digitalsoul Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Thelw na kataskevasw ena pc gia downloads diladi na einai monima on kai na mhn kanei katholou thorivo (fanless) an ginete mia idea einai na htan sto megethos enos CD-ROM kai na topothetite mesa se ena pc sthn thesh enos h estw dyo 5.25 den me endiaferei na exei cd para mono disko (3.5 h 2.5) gia motherboard vlepw oti ta mini itx einai katalilotera gia thn douleia auth exete kamia gnwmh ???
sotoman Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 mporeis na ftiakseis ena custom pc,na pareis ena ksilo i ena giali i kati na tou anoikseis tripes,na bidoseis to mobo,cpu,kai ena cooleraki,oxi fanless alla arketa athorivo,px opos merika tis zalman.episis bale mia karta grafikon athorivi(exo mia 5200 an thes)kai ton skliro disko volepse to kapou apo aristera i deksia.tha sou vgei mikro alla oxi sto megethos tou cd-rom!mporeis na to kremaseis ston toixo. i an thes pare ena mac mini!
billpeppas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 mia idea einai na htan sto megethos enos CD-ROM kai na topothetite mesa se ena pc sthn thesh enos h estw dyo 5.25 LOL, έχεις κολλήσει από το "Honey, I Shrank The Kids" ?
iccon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Kouti 300W 35 euros mobo+piii 800 50 euros hdd 40 euros ram 256 25 euros karta LAN+kalodio 10 euros sinolo 160 euros! auto ekana kai einai ATHORIBO !!!! to elegxo me remote apo to diko mou meso LAN xwris diladi pliktrologia mouse othones... kali fasi...
doc1000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 to elegxo me remote apo to diko mou meso LAN xwris diladi pliktrologia mouse othones... kali fasi... Πώς γίνεται αυτό? Ενδιαφέρον ακούγεται! Μπορείς να το γράψεις λίγο πιο αναλυτικά?
vask Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 κι εγώ έφτιαξα πρόσφατα ένα "καινούριο" παλιό συστηματάκι με parts που είχα. σήμερα βρήκα αυτό το how-to και το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον!! --> http://www.tomsnetworking.com/Sections-article150.php
random Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 na mhn kanei katholou thorivo (fanless) an ginete... gia motherboard vlepw oti ta mini itx einai katalilotera gia thn douleia auth Τα mini-itx εξαρτήματα : mobo-all-in-one' date=' και μετατροπέας DC-DC για να του βάλεις τροφοδοτικό τυπου λάπτοπ φανλες, και τα τοσο χαριτωμενα κουτιά τους σε μεγεθος cdrom, (κοιτα στο mini-itx.gr kai mini-itx.com για την γκάμα VIA Epia ) ειναι 1. [b']πανάκριβα [/b] (σε σχεση με τα Mhz ενος desktop, αλλα αν θελεις fanless και μικρο μεγεθος αυτο πληρώνεις), και 2. εδω Ελλάδα κανενας δεν κρατάει στοκ, οποτε θα σου πουνε παρήγειλε και θα στο φέρουμε. Ουσιαστικά ειναι σα να το πάρεις μονος σου απο ξένο eshop, μονο που θα πληρωσεις και το κερδος του εγχώριου καταστήματος . εχω mini-itx, αλλα το πηρα μονο επειδη το βρηκα ευκαιρία στο fleamarket, και ξεροντας ηδη τις τιμες καινουριου, επεσα με τα μούτρα και το πηρα με αμεση αγορά και κατι παραπάνω αυτό: 1. μητρική με ενσωματομένο cpu 600mhz fanless, διπλή Lan, Sound, usb, ps2, serial, parallel, 2 ide. 2. case HTPC (δεν ειναι mini-itx, αλλα αυτο εδινε πακετο, χωραει και τις micro ATX), με psu 200W (to mini-itx χρειαζεται πολυ λιγοτερα) fan 80 cm, 3. HD 200 Gb (τον εβαλα στο deskop, και το κατεβαστηρι πηρε εναν παλιο 100άρι). 4. ram 256 5. mia wireless pci που δεν χρησιμοποιώ.. για αυτά εδωσα 170 και μια gf4400 αλλα μην το πεις παραέξω :grin: :grin: :grin: :-P :-P εγω εβαλα mouse, keyb, monitor kai cdrom, μονο για να σεταρω τα windows οπως ηθελα, και μετα τα εβγαλα, και τον ελεγχω με το remote desktop απο το κύριο pc μου. σηκώνει ανετότατα, αυτα που θέλω για κατεβασμα, winxp με classic look, bitcomet, flashget, firefox, DC++, Flashfxp. και μερικα αλλα για πειραματα: ftp server, apache, azureus. 