Προς το περιεχόμενο

Όλες οι TFT μου φαίνονται καλές.

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά, αρχίζω να πιστεύω πως έχω πρόβλημα με τα μάτια μου. Σπίτι έχω μία "παλιά" LG 1510S, στη δουλειά μία άθλια Dell και μόλις σήμερα είδα μία μέτρια LG 1717S. Ε, πουθενά δεν έχω ghosting, πουθενά δεν έχω δει θολούρες, πουθενά "μαύρο που είναι γκρίζο", τίποτε από όλα αυτά που όλοι γκρινιάζουΜΕ.

Σήμερα πήγα σε ένα multirama για να αγοράσω TFT για το κανονικό μου PC. Είδα περίπου 10 μοντέλα, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ δεν διέκρινα κανένα από όλα αυτά τα κουσούρια που διαβάζω.

Το μόνο που θα μπορούσα να πω για κάποιες όχι τόσο καλές TFT που έχω δει είναι ότι δεν έχουν αρκετά καλό contrast και πως παρουσιάζουν τα χρώματα λίγο ψυχρά. Κατά τα άλλα, μου φαίνονται πολύ-πολύ καλές.

Μήπως έχω πρόβλημα;

Δημοσ.
Ε' date=' πουθενά δεν έχω ghosting, πουθενά δεν έχω δει θολούρες, πουθενά "μαύρο που είναι γκρίζο", τίποτε από όλα αυτά που όλοι γκρινιάζουΜΕ.

Μήπως έχω πρόβλημα;[/quote']

Βάλε μια μαύρη εικόνα στην οθόνη το βράδυ, σβήσε τα φώτα και αν αυτό που βλέπεις είναι μαύρο τότε όντως έχεις πρόβλημα! :)

Όσο για το ghosting και τις θολούρες κάνε ένα γρήγορο scrolling σε μια σελίδα και θα δεις τα πάντα να θολώνουν (ανάλογα με την οθόνη βέβαια)

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να δεις διαφορές σε ένα μαγαζί που πάνω στην ίδια "πηγή" έχουν 10 οθόνες. Καλό είναι να ακούς γνώμες χρηστών (αν και πάλι είμαστε τόσο αφελείς που νομίζουμε ότι η δικιά μας είναι πάντα η καλύτερη) και ναδιαβάζεις όσα περισσότερα review μπορείς. Αλλά και πάλι στο σκατάδι αποκλείεται το μάυρο να είναι απόλυτο μαύρο και να μην φοσφορίζει έστω και ελάχιστα. Αν δεν το βλέπεις αυτό πρέπει να πας στο γιατρό γρήγορα.

Δημοσ.

Έκανα το πείραμα με το γρήγορο scrolling στη 1510 της γυναίκας μου, ένα monitor δύο χρόνων. Δεν βλέπω θολούρες στην κίνηση.

Έκανα αι το πείραμα με την μαύρη οθόνη και όντως, το μαύρο δεν είναι απόλυτα μαύρο από όλες τις γωνίες θέασης. Υπήρχε όμως ένα συγκεκριμένο σημείο, αρκετά ευρύ, όπου το μαύρο ήταν μία χαρά. και όλα αυτά σε ένα μέτριο, ξεπερασμένο monitor. Και που δεν είναι απόλυτα μαύρο τί έγινε;

Και ρωτάω τώρα. Εγώ που παρήγγειλα το 730BF υπάρχει έστω και μία περίπτωση να μην μείνω ικανοποιημένος; Πιστεύω πως ούτε "φανερές ανομοιομορφίες¨θα διακρίνω, ούτε "μέτρια κλιμάκωση χρωμάτων" όπως λένε τα περιοδικά. Συνδέουν τα όργανα, κάνουν τις μετρήσεις και ανακυρήσσουν ένα προϊόν καλύτερο από το άλλο, άσχετα αν οι ανθρώπινες αισθήσεις θα κουραστούν πολύ να εντοπίσουν τις διαφορές-και αν.

Κάποιο άλλοι πάλι βρίσκουν τις τρελές διαφορές ανάμεσα στην Audigy 4 και την XFi, άλλοι στην ποιότητα απεικόνισης της Ati ή της nVidia.

