sugoruyo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 twra auto pou to vrikes oti stoixizei akriva. auto to xronos = xrima kai ara to linux einai akrivo einai psiloxontrokotsanoula yparxei kai i alli apopsi pou leei oti opoios kserei linux kai unix akrivws epeidi exei afierwsei perissotero xrono plirwnetai kalytera an ta 8es ola etoima pare mac kai 8a glitwseis tous ious kai ti fasaria twn windows epipleon mporeis na vreis dual cpu, dual core cpu, 64-bit cpu kai diaforous syndyasmous afou sou aresoun toso poly ta 64-bita. apla an 8es ali8ina ma8imatika peri kostous linux psaksou ligo sto net na deis kata poso kostizei akrivotera se sxesi me auta pou sou prosferei.
Isle Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 βασικα αρχισα με ντος πριν 8 χρονια με εναν 8088 αν θυμαμαι,που εκανε μπουτα απο κατι τεραστιες δισκετες. Πριν 8 χρονια, το 1997?Σιγουρα?
Dimmu_Borgir Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Exw bare8ei na akouw ta idia kai ta idia...Den prokeitai na bgei akrh gia to poio OS einai kalutero (an kai twra pou to skeftomai h prohgoumenh protash den stekei giati win != OS :grin: ) Einai san na milane bazeloi-gauroi gia to poia omada einai kaluterh... Bebaia kapoios pou einai kala plhroforhmenos 8a ektimhsei me th mia thn dunamh tou linux (oxi mono apo pleuras leitourgikou) kai 8a mporesei pisteuw na ksexwrisei ta stoixeia pou to ka8istoun anwtero apo ta windows. Enas winblowzakias apla den 8a katalabei th nootropia kai 8a arxisei na brizei...
sotoman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Πριν 8 χρονια, το 1997?Σιγουρα? τοχαμε αγοράσει απο έναν φίλο της μανας μου για 4 χιλιαρικα μαζι με οθονη(CGA)πληκτρολόγιο και εκτυπωτη dot matrix.lol.ειχα και ενα toshiba φορητο 486 με win.3.1.. δεν τσακώνομαι για πιο εινα καλύτερο απλώς θελω να πώ τις εντυπώσεις μου με το λινουξ.
sugoruyo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 apla emeis oi alloi sou leme oti mallon viastikes na apofasiseis kai oti auta ta symperasmata pou les den einai akrivws antikeimenika
Maniakos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 τέλος πρεπει να εχεις αρκετό χρόνο για να στήσεις λινουξ σε ενα πισι και να μαθεις δυο πράγματα.χρονος = χρημα αρα το λινουξ στοιχίζει ακριβα... nice quote καταρχήν =) Εγω απλά θέλω να σχολιάσω ότι άνα είσαι home user χρησιμοποιείς αυτό/αυτά με το οποίο θα κάνεις πιο efficient την δουλειά σου. Αμα είσαι επιχείρηση ή κάτι αλλό χρησιμοποιείς αυτό που σε συμφέρει οικονομικά και αυτό που έχει σχέση με τους στόχους της εταιρείας/ιδρύματος. πχ Αμα μια εταιρεία φτιάχνει software για windows δεν θα έχει Linux μηχανήματα ακόμα και αν όλοι ήταν experienced Linux users. Δεν βιαστηκε να αποφασήσει άμα του κάνει το λειτουργικό αυτό ή όχι άμα ξέρει τι θέλει από το λειτουργικό σε σχέση με αυτά που κάνει. Και πολύ του έδωσε 6 μήνες άμα όντως ήξερε.
