Προς το περιεχόμενο

Chinjeolhan Geumjassi = Sympathy for Lady Vengeance = Η Εκδικηση Μιας Κυριας

TheBoyFromSalina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυ καλη σκηνοθεσια, ποιητικα πλανα κλπ. αλλα εχω μια ερωτηση.

Μου φανηκε λιγο "χλιαρα" δοσμενο το κινητρο της πρωταγωνιστριας για εκδικηση, η μηπως επρεπε να ειχα δει τις 2 προηγουμενες ταινιες της τριλογιας για να καταλαβω κατι?

Επρεπε να νιωσω ευχαριστηση και να αγωνιω για αυτην την εκδικηση, η οχι? Γιατι λιγο τελικα με ενδιεφερε.

Ποια ηταν η προθεση του σκηνοθετη?

Ελπιζω να μην υπαρχει αλλο τοπικ, δε βρηκα κανενα και παραξενευτηκα.

Δημοσ.
Πολυ καλη σκηνοθεσια' date=' ποιητικα πλανα κλπ. αλλα εχω μια ερωτηση.

Μου φανηκε λιγο "χλιαρα" δοσμενο το κινητρο της πρωταγωνιστριας για εκδικηση, η μηπως επρεπε να ειχα δει τις 2 προηγουμενες ταινιες της τριλογιας για να καταλαβω κατι?

Επρεπε να νιωσω ευχαριστηση και να αγωνιω για αυτην την εκδικηση, η οχι? Γιατι λιγο τελικα με ενδιεφερε.

Ποια ηταν η προθεση του σκηνοθετη?

Ελπιζω να μην υπαρχει αλλο τοπικ, δε βρηκα κανενα και παραξενευτηκα.

να ξεκινησω απο το τελος κ να πω οτι πολυ δυστυχως δεν περιμενα καν να ανοιξει θεμα για τη νεα δημιουργια του θεου παρκ.

αντε μονο απο τη φορα που εχει δημιουργησει το oldboy , ειχα καποιες ελπιδες να τα παει λιγο καλα η ταινια.

κατά τ'άλλα δεν την εχω δει ακομα, αλλα αν κρινω απο τις 2 προηγουμενες,

θα επρεπε να σε βαζει να αγωνιας για την εκδικηση, να τον κατανοεις κ να του δινεις δικιο (τον ηρωα, εν προκειμενω την ηρωιδα).

οι 2 προηγουμενες θυμιζουν αρχαια ελληνικη τραγωδια, δραματα πολυ καλα μελετημενα,

με την λυτρωση να ερχεται οχι ευκολα, αλλά δικαιολογώντας ολους για τις πραξεις τους.

καπου διαβασα αυτες τις μερες οτι αυτη τη σαιζον θα προβαλλουνε κ το πρωτο μερος

Sympathy for Mr. Vengeance.

μετα απο 3 χρονια, καιρος ητανε

Δημοσ.

λεποοοοοοον,

ψηθηκα χθες το βραδυ κ πηγα κ το ειδα στο village.

να αρχισω με τις ασχετες της ταινίας παρατηρησεις:

παιδια, αν δεν ξερετε τι πατε να δειτε, αφηστε το,

δεν ειναι η καλυτερη ταινια σε φαση, παμε village να δουμε τπτ, ωπ τι ειναι αυτο?

εχει εισιτηρια, περιπετεια λεει, κορεατικη, ουαου θυμασαι εκεινο το τυπο το λiι κ το τιγρης κ δρακος, καρατε θα ειναι, παμε βουρ.

-κ τα village γιατί το παιζουνε? μια παρασταση την ημερα κ αυτη σε μικρη αιθουσα,

ξεκινησε με περιπου 20 ατομα κ στο πρωτο μισάωρο ειχανε φυγει οι μισοι (δεν υπερβαλλω).

καλυτερα βεβαια, γιατι μειναμε λιγοι κ σκληροπυρηνικοι σινεφιλ :grin:

στη ταινια τωρα, πραγματικα πολυ αρτια κινηματογραφημένη, υπεροχα πλανα,

ομορφα συνδυασμενα χρωματα (ακομα κ απο καρε σε καρε), με λιγα λογια ενα ποιημα.