Όλα αυτά τα γράφω κουρασμένος πια από το ψάξιμο για monitor, ένα μήνα τώρα δεν κάνω τίποτε από το να διαβάζω reviews. Ε, μπήκα σήμερα στο μαγαζί, το πήρα και ησύχασα.

Δημοσ.

Μην ανυσηχείς διοτι θα μείνεις αρκετά ικανοποιημένος. Η 730BF και ιδιαίτερα η 930BF φημίζονται οτι έχουν από τις πιο καλές ομοιομορφίες χρωμάτων. Αν διαβάσεις review μάλιστα όλα λένε ότι το μαύρο μπορεί να μην είναι μαύρο αλλά είναι απόλυτα ομοιόμορφο πάνω στην οθόνη χωρίς να έχει περιοχές που να διαφεύγει αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο φως.

Δημοσ.

τελικά ήρθε η 730 και ας πω σστα γρήγορα τις εντυπώσεις μου.

Επειδή δεν την πλήρωσα (είχα μία επιδότηση για αγορά ενός εξαρτήματος για pC έως 300 ευρώ) έχω να πω πως με ικανοποίησε. Πολύ όμορφη, μεγαλύτερο ορατό πλαίσιο, μικρή κατανάλωση ρεύματος και πολύ καλή οξύτητα. Α, και κανένα καμμένο pixel, τυχερός ήμουν για την ώρα.

Αν όμως έπρεπε να βάλω τα 300 από την τσέπη μου, δεν θα αγόραζα σύντομα TFT, όπως και δεν είχα κάνει. Μόνο μία ανάλυση (στα 1024 παίζει αρκετά καλά αλλά όχι άψογα), απίστευτο refresh (60 ΗΖ; είναι δυνατόν;) και γενικά δίνει την εντύπωση μίας αφυσικότητας.

Γυαλί και πάλι γυαλί και καθοδικός σωλήνας...

Δημοσ.

Λοιπόν για να λεμε τα πράγματα με το όνομα τους.

1)Η ανάλυση πρέπει να είναι 1280*1024 και αυτό για να εχεις την καλύτερη αποικόνηση.

2)Εμένα η 930BF το έβγαλε το pixel στην μία εβδομάδα. Οπότε μην χαίρεσαι ακόμη.

3)Τα Hz είναι κάτι που δεν έχει σημασία αφού στις tft δεν υπάρχει ρυθμός ανανέωσης. Τι είναι 50Hz τι 100Hz ένα και το αυτό. Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολλές πληροφορίες για το θέμα.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω μια Samsung 173p (25ms MVA panel) μαζι με την παλιά μου CRT δίπλα δίπλα. Στο μάυρο δεν έχουν καμμια μα καμμια σχέση, η Samsung δίπλα στην CRT φαίνεται μπλέ στο boot.

Επίσης και το ghosting είναι οφθαλμοφανές. Για να το δεις όμως σε ένα παιχνίδι πρέπει το παχνίδι να τρέχει γρήγορα (>25fps) και να είναι σχετικά σκοτεινό (στο FEAR πχ κάνει μπάμ).

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμμια πιθανότητα να γυρίσω σε CRT. Η γυαλάδα του γυαλιού, τα φτωχότατα χρώματα και το μικρό refresh rate κάνουν την CRT θάνατο για τα μάτια μου...

Δημοσ.

koita "spirosta" to refresh rate mporei na mhn einai, opws stis crt, endeiktiko tou poso sta8erh kai ksekourasth einai h o8onh alla paizei shmantiko rolo sta paixnidia.

Skopeuw na agorasw mia 730BF, kai thn epeleksa logw tou poly kalou (teleiou gia thn akribeia mono 4ms) logou apokrishs gia xrhsh gaming. Me endiaferei poly pws apodidei se auta. Exei kaneis kamia gnwmh?

Δημοσ.

Και η 730BF και η 930BF είναι άψογες και για ghosting ούτε λόγος. Άλλωστε είναι αλήθεια ότι είναι οι πιο γρήγορες οθόνες της αγοράς με την 930BF να δίνει gtg στα ~3,5ms και white to black (fall time) στα ~7,5ms.(to rise time είναι λίγο πιο γρήγορο)(αυτές οι τιμές είναι πειραματικές και όχι ονομαστικές.)