1 φαν εχει στο συνολο αθόρυβος, αλλα το πιο θορυβώδες σημείο ειναι ο σκληρός δίσκος. αν βρω κανεναν φτηνό θα του βάλω δισκο απο λαπτοπ 2,5'' με adaptor για IDE. Aλλα με καθαρά οικονομικά κριτήρια, ο iccon σου εδωσε την καλυτερη λύση, παλιό desktop Kouti 300W,mobo+piii 800 ,hdd,ram 256, karta LAN, sinolo 160 euros ή παλιο λαπτοπ (μονο που τα περισσότερα εχουν μικρους δίσκους)
digitalsoul Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 ή παλιο λαπτοπ (μονο που τα περισσότερα εχουν μικρους δίσκους) auth einai poly kalh idea apla prepei na vrethei ena mias kai laptop me 1ghz doulevei mia hara to office an kapios exei kanena spasmeno kai na mhn doulevei h othonh tou akoma kai xwreis disko pm me evlepa genikos kai ta mini itx alla pragmatika einai poly akriva auta ta mobo mpenoun aneta mesa se ena cd-rom case (estw kai external)
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Ένα Cel ή ΡΙΙ μπορεί να κάνει την δουλειά που θέλεις με ελάχιστα χρήματα. Στα 400-600MHz δεν χρειάζονται ανεμ. ή δουλεύουν με ένα μικροσκοπικό. Αν βάλεις ένα PSU με 12άρη ανεμ. και κάρτα γραφικών καμμιά TNT χωρίς ανεμ. θα είναι εντελώς αθόρυβο. Ελάχιστα χρήματα.
Innersense Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά επειδή με απασχολεί το θέμα και σκόπευα να ανοίξω και εγώ ξεχωριστό post θα θέσω εδώ το ερώτημα μου. Έχω ένα Intel PIII@600 το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε στο δωμάτιο μου λόγω χωροταξικών αλλαγών στο σπίτι. Θεωρείστε την ύπαρξη DSL δεδομένη καθώς επίσης και την λειτουργία του υπολογιστή 24/7/365 κλπ... Ο υπολογιστής διαθέτει 20G σκληρό για λειτουργικό, 160G σκληρό για Downloads – Storage και 256SDRAM. Από την πρώτη στιγμή που έσκασε στο δωμάτιο έγινε αντιληπτό ότι πρέπει να βγάλει τον σκασμό ΕΝΤΕΛΩΣ. Τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα: - Ξήλωμα του fan της CPU πειραματικά εντελώς. Η ψήκτρα έχει ανεβάσει σαφώς θερμοκρασία παρόλα αυτά δεν ζεματάει και η CPU δεν έχει καεί ακόμα εδώ και 3 μέρες οπότε τα δύσκολα τα περάσαμε. Πάντως σκοπεύω να βάλω μια μεγαλύτερη ψήκτρα από ένα παλιό Pentium που έχω, αφού βρω πρώτα χρόνο να πάω από το Πλαίσιο να πάρω καμία παστούλα για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Εννοείται ότι το PC δεν τρέχει βαριές εφαρμογές εκτός από κανένα Outlook (παιχνίδια/βίντεο/μουσική κλπ απαγορευμένα ρητά) οπότε το 95% του χρόνου της λειτουργίας του είναι idle και τρέχει τα γνωστά προγράμματα κατεβάσματος. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό καθώς και την εμπειρία πάνω στο πόσο έχει αντέξει κάποια αντίστοιχη σύνθεση έτσι (fan less cpu). - To PC είχε πάνω μια GForce 2 GTS η οποία αντικαταστάθηκε με μια Matrox MG 200 επίσης fan less. - Περνάμε λοιπόν στο τρίτο και σημαντικότερο θέμα μας: Το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ! Πριν φτάσουμε να μιλήσουμε για αγορά καινούργιας fan less υλοποίησης καθώς επίσης και για συμβουλή σχετικά με το τι φτηνότερο υπάρχει στην ελληνική αγορά, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Δεδομένου ότι ο υπολογιστής που σας περιέγραψα δεν έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε ρεύμα καθώς επίσης και το ότι είναι αρκετά παλιός, υπάρχει κανένα modification που μπορεί να γίνει στο υπάρχον τροφοδοτικό και να κάνει το ανεμιστηράκι φτερά; Έχει δοκιμαστεί ποτέ από κανέναν κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε συμβουλή ειδικά αν βασίζεται σε προσωπική εμπειρία και όχι απλά εκτίμηση θα είναι πολύτιμη.
