sotoman Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 σαν παιδι και εγω πριν απο κανα 6μηνο αποφάσισα να ασχοληθώ με λίγο λινουξ, και αποκόμοισα τα εξής συμπεράσματα: αν δεν εισαι λιωμένος απλα δεν μπορείς να το κάνεις να δουλέψει ρολόι επαιρνα το linux format καθε δίμηνο,εστειλα ε-μαιλ αλλα δεν καταφερα τιποτα.μόνο να δουλέψει για ενα δυο μπουτς και μετα να κολάει σε μιά μαύρη οθόνη. το χειρότερο payware ειναι καλύτερο απο το καλύτερο open source για μένα αυτή ειναι η αλήθεια.υπάρχουν αξιόλογα οπεν σορς προγραμματα αλλα αυτα που πληρώνεις είναι καλύτερα. το Linux κανει Μ Ο Ν Ο για servers γιαυτο αλλωστε φτιάχτηκε και μονο σαυτο ειναι καλύτερο apo ta windows δεν μπορεί να προσελκύσει εναν απλό χρηστη καθως ειναι Μ Ο Ν Ο για servers και αυτό κολλάει εμένα παντως μου εχει κολλήσει. kai pio ligo xrono pairnoun ta anepallila windows format para ena aplo install kai rithmisi tou linux. fillika panta.... μετα απο όλο αυτό το χασιμο χρόνου αποφάσισα οτι δεν μου κανει το λινουξ και ειμαι αλλο ενα αμερικανακι.κραζουμε τον bill αλλα χωρις τα windows δεν κανουμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 sotoman kai ti na poume emeis pou exoume linux xronia;; Apo thn epoxh pou gia na to kaneis install eprepe na ksereis ta panta gia to hardware toy ypologisth. Opote mhn les tetoia pragmata, aplos pes oti to bariesai kai ta parathses sthn prwth dyskolia. To linux den einai mono gia servers, se arketes xwres phre thn 8esh twn Windows sto dhmosio tomea, douleuei se kinhta,rologia,routers,pda kai se oti allo fantasteis.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keftedakos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Πλάκα έχει, 'ασχολήθηκε' 6 μήνες και έβγαλε και απούθεγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Isle Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 coffex:ναι, σε βραζιλια ας πουμε sotoman:πολυ offensive εισαι.Εγω ειμαι στην ηλικια σου και τρεχω linux και μαλιστα σκεφτομαι να βαλω slackware.Αν θες μπορω να σε βοηθησω(με im) να βαλεις suse που αυτα εβαλα και ισως σταματησεις το κραξιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 sotoman den exeis dikio, to pc sou exei problhma kai nomizw diskou, den ftaiei to linux to opoio einai para poly kalo. Ego to trexw apo ena stick. Blepe to teleftaio Ram. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eurander Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 το χειρότερο payware ειναι καλύτερο απο το καλύτερο open source για μένα αυτή ειναι η αλήθεια.υπάρχουν αξιόλογα οπεν σορς προγραμματα αλλα αυτα που πληρώνεις είναι καλύτερα. το Linux κανει Μ Ο Ν Ο για servers γιαυτο αλλωστε φτιάχτηκε και μονο σαυτο ειναι καλύτερο apo ta windows δεν μπορεί να προσελκύσει εναν απλό χρηστη καθως ειναι Μ Ο Ν Ο για servers και αυτό κολλάει εμένα παντως μου εχει κολλήσει. kai pio ligo xrono pairnoun ta anepallila windows format para ena aplo install kai rithmisi tou linux. fillika panta.... μετα απο όλο αυτό το χασιμο χρόνου αποφάσισα οτι δεν μου κανει το λινουξ και ειμαι αλλο ενα αμερικανακι.κραζουμε τον bill αλλα χωρις τα windows δεν κανουμε.... Να κανω μερικα σχολια: Για το πρωτο, εχω μονο 2-3 παραδειγματα που μου ερχονται στο μυαλο: xine, amarok, ... Για το δευτερο, λυπαμαι που θα σου το πω, αλλα εχεις παραπληροφορηθει. Ισως το μπερδευεις με το unix, παντως το linux *δεν* φτιαχτηκε για servers. Για το τριτο, εχω να πω οτι δε μπορει να προσελκυσει χρηστες που τα θελουν ολα ετοιμα στο πιατο ή που δεν εχουν χρονο να ασχοληθουν. Δεν ειναι κακο να μην εχεις ορεξη να ασχοληθεις, ομως ας μην κανουμε αστοχες γενικευεσεις. Για το τεταρτο εχω να πω οτι πιο πιθανο ειναι να σου κολλησε ο window manager και οχι το λειτουργικο. Μαλιστα αμφιβαλλω παρα πολυ οτι σου κολλησε ο πυρηνας εκτος και αν τον πειραξες (που