Feax Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Πριν 8 χρονια, το 1997?Σιγουρα? Πλάκα πλάκα, και ο δικός μου 8088 μέχρι το '97 άντεξε.
alephzero Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Λίγο αργά ίσως για απάντηση αλλά ... το λινουξ νομίζω φτιάχτηκε για σερβερς. Σίγουρα το Mandriva , το Suse, το Xandros, το Lycoris κτλπ. όλα για servers. τελος παντων το λινουξ ειναι ενναλακτικο και όχι αντικαταστάτης των γουίντοους. Είναι αντικαταστάτης για πολλούς. Όχι για όλους αλλά δεν έχουν όλλοι τις ίδιες ανάγκες. εμαθα κατι κονσολοεντολές και κατι τέτοια αλλα δηλώνω πως Εκπλήσσομαι αφού: ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!! αυτα.ηγνώμη μου.και τέλος πρεπει να εχεις αρκετό χρόνο για να στήσεις λινουξ σε ενα πισι και να μαθεις δυο πράγματα.χρονος = χρημα αρα το λινουξ στοιχίζει ακριβα... Τιμή Linux + χρόνος εγκατάστασης + χρόνος ρύθμισης = ακριβά Τιμή Windows + χρόνος εγκατάστασης + χρόνος ρύθμισης + virus + spyware + worm + slowdown (από antivirus κτλπ) + reinstall κάθε τόσο = φθηνά; να προσθεσω οτι ασχολήθηκα σοβαρά ξερω αρκετά και ξερω οτι οταν λεμε λνουξ ενοούμε μόνο το πυρήνα κλπ. [/quοte] Αν είχες ασχοληθεί λίγο παραπάνω θα έβλεπες ότι το Linux θέλει να επενδύσεις χρόνο στην αρχή' date=' ενώ και τα Windows θέλουν να ασχολείσαι συνεχώς μαζί τους. Λειτουργικό που να μην χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί του και να δουλεύει πάντα τέλεια δεν υπάρχει. και επίσης γουσταρω να βλεπω οτι το λινουξ γαμαει τα γουινντοους και ολες οι κηβερνήσεις το εχουν κλπ κλπ απλα δεν εχω καλές εμπειρίες και πιστεύω οτι αρκετοι αποσους εχουν λινουξ το εχουν για ιδεολογικούς λόγους.αυτα. [/quote'] Αυτό πάλι δεν το καταλαβαίνω. Εσύ καλές εμπειρίες από Linux δεν έχεις. Να ασχοληθείς μαζί του δεν θες. Τι ακριβώς σου αρέσει στο ότι το Linux γαμάει την MS; Αν η MS κλείσει από το Linux τι θα κάνεις μετά;
cone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 ας πω λοιπον κι εγω την πενιχρη μου γνωμη... μια ζωη windows ειχα μεχρι που δοκιμασα το suse 9.3 μπορει τα linuxακια να ειναι πιο δυσκολα απο τα win σε εγκατασταση και διαχιερηση αλλα πιστευω οτι και μονο τα επιπεδα ασφαλειας που σου προσφερουν στο internet και σε την σταθεροτητα σε αλλες εφαρμογες αξιζει τον κοπο να ασχοληθεις. εχω κατεβασει αρκετα προγραμματα της nasa τα οποια τρεχουν μονο σε linux. δεν ειναι τυχαιο θα λεγα που τα χρησιμοποιουν. ε οσο να ναι, και παραπανω θα ξερουν και αυτοι οι καημενοι.
getty Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Φίλε sotoman η φράση σου "ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!" νομίζω τα λέει όλα. Προφανώς το linux δεν είναι για εσένα. Αλλά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες (μην πω χρήματα γιατί πάει αλλού). Υπάρχουν άτομα που τη βρίσκουν να ασχολούνται, θέλουν να έχουν low level γνώση του λειτουργικού τους, βάζουν πάνω από άλλα πράγματα (φιλικότητα στη χρήση) την ασφάλεια ή τους κάθεται τέλεια (ή πολύ καλύτερα απο windows) για τη δουλειά τους, μεταξύ άλλων. Οπότε δεν ανακάλυψες τον τρόχο, το linux ποτέ δεν φημιζόταν για τη φιλικότητα του προς τον απλό χρήστη (αν και έχει κάνει τρομακτική πρόοδο, τόσο που δεν αποκλείεται αν συνεχίσει έτσι να βιώσουμε την "εκδίκηση του πιγκουίνου" κάποια στίγμη). Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι μόνο για servers το κατηγορείς άδικα πιστεύω εκεί που δεν πρέπει.