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Είτε μπορείς να αλλάξεις το ανεμ. του παλιού psu με κάποιο αντίστοιχο αλλά αθόρυβο, λύση που ίσως είναι δύσκολη αφού σε πολλά Psu πρέπει να βάλεις κολλητήρι για να κολλήσεις τα καλώδια ρεύματος του ή δεν έχουν καθόλου έλεγχο στροφών και αυτός λειτουργεί πάντα στο 100% των στροφών του οπότε πρέπέι να βρεις πάρα πολύ καλό ανεμ. Είτε πέρνεις ένα π.χ. chieftec 350άρι με 12άρι ανεμ. από Πλαίσιο και ξεμπερδεύεις μια και καλή (περίπου 40ευρά αν θυμάμαι καλά) Όσο χαμηλότερο Load έχει ένα καλό psu με 12άρι ανεμ. και έλεγχο θερμοκρασίας και στροφών, που για την περίπτωση του μηχανήματος σου είναι δεδομένο, τόσο ποιό χαμηλά θα λειτουργεί κάνοντας το πρακτικά αθόρυβο.
angelheart.gr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Έχει στο E-shop τροφοδοτικό fanless !!! Δεν θυμάμαι το όνομα (μιά φορά το είδα μόνο) αλλά θυμάμαι οτι έχει ~100-130 E και οτι είναι 300W. Ψαχτείται... Σίμος
dpolal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Έχει στο E-shop τροφοδοτικό fanless !!! Δεν θυμάμαι το όνομα (μιά φορά το είδα μόνο) αλλά θυμάμαι οτι έχει ~100-130 E και οτι είναι 300W. Ψαχτείται... Σίμος Το θέμα είναι να ΜΗΝ κοστίσει μόνο του το psu όσο ΟΛΟΚΛΗΡΟ το υπόλοιπο σύστημα... :neutral:
Feax Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 κι εγώ έφτιαξα πρόσφατα ένα "καινούριο" παλιό συστηματάκι με parts που είχα. σήμερα βρήκα αυτό το how-to και το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον!! --> http://www.tomsnetworking.com/Sections-article150.php Με ακριβώς αυτό το σκεπτικό αγόρασα και εγώ ένα μεταχειρισμένο xbox (v.1.1) Το X-box αυτό μαμίσιο όμως κάνει τόσο θόρυβο όσο και ο Η/Υ μου οπότε θέλει και αυτό moddες. Τελικά το x-box μου χρησιμποποιείται μόνο για media-cender. Για κατεβαστήρι μπορείς να βρεις παλιά PC στο μέγεθος του X-box που θα κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά αυτή.
Innersense Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Το θέμα είναι να ΜΗΝ κοστίσει μόνο του το psu όσο ΟΛΟΚΛΗΡΟ το υπόλοιπο σύστημα... :neutral: Φίλε dpolal2, νομίζω ότι το έκανα σαφές και εγώ πάντως για να προλάβω ανάλογες απαντήσεις. Ακούς εκεί "Ψαχτείται..." για μια τόσο δυσανάλογη αγορά όταν ολόκληρο το PC κάνει 100 Euro... Θα μιλήσω πάντως και με ηλεκτρονικό να ρωτήσω τι παίζει για ¨στεγνό¨ ξήλωμα του fan και από το τροφοδοτικό, ίσως και καμία σχετική mod-α με ψήκτρα ή κάτι άλλο. Ειλικρινά πάντως η cpu με συγκινεί, δεν το περίμενα να λειτουργεί τόσο απροβλημάτιστα χωρίς να κολάει. Αν και είναι λίγο off-topic ξέρουμε αν υπάρχει πρόγραμμα που να έχει ενδείξεις θερμοκρασίας, να ορίζει μέγιστο επιτρεπόμενο φόρτο εργασίας στην cpu και να έχει warnings – alert σε ρυθμιζόμενα από τον χρήστη επίπεδα θερμοκρασίας καθώς επίσης και επιλογή να κλείσει τον υπολογιστή... ...η μήπως ξέφυγα και ζητάω πάρα πολλα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.