Προς το περιεχόμενο

Help για επιλογή μητρικής... AGP Vs PCI x

nickaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Hehe' date=' εμένα για ακριβώς τους αντίθετους λόγους με συμφέρει η ASRock..!

1) Έχω την FX5200, που θέλει πέταμα σύντομα άρα θα χρειαστώ PCI-x

2) Tο o/c προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αφού θέλω να ασχοληθώ με άλλες κατηγορίες στους υπολογιστές αυτή τη στιγμή.

3) Όσο το δυνατόν λιγότερα λεφτά γίνεται να δώσω για την καλύτερη αναβάθμιση.

Τέλος πάντων, καλορίζικα και πάρε και ένα τροφοδοτικό που σου λένε...

EDIT: Και επειδή δεν πήρα απάντηση προηγουμένως, κάνω copy-paste :-P

a)Δουλεύει εξ'ίσου καλά με AGP και PCI-x κάρτες;

B)Μέχρι πόσο επεξεργαστή δέχεται γιατί δεν το αναφέρει το site;

c)Και επειδή είδα και ένα παρόμοιο θέμα, τελικά αξίζουν οι single-core CPUs ή όχι πια;

Ευχαριστώ :-P[/quote']

a. To 939 dual δουλεύει άψογα τόσο με AGP (8x) όσο και με PCI-x (16x)

b. Με το τελευταίο bios παίζει και ο Athlon 64 FX60 οπότε δεν έχεις πρόβλημα :) . Επίσης έχει και expansion slot για το μελλοντικό slot της AMD, οπότε από compatibility είναι άψογη.

c. Όλα εξαρτώνται από τη χρήση που θα του κάνεις, αν παίζεις παιχνίδια single core, αν θέλεις να κάνεις πολλά & βαριά πράγματα ταυτόχρονα τότε dual core.

Μεγειές σε όποιον πήρε το board και όποιος το σκέφτεται ακόμα ας μη χάνει χρόνο, σ'αυτά τα λεφτά και με αυτά τα features είναι μονόδρομος :razz:

Δημοσ.

ΟΚ, το αποφάσισα... Θα την πάρω τα Χριστούγεννα, αλλά θα ψάξω πρώτα για μεταχειρισμένο στα 3000 ή στα 3200!

Δημοσ.

Λες; Και εγώ το σκέφτομαι... Πάντως για την μητρική έχω καταλήξει. Κάρτα γραφικών θα την κρατήσω και θα πάρω και μια γρήγορη μνήμη άμα είναι! Να προτιμήσω λοιπόν 3000 ή 3200 (αν υποθέσουμε ότι είναι και οι δύο διαθέσιμοι);

Δημοσ.

Για βοηθήστε λίγο plz... Στα 3000+ καινούργιο με 137 ευρώ ή 3500+ μεταχειρισμένο (με overclocking-χρήση το πολύ 3 μήνες) με 170?

Αξίζει τη διαφορά; Βασικά, σκέφτομαι να πάρω στα 3000+ τώρα και μετά από 2 χρόνια να κάνω μια αναβάθμιση μέχρι όσο πάει η ASRock (πχ στα 4500+) έτσι ώστε να κρατήσει το σύστημα για 4-5 χρόνια.

Δημοσ.
Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας σε μια "περιορισμένη" αναβάθμιση Η/Υ...

Έχω ο καημένος και εγώ μια AGP Κάρτα Γραφικών Sapphire Atlantis Radeon x800GT 256 GDDR3 Και επειδή δν θέλω να πάει χαμένη περιορίζομαι σε motherboard με AGP... Αλλά σκλεφτομαι και το Pci Express... Με λίγα λόγια δν θέλω να πάει χαμένη η καρτούλα( 200 euro έδωσα...) αλλα σκεφτομαι κ στο μέλλον για Pci Express...

Έχω βρει μια motherboard MSI K8N Neo2-FX με Socket 939 και AGP αλλά χωρίς Pci Express...

Είπα να πάρω και ένα Cpu AMD Athlon 3800+ 2.40 Ghz Venice 939

και μνημούλες.... Corsair 512mb DDR 400 CL2.5 (x2)

και ένα σκληρό Seagate Barracuda 120Gb Sata...

Το θέμα είναι πως δν ξέρω τι να διαλέξω απο μητρική... γτ εάν είναι να σταματήσει εντελώς το AGP δν συμφέρει να πάρω αυτά τα πραγματα σωστά??Υπάρχει μια μέση λύση?? Αξίζει να πάρω Asrock με AGP και Pci x??( Αλλά αυτή η msi δν είναι καλύτερη...?)

Τι προτείνετε να κάνω...?

Για Helpaρετε...

min pareis mitrikh me agp mono, giati an sto mellon theliseis na allakseis karta tha exeis provlima,den tha vriskeis, pare kati poy na sindiazei kai ta dyo gia na min xreiastei na allakseis karta.

