Sorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Motherboard Monitor 5 το πρόγραμμα που ψάχνεις....
digitalsoul Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 an to fan tou trofodotikou einai kai gia na trava aera mesa apo to case an to vgaleis pithanos na exeis provlhma apo thn thermokrasia pou tha paramenei sto eswteriko tou pantos den nomizw oti ena synxrono trofodotiko den mporei na ta vgalei pera (xwris fan)me ena p3 sta 600 mias kai exoun poly mikrh katanalwsh
GoHji Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 ti lete gia auto????? http://cgi.ebay.co.uk/PIII-1Ghz-256Mb-40GB-HDD-All-in-One-USB-TV-OUT-LAN_W0QQitemZ8741149595QQcategoryZ3746QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
digitalsoul Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 kalh fash gia des kai auto to link https://www.cybernetman.com/default.cfm?DocId=602 mou thimise amiga kalh fash einai na ftiaxeis ena tetio case
Innersense Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Sorath σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το κατέβασα το Motherboard Monitor 5 αλλά δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη. Η μητρική μου είναι η QDI Advance 9 Το Motherboard Monitor 5 έχει στα settings του την Advance 10 και την Advance 5. Όταν διαλέγω την Advance 10 μου βγάζει θερμοκρασίες CDU και κουτιού γύρω στους 13 βαθμούς πράγμα άτοπο. Όταν διαλέγω την Advance 10 μου βγάζει μόνο θερμοκρασία κουτιού στους 127 βαθμούς... Όσον αφορά το Fan του τροφοδοτικού έγινε τρελή mod-α. Το πήγα σε φίλο ηλεκτρονικό και του άλλαξε την πίστη. Το άνοιξε και έκοψε την πίσω σήτα του ανεμιστήρα (εννοείται ότι του είπα ότι δεν έχω πρόβλημα – δεν πρόκειται να πάει κανένα δαχτυλάκι εκεί) καθώς επίσης και την μπροστά πλευρά (που είναι προς την εσωτερική πλευρά του κουτιού) με αποτέλεσμα άκρος καλύτερη ροή του αέρα και μείωση του θορύβου. Επιπλέον πρόσθεσε ένα ποντεσιόμετρο (πάνω στο καλώδιο του ανεμιστήρα) το οποίο καταλήγει σε ρυθμιστήρα στην πίσω πλευρά του τροφοδοτικού (δίπλα στο βύσμα για την τροφοδοσία του υπολογιστή) με το οποίο γίνεται έλεγχος των στροφών του ανεμιστήρα. Την ημέρα λοιπόν που γίνονται οι ρυθμίσεις για τα ¨κατεβάσματα¨ το fan του τροφοδοτικού δουλεύει στο full και το βράδυ πέφτει σε sleep mode όπου είναι πραγματικά αθόρυβο. Το είδαν τα μάτια μου κι αυτό λοιπόν... pc με ένα και μοναδικό fan αυτό του τροφοδοτικού και μάλιστα ρυθμιζόμενο! Να ‘ναι καλά το παιδί που μου το έφτιαξε!
tolis664 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Επειδή ασχολήθηκα εξονυχιστικά με το θέμα πριν από ένα χρόνο και κάτι, σας στέλνω την δική μου κατασκευή. Πρόκειται για τον παλιό Η/Υ μου, ο οποίος μετατράπηκε με σχεδόν μηδενικό κόστος, σε έναν ασταμάτητο αθόρυβο fanless download server! Αν μπορεί κάποιος να το πει έτσι. Επειδή υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος των αρχείων που μπορώ να ανεβάσω και δεν θέλω να υποβιβάσω την ποιότητά τους υπερβολικά, μπορείτε να κατεβάσετε ένα zip αρχείο με 5 φωτογραφίες και ένα txt με τις μετατροπές που έγιναν από το ftp μου. ftp://marios.gotdns.com με username: anyuser και password: password . Θα με ενδιέφερε πάρα πολύ η γνώμη σας.
digitalsoul Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 giati evales to trofodotiko katw?? giana exeis xwro gia to cpu ?? kai ti einai oi photos sto telos??
