mjmj Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Σημερα μου μιλουσε ενας γνωστος-δυστυχως επι τροχαδην- για 'πιστοποιημενα' pcs. Δυστυχως η ελλειψη χρονου δεν μου επετρεψε να μου αναλυσει πολλα για το θεμα. Εγω το μονο σχετικο που ξερω ειναι οι πιστοποιησεις Haccp, iso, tuv κλπ. Ξερω οτι καποιοι υπολογιστες πιστοποιουνται. Ομως σε τι? Σε ποιοτητα? Σε καποιο αλλο χαρακτηριστικο τους? Πως ελεγχω την πιστοποιηση? Τα pc με πιστοποιηση ειναι μονο τα επωνυμα? Δηλαδη το pc του πλαισιου αν ειναι πιστοποιημενο, σημαινει οτι ειναι τοσο καλο οσο και της fujitsu-siemens που ερχεται με παραγγελια κατευθειαν απο γερμανια? (καλα για τον συναρμολογητη της γειτονιας δεν αναμενω καν πιστοποιηση) Τι σημαινει πρακτικα για τον αγοραστη οτι ενα pc ειναι πιστοποιημενο? Τι μπορει να αναμενει απο αυτο? Τα πιστοποιημενα Pc ειναι ακριβοτερα απο τα απλα pc? Τι αλλο πρεπει να γνωριζουμε για τα πιστοποιημενα και μη πιστοποιημενα pc?
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Ποιόν μου θυμίζεις, ρε ποιόν μου θυμίζεις.... Πέρα από την πλάκα, πρέπει να τον βρεις τον γνωστό σου, να πάτε για καφέ, και να τον ξετινάξεις.. Μετά, να έρθεις εδώ, και να τα μεταφέρεις όπως ακριβώς σου τα είπε. Επειδή ξέρω οτι και ο φίλος karib έχει τις ίδιες ανησυχίες με σένα, κοντά είστε, κάντου ένα τηλέφωνο. Πού ξέρεις μπορεί να ταιριάζετε σαν χαρακτήρες, και να τον βοηθήσεις και αυτόν από πρώτο χέρι.
spirosta Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Ποιόν μου θυμίζεις' date=' ρε ποιόν μου θυμίζεις....Επειδή ξέρω οτι και ο φίλος [b']karib[/b] έχει τις ίδιες ανησυχίες με σένα, κοντά είστε, κάντου ένα τηλέφωνο. Πού ξέρεις μπορεί να ταιριάζετε σαν χαρακτήρες, και να τον βοηθήσεις και αυτόν από πρώτο χέρι. Καλά άμα σου πω ότι έχω πέσει κάτω και χτυπιέμαι από τα γέλια δεν θα με πιστέψεις.... Αλλά και εσύ φίλε μου τι να την κάνεις την πιστοποίηση? Φτιάχνεις ένα pc όπως το θέλεις και είσαι άρχοντας. Και έχει την καλύτερη πιστοποίηση...για σενα ένα pc πιστοποιημένο για σενα. Δεν είναι οθόνη για να έχει προδιαγραφές για τα μάτια. Ένα κουτί είναι.
mjmj Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Οταν μιλαμε για απαιτητητικα περιβαλλοντα εργασιας, τοτε καθε πιθανη αποτυχια που ισως να μπορει να αποφευχθει, ειναι οφελος. Ισως σε αυτο το σημειο, η πιστοποιηση μπορει να παιξει ρολο. Δεν μιλαω για απλο pc για το σπιτι. Αλλα για επιχειρησεις.
Dark_son20 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 diladi pisteveis oti me ton idio user ena fujitsu-siemens xalaei pio spania apo ena home-made sinarmologisi pc? to 95+% its a user problem
mjmj Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δηλαδη τελικα τι να πιστεψει κανεις για την πιστοποιηση? Οτι ειναι αχρηστη?
damiano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Πιστοποίηση σημαίνει οτι η εταιρία χρησιμοποιεί συγκεκριμένης ποιότητας 'πρώτες ύλες' και διαδικασίες που διασφαλίζουν την ποιότητα, τον έλεγχο, την ασφάλεια κτλ κατά την παραγωγή. Οπότε αν εσύ μόνος σου στήσεις ένα pc με σωστή επιλογή στις "πρώτες ύλες" (μητρική, επεξεργαστής, μνήμες κτλ).. δέν έχει καμιά απολύτως διαφορά απο ενα pc με iso!!
teohaz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Πιστοποίηση σημαίνει οτι η εταιρία χρησιμοποιεί συγκεκριμένης ποιότητας 'πρώτες ύλες' και διαδικασίες που διασφαλίζουν την ποιότητα, τον έλεγχο, την ασφάλεια κτλ κατά την παραγωγή. Οπότε αν εσύ μόνος σου στήσεις ένα pc με σωστή επιλογή στις "πρώτες ύλες" (μητρική, επεξεργαστής, μνήμες κτλ).. δέν έχει καμιά απολύτως διαφορά απο ενα pc με iso!! kai einai kai kati akoma!! oti se eponumo den tha exei provlhma pote trofodotiko dhladh ekei kapoies etairies me eponuma polu prosoxh kai kala kanoun(oi sovares eponumes etairies) kai einai kai to thema oti se profilasoun apo asumvatotites dhladh koitane oti mpainei mesa na douleuei swsta to ena me to allo. kai kati akoma me to eponumo vriskeis kapoia pragmata kai luseis se texnika thema poio eukola.! (kala to teleutaio mhn to dessoume kiolas apla etsi lene.... oi etairies apo pleuras oti vgainoun to dokhmazoun prwta autoi kai xeroun pws feratai sta pc tous...)
