Neo_Daywalker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Παίδες σας χαιρετώ. Εχτές πήγα στο Πλαίσιο να αγοράσω νέα οθόνη (μια που έπεσε και το δώρο των Χριστουγέννων) έχοντας καταλήξει στην LG1915S μετά απο κάμποσο ψάξιμο, πιστεύοντας ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσα να πάρω με τα λεφτά που μπορουσα να δώσω (μια άλλη αντίστοιχη της Philips έχει συζητηθεί πολλές φορές στο forum δεν την βρήκα πουθενά). Πάω λοιπόν, αγοράζω την οθόνη, έρχομαι σπίτι, την συνδέω, όλα ωραία και καλά - κανένα καμμένο pixel. Μετά όμως απο λίγη ώρα ενασχόλησης άρχισαν τα στραβά. Ενώ η απόδοση της οθόνης είναι άψογη στα παιχνίδια - DVD playback κλπ, το brightness (και το contrast) είναι με μια λέξη ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που κατέληξε να με ενοχλεί στα μάτια περισσότερο και απο την παλιά μου την 19αρα CRT. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχω κατεβάσει το brightness και το contrast στο ΜΗΔΕΝ για να μπορώ να γράψω σαν άνθρωπος. Στα κανονικά τα settings δηλαδή, βλέπεις τα πάντα ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ χωρίς πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα νοιωθεις ότι έχεις και μια λάμπα 600Watt να σε χτυπάει στην μούρη. Και καθως έχω που έχω την μυωπία μπόλικη, δεν έχω καμία όρεξη να μου αυξηθεί κι άλλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω δουλέψει με LCD οθόνες καθώς στην δουλειά μου έχουμε 17άρες στους υπολογιστές μας και μάλιστα μάρκας κατώτερης ποιότητας απο LG (βλεπε Acer και AOC) αλλά κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Θα πάρω τώρα το Πλαίσιο να παραπονεθώ και μετά την αντιπροσωπεία αν χρειαστεί - μπας και παρω τα λεφτά μου πίσω αλλά μάλλον παραείμαι αισιόδοξος. Ωραία την πάτησα Χριστουγεννιάτικα. Υπόψην ότι έψαξα λίγο στο Internet και βρήκα παρόμοια σχόλια-παράπονα με το δικό μου. http://www.ciao.co.uk/LG_L1915S__Review_5486922 Αυτά. Εύχαμαι καλές αγορές παίδες αλλά προσέξτε τι παίρνετε. Αν είναι ρίξτε και λίγα λεφτά παραπάνω και πάρτε μια ΕΙΖΟ να εχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
nio Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Kalimera! akgorasa kai ego to idio monitor prin apo 3-4 meres! ayto poy les gia tin foteinotita isxyei alla an diavazes to manual, i isoun ligo periergos na deis ti kanoun ta koumpakia sto panel, 8a evlepes oti to proto koumpi exei kapoioa etoima modes me to contrast kai to brightness, opos, an den kano la8os, day reading, day movie, night reading, klp. episis den anafereis pou8ena oti 19 intson eponymo tft monitor, me 3 xronia on site, zero pixel eggyisi kai poly mikrous xronous apokrisis sou kostise gyro sta 300 eyro (emena toso mou pige). Ego pantos den nomizo oti piastika koroido!!! ayta... Kales giortes!
mike8 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 asta nio! K esy koroido piastikes k epsaxnes to DVI :P
ARK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Κι έγώ συμφωνώ με τον Neo Daywalker, την αγόρασα πριν 6 μήνες. Απο τότε τα μάτια μου χρειάζονται οφθαλμίατρο. Οι ρυθμίσες της που λέει ο nio είναι για τα μπάζα. Ειδικά αυτή που είναι για text, φουλ μπλε γίνεται. Κι εγώ την πάτησα απο τα forum. Αλλα αν ήταν να αγοράζουμε μς κριτίρια χρημάτων, τότε γιατί όλη η Ελλάδα δεν οδηγάει DAEWOO? Αναγκαστικα και πήρα ένα φίλτρο οθόνης (άλλα 130 ευρώ) και κάπως καλύτερα είναι τώρα. Μου κόστισε τελικά όσο μια EIZO.