όσον αφορα το σεναριο, δεν θυμιζε κ πολυ το oldboy.

ειναι πιο πολυ ο δρομος του να καταφερεις να βρεις τη δυναμη να εκδικηθεις από το να καταφερεις να εκδικηθεις του oldboy.

πολυ λιγοτερες οι σκληρες σκηνες, επικεντρωνεται αρκετα στα συναισθηματα της τζουαμ.

σπόιλινκ αλερτ

ο παρκ νομιζω οτι ηθελε να βαλει κ το παραγοντα με τη κορη κ το πως θα "μαλακωνε" την πρωταγωνιστρια,

αναγκαζοντας την τελικα να προστρεξει στους συγγενεις των θυματων.

ακομα κ η εκδικηση τελικα δεν ειναι απλο πραγμα

η λυτρωση ερχεται (? ) διαφορετικά...

αυτα εν συντομια, λογω ελλειψης χρονου, αν συνεχιστει η κουβεντα θα επανελθω.

αν και TheBoyFromSalina όπως βλεπεις πεφτω μεσα σχετικά με το μικρο ενδιαφερον για αυτο το αριστουργημα

Δημοσ.

Συμφωνω μ' αυτο που λες στο σποιλερ σου αλλα...

αλλο σποιλερ

Οταν αρχισαν ολοι να επιτιθενται στο δολοφονο, ελεγες "Ναι! Παρ'τα μαλ@κ@!"? Εγω οχι.

Αλλα ισως ειναι αυτο που λες, οτι τελικα δεν ριχνεται το βαρος στην ιδια την εκδικηση αλλα στην προσωπικη λυτρωση, που στην προκειμενη περιπτωση ερχονται με διαφορετικους τροπους το καθενα.

Με την πρωτη ευκαιρια θα δω και τις αλλες 2!

Δημοσ.

Αν και έχω δει το Oldboy δεν ήξερα ότι υπήρχε και ¨πρώτο μέρος¨

έστω και αργά λοιπόν νομίζω ότι σκόπημο θα ήταν να μπούν τα σχετικά links για τους lazy insomniacs

Boksuneun naui geot (2002) aka Sympathy for Mr. Vengeance

Oldboy (2003)

Chinjeolhan geumjassi (2005) aka Sympathy for Lady Vengeance

το τελευταίο θα περιμένω μια φίλη να βρεί ευκαιρία για να πάμε να το δούμε μαζί ενώ κάποια στιγμή ίσως δω και το πρώτο σε DVD.

έψαξα να βρώ και το Thread του Oldboy οπου είχαν συζητηθεί εκτενέστερα κάποια πράγματα για να βάλω link αλλά είχε πρόβλημα το search του Insomnia.

Δημοσ.

tin eida kai ego sto the mall...stin dikia mou periptosi denitan se kamia periptosi gemati i aithous alla kaneis den efige...

Mou arese poli, kai pio poli apo ola i sigklonistiki mousiki kai i poli kali photografia..

An kserei kaneis pos legete i pou mporo na vro kapoio apo ta kommatia pou paixtikan kata tin diarkeia tis tainias perimeno!

Kai mena den mporo na po oti me ekane na agonio alla ithela na do ti tha ginei pos ktl ktl

min diavaseis pio kato an den tin exeis dei!

erotisi: i ginaika tou Baek giati eixe katadikastei???den mas eipe sosta??episis itan kai prin katadikastei pantremeni mazi tou?i tin evale i Geum na ton pantreutei gia na ton skotosei?

Δημοσ.

ekkli ευχαριστώ για την προσθήκη!

παιδιά είδα το Sympathy for Mr. Vengeance και ως συνήθως απο κάποιο σημείο και μετά άρχισα να το χάνω το έργο...

τι να πω... αρχίζω να απογοητεύομαι απο τον εαυτό μου. Για τιμωρία θα ξαναβάλω να δω το "Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring" (Προς θεού εξαιρετική ταινία, απλά σκηνοθεσία Αγγελόπουλος εντελώς).

Θα επιδιώξω πάντως να περάσω και την δοκιμασία της Lady Vengeance, ειδικά αν κάτσει η συγκεκριμένη παρέα!

