxlei..

Φιλαράκι η διαφορά είναι η εξής: Στην EIZO μου τώρα παρατηρώ ότι τα πάντα σχετικά με την εικόνα της είναι παραμετροποιήσιμα και μπορώ να την ρυθμίσω όπως θέλω για να μην με ενοχλεί. Όχι ότι οι ίδιες παραμετροποιήσεις δεν υπήρχαν και στην LG, ΑΛΛΑ όσο και να τις άλλαζα, ότι και να έκανα, βελτίωση δεν έβλεπα. Η φωτεινότητά της συνέχιζε να είναι δυναμίτης και με ενοχλούσε. Ενώ τώρα με την EIZO oi ρυθμίσεις πραγματικά κάνουνε δουλειά! Σκέφτομαι και εγώ μπας και όντως έπεσα σε ελλατωματικό κομμάτι. Τι να πώ... Και θα μου πείς, το μάτι του καθενός, διαφορετικά αντιλαμβάνεται την κάθε εικόνα. Πάντως η EIZO ώς τώρα μου αρέσει πολύ :D

Δημοσ.
den 8a paraxeneyto an telika antimetopiseis ta idia problimata kai me to neo monitor.

telika kai ta idia 8emata vasika paramenoun, kai pliroses pirissotera xrimata kai pires mikrotero monitor plironontas telika tin marka?? ayta na ta vlepoun kapoioi (onomata den leme, prosopa den 8igoume) pou eipan oti piastika koroido me tin agora mou.... ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...