Neo_Daywalker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Κι έγώ συμφωνώ με τον Neo Daywalker' date=' την αγόρασα πριν 6 μήνες. Απο τότε τα μάτια μου χρειάζονται οφθαλμίατρο. Οι ρυθμίσες της που λέει ο nio είναι για τα μπάζα. Ειδικά αυτή που είναι για text, φουλ μπλε γίνεται.Κι εγώ την πάτησα απο τα forum. Αλλα αν ήταν να αγοράζουμε μς κριτίρια χρημάτων, τότε γιατί όλη η Ελλάδα δεν οδηγάει DAEWOO? Αναγκαστικα και πήρα ένα φίλτρο οθόνης (άλλα 130 ευρώ) και κάπως καλύτερα είναι τώρα. Μου κόστισε τελικά όσο μια EIZO.[/quote'] Φίλτρο οθόνης για LCD οθόνη? Ε ρε που κανταντήσαμε... Και εγώ δοκίμασα την τext επιλογή αλλα και πάλι... πολυ φωτεινότητα ρε γαμώτο. Τέλος πάντων τηλεφώνησα στο Πλαίσιο και μου λένε ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να αλλάξουν την οθόνη μου με μια άλλης μάρκας. Σκεφτομαι να την αλλάξω με μια 17αρα ΕΙΖΟ (στο διάολο να πάνε οι ίντσες, τα μάτια μου να είναι καλα).
sunofG Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Γιατί έτσι ρε παιδιά, έχω την οθόνη από το Πάσχα και είμαι τρομερά ευχαριστημένος. Στο κάτω κάτω όπως αναφέρει και ο nio πατήστε το 1ο κουμπί και αφήστε την οθόνη στο text mode. Και εγώ στην αρχή είχα κάποια μικρή ενόχληση με τη φωτεινότητα όμως με το καιρό τη συνήθησα. Για τη τιμή της είναι μια πάρα πολύ καλή αγορά, εντάξει της λείπει το dvi, κατά τα άλλα είναι μια χαρά!
Panathachamp Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Και γω δεν έχω κάποιο πρόβλημα(από τον Ιούνιο),το Lightview στο Normal,Brightness 43, Contrast 24 σε οποιάδήποτε χρήση, εκτός από ταινίες (και καμιά φορά σε παιχνίδια) που το βάζω στο Day/Night Movie. Καμία σχέση με την CRT που μου είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω.
Voorhees Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Αυτή την οθόνη την έκανα δώρο πριν ένα μήνα στον αδερφό μου και εκτός του ότι ήταν φθηνή μου είπε πως ήταν και πάρα πολύ καλή. Για το Brightness το κανονίσαμε όσο μπορούσαμε απο το Menu.
Neo_Daywalker Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το θέμα είναι ότι οθόνες δόξα το θεό μπορούμε και αλλάζουμε, μάτια όμως ΟΧΙ. Υποτίθεται ότι πήρα την οθόνη για να ξεκουραστούνε τα μάτια μου από το χάλι της CRT που είχα, όχι να μπώ σε νεες περιπέτειες. Όσο να ναι έχω και μυωπία μπόλικη. Τηλεφώνησα στο πλαίσιο και μου είπαν ότι τους έχει μείνει ΜΙΑ Εizo Μ1700 17αρα. Μου φαίνετε θα ξεκινήσω να πακετάρω την οθόνη και πάω για αλλαγή. Κρίμα πάντως.
nio Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 ego pantos 8a meino me thn LG.... oso gia to 8ema me ta matia, ligo ypervoliko se vrisko.... emena oute ponan, oute tpt... ase pou den exoun kanena prob (ta matia mou) mike, gia to dvi den peirazei, gt to eida sto magazi, tin agorasa en gnosi mou!!! ps... EINAI KYRIAKI KAI EIMAI AKOMA STIN DOULEIA!!!!!!!!!!!! VOI8EIAAAAAAAAAAAAAAAAA
spirosta Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Όλες οι tft το έχουν αυτό. Κοίτα να την έχεις σε αποσταση κανενός μέτρου από τα μάτια σου και δεν θα έχεις πρόβλημα. θα το συνηθήσεις. Και μπορεί τώρα να πονάν τα μάτια σου αλλά δεν πονάαει το κεφάλι σου όπως με τις CRT. Εγώ σε μία Samsung 930BF έχω το contrast 50 kai brightness 25. Αλλά και 0 να το πάω είναι και πάλι φωτεινή. Στο 100 την κάνω για λάμπα στο δωμάτιο. Πάνω από 25 βάζω μόνο όταν μπαίνει ήλιος στο δωμάτιο και τον έχω λίγο κόντρα. Επίσης ότι λένε στα forum ότι είναι καλό πρέπει να είναι κιόλας? Μην ξεχνάς ότι κάτι