Δημοσ.

erotisi:

i ginaika tou Baek giati eixe katadikastei???den mas eipe sosta??episis itan kai prin katadikastei pantremeni mazi tou?i tin evale i Geum na ton pantreutei gia na ton skotosei?

Νομιζω οτι ισχυει το τελευταιο. Ασε που δε νομιζω οτι υπηρξε γαμος.

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από την προβολή... Θα την χαρακτήριζα ως καλή, όσο αναφορά το πρακτικό μέρος -στόρυ, σενάριο κλπ- και απλά άπαικτη όσο αναφορά το καλλιτεχνικό. Από την σκηνοθεσία μέχρι την μουσική, τα πάντα ήταν άψογα, με αποκορύφωμα το στενό δρομάκι που φαίνεται να έχει πίσω στοιβαγμένα ξύλα. Αυτό σε συνδυασμό με το χιόνι ήταν απίστευτο θέαμα.

Όσο αναφορά το πρακτικό κομμάτι τώρα, προσωπικά την βρήκα λίγο αργή.Το πρώτο μισάωρο δηλαδή, που ήταν και το εισαγωγικό, μου φάνηκε ότι τράβηξε λίγο παραπάνω. Και ήταν και κάπως μπερδεμένο. Αλλά όσο αργό και ίσως βαρετό είναι το πρώτο μέρος, τόσο σκληρό και σοκαριστικό είναι το δεύτερο, προς το τέλος. Σε αυτό εδώ η εκδίκηση θαρρώ πως δεν είναι τόσο ξεκάθαρη όσο το Oldboy. Και επίσης θαρρώ οτι δεν είναι υπόθεση μόνο της Κυρίας. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν έτσι. Μπορεί να μαλάκωσε, όπως ειπώθηκε λόγω της κόρης, μπορεί να μην ήταν πολύ δυνατή για να το κάνει μόνη της. Τι να πω... Πάντως ούτε εγώ ένιωσα αυτό το "πάρτα μ@λακα!" Δεν λέω οτι ήταν άδικη τιμωρία αλλά εγω προσωπικά δεν το 'φχαριστήθηκα όταν έγινε. Υποθέτω ότι αν δεν έχεις ζήσει κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να το νιώσεις.

ΥΓ. Η Κυρία και Γαμώ τις τύπισσες! Νομίζω οτι το στυλάκι της σίγουρα θα έχει βρει μιμητές !

[σποιλερ]

Δύο ερωτήσεις μόνο: Αυτή που μίλαγε συνέχεια ποια ήταν; Που ήταν σαν να τα διηγούνταν;

Το κοριτσάκι πέθανε; Γιατί έδειξε την σκηνή με τον καπνό στο δωμάτιο και καπάκι το κοριτσάκι να τρέχει στον δρόμο.

Δημοσ.

spoiler

Αν εχω καταλαβει καλα, με μια απαντηση καθαριζεις και με τις 2 αποριες σου, αλλα μπορει να κανω και λαθος.

Η απαντηση κατα την αποψη μου στην πρωτη ερωτηση ειναι "η κορη". Αρα δεν εχει πεθανει, ναι?

Δημοσ.

Βασικά δεν το συνέδεσα επειδή ήταν διαφορετική φωνή. Εγώ υπέθεσα οτι μπορεί να είναι κάποια από τις συγκρατούμενες αλλά με ποιο κριτήριο θα μπορούσε να είναι ή η άλλη; Κι αν ήταν το κοριτσάκι γιατί δεν το έκαναν πιο κατανοητό (ότι είναι αυτή); Τελος πάντων, δεν νομίζω οτι έχει μεγάλη σημασία. Α, και κάτι άλλο που μου'ρθε...

[σποιλερ]

Τελικά η Λι λυτώθηκε; Εγώ κατάλαβα οτι με το να φάει το τοφλού (με κάπως αστείο τρόπο ομολογουμένως) ήθελε πολύ να γίνει "λευκή" και να μην ξαναμαρτήσει. Αλλά οταν έτρεχε προς το κοριτσάκι, η φωνή έλεγε οτι η λύτρωση που ήθελε τόσο πολύ η Λι τελικά δεν θα ερχόταν. Αυτό με μπέρδεψε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...