Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για νέο pc

aekathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλησπέρα. Έχω αρχίσει να αγοράζω πράγματα για να φτιάξω ένα καινούργιο pc και θέλω τη βοήθεια σας. Έχω αγοράσει μέχρι τώρα:

Μητρική: Asus A8N-E

Επεξεργαστής: Amd Athlon 64 X2 4200+ Dual Core Box

Τροφοδοτικό: Enermax EG495AX-VE 485W Noise Taker

Σκληρός Δίσκος: Western Digital 250GB 7200rpm Sata2 16MB Cache

Θέλω λοιπόν την βοήθεια σας για μνήμη, κουτί, οθόνη και κάρτα γραφικών.

a)Για οθόνη είμαι ανάμεσα στην Philips 190x6fb 19'' και στην LG L1980Q. Θα ήθελα την γνώμη σας ποια είναι καλύτερη καταρχήν ανεξάρτητα από την τιμή τους και κατά δεύτερον αν αξίζουν τα 100€ παραπάνω για την LG. Με ενδιαφέρουν αυτές οι δύο κυρίως για την zero pixel εγγύηση που δίνουν (την έχω πατήσει με μια Sony που έχω,2 καμμένα pixel).

B)Για μνήμη δεν έχω κάποια συγκεκριμένη στο μυαλό μου. Έχω κοιτάξει από το e-shop, από όπου έχω πάρει και τα προηγούμενα, για Corsair και για Geil (υποθέτω μέχρι 1GB είναι καλά – 2*512MB σε dual channel). Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με το CAS Latency και με τα Timings.

c)Για κάρτα γραφικών έχω σκοπό να διαθέσω μέχρι 250€ και κατά προτίμηση να είναι Asus. Για τα υπόλοιπα περιμένω βοήθεια…

d)Τέλος ενδιαφέρομαι και για αγορά κουτιού. Έχω κοιτάξει το Thermaltake Tsunami VA3000 Silver Window και το Thermaltake VB1000SWS Soprano Window Silver. Δεν ενδιαφέρομαι για κάτι πιο extreme, απλά οπτικά τα έκρινα.

Συνοψίζοντας με ενδιαφέρουν κυρίως προϊόντα από το e-shop (έχω αγοράσει από εκεί και τα προηγούμενα). Δεν έχω πρόβλημα να μου προτείνετε κάτι και από κάποιο άλλο μαγαζί ή κάτι άλλο από αυτά που αρχικά σκέφτομαι. Για κουτί διαθέτω max μέχρι 100€, για κάρτα γραφικών όπως είπα και προηγουμένως μέχρι 250€, για οθόνη μόνο ανάμεσα σε αυτές τις δύο ή αν υπάρχει κάτι άλλο που να αξίζει πραγματικά.

Ευχαριστώ….

Δημοσ.

Η ποσότητα μνήμης είναι πολύ καλή για τα άλλα ας σου πει κάποιος πιο ειδικός. Η Asus A8N-E εχει sli? Αν έχει απλά να ξέρεις ότι οι καινούριοι drivers της n-vidia υποστυρίζουν και 2 διαφορετικές κάρτες σε αντίθεση με τους προηγούμενους που ήθελαν πανομοιότυπες.Αν δεν είναι απλά κοίτα τα gpu των καρτών και όχι το μέγεθος της μνήμης. Για κουτί θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι λειτουργικό και όχι απαραίτητα όμορφο, π.χ να έχει μπροστα usb, ανεμιστήρες εσωτερικους, ευκολο άνοιγμα, εσωτερικη εργονομια, χωρο κ.λ. Για οθόνη θα σου πρότεινα phillips από αυτές τις 2.

Επίσης αν μπορείς να πάρεις 550w τροφοδοτικό θα ήταν καλύτερα για αργότερα.

Οι επιλογές σου πάντως σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλές.

Δημοσ.

a) gia tin othoni tha sou elega na pareis LG...an exeis provlima me ta lefta pare kapoio allo montelo...Proswpika exw LG kai eimai poli euxaristimenos, + οτι τις προτεινω εδς και ενα χρονο σε διαφορες εταιριες κ δεν εχω ακουσει ενα παραπονο....

d) gia το κουτι συμφωνο με το peterparapan, κοιτα πρωτα να ειναι πρακτικο και εργονομικό, και μετα να είναι με σχεδια, τζάμια, κτλ...

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα συμβουλές. Φίλε peterparapan αν μπορείς πρότεινε μου κάποιο κουτί. Α όσο για τροφοδοτικό ευτυχώς ή δυστυχώς το έχω αγοράσει ήδη. Θεωρώ ότι είναι αρκετά καλό (Enermax) και αφού και η μητρική μου δεν υποστηρίζει Sli (δεν με ενδιέφερε για δύο κάρτες) τα 485W ψιλό αρκούν. Αφήστε που παραπάνω από 100€ που έδωσα για το τροφοδοτικό δεν είχα σκοπό να δώσω, γιατί βάλε από εδώ, βάλε από εκεί λίγο παραπάνω, θα μου φτάσει ο υπολογιστής πάνω από 2 χιλιάρικα..

Δημοσ.

Δεν θελω να σου πω κατι συγκεκριμενο. Θα σου πω τι έχει περιπου το δικο μου για να καταλάβεις. Δυο μεγαλους ανεμιστηρες μπροστα στους δισκους(6 θεσεις) με λαστιχακια στις βιδες για τους κραδασμους, ανοιγμα με πορτες στα πλαγια που ανοιγουν σαν στα αυτοκινητα, συρταρωτες θεσεις για τα drives, αποσπώμενη θέση για τους δισκους, φίλτρο για σκόνη μπροστά στην πρόσοψη(μέσα στο μπροστινό πορτάκ), υποδοχές για 2 usb μπροστά κάτω και mirophone in kai line in επισης κάτω μπροστά. Μη σου φαίνονται exreme ολα αυτά.. Το είχα πάρει γύρω στα 80-120 χωρις τροφοδοτικό. Πήγαινε σε ένα μαγαζί και καντους άνω κάτω μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις.. Τα περισσοτερα κουτιά τώρα πιστεύω θα τα έχουν τα παραπάνω..

Καλή έρευνα.

Δημοσ.

Για κουτί: Coolermaster Stacker ή Thermaltake Armor ,πανάκριβα και τα δυό τους 150-160Ε αλλά είναι απο τα καλύτερα κουτιά στην αγορά.

Αν μπορέις, δές και το NZXT LEXA ,που έχει πάρει πολύ καλές κριτικές σε αρκετά ξένα site

Για VGA: 6800GS.Μέσες-άκρες έχει επιδόσεις μια 6800GT,αλλά είναι πιο φτηνή,250-260Ε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...