που έχει σχέση με τα μάτια σου είναι αρκετά υποκειμενικό και δεν μπορεί να σου πει κανένας αν είναι καλή η όχι. Δεν την είδες αλλού πριν την πάρεις? Επίσης θα έχεις δει κιόλας ότι εδω μέσα ο καθένας κάνει θεό την οθόνη του και κανένας δεν βλέπει αντικειμενικά τα πράματα. Ένας λέει "πάρε την L778 όλες οι άλλες είναι χάλια" και ο άλλος λέει ότι "η 1915 είναι τέλεια πηγαίνται όλοι και πάρτε την". Εγώ τώρα απαντώ. Και οι δύο είναι χάλια. Στον απλό χρήστη η EIZO είναι πανάκριβη και του δίνει πράματα τα οποία δεν χρειάζεται και σε εξωφρενικές τιμές ενώ η LG παραείναι φτηνατζούρα και η ποιότητα της είναι αισχρή σε σχέση με άλλες με λίγα παραπάνω λεφτά. Κανείς δεν έχει τεκμιριωμένες απόψεις και όλοι λένε: 1915 rulez για παράδειγμα. Τι rulez ρε καραγκιόζη. Έχεις δει άλλες οθόνες? Μην αρχίσω και γοα τα pixel τώρα που όλοι σαν τρελοί παίρνουν LG για το 0 pixel ες και αυτό είναι που κάνει μια οθόνη ποιοτική και καλή. Για αυτό και εγώ προσπαθώ να μην μιλάω για την οθόνη μου.... Η άποψη μου για σένα.... Πακεταρισε την 1915 και πήγαινε και δες τες όλες σε λειτουργία. Και μην πέσεις σε 17 ίντσες δεν αξιζει. Πάρε αυτή που πάει στα μάτια σου καλύτερα και όχι αυτή που θα σου πω εγώ η ο πωλητής ότι είναι η καλύτερη.
nk_surfer Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Πηγαινέ την πίσω και πάρε καμιά Sony, Philips, Eizo, κλπ. Σε καμία περίπτωση μην την κρατήσεις εφόσον δεν σε ικανοποιεί. Έχω δουλέψει και γω σε τέτοια οθόνη και όντως γίνεται ανυπόφορη μετά από λίγο.....
spirosta Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Πηγαινέ την πίσω και πάρε καμιά Sony, Philips, Eizo, κλπ. Θα μου επιτρέψεις να πω και Samsung???? Απλά κοίτα και σε άλλα μαγαζια. Να ξέρεις ότι κάθε κατάστημα και ας λέγεται πλαίσιο είναι υποχρεωμένο να σου επιστρέψει τα λεφτά σου πίσω ότι και να γίνει από τη στιγμή που εσύ δεν έμεινες ευχαριστημένος. Το λέω γιατί λένε διάφορα οι υπάλληλοι περί πίστωσης του ποσού και βλακείες. Ζήτα υπεύθυνο και απαίτησε τα χρήματα σου. Το λέω σε πιρίπτωση που πάρεις την οθόνη από αλλού. Και πάλι λέω μην πάρεις 17άρα αλλά 19άρα. Η αίσθηση είναι πολύ καλύτερη
Voodooman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Φίλε Neo, όλοι πέφτουμε συχνά-πυκνά θύματα της παραπληροφόρησης και της μόδας. Οι TFT είναι μόδα, τελείωσε. Για αυτό λυσσάνε τα περιοδικά και οι δημοσιογράφοι, για αυτό προωθοούνται τόσο από τα μαγαζιά. Αν ρωτήσεις "ποιά είναι τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ πλεονεκτήματά τους", σαν απάντηση θα πάρεις ότι πιάνουν λίγο χώρο, καίνε ελάχιστο ρεύμα, δεν εκπέμπουν ακτινοβολία. Αν κάποιο από αυτά είναι ουσιαστικό για εσένα, τότε καλά έκανες και την αγόρασες. Ποιός κάνει λόγο για τα τόσα μειονεκτήματά τους; Και να την πας πίσω, μην περιμένεις ότι με την Eizo θα δεις και την τρελή διαφορά. Εγώ εχθές παρέλαβα την δικιά μου (Samsung 730BF) και στο πρώτο μισάωρο είχα στραβωθεί. Μετά από δύο ώρες μικρορυθμίσεων, την έφερα σε καλά επίπεδα. και πάλι όμως, μου λείπει η διαύγεια και η φυσικότητα του CRT μου. Το γιατί την αγόρασα είναι μεγάλη ιστορία. Και η αλήθεια είναι πως θα την κρατήσω, όσο περνάνε οι μέρες την συνηθίζω. Η 1915 δεν είναι κανένα πεταμένο monitor, κράτησἐ το, ρύθμισέ το σωστά και θα το αγαπήσεις.
spirosta Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 μην περιμένεις ότι με την Eizo θα δεις και την τρελή διαφορά. Αυτό σου το είπε κάποιος ή το πιστέυεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.