dimitris__ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Αυτό το "reinstall κάθε τόσο" ρε παιδιά δεν το καταλαβαίνω. Δεν είμαστε δα και στην εποχή των 98. Εγώ και στο PC της δουλειάς και στο home, έχω τα windows XP 3 και 1 χρόνια αντίστοιχα χωρίς format. Και αν το PC της δουλειάς το προσέχω, το σπιτικό το έχω σκίσει αλλά αυτό εκεί... ανένδοτο. Μην επιρρίπτουμε τις μ@λακίες μας σαν χρήστες στο λειτουργικό.
cone Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 ενταξει, για να λεμε και του στραβου το δικαιο και τα win δεν ειναι ασχημα. εκτος απο τα linux τα χρισιμοποιω και αυτα. και εκτος απο κανα δυο κουλα που μου χουν κανει, κατα τ αλλα ειμαι ευχαριστημενος.δεν εχω ουτε μπλε οθονες ουτε επανεκινησεις στα καλα καθουμενα και ολα ειναι ρολοι. προσωπικη επιλογη του καθενος ειναι το τι θα χρησιμοποιησει αναλογα με το τι τον βολευει. οπως σα να θες να παρεις καινουργιο αυτοκινητο. οποιον και να ρωτησεις διαφορετικη απαντηση θα σου δωσει. στα OS ειναι λιγο πιο προσιτα τα πραγματα βεβαια και μπορουμε να εχουμε και τα δυο.
Isle Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Λίγο αργά ίσως για απάντηση αλλά ... Σίγουρα το Mandriva ' date=' το Suse, το Xandros, το Lycoris κτλπ. όλα για servers. [/quote'] Ξεχασες να πεις το linspire και τη διανομη που αρμεγουν τις αγελαδες.
apoikos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2005 Θέλω απλά να κάνω 1-2 παρατηρήσεις πάνω στο θέμα, αν και έχω κουραστεί γιατί είναι η χιλιοστή φορά που τα λέω: Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να χρησιμοποιήσει ένα λειτουργικό. Ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που του αρέσει, αυτό που τον βολεύει, αυτό που κάνει τη δουλειά του καλύτερα ή αυτό που ταιριάζει με την ιδεολογία του. Εν ολίγοις καθένας χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα για τους δικούς του λόγους. Στα πλαίσια αυτά ερωτήσεις του στυλ "μα καλά, τι του βρίσκετε;" κλπ είναι άτοπες. Όποιος ξεκινήσει να χρησιμοποιήσει το Linux θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά κάποια πράγματα. Πρώτο και βασικότερο, το ότι δεν υπάρχει καμία εταιρία από πίσω για να κατηγορήσει: ό,τι υποστήριξη πάρει θα πάρει απ' την κοινότητα, και το Linux προοδεύει στηριζόμενο στις προσπάθειες και το μεράκι απλών ανθρώπων. Δευτερευόντως, ότι το Linux είναι ένα λειτουργικό που δίνει στον έμπειρο χρήστη τη δυνατότητα να κάνει τα πάντα, χωρίς κανένα περιορισμό. Το τίμημα όμως είναι ο χρόνος που απαιτείται για να μάθει κανείς το λειτουργικό, ωστόσο στο τέλος ο χρήστης ανταμείβεται, αφού έχει αποκτά βαθιά γνώση του πως δουλεύουν οι υπολογιστές και τα λειτουργικά συστήματα. Προφανώς και ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρεται να μάθει εις βάθος πως λειτουργούν οι υπολογιστές, οπότε καλά θα κάνει να μείνει στα Windows. Αυτήν την καραμέλα της ευχρηστίας ας την αφήσουμε καλύτερα, διότι πρόκειται για παρεξήγηση. Το ότι μπορώ να γράψω (εγώ και ο κάθε άλλος χρήστης linux) 'ifconfig eth0 10.10.10.10 netmask 255.255.255.248 broadcast 10.10.10.15' καθιστά το linux 100 φορές πιο εύχρηστο από τα Windows, όπου η ίδια δουλειά γίνεται με 30 κλικ και 15 διαλόγους επιβεβαίωσης. Το Linux, σε αντίθεση με τα