Προς το περιεχόμενο

Που πηγε ο χωρος? Οεο?

Axelfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα windows οπως φαινεται και απο το συνημμενο τα αρχεια μου καταλαβανουν πολυ περισσοτερο χωρο απο αυτο που τους αντιστοιχουν πραγματικα. Περιπου 5GB παραπανω. Στην αρχη νομιζα οτι ηταν εξαιτιας του κατακερματισμου οποτε εκανα defrag στο σκληρο και ο κατακερματισμος μειωθηκε απο 25% σε 10%. Ωστοσο δεν ελευθερωθηκε ουτε KB. Το filesystem ειναι fat32. Επειδη ειναι laptop και υπαρχει καποιο προβλημα με το ntfs και το συστημα επαναφορας των windows απο τα recovery cds δε θελω να αλλαξω filesystem. Εχει κανεις ιδεα αν παιζει κατι αλλο η καποια λυση γενικα?

post-21387-129062927205_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν και η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη για να είναι αυτό που φαντάζομαι θα το πω.

Η διαφορά πιθανόν να οφείλεται στο ότι έχεις πάρα πολλά μικρά αρχεία, μικρότερα από το ελάχιστο μέγεθος πολλαπλάσιο του οποίου μέγεθος έχουν τα αρχεία. ΠΧ στα win95 τα αρχεία καταλάμβαναν χώρο πολλαπλάσιο του 32kb (cluster size λέγεται ή κάτι τέτοιο - πάντα τα μπερδεύω). Έτσι αν έχεις 10 αρχεία του 1kb αυτά θα καταλαμβάνουν χώρο 320kb και όχι 10kb. Βέβαια νομίζω από στο FAT32 αυτό το μέγεθος είναι 4kb - αν και δεν αποκλείεται να μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα την επιλογή αυτή (νομίζω σε μερικά linux όταν φορμάρεις ένα partition σερ FAT32 έχεις περισσότερες επιλογές από αυτή) και στη περίπτωσή σου να έχεις επιλέξει κάποια μεγαλύτερη τιμή.

That's all I have to say about that.

Δημοσ.

@Gi0 Το cluster size μου ειναι 32ΚΒ (32.768 byte σε κάθε μονάδα εκχώρησης συμφωνα με το chkdsk).

@Feax αυτο που λες εχει καποια σχεση πιστευω μιας και βλεπω πως τα μικρα αρχεια ειναι αυτα που καταλαμβανουν περισσοτερο χωρο απο αυτο που τους αναλογει. Σε μεγαλα video πχ δεν υπαρχει διαφορα. Αντιθετως η εγκατασταση του Matlab καταλαμβανει αντι για 2Gb 4GB..

Οποτε τι μπορει να γινει εκτος απο αλλαγη του filesystem?

Δημοσ.
Αντιθετως η εγκατασταση του Matlab καταλαμβανει αντι για 2Gb 4GB..

Οποτε τι μπορει να γινει εκτος απο αλλαγη του filesystem?

Στο matlab 6.5 που είχα δοκιμάσει εγώ να βάλω το documentation Cd [Το 3ο Cd που δίνουν' date= όχι κάποιο απο τα δύο βασικά της εγγατάστασης] σε κανονική εγκατάσταση μου γέμισε το δίσκο με 100.000 αρχειάκια gif και html, μιας και το documentation του το είχαν σε τέτοια μορφή. ΟΠότε εγώ είχα δοκιμάσει να τα πετάξω όλα σε ένα iso και όποτε ήθελα να ανοίξω απλά έκανα Mount το iso σε ένα image drive.

Στο matlab 7 Νομίζω διορθώθηκε, και τα help files ήταν συμπιεσμένα σε "αρχεία" γενικότερα.

Πάντως γενικότερα φταίει αυτό το μέγεθος. Είναι πολύ μεγάλο ειδικά για περιπτώσεις που το λειουργικό είναι φορτωμένο με πολλές εφαρμογές, οι οποίες βάζουν πολλά αρχειάκια και πάει λέγοντας.

Δημοσ.

To Matlab 7 εχω. Τα help δεν εχουν καποιο προβλημα. Ο φακελος toolbox ειναι αυτος που καταλαμβανει τον περισσοτερο χωρο 66.157 αρχεια αντι για 1,00GB καταλαμβανουν 2,80GΒ...

@Gi0 Εννοεις να κανω format και να αλλαξω filesystem σε ntfs η να κανω format και να αλλαξω το cluster size του fat32? Αυτο γινεται? Τι cluster size ειναι καλυτερο να εχω; Λογικα οσο το δυνατον μικροτερο υποθετω.

• Moderators
Δημοσ.

Ριξε μια ματια σ αυτο

The choice of cluster size has an impact on real-world performance, though for most people it is not all that significant. In a nutshell, larger clusters waste more space due to slack but generally provide for slightly better performance because there will be less fragmentation and more of the file will be in consecutive blocks. This occurs because when clusters are larger, fewer of them are needed than when they are small. A 10,000 byte file would require three 4 kiB clusters but only one 16 kiB cluster. This means this file will always be in a contiguous block if stored in a 16 kiB cluster, but could be fragmented if stored in a 4 kiB cluster size partition. (The slack tradeoff is a waste of 4 kiB more storage in the case of the 16 kiB clusters.) Small cluster sizes also have a negative effect on partition because they require larger file allocation tables, to manage their much larger numbers of clusters

Και ναι θα συνιστουσα ενα format και ntfs με μικροτερο cluster size.