kirimis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δηλαδη τελικα τι να πιστεψει κανεις για την πιστοποιηση? Οτι ειναι αχρηστη? Μιας και ασχολουμε με τις πιστοποιησεις, να σε ενημωρωσω πως υπαρχουν παρα μα παρα πολλες δαφορετικες. Θα μπορουσες να το πιστοποιησεις ενα κουτι ως προς τα επιπεδα ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας, ως προς το electrical safety (πραγμα που κανουν μονο για την τροφοδοσια), ως προς τα επιπεδα θορυβου, ως προς την αντοχη σε χτυπηματα, την ανακυλωσημοτητα του κλπ κλπ κλπ... Το θεμα ειναι, οτι εσενα ως απλο χρηστη, αυτα τα πραγματα δεν σε ενδιαφερουνε. Εαν πιστευεις οτι σε ενδιαφερουνε, να εχεις και βαθια τσεπη ;-) Η πιστοποιηση ειναι απλα μια επισημη ταμπελα πως οντως ετσι εχουν τα πραγματα και πως δεν υπαρχουν διακυμανσεις στην γραμμη παραγωγης (σταθερο επιπεδο ποιοτητας) Ενα προιον λοιπον μπορει να βγαινει ασφαλες και με προδιαγραφες και χωρις την πιστοποιηση... Τις πιστοποιησεις πανω στο PC θα τις δεις συνηθως σε στρατιωτικων προδιαγραφων PC (τα MIL-STD) Φτιαξε λοιπον εσυ ο ιδιος ενα καλο συστηματακι... και τα υπολοιπα ειναι λεπτομεριες.
damiano Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Πράγματι οι πιστοποιήσεις είναι πολλές και για πολλά διαφορετικά πράγματα οπότε εσένα τι ακριβώς σε ενδιαφέρει σε ένα pc? πχ iso 14001 που έχει να κάνει με περιβάλλον μάλλον δε σε ενδιαφέρει και τόσο (αν και θα έπρεπε, και μιλάω για όλους μας)..
lefkas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Mou thimizei to servis (autokinitou-mixanis')se "eksousiodotimeno sinergio"...plirwneis perissotera gia mia "sigouria" pou einai τελειως εικονική.....
Vegas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 καμια μεγάλη εταιρεία δε σε διασφαλίζει ότι δεν θα έχεις αστοχίες σε μεγάλες παραγγελίες (Εκατοντάδες κομμάτια πλήρων PC). Ειδικά σε ... τροφοδοτικά και οθόνες (αλλά και σε κάρτες γραφικών,σε οδηγούς οπτικών δίσκων κλπ κλπ ). Τα δε service πληρώνονται και μάλιστα ακριβά, τόσα ακριβά που συμφέρει να υπογραφτεί σύμβαση ξεχωριστή. Η αντικατάσταση των κομματιών είναι δεδομένη στην εγγύηση όπως όμως δεδομένη θα είναι και σε οποιοδήποτε μεμονωμένο κομμάτι αγαράσουμε μόνοι μας. Το θέμα είναι οικονομικά (PC με α configuration + service + εγγυήσεις + τυχόν υποστήριξη παρελκομένων) τι σε βολεύει. Θέλει μελέτη το θέμα αν είναι για επιχείρηση.
mjmj Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Οπως ειπα και πιο πανω, μιλω για την χρησιμοτητα πιστοποιημενων pcs για επιχειρηση. Οχι για home use.
spirosta Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2005 Ακόμη και για εταιρία εσύ κάνεις την "πιστοποίηση" των pc και όχι άλλος για σενα. Ακόμη και από μια μεγάλη εταιρία πληροφορικής να παραγγείλεις είναι το ίδιο πράμα. Φτιάχνεις και αγοράζεις τα συστήματα όπως ακριβώς εσύ θέλεις και σύμφωνα με τις ανάγκες σου. αυτό το θέμα με τις αστοχίες και τα "συνεργία" δεν είναι πιστοποίηση αλλά λέγεται aftersales servise και δεν εχει ουδεμία σχέση με την πιστοποίηση. Ίδιες πιθανότητες έχουν ΣΥΝΗΘΩΣ να παρουσιάσουν βλάβη ένας πιστοποιημένος υπολογιστής και ένας homemade. Άσε που ο home made αν έχει πάρει κανείς συμβουλές από το insomnia (lol) θα σου βγει καλύτερος. Και φίλε mjmj καταλαβε το αυτό. Πέρα από καμια πιστοποίηση καταλληλότητας προς το περιβάλλον, καμια ενεργειακή πιστοποίηση και τίποτε παρόμοια πράματα, TO PC ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία και η συνδυασμοί για να στήσεις ένα μηχάνημα που ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.
vwpolo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2005 Loipon epeidi apo oti katalabaino edo mesa oi pio polloi den gnorizete apo pistopoiisi as sas diafotiso ego ligaki, mias kai tixanei na eimai epi8eoritis poiotitas. Otan leme pistopoiimeno pc, sini8os exei pano kapoia simata p.x. CE, GS, TUV. To proto einai gia to proion oti pliri tis proiopo8eseis asfaleias stin EU, to 2o anaferetai sto oti ola ta eksartimata apta opoia apoteleitai to pc einai asfali apo apopsi ilektropliksias kai to 3o einai o foreas pou to exei pistopoiisei. Kamia aporia???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.