tolis664 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Το τροφοδοτικό μπήκε εκεί γιατί, πρώτον δεν χωρούσε λόγω της μεγαλύτερης ψύκτρας και δεύτερον για να μην καλύπτει τον χώρο πάνω από τον επεξεργαστή και να διαφεύγει η θερμότητα ευκολότερα και από τον επεξεργαστή, και από το τροφοδοτικό κατευθείαν από τις τρύπες του καινούριου καπακιού. Όσο για την ερώτηση για τις τελευταίες φωτογραφίες, δεν καταλαβαίνω σε ποιες αναφέρεσαι. Όλες δείχνουν τον Η/Υ από διάφορες γωνίες, εκτός από μία που δείχνει τον Η/Υ πάνω στην ντουλάπα μου.
digitalsoul Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 lathos ... poly kalh douleia file bravo!!! h psyktra einai kataskevhs soy?
tolis664 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ. Η ψύκτρα είναι δικής μου κατασκευής. Τα εξηγώ όλα στο txt. Την ψύκτρα την είχα αγοράσει για την κατασκευή ενός ενισχυτή τον οποίο ποτέ δεν τελείωσα. Και μόλις την ξαναβρήκα, σκέφτηκα ότι μπορεί να κάνει για το καινούριο project. Έτσι λοιπόν, έκοψα τα φύλλα από την μία πλευρά και ήταν ότι χρειαζόταν.
angelheart.gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ έχω κάποιες ερωτήσεις. Πρώτον, πώς αντιμετωπίζεις το θέμα της σκόνης (ουσιαστικά ανοιχτό είναι το μηχάνημά σου, τόσους μήνες θα έπρεπε να έχει μαζευτεί πολύ). Δεύτερον, τι θερμοκρασίες σηκώνει ο ΡΙΙΙ ; Έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα να δείς ; Έστω από περιέργια. Τρίτο, το τροφοδοτικό ήταν της σειράς ;Γιατί απ' ότι βλέπω το PC ΔΕΝ ήταν της σειράς όταν αγοράστηκε. Τέταρτο, ίσως off topic. Με έναν 80άρη δίσκο, πώς καταφέρνεις και κρατάς το αρχεία σου ; Κάνεις κατ' ευθείαν μεταφορά σε DVD ;
giannhsg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 me to everest, sto tab sensors vlepis thermokrasia motherboard, cpu, cpu fan, hdd (analogos me to posus exeis, vga. dwse 150euro na pareis mia mitriki k enan epeksergasti celeron, vale k enan hdd k meta me alla 50 euro perneis ena fan controller panel kai enan 12ari anemistira athorivo kai sindeeis kai tus dio sto fan panel kai tous rixneis strofes xwris kan na akougonte.. kati allo pou kanei to pc athorivo akoma k an exeis 34943129 fans, einai na ta rikseis sta 7v. des edo : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=128029
digitalsoul Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 ta panels me ta fan controlers auto kanoun rixnoun thn tash ston anemistira mexri twra vlepoume metaskeues aplwn pc ta opoia exoun megalo megethos me apotelesma o filos tolis664 na to valei epanw sth ntoulapa exei kanei kanenas mod gia epane sto grafeio???
