Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για επεξεργασία εικόνων

Sorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια συνάδελφος μου είπε οτι η κόρη της σπουδάζει φωτογραφία και θέλει καινούργιο Η/Υ για να δουλεύει το Photoshop. Μου ζήτησε να τις φτιάξω ένα configuration γιατί η ίδια δεν έχει ιδέα απο PC.

Αυτό που σκέφτομαι, είναι οτι σίγουρα θα χρειάζεται τουλάχιστον 1Gb ram, μεγάλο σκληρό (250Gb) και σίγουρα γρήγορο επεξεργαστή (πάνω απο 3GHz Intel ή αντίστοιχο). Σημείωση: Η Intel δεν κερδίζει (οριακά) τους AMD σε τέτοιες εφαρμογές;

Το σημείο που με προβληματίζει είναι η κάρτα γραφικών. Θα μπορεί να κάνει την δουλειά της με on-board κάρτα ή χρειάζεται μια σε PCI-Xpress?

Σίγουρα μια κάρτα θα δουλεύει καλύτερα αλλά αυτή πρέπει να είναι μια καλή ή δεν παίζει ρόλο; Γιατί αυτές επιτανχύνουν κυρίως 3D γραφικά ενώ το Photoshop είναι 2D. Οπότε έχουμε: On-bard κάρτα; Κάρτα X-PCI μια απλή (πχ 6200 Turbo Cashe 256ΜΒ) ή αρκετά καλή X-PCI (πχ 6600GT Και πάνω)

Να σημειώσω, οτι σαν άνω όριο τιμής (μαζί με οθόνη) είναι τα 1200? το πολύ. Και σίγουρα η οθόνη θα πρέπει να είναι 19άρα TFT.

Δημοσ.

Ακομα καλητερα παρτης ενα mac για να μην καθεσαι και αγχονεσαι με αυτα και θα κανει πολυ καλητερα την δουλεια της απο θεμα ταχυτητας

Δημοσ.

Αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Η/Υ για επεξεργασία γραφικών, τότε το MAC είναι σίγουρα καλύτερο. Αν πάλι επιμένει σε Windows, τότε:

1. Η κάρτα γραφικών δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο για το Photoshop (αν επεξργαστεί και βίντεο αργότερα αλλάζει η συζήτηση). Μια καλή onboard αρκεί (και μπορείς να δώσεις περισσότερα χρήματα στην οθόνη).

2. Η Intel ναι είναι καλύτερη, ειδικά στην επεξεργασία βίντεο (επιμένω όπως βλέπεις σ' αυτό).

3. Δε χρειάζεσαι δα και τόσο μεγάλο σκληρό, σίγουρα όμως θα χρειαστεί να κάνει partitions (το Photoshop δουλεύει καλύτερα έτσι).

4. Για το μαγαζί openmind δεν έχω συνολική άποψη, κοιτούσα πάντως στο skroutz τιμές για μια Sony Cyber Shot s40 και είχε, μακράν των άλλων, την ακριβότερη τιμή (φθηνότερο το Πλαίσιο με 130 ευρώ, το Openmind την είχε 205 ευρώ!!!).

Αυτά!

Δημοσ.

On board me tipota... oute na to skeftesai. skase polla lefta gia karta grafikwn giati tha tis xreiastei arga h grigora.

Ram 1gb kalo einai alla 2 tha itane kalytera. An kai mporeis mesa apo to photoshop na rithmiseis poso ram na trwei kalo tha itane na exeis oso perisotero ram ginetai giati to photoshop tin pinei kanonika tin ram.

Sklhros nai thelei megalo kai grhgoro giati dimiourgei to photoshop temp arxeia.Ena arxeio to opoio san teliko size mporei na einai 100mb alla kata olo to process mporei na einai diplasio kai triplasio.

Twra gia AMD i Intel einai thema kathara proswpiko.Egw den tha eperna me tipota Intel.

Min tis pareis TFT othonh.... thelei toulaxiston 17ara CRT. 19 akoma kalytera.

Δημοσ.
Καλό το configuration αλλά μακριά από openmind...

Γιατί το λες αυτό? Έχω ψωνίσει αρκετές φορές και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα. Άψογοι θα έλεγα..

Δημοσ.

Λοιπόν αν χρειαστεί επεξεργασία video παμε σε 2GB RAM. Αλλιώς 1GB

Σκληρό 250GB άλλωστε είναι στην καλύτερη απόδοση τιμής.

VGA OXI onboard. Μία κάρτα. Καλύτερα από 6600. ΑΛλά και μία x600 ή x700 είναι ότι πρέπει.

