Προς το περιεχόμενο

Θελω και εγω Mac, αλλα ποιο?

babyboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό λέει ότι η εγγύηση δεν καλύπτεται όταν ο χρήστης δεν προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία της αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο από Εξουσιοδοτημένο Μεταπωλητή της Rainbow.).

Καλά λέει. Θα μπορούσε να λέει "όταν ο χρήστης δεν κατεβάζει τα ρούχα του και δεν κάθεται να τον σοδομίσει εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της Rainbow". Θα είχε την ίδια νομική ισχύ = καμία!

Όπως διαβάζω την Οδηγία 85/374/ΕΟΚ (δεν είμαι ειδικός) και τις πληροφορίες που δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή' date=' η Rainbow είναι υποχρεωμένη να επισκευάσει το προϊόν, αν έχει αγοραστεί εντός ΕΕ. Έτσι το διαβάζω, επαναλαμβάνω, δεν είμαι ειδικός.[/quote']

Diladi, oi Mac pou exoun agorastei apo US, den exoun egguisi entos Elladas?! Mou akougetai polu paralogo, kai malista exo akousei oti isxuei i egguisi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εγγύηση στην πραγματικότητα ισχύει και μάλιστα για δύο χρόνια.

Η RC (χαϊδευτικό της Rainbow Computers) όμως ισχυρίζετε εδώ και χρόνια ότι όσοι εισάγουν Mac στην Ελλάδα _εκτός βέβαια της ίδιας_ είναι παράνομοι.

Θέλει βλέπετε το μονοπώλιο.

Έχει και αρκετούς μεταπωλητές, στους οποίους αφήνει ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Έτσι λοιπόν όταν πας μηχάνημα για service σου ζητάει το sn του. Αν το μηχανάκι σου είναι αγορασμένο από την ίδια έχει καλώς, αν δεν είναι σε ρωτάνε από που το πήρες και αν τους αρέσει η απάντηση στο παίρνουν για service. Αν όχι σου λένε να το δώσεις για service εκεί που το αγόρασες.

Σαν HelMUG, είχαμε μιλήσει με τον κύριο Βάμιαλη (τον ιδιοκτήτη της RC) και μας είχε πει (μιλώντας για το service) ότι δεν θέλει να πληρώνει προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για παραεισαγωγείς που θέλουν να την κάνουν αρπαχτή.

Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν (προσέξτε παρακαλώ τον παρελθόντα χρόνο) ότι αν έστελνες παράπονα στην μαμά Apple γινόταν κατευθείαν rebounced στην RC.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα μαε την εν λόγω εταιρεία.

Π..χ. η "Ελληνικότητα" που πουλάει με τους υπολογιστές. Ένα patch S/W (το GR Update) το οποίο χρεώνει με ποσοστό επί του μηχανήματος, δεν το πουλάει ξεχωριστά (δηλ. αν θέλετε να το αγοράσετε δεν . . . ) και το οποίο ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να δίνει Ελληνικά menu και σωστή λειτουργία στα Ελληνικά του Quark Express (μαντέξτε ποιός είναι ο αντιπρόσωπος της Quark στην Ελλάδα).

Ας μην ανοίξουμε όμως πόλεμο ούτε και flame topic.

Απλά ας τους αγνοήσουμε.

Υπάρχουν κι'αλλού πορτοκαλιές που κάνουν . . . μήλα.

:-)

δηλαδη λες να αγορασω απο εξωτερικο ( η αποφαση ειναι παντα δικη μου, απλα ρωταω, δεν εχεις ευθυνη ) . θα κοιταξω και την systemgraph παντως..

babyboy από US σίγουρα θα το πάρεις πιό φθηνά, επίσης μπορεί να το βρεις και σε καλή τιμή στην Γερμανία. Άλλες χώρες έχουν τιμές κοντά στις δικές μας. Δεν ξέρω τι να σου πω.

doomx Αν δεν έχεις την απόδειξη αγοράς σου, επικοινώνησε με το μαγαζί που αγόρασες το Mac σου και πάρε ένα χαρτί που να λέει ότι το μηχάνημα είναι purchsed εκεί. Μετά στείλε ένα mail στην rainbow.gr και ζήτα τους _όσο πιό ευγενικά γίνετε_ να σου στείλουν το Gr Update για το σύστημα που έχεις. Όχι ότι το χρειάζεσε, αλλά θα έχεις κάνει μία επαφή μαζί τους investment για μετά όταν έρθεις back to the πατρίδα.

:-)

Let us know the results

• Super Moderators
Diladi, oi Mac pou exoun agorastei apo US, den exoun egguisi entos Elladas?! Mou akougetai polu paralogo, kai malista exo akousei oti isxuei i egguisi.

Λάθος δικό μου: αν ο mac έχει αγοραστεί από κατάστημα (και δεν είναι πχ κλεμμένος ή δεν τον αγόρασες μεταχειρισμένο και δεν έχεις απόδειξη) κανονικά ισχύει η εγγύηση.

Τώρα το τι κάνει η RC, τα περιέγραψε πολύ καλύτερα από μένα ο stefkal... :(

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δηλ εγω που θελω να αγορασω ibook (MacBook ή οπως τελοσπαντων θα λεγεται) απο Ιταλια και σκεφτομαι να προσθεσω το Apple care δε θα ισχυει η εγγυηση μου στην Ελλαδα;

Ερωτηση 2: Το Apple care γινεται να το προσθεσω μετα την αγορα;

To AppleCare mporeis na to agoraseis kata ti diarkeia tou protou xronou (oso diladi to hardware sou kaluptetai apo tin vasiki egguisi). Kai ego skeftomoun an agoraso Applecare, alla oloi oi mac-gnostes edo mou eipan oti den tha to xreiasto. Kai pali gia na eimai sigouros, tha to kaloskefto ligo prin kleisei xrono to iBook.

To AppleCare mporeis na to agoraseis kata ti diarkeia tou protou xronou (oso diladi to hardware sou kaluptetai apo tin vasiki egguisi). Kai ego skeftomoun an agoraso Applecare, alla oloi oi mac-gnostes edo mou eipan oti den tha to xreiasto. Kai pali gia na eimai sigouros, tha to kaloskefto ligo prin kleisei xrono to iBook.

Ναι καταλαβα. Καλυπτει οτιδηποτε προβλημα hardware παρουσιαστει για περιοδο 3 χρονων, ετσι; Ανταλλακτικα και επεμβαση τεχνικου.

Nai, oti provlima sou vgalei to hardware kai ftaei to iBook, to ftiaxnoun dorean. Uparxoun kai marturies anthropon pou to mixanima tous epathe vlavi apo dikia tous malak** kai pali tous to eftiaksan dorean (filos mou me PB, to PATISE kai espase i othoni kai o diskos, kai tou to eftiksan dorean!!). Alla genika auto einai enantion sto policy tis etaireias.

Nai, oti provlima sou vgalei to hardware kai ftaei to iBook, to ftiaxnoun dorean. Uparxoun kai marturies anthropon pou to mixanima tous epathe vlavi apo dikia tous malak** kai pali tous to eftiaksan dorean (filos mou me PB, to PATISE kai espase i othoni kai o diskos, kai tou to eftiksan dorean!!). Alla genika auto einai enantion sto policy tis etaireias.

Οκ. Αχρειαστη βεβαια να ειναι η εγγυηση :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...