tolis664 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Πολλές ερωτήσεις και τις είδα λίγο αργά. Θα προσπαθήσω να τις απαντήσω. Φίλε Angelheart. Πρώτον, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με την σκόνη. Μετά από πάνω από έναν χρόνο ασταμάτητης λειτουργίας, το καθάρισα μόνο μια φορά με αέρα στο εσωτερικό του. Και αυτό όχι γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή είχε πιάσει τόσο πολύ σκόνη, αλλά για να τραβήξω μερικές φωτογραφίες και να τις στείλω σε ένα περιοδικό. Η σκόνη συσσωρεύεται σε έναν Η/Υ κυρίως λόγω της κυκλοφορίας του αέρα από τους ανεμιστήρες. Φύσα ένα τροφοδοτικό ή έναν επεξεργαστή και θα καταλαβεις. Εφόσον δεν έχεις ανεμιστήρες, η σκόνη που πιάνει είναι ελάχιστη. Αλλά και να πιάσει σκόνη, τι θα πάθει; Θα κολλήσουν οι ανεμιστήρες που δεν έχει; Δεύτερον, δεν μπήκα στον κόπο να μετρήσω τις θερμοκρασίες γιατί ο Η/Υ δεν έχει κολλήσει ποτέ. Αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι σε πολύ λογικά πλαίσια. Αυτό που πραγματικά βγάζει πολύ θερμότητα, είναι το τροφοδοτικό. Το καταλαβαίνεις βάζοντας το χέρι από πάνω. Είναι το πιο επικίνδυνο να καεί. Η ιδέα της μεγαλύτερης ψύκτρας στην CPU μου ήρθε βλέπωντας παλιά PΙΙΙ Compaq συστήματα που δεν είχαν την κλασσική ψύκτρα της Intel αλλά δικιά τους, διπλάσιου μεγέθους. Και πάλι ήταν πιο μικρή από την δικιά μου. Τρίτον, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς της σειράς. Αν εννοείς αν αγοράστηκε εκείνη την εποχή, όχι. Το δικό του είχε καεί. Αλλά μην νομίζεις ότι είναι κάτι ιδιαίτερο. Το πήρα από άλλο PIII μηχάνημα. Δεν μπορείς δηλαδή να πεις ότι το έψαξα ή το διάλεξα. Απλά το βρήκα! Και είναι μάρκα Vastec!!! Όποιος την ξέρει, ας μου στείλει fax Τέταρτον, οι πιο απλές λύσεις είναι συνήθως οι καλύτερες. Ένα switchακι, δίκτυο μεταξύ των 2 Η/Υ και του ADSL modem/router, χειρισμός του Η/Υ μέσω Remote Desktop Connection των Windows και μεταφορά αρχείων στον άλλο Η/Υ μέσω δικτύου. Τώρα για τον giannhsg και τον digitalsoul, πολλά μπορούν να γίνουν για να γίνει το project καλύτερο, ισχυρότερο και μικρότερο. Αλλά δεν ήταν αυτό το θέμα εξ'αρχής. Εγώ ήθελα να φτιάξω ένα pc που θα έκανε συγκεκριμένα πράγματα, χωρίς να ξοδέψω δραχμή! Και όντως δεν ξόδεψα. Και κάνει αυτά που θέλω, αδιαμαρτύρητα. Είχα σκεφτεί για mini-itx project. Σίγουρα είναι αρκετά καλύτερο, αν θες να δώσεις λεφτά. Αλλά εφ'οσον το έφτιαξα, έκανα την πλάκα μου, είμαι χαρούμενος γι'αυτο που έφτιαξα, γιατί να ασχοληθώ παραπέρα; Και να ξέρεις κάτι. Φιλικά πάντα. Το να δώσω 1000 ή 2000 ευρώ και να φτιάξω κάτι που μπορεί να φτιάξει και η γκόμενα του μικρού μου αδερφού (αν είχα) που δεν ξέρει ότι δεν υπάρχει διπλό δεξί κλικ(!!) , δεν μου λέει τίποτα. Συμβουλή. Κάτι τελευταίο. Αν πάτε να φτιάξετε αθόρυβο Η/Υ ΜΕ ανεμιστήρες, τον οποίο θα έχετε στο ίδιο δωμάτιο που θα κοιμάστε, μην πιστεύετε ότι σας λένε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούγονται οι ανεμιστήρες στην απόλυτη ησυχία. Έδώ εγώ ακούω τον σκληρό που γυρίζει! Αν ήταν κάποιος άλλος που είναι περίεργος με τον ύπνο, πιθανώς να είχε πρόβλημα να κοιμηθεί. Το επόμενο project πάντως είναι ένα car pc από κανονικά σύγχρονα εξαρτήματα Η/Υ (όχι mini-itx) που χωράει κάτω απ'τον ελάχιστο χώρο του μπροστινού καθίσματος ενός Toyota Starlet! To κουτί-πατέντα είναι έτοιμο. Φιλικά
gregdais Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 egw exw ena barebone(aopen xccube,Celeron D 2.66,2x512mb 3200 dual,1x80gb sata,liteon dvd-r8x,cardreader ktl) kai kanw apsoga tin douleia mou xwris ton paramikro thorivo. des : epsisis exw kai to moded pcaki mou gia na katevazw alla den tha elega oti einai athorivo,giati poli apla den ginetai na parei aera kai anagastika exw valei ena 8ari fan na mpazei kai ena allo vgazei...!! einai kai sto sign mou! des edw : http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=100557&page=7&pp=15
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.