Windows, απαιτεί αυτό που στην Εργονομία ονομάζεται "γνώσεις στο κεφάλι", θέλει δηλαδή ο χρήστης να ξέρει τι κάνει και να έχει τουλάχιστον μια γενική ιδέα για το πως θα το κάνει. Τα Windows προσφέρουν αυτό που ονομάζεται "γνώση στον κόσμο", δηλαδή δίνουν στο χρήστη πληροφορίες και τον καθοδηγούν ως προς το τι πρέπει να κάνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα Windows να είναι πιο φιλικά προς το χρήστη που δεν έχει "γνώση στο κεφάλι", αλλά τελικά να είναι πιο δύσχρηστα, ειδικά όταν οι απαιτήσεις του χρήστη ξεπεράσουν αυτά που η Microsoft έχει θεωρήσει ότι πρέπει να κάνει ένας χρήστης με τα Windows. Εν κατακλείδει, όποιος βάζει Linux απλά για να έχει Windows χωρίς τα μειονεκτήματα των Windows, ας το ξεχάσει: θα απογοητευτεί, θα βλαστημήσει, θα το σιχαθεί. Στην παραπάνω κατηγορία κατά κανόνα περιλαμβάνονται: Oι απλοί χρήστες Windows που ψάχνουν για κάτι εξίσου φιλικό αλλά πιο σταθερό (βλ. Mac). Oι "power" χρήστες Windows που περνάνε όλο το σπασμένο software του κόσμου, γεμίζουν ιούς, trojans, spyware, νομίζουν ότι ξέρουν από υπολογιστές (ενώ στην πραγματικότητα απλά ξέρουν τα Windows) και νομίζουν ότι το Linux θα τους δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι fps / flops junkies που έχουν ακούσει ότι το SuperPI τρέχει πιο γρήγορα σε Linux. Αντίθετα, όποιος βάλει Linux γιατί θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο και έχει όρεξη και δυνατότητα να αφιερώσει χρόνο, θα ανταμειφθεί με το παραπάνω, απολαμβάνοντας τις γνώσεις που θα αποκτήσει, τη σταθερότητα και την ελευθερία που του παρέχει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Αυτά τα ολίγα
giannhsg Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2005 kaka ta psemata. windows = perissotero filiko pros ton xristi(an k etsi opws exi katantisi to linux mallon k auto filiko exi ginei- vlepe mandrake..) pane oi maures othones pou kapote mas emoiazan spazokefalies se sindiasmo me to oti eprepe na kseroume ta panta gia to hardware mas.. parolauta linux = SECURITY. (an kai sta xp eidame mia prospathia gia to prwto psilosecure windows os) ti na pei kaneis.. depends on personallity. den nomizo oti xriazese pia idieteres gnwseis gia na exeis linux litourgiko sto pc sou.. opws episis de nomizo oti prepei na to exeis an den iparxei kapios idieteros logos para tou na to pezis stus filus su leet -hahah sinithos oi hackerswannabe (scriptkiddiez oi perissoteroi) katastrefoun to sistima tous se vathmo hardware giati de kseroun ti pirazun se linux os. hacker den ginese oute an valeis linux, oute an to mono pou kaneis einai na diavaseis 7.000 tutorials. Telos, to security einai to pan gia ton kathena mas.H prostasia prosopikwn dedomenon alla kai to prosopiko aporrito. psifizo XP gia kapoion pou den exei AMESH anagkh mias litourgias pou ta XP den exoun kai to linux exei. remember: KANENAS DE MPOREI NA PARAVIASEI TO SYSTHMA SOU AN DE TOU DWSEIS ESY TO DIKAIOMA. xp me sp2 (katebazontas pu k pu kapia critical updates), ena firewall, ena antivirus kai ena-dio KALA spyware kai imaste komple apo thema security an prosexume ligaki to broswing k ta downloading mas.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.