• Moderators
Δημοσ.
Ποια η διαφορα του fat32 και του ntfs; πως μπορω να μαθω τι filesystem εχω εγω;

Κατεβασε το disk investigator.Μικρο,πολυ καλο και freeware:wink:

Και ριξε μια ματια στην microsoft για μια συγκριση fat32 με ntfs οσο αφορα το gaming.

Με ενα search θα βρεις αρκετο υλικο να διαβασεις:wink:

Δημοσ.
Ποια η διαφορα του fat32 και του ntfs; πως μπορω να μαθω τι filesystem εχω εγω;

Deksi click my computer kai meta manage. Epeita Disk Management kai apo kei mporeis na deis to to file system tou sklirou sou.

Ntfs einai kainourgio gile system pou vghke me ta win 2000 kai meta epikrathse. Einai polu kalutero file system epitaxunontas thn apodosh tou sklirou sou kai dinontas polu kalutera securities.

Shmeiwsh: An exeis win ME h win 98 tote meine se fat32 giati den uposthrizoun ntfs kai den tha mporeis na deis ta arxeia sou. An exeis win 2000 h win Xp tote xwris deuterh skepsh kane ton skliro sou ntfs. Mporeis h na bootareis apo cd twn win xp h 2000 kai na kaneis to convertion apo kei eidallws kane install partition magic kai kanto apo kei.

Δημοσ.

Mipws xrisimopoieis p2p programmata opws emule kai dc++ kai poly apla ayta ta parapanw GB pou vlepeis einai apo temporary files (misokatevasmena arxeia dld) twn programmatwn aytwn?

-------------------EDIT--------------------

Akyro... Den diavasa kala to post sou:s

• Super Moderators
Δημοσ.

@Zoltanrap: Τρεις διορθώσεις:

Deksi click my computer kai meta manage. Epeita Disk Management kai apo kei mporeis na deis to to file system tou sklirou sou.

Ntfs einai kainourgio gile system pou vghke me ta win 2000 kai meta epikrathse. [...]

1. Δεξί κλικ σε οποιονδήποτε σκληρό δίσκο και κάτω από το Type σου λέει File System. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στο Disk Management.

2. Το NTFS πρωτοεμφανίστηκε με τα Windows NT 3.51 (το 1993)' date=' όχι με τα Windows 2000.

[...'] An exeis win 2000 h win Xp tote xwris deuterh skepsh kane ton skliro sou ntfs. Mporeis h na bootareis apo cd twn win xp h 2000 kai na kaneis to convertion apo kei eidallws kane install partition magic kai kanto apo kei.

Γιατί να εγκαταστήσει Partition Magic; Για να μετατρέψει το δίσκο σε NTFS; :o

Απλά, σε ένα Command Prompt παράθυρο γράφεις convert D: /fs:NTFS (όπου D: βάζεις το γράμμα του δίσκου που θέλεις να μετατρέψεις) και καθάρισες!

Σχετική βιβλιογραφία:

Δημοσ.

Εεεκχμ..Να πώ και εγώ την γνώμη μου.. ;-)

Οτι το cluster size παίζει ρόλο,είναι το μόνο σίγουρο...

Οταν ήθελα να κάνω εκκαθάριση σε έναν sata που έχω 120gb,ξαφνικά συνnδητοποίησα ότι ήταν 117gb από τα οποία 114,5gb ήταν free παρ'όλο που δεν "έβλεπα" τίποτα στον σκληρό.

Page file => 2mb

Disable system restore...συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση.

Cluster size default (4096)

Το μυστήριο έλαβε τέλος όταν φόρτωσα το knoppix (dvd)

Ολα τα σκουπίδια που δεν έβλεπα...ήτανε στο system volume information

αν θυμάμαι καλά.

Πιστεύω να βοήθησα 8-)

Δημοσ.
Disable system restore...συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση.

Cluster size default (4096)

Το μυστήριο έλαβε τέλος όταν φόρτωσα το knoppix (dvd)

Ολα τα σκουπίδια που δεν έβλεπα...ήτανε στο system volume information

αν θυμάμαι καλά.

Δεν είναι ακριβώς σκουπίδια. Είναι όλα τα παλιά restore points που αποθηκεύει το system restore.

[Τον φάκελο τον βλέπεις και μέσω άλλων file-managers όχι μόνο απο dvd linux. Πχ Total Commander στον οποίο έχεις πει να δείχνει τα system files]

Μπορείς να τα διαγράψεις και μέσα απο τα windows:

1)Δεξί κλίκ στον δίσκο που έχεις τα win και μετά properties

2)Disk cleanup

3)Πας στην δεύτερη καρτέλα που λέγεται "more options"

4)system Restore - cleanup

Μόλις διέγραψες όλα τα restore points εκτός απο το πιο πρόσφατο. :wink:

επίσης κατεβάζεις κανένα προγραμματάκι καθαρισμού όπως τα:

CCleaner [freeware] : http://www.ccleaner.com/

και

Advanced Uninstaller PRO 2005 [οχι freeware]

TuneUp Utilities 2006 [οχι freeware]

μπας και σβήσει τα άχρηστα αρχεία απο τους δίσκους σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...