Προς το περιεχόμενο

To Infoshop μου πούλησε δίσκο Β' διαλογής;

sa1901

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα από το Infoshop αρχές Νοέμβρη έναν δίσκο Sata Maxtor Maxline III 250GB (7L250S0).

Σήμερα, εκεί που έκανα rip μια ταινία. Αρχίσαν τα περίεργα. Η διαδικασία ολοκληρωνόταν, αλλα το αρχείο δεν διαβαζόταν. Μετά από λίγο ο δίσκος δεν εμφανιζόταν στις συσκευές του συστήματος. Κοιτάζω τον Event Viewer

Event Type: Warning

Event Source: Disk

Event Category: None

Event ID: 51

Date: 17/12/2005

Time: 10:13:18 μμ

User: N/A

Computer: *****

Description:

An error was detected on device \Device\Harddisk1\DR1 during a paging operation.

Data:

0000: 03 01 22 00 01 00 72 00 .."...r.

0008: 00 00 00 00 33 00 04 80 ....3..?

0010: 2d 01 00 00 00 00 00 00 -.......

0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........

0028: 00 00 00 00 02 00 00 00 ........

0030: 00 00 00 00 28 00 00 00 ....(...

0038: 00 44 00 00 00 00 00 00 .D......

0040: 28 00 03 54 82 17 00 00 (..T‚...

0048: 08 00 ..

Εδώ αρχίζω να ανησυχώ. Κλείνω το PC, βγαζω τον δισκο και τον συνδέω σε άλλη υποδοχή Sata και του δίνω ρεύμα από άλλη γραμμή. Εκκίνηση το σύστημα και ..... ΤΣΑΦ .... Ο δίσκος έγινε πυροτέχνημα. Άρχισε να πετάει σπινθήρες από την μεριά που γίνονται οι συνδέσεις.

Εδώ αρχίζω να κλαίω τα δεδομένα μου. Τέλος πάντως λέω ... Δεν βαριέσαι. άντε να δούμε τι θα κάνουμε τώρα...

Πάω στο site της Maxtor να τσεκάρω το Serial Number και για να αποφασίσω αν θα στείλω απευθείας τον δίσκο στην Maxtor ή στο καταστημα. Και τι βλέπω εκεί; ... Ο δίσκος έχει εγγύηση μέχρι τον Αύγουστο του 2008 !!! 3 χρόνια δηλαδή. rant1.gif

Τέτοιους δίσκους έχω άλλους 2. Ίδιους. Αγορασμένους από άλλα καταστήματα. Τσεκάρω και τα Serial Number αυτωνών. Εγγύηση κανονικά μέχρι το 2010. 5 χρονια.

Μπορεί να μου πει κανείς τι στην ευχή συμβαίνει; Μου δώσαν παλιό δίσκο; Μου δώσαν επισκευασμένο δίσκο απο RMA; Μου δώσαν από παρτίδα Β' διαλογής; Τι τελος πάντων! mad2.gif

Αυτήν την απορία την έχω γιατί όταν έβαλα τον δίσκο στο σύστημα, παρατήρησα ότι είχε λίγο διαφορετικό όνομα από τους άλλους 2 όπως φαίνεται μέσα από τα Windows. Το μοντελο φαινόταν κανονικά, αλλά ήταν λιτη η περιγραφή. Δεν μπορώ να σας πω τι ακριβως γιατί δεν θυμάμαι και δεν δουλευει πια ο δίσκος. angry.gif

Τι να κάνω εγώ τώρα; Πείτε μου; Να πάρω και να τους βρίσω που μου πουλήσαν μούφα δίσκο; rant.gif

Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο post, αλλά κάπου θέλω να ξεσπάσω...

Δημοσ.

Για την διάρκεια των εγγυήσεων για τα μοντέλα της Maxtor δες εδώ:

http://www.maxtor.com/portal/site/Maxtor/menuitem.a14629af82eff9461400585760b46068/?channelpath=/en_us/Support/Warranty%20Services/Warranty%20Periods

Τα 3 χρόνια δεν προκύπτουν από πουθενά. Αν είχε 2 χρόνια εγγύηση, υπήρχε νομίζω εξήγηση.

Από περιέργεια έβαλα το S/N του δικού μου (Diamondmax, δεν το είχα ελέγξει) και έχω ~3 χρόνια όπως πρέπει.

Στείλε ένα mail στην Maxtor καλού κακού με το S/N σου και ρώτα για ποιο λόγο έχεις 3 και όχι 5 χρόνια εγγύηση.

Υ.Γ.

Τα συλλυπητήρια μου για τον "αδικοχαμένο" δίσκο.

Δημοσ.

Ωχ ωχ,νομίζω οτι έχουμε τον ίδιο δίσκο φίλε sa1901,εμένα μου κάνει εναν περίεργο θόρυβο,δες το πόστ που έκανα εδώ

μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ και εγώ?? :-?

Δημοσ.
...δεν πιστεύω ο MaXLine III σου να γράφει MaxLine III επάνω...

MaXLine III γραφει...

exm... an itan fake tha edine egguisi sto site tis maxtor?!.......

Σωστό αυτό ... νομίζω δηλαδή ... τι να πω ...

Ωχ ωχ' date='νομίζω οτι έχουμε τον ίδιο δίσκο φίλε sa1901,εμένα μου κάνει εναν περίεργο θόρυβο,δες το πόστ που έκανα εδώ

μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ και εγώ?? :-?

Δεν έκανε θόρυβο ο δικός μου. Είπε να τα φτύσει απροειδοποίητα. :evil:

Δημοσ.

