damiano Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Θέλω να κάνω ένα PC αποκλειστικά και μόνο για χρήση MSOffice. Οπότε λέω για sempron, μητρική με onboard VGA και 512 μνήμη (λειτουργικό μάλλον win2000 sp4). Θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την μνήμη και onboard vga?? δεν θέλω κάτι μεταχειρισμένο... παρακάτω είναι επιλογές που είδα απο eshop.. Μητρικές: msi s-k8mm-v http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523494 gigabyte k8vm800m http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.526626 msi rs482m-il http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523504 Επεξεργαστή: sempron 64, 2800+ http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.559510 Κάθε σχόλιο/διόρθωση/πρόταση ευπρόσδεκτο!!
poulinos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 bale windows xp den iparxei logos gia win2000.o sempron ine mia poli kali epilogi kai efoson ise sigouros oti den tha pexeis paixnidia(baria paixnidia)tote i onboard tha se kalipsei.karta ixou pali onboard.mnimi 512 asizititi giati me 256 ta windows tha sournontai.skliros enas 80 ine mia xara.den leei ligotero giati einai mikri i diafora timis.othoni tha axize kati kalo gia ta matia sou.meta mporeis na pareis ena dvd recorder mono gia poio ftina oste na grafeis kai dvd ama thes i backup se dvd.an den se endiaferei auto tote sketo dvd rom.des ti thes na kaneis me to pc kai pare auto.apla auto pou les oti tha einai mono gia word kai excel to theoro ligo apithano ektos an prokite na to doseis se grafeio.giati ama einai gia to spiti olo kai kana paixnidi ktl tha mpei pano.
sarakinos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 loipon... paravlepo ligo tin xrisi tou grafiou,kai sou protino kati,ligo kalitero,alla pali gia grafio...kati pou to theoro poli kyrile... etsi exoume cpu:AMD Semprom 64 sta 105euro mobo:MICROSTAR MSI RS482M-IL RETAIL sta 81e Ram:KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHz VALUE RAM sta 45euro HDD:WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD 7200rpm SATA sta 58euro Synolo :289 euro Afto to sistima tha yperkaliptei tis anages sou...eno taftoxrona tha eisai kai mesa stin texnologia mias kai h mnimi sou einai sta 400mhz,o skliros sou sata,kai i mitriki sou exei onboard karta grafikon,firewire,onboard 5.1 karta ixou kai mia extra thesi gia PCIE karta...ego sou protino px apo ta 240e pou tha edines na doseis 50e parapano gia na pareis to pc pou sou protino mias kai tha exeis epiloges gia melontiki anavathmisi..thanks
damiano Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Ο υπολογιστής θα είναι καθαρά γραφείου.. το μόνο παιχνίδι που μπορεί να έχει θα είναι το..solitaire! Δεν ξέρω, έχω μια φυσική απέχθεια για τα Xp, γι'αυτό και τα win2000 (τρομερή αιτιολόγηση ε??)
gregdais Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 loipon...paravlepo ligo tin xrisi tou grafiou' date='kai sou protino kati,ligo kalitero,alla pali gia grafio...kati pou to theoro poli kyrile... etsi exoume cpu:AMD Semprom 64 sta 105euro mobo:MICROSTAR MSI RS482M-IL RETAIL sta 81e Ram:KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHz VALUE RAM sta 45euro HDD:WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD 7200rpm SATA sta 58euro Synolo :289 euro Afto to sistima tha yperkaliptei tis anages sou...eno taftoxrona tha eisai kai mesa stin texnologia mias kai h mnimi sou einai sta 400mhz,o skliros sou sata,kai i mitriki sou exei onboard karta grafikon,firewire,onboard 5.1 karta ixou kai mia extra thesi gia PCIE karta...ego sou protino px apo ta 240e pou tha edines na doseis 50e parapano gia na pareis to pc pou sou protino mias kai tha exeis epiloges gia melontiki anavathmisi..thanks[/quote'] swsta ta les file mou alla xreiazetai kai ena tower... ~40euro ,me 350w psu.
