Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για μνήμες Ram!!!

Voorhees

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω στο PC μία Kingston 512 στα 400 και σήμερα κάνω ένα search και βλέπω πως όσο κατεβαίνουν τα Mhz τόσο πιο ακριβές είναι οι μνήμες. Έχω μπερδευτεί τώρα και θέλω να μάθω αν πρέπει να ψάχνω μνήμες με όσο το δυνατόν περισσότερα ή λιγότερα Mhz;

Τι παίζει με τις μνήμες;

Δημοσ.

Αυτες με τα χαμηλα Mhz ειναι ειδος προς εξαφανιση και για αυτο οι υψηλες τιμες. Ενω οι καινουργιες εχουν μεγαλη παραγωγη και ειναι πιο φτηνες.

Να διαλεξεις μνημη με 400 και ανω.

Δημοσ.

TSOPK eisai poly genikos.

Ti 8a pei "na diale3eis mnhmes me 400 kai anw"?

Mnhmh den dialegeis me vash ta gousta sou alla me vash tis prodiagrafes toy pc sou,

pio sygkekrimena ths mhtrikhs sou.

Δημοσ.
TSOPK eisai poly genikos.

Ti 8a pei "na diale3eis mnhmes me 400 kai anw"?

Mnhmh den dialegeis me vash ta gousta sou alla me vash tis prodiagrafes toy pc sou' date='

pio sygkekrimena ths mhtrikhs sou.[/quote']

Φιλε μου, εννοειται οτι ο καθενας διαλεγει τις μνημες αναλογως την μητρικη του. Απλως εγω απαντησα στον Voorhees ( ο οποιος εχει ηδη μια 512 στα 400), οτι ειναι καλυτερο να προτιμησει μια στα 400 και ανω (φυσικα αν την υποστηριζει η μητρικη του. Δεν το ξερω εγω, αυτος το ξερει) παρα μια χαμηλων συχνοτητων.

Δημοσ.

Δηλαδή αν η μητρική υποστηρίζει 333mhz και 400mhz, θα τρέχει σύμφωνα με την χαμηλότερη - και άρα να μην πάρει κάτω απο 400άρα?

Δημοσ.

Συνήθως τα pc και περισσότερο οι AMD τρέχουν στα 333 ή 400. Αλλά καλό είναι να πέρνουμε "μεγαλύτερες" μνήμες (πιο γρήγορες) γαιτί και έχουμε περισσότερες δυνατότητες για overclocking και όσο πέφτουν τα Mhz τόσο καλύτερα τα timings.

Δημοσ.

Εγώ έχω την GA-K8NXP-SLI 939 και λέει στα 400 αλλά έχουν βγεί και μεγαλύτερες.

Αν του βάλω και μεγαλύτηρη θα την πάρει;

Δημοσ.

Αν ειναι μες τις προδιαγραφες της μητρικης σου θα την παρει.Αν ομως βαλεις μια μνημη στα 400 και μια στα 533 π.χ. η ταχυτητα σου θα ειναι παλι 400.Πρεπει να ειναι ιδιες αλλιως πεφτει η ταχυτητα στην μικροτερη

Δημοσ.

Apo th stigmh pou exei 939 socket AMD den mporei na parei ddr2!!!!

Ektos ki an kanw la8os opote dior8wste me...

File mou 400mhz pare.Apo kei kai pera mporeis na tis baleis kai sta 333mhz me kalutera timings ap'oti sta 400...

Δημοσ.

Αφου εχεις ηδη μια 400αρα θα πάρεις ίδιου τύπου και καλύτερα και ίδιου κατασκευαστή για να μην έχεις πρόβλημα .Εφόσον έχεις DDR δεν υπαρχει μεγαλύτερη συχνότητα , αν εχεις DDR2 tίθεται θέμα M/B και φυσικά επεξεργαστή όπου δεν έχεις διευκρινήσει τι έχεις

Δημοσ.

File mou...Prwta ap'ola de 3eroume an h motherboard sou uposthrizei ddr2

an exeis AMD nomizw oti den uposthrizetai ddr2..

Ara an exeis ddr mnhmh to max pou mporeis na exeis apo taxuthta einai 400MHz...

Apo kei kai pera...Stis epidoseis ths mnhmhs sou paizoun ki alla pragmata!Ta timings pou leme...To kuriotero einai to CL (Cas Latency)

Einai 4 noumera px 2.5-3-3-8

Oso katebazeis thn taxuthta px apo 400MHz sta 333MHz ta timings peftoun...Oso ligotera einai toso kalutera...Ara mia mnhmh pou einai px 2.5-3-3-8@400MHz 8a paizei logika san 2.0-3-3-7(h 6)@333MHz...

Pote omws se sumferei to prwto kai pote to deutero?

To prwto(megalutero bandwidth mnhmhs-400MHz) einai kalutero otan xrhsimopoieis programmata pou xreiazontai polla MB mnhmhs(einai baria) opote 8a kerdizeis apo thn sunolikh taxuthta!

An xrhsimopoieis programmata pou xrhsimopoioun ligh mnhmh alla grafoun-sbhnoun-psaxnoun ktl sth mnhmh sunexeia tote epeidh einai liga ta MB pou xrhsimopoioun de 8a kerdiseis toso polu apo ta MHz alla apo ta timings(eidika CL).Opote tote rixneis sta 333MHz th mnhmh kai peftei kai to CL.

Elpizw na boh8hsa kai na katalabes ti ennow...

Δημοσ.

Και κάτι άσχετο-σχετικό. Εαν βάλεις πάνω στο PC σου (και δέχεται φυσικά

η mobo) δύο μνήμες όπου η μία είναι στα 333 και η άλλη στα 400 τότε θα

χρονιστούν και οι δύο στα 333. Προτιμήσε ίδιες μνήμες στα 400MHz αν τις

δέχεται η mobo σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...