Προς το περιεχόμενο

Θελω και εγω Mac, αλλα ποιο?

babyboy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτομαι αρχες Φεβρουαριου να κανω κι εγω την αγορα του πρωτου μου Mac, αλλα θελω τη γνωμη σας.

Το budget που θα διαθεσω θα ειναι μεχρι 1500 ευρω, και θα ηθελα πολυ το imac, αλλα με το superdrive ξεπερναει τα 1600, οποτε οι λυσεις ειναι δυο: η mac mini+οθονη ( που με το superdrive ειναι 750+οθονη), η ibook, που το 1.42, με 14" οθονη ειναι περιπου 1500 ευρω ( παντα με superdrive, που το θεωρω αναγκαιο ).

Δεν με πειραζει αν ειναι φορητο η οχι, θα ηθελα ομως με αυτα τα λεφτα να παρω το καλυτερο μηχανημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8a sou proteina na valeis ta extra 100? kai na pareis iMac

exw mac mini kai fysika ws mac paradosiaka g@m@ei sa mixanima kai sa software alla o imac exei safws perissoteri dynami apo ta mini kai ibook pou exoun g4

i diafora stin isxy einai arketa megali gia na dikaiologhsei ta extra 100?

Ιντερνετ, p2p, torrents, και editing ηχου, αλλα οχι παραγωγες κομματιων, οποτε ενα προγραμμα σαν το cool edit, θα ηταν μια χαρα. Απλα δεν αντεχω αλλο τα $/&$/ windows, και οσες φορες εχω δει mac, εχω εντυπωσιαστει.

• Super Moderators

α. Για Internet, P2P, torrents, editing ήχου είσαι μια χαρά με Mac. Οι Mac χρησιμοποιούνται κατά κόρον για επεξεργασία ήχου.

β. Στις ερωτήσεις:

1. Φυσικά και παίρνουν. Χωρίς drivers χωρίς τίποτα. Άλλωστε η Apple είναι αυτή που καθιέρωσε τις θύρες FireWire - το δε όνομα FireWire είναι εμπορικό σήμα της Apple.

2. Όλα τα μοντέλα έχουν line in πλην του Mac Mini.

Στο Mac Mini μπορεί να προστεθεί USB μικρόφωνο.

Θα ηθελα λιγη βοηθεια ακομα. Μου γραφετε οτι εχει line in, ok! Micophone in εχει????

Δεν εχω ιδεα ακομα για το που θα τον αγορασω, ετσι κι αλλιως θα το παρω σε 1 μηνα περιπου, αλλα δεχομαι συμβουλες. εχω δει οτι το thomann.de ειναι φτηνο, και ξερω οτι ειναι φερεγγυο, αλλα δεν ξερω τι γινεται με εγγυηση. εχετε καμια προταση? ευχαριστω για τη βοηθεια σας, ειναι αληθινα πολυτιμη, ειμαι ασχετος με τα 'μηλαρακια', και δεν ξερω κανεναν που να ασχολειται!

Το θέμα της εγγύησης στο Ελλαντιστάν είναι λιγάκι μπερδεμένο.

Ο επίσημος εισαγωγέας τα έχει κάνει κουλουβάχατα με την εμμονή του να δημιουργεί προβλήματα σε όσους δεν αγοράζουν από τον ίδιο. Και να χρεώνει "ελληνικότητα" σε όσους κάνουν _κατ' εμέ_ το λάθος να πάρουν μηχάνημα από αυτόν.

Ρίξε μία ματιά εδώ

http://www.systemgraph.gr

Θα σε ρωτήσουν πρώτα τι το θες το μηχάνημα και μετά θα σου δώσουν εναλλακτικές.

Είναι πολύ συνεννοήσημοι και ξέρουν καλά το subject.

doomx, το line in ειναι υποδοχη ηχου απο πηγες : cd, κονσολα ηχου, κλπ. το microphone in ειναι διαφορετικη εισοδος, γιατι θελει διαφορετικο ρευμα. αν βαλεις μικροφωνο στο line in, θα ακους τον εαυτο σου παραμορφωμενο. εχει διαφορετικη προενισχυση. διαφορετικη εισοδος ειναι και το phono in. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ το ιδιο jack παιρνει και τις 2 εισοδους, και ρυθμιζεις απο το panel της καρτας ηχου το τι θα δεχεται, και αλλαζει μονο του την προεχνισχυση ( αυτο συμβαινει σε πολλα wintel laptops ).

Αλλα το line in ειναι διαφορετικο απο το microphone in.

stefkal ευχαριστω, θα το κοιταξω το link που εγραψες. Δηλαδη, αν π.χ. αγορασω το mac απο μια χωρα της Ε.Ε. η rainbow δεν υποστηριζει την εγγυηση? αυτο ειναι παραλογο, αν ηταν εκτος Ευρωπης, θα το καταλαβαινα, αλλα αν συμβαινει αυτο, το καταλαβαινω, στην Ελλαδα ζουμε, και δυστυχως, ο καθενας κανει οτι γουσταρει.

• Super Moderators
[...]

και διάβασε την παράγραφο η) της εγγύησης:

http://old.helmug.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=303

Αυτό λέει ότι η εγγύηση δεν καλύπτεται όταν ο χρήστης δεν προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία της αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο από Εξουσιοδοτημένο Μεταπωλητή της Rainbow.).

Καλά λέει. Θα μπορούσε να λέει "όταν ο χρήστης δεν κατεβάζει τα ρούχα του και δεν κάθεται να τον σοδομίσει εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της Rainbow". Θα είχε την ίδια νομική ισχύ = καμία!

Όπως διαβάζω την Οδηγία 85/374/ΕΟΚ (δεν είμαι ειδικός) και τις πληροφορίες που δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Rainbow είναι υποχρεωμένη να επισκευάσει το προϊόν, αν έχει αγοραστεί εντός ΕΕ. Έτσι το διαβάζω, επαναλαμβάνω, δεν είμαι ειδικός.

παραλογα πραγματα ρε παιδια.. και πουλανε ακριβα, και δεν θελουν να κανουν service, συγνωμη, αλλα εχουμε γεμισει νταβατζηδες! Ετσι θα κανουν τον κοσμο να αγορασει apple αντι να ριξουν λιγο τις τιμες? στην Αμερικη, ο imac εχει 1300 δολλαρια...

Στο thomann.de, ο imac G5 17" εχει 1333, με φπα, και η αποστολη κοστιζει 20 ευρω.

Οσο παιρνεις τον 17ρη στην Ελλαδα, αγοραζεις τον 20αρη απο εκει!!!! :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...