Προς το περιεχόμενο

Που πηγε ο χωρος? Οεο?

Axelfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
To Matlab 7 εχω. Τα help δεν εχουν καποιο προβλημα. Ο φακελος toolbox ειναι αυτος που καταλαμβανει τον περισσοτερο χωρο 66.157 αρχεια αντι για 1,00GB καταλαμβανουν 2,80GΒ...

Φαντάσου οτι πάνω απο τα μισά τέτοια αρχεία είναι πολύ μικρότερα απο το 32kb του cluster size σου. Μιλάμε για αρχεία .m του matlab λίγων kb , html και gif του help για κάθε toolbox ξεχωριστά και λοιπα μικρά αρχεία. Δηλαδή αντί να πιάνουν 4kb που είναι το default cluster size στα ntfs πιάνουν 32kb το καθένα. Τεράστια διαφορά. 8 φορές το μέγεθος επάνω.

Εγώ στη θέση σου θα έκανα install μόνο τα toolbox που χρησιμοποιώ. Δεν έχω δει τι toolbox έχει το 7, αλλα το 6.5 είχε πολλά άχρηστα για έναν χρήστη. Αποκλείεται κάποιος να ξέρει να τα χρησιμοποιεί όλα ταυτόχρονα. Αν το κάνεις σου βγάζω το καπέλο. :P

Δημοσ.

Tην πληροφορία για τον φάκελο system volume information ομολογώ πως δεν την ήξερα. Ωραίος. Tα προγράμματα που ανέφερες τα ξέρω. Είναι όμορφο να ξεκινάει ένα πρόγραμμα στο background του logon,να καθαρίζει,και να κλείνει μόνο του (ccleaner).

Δεν αποκλείεται - εκτός του cluster -να έπαθε το ίδιο ο φίλος insomniac.

P.S. Aν έχει κάποιος κάποιο δίσκο μόνο για mp3,64kb cluster και είναι αρχηγός.

Eκεί κατέληξε ο προαναφερθέντας δίσκος μου.

Less fragmented files + performance.

Κουβέντα να γίνεται..φιλικά 8-)

Δημοσ.

Re paidia poio einai to idaniko cluster gia enan ntfs disko poy einai gia oles tix xriseis??? kai giati???? ti kerdizw apo to megethos toy kathe cluster se enan ntfs disko???? eseis poio megethos protinete kai giati?? kai giati ta 64kb megethos cluster einai idanika gia enan mp3 skliro disko??? kai telos mporw me to partition magic na allaxw to megethos enos idi formarismenoy me to default megethos cluster se ena alla megethos cluster xwris na exw kamia epiptwsi sta arxeia poy exw se afton ton disko??

Δημοσ.
Φαντάσου οτι πάνω απο τα μισά τέτοια αρχεία είναι πολύ μικρότερα απο το 32kb του cluster size σου. Μιλάμε για αρχεία .m του matlab λίγων kb ' date=' html και gif του help για κάθε toolbox ξεχωριστά και λοιπα μικρά αρχεία. Δηλαδή αντί να πιάνουν 4kb που είναι το default cluster size στα ntfs πιάνουν 32kb το καθένα. Τεράστια διαφορά. 8 φορές το μέγεθος επάνω.

Εγώ στη θέση σου θα έκανα install μόνο τα toolbox που χρησιμοποιώ. Δεν έχω δει τι toolbox έχει το 7, αλλα το 6.5 είχε πολλά άχρηστα για έναν χρήστη. Αποκλείεται κάποιος να ξέρει να τα χρησιμοποιεί όλα ταυτόχρονα. Αν το κάνεις σου βγάζω το καπέλο. :P[/quote']

Ουσιαστικα αυτο ειναι το προβλημα. Οτι μικρα αρχεια πιανουν μεγαλυτερο χωρο. Γι'αυτο και ανεφερα το Matlab το οποιο και ειναι ενδεικτικο για το προβλημα. Ακομα και καποια απο τα toolboxes να σβησω (δεν τα εχω κανει install ολα) υπαρχουν και αλλα αρχεια στον υπολογιστη μου τα οποια δημιουργουν την ιδια σπαταλη χωρου. Απο τα 5 extra GBs μονο τα 2GB αντιστοιχουν στο Matlab. Αχρηστα αρχεια δεν υπαρχουν στο συστημα. Το εχω καθαρο. Σαν λυση θα με βολευε fat32 για filesystem, αλλα με μικροτερο cluster. Το οποιο ομως δεν βλεπω να ειναι εφικτο...

Anyway, ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

Δημοσ.

Έχεις 200.000 αρχεία στο σύστημα σου. Εγώ στην θέση σου θα έβρισκα τα προγράμματα που έχουν τα άπειρα αρχειάκια και θα έφτιαχνα ένα partition με μικρό cluster size και απλά θα εγκαθιστούσα τα προγράμματα αυτά στο Partition αυτό.

Πχ, το matlab [70.000 files!! ] θα σου γλίτωνε 2 gb μόνο του.

Άσε που θα γλίτωνες και χρόνο απο διάφορα scan στο σύστημα σου, είτε απο antivirus, είτε απο antispyware κτλ κτλ

Δημοσ.
Re paidia poio einai to idaniko cluster gia enan ntfs disko poy einai gia oles tix xriseis??? kai giati???? ti kerdizw apo to megethos toy kathe cluster se enan ntfs disko???? eseis poio megethos protinete kai giati?? kai giati ta 64kb megethos cluster einai idanika gia enan mp3 skliro disko??? kai telos mporw me to partition magic na allaxw to megethos enos idi formarismenoy me to default megethos cluster se ena alla megethos cluster xwris na exw kamia epiptwsi sta arxeia poy exw se afton ton disko??

Google ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...