Τώρα ένα άλλο καλό της 930BF είναι όπως μπορεί να έχεις διαβάσει και αλλού το μαύρο της. Δεν είναι απόλυτα μαύρο αλλα είναι αρκετά σκούρο (και όχι μπλε που είπε κάποιος) και ομοιόμορφο χωρίς να έχει περιοχές διαφυγούμενου φωτός. Αυτό την κάνει άριστη σε σχέση και με τα ομοιόμορφα χρώματα. Από γωνίες θέασης δεν τα πάμε καλά. Δεν μπορείς να κάνεις δουλειά υπο γωνία αφού χαλάει η ομοιομορφία και ο τόνος των χρωμάτων. Αυτα.

Συνολικά είναι πολύ καλή οθόνη.

Και όσο για to refresh rate, δεν νομίζω να έχει κάποιος κάρτα γραφικών που θα μπορεί να σηκώσει πάνω από 60fps για να υπάρξει λόγος για χαμηλό refresh rate. Άλλωστε η οθόνη 930BF έχει και στο DVI 75Ηz. Κατα τη γνώμη μου έπρεπε να καταργηθεί το refresh rate ως εννοια στις tft γιατί μπερδεύεται ο κόσμος.

Και κάτι τελευταίο. _pro_ μην πάρεις 17άρα. Pare thn 930BF. Η αίσθηση της 19άρας είναι άλλο πράμα....

Δημοσ.

Να πω και εγω την αποψη μου.

Εχω την 730BF ενα μηνα περιπου και ειμαι πολυ ευχαρηστημενος.

Δεν εχω παρατηρησει το παραμικρο προβλημα.

Ειχα και εγω καποιες ενοχλησεις στα ματια αλλα απο τοτε που πηρα την οθονη ολα αυτα δεν υπαρχουν πλεον.

Ισως να ειναι και ψυχολογικο το θεμα, αλλα τωρα τουλαχιστον καθομαι ανετα οση ωρα θελω μπροστα στην οθονη χωρις να κουραζονται τα ματια μου.

Δημοσ.
Προσωπικά έχω μια Samsung 173p (25ms MVA panel) μαζι με την παλιά μου CRT δίπλα δίπλα. Στο μάυρο δεν έχουν καμμια μα καμμια σχέση' date=' η Samsung δίπλα στην CRT φαίνεται μπλέ στο boot.

Επίσης και το ghosting είναι οφθαλμοφανές. Για να το δεις όμως σε ένα παιχνίδι πρέπει το παχνίδι να τρέχει γρήγορα (>25fps) και να είναι σχετικά σκοτεινό (στο FEAR πχ κάνει μπάμ).

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμμια πιθανότητα να γυρίσω σε CRT. Η γυαλάδα του γυαλιού, τα φτωχότατα χρώματα και το μικρό refresh rate κάνουν την CRT θάνατο για τα μάτια μου...[/quote']

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω για τα χρωματα των CRT μια και ειναι γενικως αποδεκτο οτι ειναι πολυ ποιο πραγματικα απο των TFT που φαινοντε πλαστικα και πολυ εντονα. Βεβαια σε καποιες περιπτωσεις αυτο αρεσει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και πραγματικα αυτα που εχει η εικονα που βλεπουμε. Γενικα παντως ας μην συγκρινουμε TFT νεας γενιας με μετριες CRT που λειτουργουν και καποια χρονια γιατι οντως οι TFT φαινοντε πολυ καλυτερες. Η συγκριση πρεπει να γινετε σε μοντελα ιδιας τιμης και ιδιας χρονολογιας κατασκευης. Απλα πρεπει να παραδεκτουμε οτι οι TFT μας τραβαει πιο πολυ πρωτον λογο εμφανισης και λιγοτερου χωρου που πιανει και δευτερον γιατι ειναι της μοδας και δεν λες ευκολα σημερα πηρα καινουρια οθονη και ειναι CRT. Παντως για εμενα για παιχνιδια/ταινιες μια καλη CRT ειναι top για ολα τα υπολοιπα TFT.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...