gregdais Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Ο υπολογιστής θα είναι καθαρά γραφείου.. το μόνο παιχνίδι που μπορεί να έχει θα είναι το..solitaire! Δεν ξέρω, έχω μια φυσική απέχθεια για τα Xp, γι'αυτό και τα win2000 (τρομερή αιτιολόγηση ε??) Φίλε μου την "φυσική απέχθεια για τα WinXP" πoλλοί την είχαν αλλά όλοι τα συμπάθησαν. Είναι το καλύτερο OS για τους χρήστες PC με την πλέον μεγαλύτερη συμβατότητα hardware-software-networking. Δεν καταλαβάινω το λόγο για εγκατάσταση Win2k πλέον. Και εγώ τα λάτρεψα αλλά τι να κάνουμε, τα WinXP είναι η σύνεχεία τους και σαφώς πιο ανεπτυγμένη και με τον καιρό με τα SP τους εγίναν ακόμα πιο δυνατό OS. Μιλάω σε σχέση μόνο με τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft... θές ρίξε ένα SuSe Linux με Open Office και πάλι μια χαρά θα έισαι
De@th L0rd Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Και μια TFT 17" φθηνή ας έχει και μεγάλο ρυθμό απόκρισης.Συμφωνώ με τους υπόλοιπους για τα XP.Είχα κι εγώ την ίδια απέχθεια με σένα αλλά τα Windows XP με SP2 μου άλλαξαν γνώμη.Κουτί γύρω στα 40-45 ευρώ
Diomedes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Αφού ρε φίλε τον θες μόνο για Word-Excel τι να τον βαρύνεις με τα παπαρο-ΧΡ; Βάλε τα Win2000 και θά' σαι μια χαρά. Άσε τα ΧΡ για όσους τη βρίσκουν με τα birds & weasels της ΜS.
gregdais Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Φίλε μπορείς να μιλήσεις με συμπεράσματα και όχι με μίσος χωρίς να εξηγείς. Τα Win2k είχαν δεκάδες χιλιάδες bags και τρύπες σε σύγκριση με τα winxp. δεν είναι τυχαίο ότι η MS κυκλοφόρησε μέσα σε 6 χρόνια 4 SP για win2k και για τα XP σε 5 χρόνια μόνο 2 SP εκ των οποίων μόνο το 1ο αφορούσε κυρίως τα bags του λειτουργικού ενω στο 2ο SP είδαμε ένα ολοκαίνουριο λειτουργικό με μεγαλύτερη κυρίως ασφάλεια, μεγαλύτερη συμβατότητα, μεγαλύτερη γκάμα λειτουργιών και ρυθμήσεων κτλ. Η MS σταμάτησε να ασχολείται με τα win2k γιατί το θεώρησε άσκοπο και ανόητο απο την στιγμή που τα winxp είναι αρκετά ανώτερο λειτουργικό και έτσι δεν φτιάχνει το sp5 για τα 2k τα οποία συνεχίζουν να έχουν αρκετά προβλήματα. Όσο για το βάρος των XP όπως λες ισχύει μόνο σε περίπτωση χαμηλής μνήμης του συστήματος. Με 512mb μνήμης θα τρέχει άψογα τα XP χωρίς προβλήματα. @ De@th L0rd φίλε μου έχεις δικιο, μια TFT οθόνη είναι ότι καλυτερο για την συγκριμενη χρηση , όμως στις τιμες που έχουν φτάσει πλεον οι TFT οθονούλες είναι παρα πολύ κρίμα να μην τσιμπησεις μια καλη προς μετρια…!! Μια των 12 ms 17” την αγοράζεις πια από 200 ?…
Diomedes Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Φαίνεται πως ήμουν εκπληκτικά τυχερός τα 3 χρόνια που είχα Win2K στον προηγούμενο υπολογιστή μου τότε, γιατί ελάχιστες φορές μου κόλλησε. Ενώ με τα WinXP στον Η/Υ που έχω τώρα, αντιμετωπίζω 1-2 crashαρίσματα/εβδομάδα. Δυστυχώς η πρακτικότητα και η κοινή λογική δεν είναι από τις αρετές της γενιάς μας. Αφού ο άνθρωπος θέλει όχημα για να πηγαίνει στο αμπέλι του (λέμε τώρα), για ποιό λόγο να πάρει το νέο χχχχχ αμάξι με τον ψηφιακό κλιματισμό και τις ζάντες αλουμινίου (νέο λειτουργικό); Δεν μπορεί δηλ. να κάνει τη δουλειά του με το πιο παλιό μοντέλο; Δηλ. αν