Jheremias Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά καλημέρα Παρατήρησα κάτι πολύ παράξενο, στο πασίγνωστο (και αγαπημένο μου) τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, τον "Κυρ Αντώνη". Λοιπόν, σύμφωνα με το stixoi.gr, το τραγούδι λέει στο ρεφραίν: Αχ κυρ Αντώνη πώς σ' αγαπάμε και μαζί σου τ' άστρα μετράμε τις φωτιές για σένα πηδάμε ώσπου να ρθει βροχή και το θυμό σου πάντα ξεχνάμε σαν πουλιά μαζί τριγυρνάμε σαν παιδιά με σένα γελάμε σαν κάνεις προσευχή Που είναι άλλωστε και πολύ λογικό σαν νόημα, (πηδάμε τις φωτιές, όπως τα παιδιά του Αη Γιάννη, μετράμε τα άστρα, όπως επίσης κάναμε όλοι παιδιά ) Και θα μου πείτε. Ωραία. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ;;; Ε λοιπόν. Έχω 3 εκτελέσεις αυτού του τραγουδιού. Μία από τον Στ. Καζαντζίδη, μία από τη Νανά Μουσχουρη και μία από τη Σαβίννα Γιαννάτου (νομίζω!). Ε, σε όλες από αυτές, ο στίχος "αντιστρέφεται" και όλοι οι τραγουδιστές "λένε": Αχ κυρ Αντώνη πώς σ' αγαπάμε και μαζί σου τ' άστρα πηδάμε τις φωτιές για σένα μετράμε ώσπου να ρθει βροχή και το θυμό σου πάντα ξεχνάμε σαν πουλιά μαζί τριγυρνάμε σαν παιδιά με σένα γελάμε σαν κάνεις προσευχή Το παρατήρησα μια μέρα που άκουγα το τραγούδι πολλές φορές. Ρε παιδιά. Αυτό τι μπορεί να είναι; Λάθος στην εκτέλεση; Να το έγραψε ο Γκάτσος έτσι...ανάποδα; Να έγινε κάποιο...τρυκ και να θέλησαν κατά την εκτέλεση να ακουστεί ελαφρώς διαφοροποιημένο για να κάνει τη διαφορά; Ξέρει κανείς την ιστορία αυτού του τραγουδιού; Σε ποιον αναφέρεται ο Γκάτσος; Τι μπορεί να έχει συμβεί;;;; (Ακαδημαικές απορίες!!!) Καλές Γιορτές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.