Επεξεργαστή προτείνω AMD γιατί πλέον τους έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και γιατί αρκετα λεφτα μας έφαγε η intel... Για την ακρίβεια athlon 64 3000+ και όσο μπορείς πιο πάνω... Με καμία δύναμη 64bit της intel και φυσικά ΠΟΤΕ celeron.

Και τώρα το βασικότερο. Με οποιοδήποτε pc ακόμη και 1Ghz και 256ram με μία καλή καρτούλα VGA θα την κάνει την δουλειά της άλλωτε γρήγορα και άλλωτε με υπομονή. Αλλά η οθόνη είναι κάτι που μένει και πρέπει να είναι τέλειο. Προτείνω λοιπόν μόνο τύπου VA panel ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ενδεικτικά:

EIZO L778

EIZO S1910

Μόνο EIZO αν θέλει να έχει την καλύτερη πιστότητα και ποιότητα χρωμάτων. Αλλά από 600Ε. Όμως είναι κάτι το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την δουλειά που το θέλει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αν μπορεί όμως κάποιος να εξηγήσει γιατί χρειάζεται 3D κάρτα; Το PC θα χρησιμοποιείται μόνο για Photoshop, δεν μιλάμε καθόλου για games, ούτε video editing, ούτε 3d proccesing (πχ 3D Studio Max), μόνο Photoshop

Ρωτάω γιατί επειδή το budget(!) είναι περιορισμένο, αν τα οφέλη μιας PCI κάρτας δεν είναι και τόσο σημαντικά τότε να την αποκλείσω μπας και πάρει η κοπέλα τουλάχιστον σωστή οθόνη όπως αυτές που προτίνει ο Spirosta.

Δημοσ.

Και γω να ρωτήσω τους προλαλήσαντες γιατί είναι τόσο αρνητικοί σε onboard κάρτα. Τέτοια έχω στο laptop και δουλεύω πολύ άνετα το Photoshop CS. Τι να την κάνει την 3D κάρτα;

Δημοσ.

Για επεξεργασια εικονας και αν υπαρχει το καταλληλο κονδθλιο θα σου προτεινα εναν δθπλοπυρηνο της AMD οι επιδοσεισ ειναι εκπληκτικες και το καινουριο το PHOTOSHOP cs2 τους χρησιμοποιει στ επακρο αυξανοντας την επιδοση απο το CS1 κανα 20-30% κατι που δεν ειναι διολου ευκαταφρονητο νομιζω

Δημοσ.

Το photoshop CS2 δουλεύει άνετα και μία Voodoo Banshee σε έναν PII που έχω απλά είναι απελπιστικά αργό.

Όχι όμως onboard κάρτα γιατί δεν έχουν καλή ποιότητα αποικόνησης. Καλύτερα μια φτηνή κάρτα.

και επειδή έγινε και αναφορά σε dual core λέω όχι γιατί δεν πιστεύω ότι είναι έτοιμη αυτή η τεχνολογία να αποδώσει τα μέγιστα.

Ενδεικτικά δείνω και τιμές.

CPU-> AMD 64 3000+s939 (160E)

ΜΒ-> MSI Mboard RS482M4-L m-ATX,DDR,VGA,PCI-E,SATA,RAID,LAN (83E)

RAM-> Kingston 2x512MB PC3200 (100E)

HD-> Seagate sata 120GB (85E)

VGA-> ASUS ATI EAX300 SE/T - 128MB 'PCI-Express' (47E)

?-> θήκη,CD/DVD,PSU kai diafora (110E) ή και λιγότερα

Σύνολο= 585E

μέχρι τα 1200Ε μένουν άλλα 615 που με λίγη μονο λίγη προσπάθεια πέρνει και την ΕΙΖΟ S1910. Θα μπορούσε να γίνει μια μικρή περικοπή από CPU και MB αλλά καλύτερα να μπούν άλλα 50-100Ε για να έχουμε ένα σταθερό και αξιόποστο σύστημα. Αυτά είναι ενδεικτικά. Επίσης ψάξτε μέσο λογιστή αν μπορεί να τον πάρει με τιμολόγιο και να έχει επιστροφή ΦΠΑ γιατί είναι πολλά τα επαγγέλματα που μπορούν να πάρουν υπολογιστή ως εργαλείο δουλειάς και ούτε καν τα φανταζόμαστε. Αυτά τα ολίγα/

Δημοσ.
Γιατί το λες αυτό? Έχω ψωνίσει αρκετές φορές και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα. Το αντίθετο μάλιστα. Άψογοι θα έλεγα..

Υπάρχει αντίστοιχο thread στο section "Internet", σε μένα κάθε άλλο παρά άψογοι ήταν! (πολύ δούλεμα λέμε...) :-x

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...