βγει αύριο ο Bill και μας πει ότι το νέο OS Windows Longhorn έχει τα μισά bugs που έχουν τα ΧΡ πρέπει να κάψουμε τα δεύτερα και να πάμε όλοι να πάρουμε τα πρώτα; Απορώ πως δεν υπάρχει κανείς σ' αυτό το thread που να απόρησε μήπως (λέω μήπως) όλα αυτά τα service packs μοιράζονται με τέτοιο τρόπο ώστε τα νέα Windows να φαίνονται καλύτερα. Για την ιστορία, κι εγώ με Windows XP δουλεύω, γιατί η εγγύηση καλύπτει τον Η/Υ μόνο για το λειτουργικό που έχει απ' τη μάνα του. Αν τα ΧΡ ήταν όντως τόσο καλά και φοβερά, γιατί να μην αφήνουν τον κόσμο να τα επιλέξει μόνος του ως βέλτιστα, μόνο τον αναγκάζουν με 1002 τρόπους να τα βάλει;
gregdais Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 file sou proteinw afto gia ftino kai kalo sistimataki : kai afto me othoni tft me dvd-recorder kai ixeia mouse pliktrologio set :
gregdais Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 an kai diafwnw mazi sou sevomai tin gnomi sou kai se vriskw poli logiko file diomides. einai profanes kai to ksereis oti i arxi mias tetias sizitisis den exei telos kai mas kanei olous nevrikous.... sou apantisa me olo afto to post mono dioti eisoun arketa sintomos kai epithetikos. kai egw mallon tixeros eimai pou exw se ena mixanima stin douleia mou winxp apo 2001 xwris sp kai einai sinexeia online, kai den exei katalavei tpt. Stin douleia mou doulevw kathimerina epi win2k server domain controllers kai epi win2k termatikwn kai exw antimetopisei para polla provlimata me ta 2k alla den exw kanenan logo na misw afta i ta xp. giati dld epidi to yugo mou mou arkei na me paei sto ampeli, na min xreiastei na parw ferrari??giati pios sou eipe pws mia zwi sto ampeli tha pigainw...???tepsa file den vgazei pouthena, afti einai i diki mou apopsi kai i parapanw itan i diki sou, kai an deis poses alles iparxoun tote tha patheis plaka, einai apla to pia apopsi kiriarxei sto kefali tou kathenos mas...!!!
damiano Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Για αρχή, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.. Αν μπορούσα για λειτουργικό dos θα του έβαζα :) και γώ σπίτι τα xp έχω αλλά μου τη σπάει με τo athentication κτλ οπότε win2000sp4 (linux και openoffice καλή ιδέα αλλά μιλάμε για αρχάριους users οπότε..). Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι υποστήριξη για usb 2.0 γιατί παίζουν usb μνήμες για μεταφορά αρχείων.. για σκληρούς, οθόνες κτλ υπάρχουν ήδη.. μια philips 107E6 και wd800JB (μιλάμε για low budget productions!!). Μόνο ένα dvdr θα χρειαστεί επιπλέον, λέω για το 3540 ή το 4540..
gregdais Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 sou exw stilei 2 links parapanw me eikones apo pc pou sou proteina, stho 2o link tha deis oti sou exw valei to nd-4550 to opoio einai to idio me to 3540 alla grafei kai dvd-ram.
Silent Arrow Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Η χρηση Word - Excel αν συνοδευονται απο πολλα γραφικα και εξεζητημενες συναρτησεις απαιτουν σημαντικη ισχυ. Καλο θα ειναι να πας κατευθειαν σε 1024 RAM για να εισαι O.K. Τα 512 δεν θα ελεγα οτι ειναι καλη λυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.