αμφιβαλλω περισσοτερο). Οσο για το χρονο εγκαταστασης του linux, ποτε εκανες τελευταια φορα εγκατασταση; Μπορεις να βρεις διανομες με πληρως αυτοματοποιημενη εγκατασταση. Οσο για τα περαιτερω, δε χρειαζεται και στα windows να βαλεις drivers, προγραμματα, ...; btw, τα αμερικανακια προτιμουν τους mac. Τα περισσοτερα προβληματα των χρηστων που δοκιμαζουν linux μετα απο χρονια σε windows ξεκινανε απο την αδυναμια τους να καταλαβουν οτι προκειται για διαφορετικη φιλοσοφια λειτουργικου. Το linux δεν ειναι μια σταθερη εκδοση των windows, ειναι διαφορετικο. Αν θελεις μπορεις να βαλεις καποιον window manager που να το κανει να μοιαζει με windows, αλλα θα πρεπει να θυμαται κανεις συνεχεια οτι προκειται για κατι εντελως διαφορετικο απο τα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Entaxei, den einai toso aplo, alla exartatai poso apofasismenos eisai k poso orexh exeis gia kati enallaktiko. An prin apo 10 xronia eixes xekinhsei anti tou ms-dos me linux, twra 8a petages. Exeis ma8ei mia nootropia ergasias panw ston h/y pou den einai eykolo na allaxeis (kai yparxei ontws poly megalh diafora metaxy tous). Proswpika douleuw me linux ~3 xronia sto spiti k mporw na pw oti einai arketa poluploko se sxesh me ta windows. K einai polles fores pou mou exei spasei ta neura (mou xalase px to openoffice sto teleutaio auto-update prox8es k ta exw parei teleiws). Alla exw orexh k ypomonh k to paleuw. Giati basika mou aresei h idea ths epiloghs k tou na blepw kati enallaktiko. K oi 2 pleures exoun 8etika kai arnhtika. Aplws ka8e enas ta zygizei diaforetika...Cool Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 @Isle: kai se polles poleis tis germanias episis. Kai se alles 'politismenes' xwres tis EU. @eurander: prosexe ta logia sou gia ta mac To oti den einai opws ta windows pou apeu8inontai se xristi o opoios de 8elei na ma8ei einai ali8eia. Ki egw to palevw. Ki egw xrisimopoiw kai windows (alla xrisimopoiw kai MacOS X ). 8elei ekma8isi alla den einai mono gia servers. Apla leitourgei me diaforetiki nootropia apo ta windows. Apaitei na exeis dia8esi na ma8eis kai na ksereis idi 2 pramata. H mikromalaki poulaei ta windows san to leitourgiko pou kanei ta panta kai symferei kai blablabla. Stin praksi ta l7 ta vgazei oxi apo home users i servers alla apo corporate users. Dld xristes se etaireies pou kseroun mono windows kai xrisimopoioun efarmoges grammenes gia windows. O kosmos auto kserei kai auto de fovatai. To linux elaxistoi mporoun na poun oti to kseroun kai giauto polloi to fovountai. Pantws kalo einai na vlepei kaneis kai tin alli apopsi. H m$ prospa8ei na apovlakwnei tous xristes. Ftiaxnei ena OS kai se vazei na kaneis ta pramata me to diko tis tropo, estw kai an einai ili8ios tropos, pasxizontas na perasei auto ton tropo ws the one and only, the no.1 gia na kaneis swsti douleia. Fysika kanei la8os. H Apple to petyxainei kalytera auto. H m$ koitazei na kanei tous xristes oso pio asxetous ginetai. H eukolia xrisis twn windows vasizetai se auto. To linux apaitei na ma8eis kai kapoia texnika 8emata. Den apeu8inetai se xristes asxetous i apro8ymous na ma8oun. An loipon de 8es na asxoli8eis sovara min asxoleisai ka8olou. To linux den einai MacOS i windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 coffex:ναι' date=' σε βραζιλια ας πουμε......[/quote'] Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία,Κίνα,Ιαπωνία κτλ και αν δεν κάνω λάθος στην Ιταλία αρχίζουν να το βάζουν και στα σχολεία. Στο τέλος μόνο η Ελλάδα θα έχει Windows ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Ψυχραιμία, κύριοι... Ο φίλος μας την πίκρα του έβγαλε - δεν χρειάζεται να τον σκίσετε επεδή προτιμάει τα MsWin. Μόλις βγει το επόμενο service pack των ΧΡ (...500 mb - θα σου ρίχνει και το pc μόλις εγκαταστήσεις την έκδοση sp3rc45...) σε συνδυασμό με κάποιον Sasser/Blaster ("...