Απλά ρωτάω μήπως τελικά υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο.Οι αλλοί δυο δίσκοι που αναφέρεις οτι έχεις,είναι το ίδιο μοντέλο?

Είσαι ικανοποιημένος με αυτούς?

Σόρρυ για τις ερωτήσεις,αλλά να ξέρω τουλάχιστον αν πρέπει να παρω και κάποιον δεύτερο δίσκο,καλού κακού. ;-)

Δημοσ.
Απλά ρωτάω μήπως τελικά υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοντέλο.Οι αλλοί δυο δίσκοι που αναφέρεις οτι έχεις' date='είναι το ίδιο μοντέλο?

Είσαι ικανοποιημένος με αυτούς?

Σόρρυ για τις ερωτήσεις,αλλά να ξέρω τουλάχιστον αν πρέπει να παρω και κάποιον δεύτερο δίσκο,καλού κακού. ;-)[/quote']

Ναι. Δεν είχα κανένα πρόβλημα όσο αφορά τις εποδόσεις του δίσκου. Ισα-ίσα.

Μετά από το χουνέρι που μου κανε και κάηκε σαν πυροτέχνημα, θα δυσκολευτώ πολύ να ξαναπάρω Maxtor.

Ήδη σκέφτομαι να παραγγείλω τώρα έναν 300άρη Seagate ή WD. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη...

Δημοσ.

Εγώ έπειτα από προβλήματα που είχα με δύο Maxtor που μου χάλασαν στο καπάκι ο ένας μετά τον άλλο και επειδή δε μου αρέσει καθόλου ο θόρυβος που κάνουν δεν ξαναπήρα Μaxtor.Δεν ξέρω αν αληθεύει αλλά έχω ακούσει ότι όλοι οι Maxtor IDE πάνω απο 120 GB έχουν πρόβλημα με τα μηχανικά τους μέρη.Πάντως από τους WD είμαι απόλυτα ικανοποιημένος εδώ και 4 χρόνια.

Δημοσ.
αλλά έχω ακούσει ότι όλοι οι Maxtor IDE πάνω απο 120 GB έχουν πρόβλημα με τα μηχανικά τους μέρη.

LOL, αυτός που το είπε αυτό θέλει πολλές φάπες.

Δημοσ.

Oxi oxi, h Maxtor einai axiopisth etairia. Apla, opws kai h idia eixe anaferei official sto site ths, kapoia montela 120GB tou 2003-2004 vgikan elatomatika alla ayto einai hdh sto parel8on kai exoun dior8w8ei.

Mias kai milame gia Maxtor, to Reuters anaferei oti h Seagate agorase thn Maxtor.

http://today.reuters.com/investing/financeArticle.aspx?type=mergersNews&storyID=2005-12-21T090225Z_01_N21104292_RTRIDST_0_TECH-MAXTOR.XML

Δημοσ.

Mias kai milame gia Maxtor' date=' to Reuters anaferei oti h Seagate agorase thn Maxtor.

http://today.reuters.com/investing/financeArticle.aspx?type=mergersNews&storyID=2005-12-21T090225Z_01_N21104292_RTRIDST_0_TECH-MAXTOR.XML[/quote']

:shock:

Οπότε ο δίσκος που θα αγοράσω θα είναι seagate. Να είμαστε και σίγουροι. :grin:

Υ.Γ. Με έναν τεχνικό που μίλησα στο τηλέφωνο (δεν ειχε καν την στοιχειωδη ευγένια να μου μιλάει στον πληθυντικό, όπως του μιλούσα εγώ) δεν έβγαλα και άκρη.

Μου είπε ότι ισχύει κανονικά η εγγύηση που αναφέρει η Maxtor κατα την στιγμή πώλησης του μοντέλου, ακόμα και αν αυτή αλλάξει μετά.

Τι και αν του έλεγα εγώ για το Serial Number, δεν συνεννοηθηκαμε. Πιασ' το αυγο και κούρευτο δηλαδή.

Στέλνω τον δίσκο για αντικατασταση και πιστεύω να μην παρουσιαστει άλλο πρόβλημα στα επόμενα 5 χρόνια. :-?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Nεότερα από το μέτωπο.

Μόλις σήμερα ήρθε ο δίσκος από το infoshop. Υπάρχουν καλά νέα και άσχημα (?) νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι ο δίσκος είναι ο 7V250F0. Είναι SATA II :-D

Eπίσης καλό είναι ότι από το site της Maxtor ο δίσκος έχει εγγύηση μέχρι το 2011. :-D

Τα άσχημα (?) είναι ότι η ονομασία πάνω στον δίσκο είναι Maxline III και γράφει Made in China. :neutral:

... δεν πιστεύω ο MaXLine III σου να γράφει MaxLine III επάνω, γιατί τότε είναι κάποιος από τους fake που διέθεσαν έξω οι κινέζοι.

Nα δούμε πως τα πάει σε λειτουργία αυτός τώρα...

Δημοσ.
Τα άσχημα (?) είναι ότι η ονομασία πάνω στον δίσκο είναι Maxline III και γράφει Made in China.

OMG.

Τα πράγματα περιπλέκονται :D

Μάλλον θα στείλω ένα mail στον PR της Maxtor να μας ξεκαθαρίσει περί του story :)

Δημοσ.

moufa to infoshop paidia egw eixa agorasei mi tsanta omou gia to laptop i opoia elege oti ekane gia 17" alla telika itan gia 15" tous eperna til kai mou ta masagan alla den asxolithika poli giati den aksize gia 17euros. argotera to diorthosan sto site alla egw exw kratisei ti selida xexe...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...