Δημοσ.

Καλά ρε παλικάρι μας δουλεύεις; Δεν βλέπεις ότι έχει ήδη αγοράσει μητρική; Τώρα που το θυμήθηκες άστο... Αν μπορείς βοήθα τουλάχιστον εμένα...

Δημοσ.

εγω θα επαιρνα τον 3500 μεταχειρισμενο.

αν ο πωλητης εχει να σου δωσει την αποδειξη, μηπως τυχει κατι στους πρωτους μηνες λειτουργίας, για να το αλλαξεις απο το μαγαζι εισαι οκ.

τωρα, για μετα απο 2 χρονια αναβαθμιση, παίζεται. εξαρταται τι θα περιμενεις να κανει το πισι μετα 2 χρονια... εννοείς προφανώς, μονο αλλαγη cpu, με ιδια mobo, ιδιες μνημες, και να κρατησεις την AGP , ετσι;

Η amd θα παει 2006 σε socket Μ2 ή AM2, το 2007-8 δε βλεπω να υπαρχουν πολλες AGP εξω...

οποτε θα βολευτεις με κανεναν μεταχειρισμενο FX, ή X2, και με την τελευταια 6800GS, ΑΝ ειναι συμβατα με τη mobo σου, και ΑΝ τα βρεις στο fleamarket.

δυσκολα. σε 2 χρονια σε βλεπω να τα αλλαζεις όλα πάλι (όπως και οι περισσότεροι :) )

Δημοσ.

Mετά από 2 χρόνια, θα μπορώ όμως να πάρω ένα X2 και μια καινούρια PCI-x, αφού η ASRock υποστηρίζει και τα 2! Θα έχει και 4 θέσεις για μνήμη οπότε μπορώ να βάλω μέχρι και 4gb άνετα...

Τώρα το κόβω για 3000+ όμως και καινούριο. Εννοείται άμα βρω και μεταχειρισμένο τον πήρα!!! Για κουτί πάω να διαβάσω το άλλο thread που έχει ανοίξει και τα ξαναλέμε... thx neway

Δημοσ.

Οι διαφορές Winchester και Venice ξαναλέμε άλλη μια φορά ποιες είναι; Υπάρχει περίπτωση να βρω ένα Winchester @ 3000+...

Δημοσ.

File Tetix erxese sta logia mas...

Meta apo duo xronia les pws tha allakseis cpu karta grafikwn kai tha prostheseis mnhmh... Isos o epeksergasths na thelei allo cpu opote to mono pou tha glhtwseis einai to motherboard (kata th gnwmh mou to basikotero part).

Kaloriziko oti kai an pareis kai mh basizese shmera gia 2 xronia meta. Skepsou prin 2 xronia th epernes kai ti uparxei shmera... Me to zori kana p4 pou oute to suzhtame shmera ;)

Δημοσ.
Isos o epeksergasths na thelei allo cpu opote to mono pou tha glhtwseis einai to motherboard (kata th gnwmh mou to basikotero part).

Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως η cpu θα θέλει άλλο motherboard? Aν είναι έτσι δεν γλυτώνω τη motherboard όπως λες... Ίσα ίσα το αντίθετο :?

Βασικά το σύστημα που βλέπεις ότι έχω είναι 5 χρόνων και το είχα πάρει με την προοπτική να αλλάξω μόνο CPU. Tελικά στην πορεία πήρα τον Athlon @ 2.0 (αντί για Duron 1.2 που είχα τότε) μια μνήμη 512 (αντί για 128 ) και την 5200 (αντί για την Riva TNT 2), όπως επίσης και το PX708a, και την οθόνη SDM-X72(κτλ κτλ).

Ασφαλώς και δεν άλλαξα μόνο την CPU, αλλά τα υπόλοιπα μια χαρά ήρθαν και έδεσαν στο σύστημά μου. Και να φανταστείς ότι μιλάμε για ένα ένα σύστημα του 2000...

Κάτι παρόμοιο θα ήθελα να κάνω τώρα, μόνο που έχω κολλήσει σε επεξεργαστή. Το μόνο που αποφάσισα είναι ότι τον θέλω στα 3000+, αλλά τώρα ψάχνω και τις διαφορές Winchester-Venice! Νομίζω είναι το πακέτο εντολών SSE3 βασικά και το γεγονός ότι οι Venice είναι πιο καινούριοι και ικανοί για Overclocking... Μια τιμή (για μεταχειρισμένους στα 3000+ αφού δεν βρίσκω να πουλάνε σε λογικές τιμές) είναι καλή 120ε? Αν ναι, και για τους 2 τύπους ή μόνο για Venice;

Eυχαριστώ πάντως!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...