Μα έχω antivirus, antispyware, antimalware, firewall και πλήρως ενημερωμένο το pc με τα MsUpdates του προηγούμενου ημιώρου! *Γιατί* δεν μπορώ να δουλέψω...??!!??") ας ξαναεπισκεφτούμε αυτό το ποστ για να ανταλλάξουμε απόψεις - όσοι μπαίνουν online *αποκλειστικά και μόνο* με MsWin μάλλον θα απουσιάζουν σε άλλες δραστηριότητες (π.χ. θα καταστρώνουν σχέδιο αποστολής μπινελικίων στην MS και στους ISPs...). @sotoman Δεν το παίζω Linux-άκιας (γιατί με τα MsWin βγάζω το ψωμί μου) αλλά η ΕΠΙΛΟΓΗ + η ασφάλεια που σου δίνει το Linux είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ - προκειμένου να κρίνεις μία τιτάνια πορεία χρόνων βρες κάποιον να σε βάλει στο νόημα και, άν δεν σου αρέσει, κάντην χωρίς πίκρα και με καλή καρδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EPa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 sotoman κατ' αρχήν συγχαρητήρια που δοκίμασες να ασχοληθείς καν, ιδιαίτερα αν η ηλικία σου είναι αυτή που δηλώνεις. Δεδομένου ότι και το σχολείο δεν βοηθάει, μπράβο σου (ελάχιστοι είναι οι καθηγητές πληροφορικής που μπορεί να ξέρουν Linux και ακόμη λιγότεροι αυτοί που μπορεί να το προωθούν και να σε βοηθήσουν). Αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι, το Linux είναι διαφορετικό και πρέπει να το έχει υπ' όψην του κανείς, και ίσως χρειαζόσουν κάποιον να σε βάλει στη φιλοσοφία του εξηγώντας μερικά πράγματα και βοηθώντας σε σε δυσκολίες, ώστε να το εκτιμήσεις αργότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Isle Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 or1ona:δεν πιστευω να αρχισε ο sotoman με ms-dos πριν 10 χρονια sugoruyo και coffex:εγω ειχα δει σε ενα περιοδικο οτι το κρατος της Βραζιλιας θα χρησιμοποιει linux λογω χαμηλης οικονομιας.Αλλο η Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία,Κίνα,Ιαπωνία που απλα το linux ειναι πιο χρησιμοποιημενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coffeex Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Isle den einai mono oti einai arketa pio fthno alla kai poio asfales. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotoman Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 βασικα αρχισα με ντος πριν 8 χρονια με εναν 8088 αν θυμαμαι,που εκανε μπουτα απο κατι τεραστιες δισκετες.βασικα δεν τα παράτησα απο την πρώτη δυσκολία αλλα βαρέθηκα στο τέλος να παλεύω(παρεπιμπτώντος ετρεχα σε net cafes να κατεβάσω τις διανομές).το λινουξ νομίζω φτιάχτηκε για σερβερς.τελος παντων το λινουξ ειναι ενναλακτικο και όχι αντικαταστάτης των γουίντοους.οι λόγοι που γούσταρα να βάλω λινουξ ειναι οτι ειναι 64μπιτο και οτι δεν παω την μαικροσοφτ.εμαθα κατι κονσολοεντολές και κατι τέτοια αλλα δηλώνω πως ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ!!!και νομίζω πως κανείς δεν έχει όρεξη να παιδευεται 10 ωρες για βαλει ενα λινουξ.οσο για τους ιους και για τα σερβις πακς τι να κανουμε!!! αυτα.ηγνώμη μου.και τέλος πρεπει να εχεις αρκετό χρόνο για να στήσεις λινουξ σε ενα πισι και να μαθεις δυο πράγματα.χρονος = χρημα αρα το λινουξ στοιχίζει ακριβα... να προσθεσω οτι ασχολήθηκα σοβαρά ξερω αρκετά και ξερω οτι οταν λεμε λνουξ ενοούμε μόνο το πυρήνα κλπ. και επίσης γουσταρω να βλεπω οτι το λινουξ γαμαει τα γουινντοους και ολες οι κηβερνήσεις το εχουν κλπ κλπ απλα δεν εχω καλές εμπειρίες και πιστεύω οτι αρκετοι αποσους εχουν λινουξ το εχουν για ιδεολογικούς λόγους.αυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eurander Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Ε καλα τωρα.. Δε χρειαζεσαι 10 ωρες να βαλεις linux. Και οσο για το αλλο, το εχασες λιγο το επιχειρημα γιατι: Χρονος=χρημα, αλλα windows= χρημα, antivirus=χρημα, εμπορικα προγραμματα=χρημα κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.