Προς το περιεχόμενο

θελω να βαλω linux σε ενα laptop sta 475GHz

osrite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας ειμαι νεος εδω!καλος σας βρηκα :) μου εδωσαν ενα laptop tosiba εχει win98 μεσα. 475GHz !128 ram, 4,5GB δισκο!και ενα cd-rom,ειπα να βαλω τα win xp αλλα με τετοιο δισκο δεν εχει νοημα!και θελω να ρωτισω αν μπορω να βαλω τα linun!δεν ξερω αν γινεται!αν ξερει καποιος να μου πει να ειναι καλα εκ τον προτερον!και ξερει καποιος αν μπορω να βαλω μεγαλυτερο δισκο και αν ναι ποσσο περιπου κανει ενασ 20GB!γενικα θελω να τον φτιαξω για να κανω δικτυο με τον σταθερο μου με τα linux θα μπορω εχω win xp sto σταθερο!!!καλα χριστουγεννα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι της αποψης οτι αν δεν εχεις ξαναδουλεψει με linux καλο ειναι να το αφησεις οπως ειναι.Μη μπλεχτεις με drivers κλπ κλπ.Επισης αν δεν ξερεις πως δουλευει το linux δεν ειναι καλο να το μαθεις σε laptop,καλυτερα ενα μικρο partition στο desktop σου....

Δισκο για laptop βρισκεις ευκολα σε διαφορα μαγαζια.Ψαχνεις για δισκο 2.5'.Κατα τη γνωμη μου καλο θα ηταν να του βαλεις και μια μνημουλα ακομα αν βεβαια εχει ελευθερο slot.....

Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει Η/Υ με συχνότητα λειτουργίας 475GHz (τουλάχιστον όχι σ' αυτόν τον πλανήτη :)). Τώρα αν θες σώνει και καλά να βάλει linux ξεκίνα με το Ubuntu που είναι και το πιο φιλικό προς τον χρήστη (π.χ. αναλαμβάνει το partition μόνο του). Πιθανότατα όμως να έχεις δυσκολίες να στήσεις δίκτυο (εκτός κι αν είσαι ειδικός σ' αυτά). Καλύτερα βάλε κάποιο σύστημα με το οποίο είσαι πιο οικείος. Τα windows 2000 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή (αν και τα windows 98 είναι αρκετά σταθερά). Απέφυγε πάντως τα Windows millenium γιατί είναι για τα μπάζα!

Επίσης, μια και η μνήμη είναι αρκετά περιορισμένη, βάλε καλύτερα το Office 2000 (το 2003 είναι αρκετά πιο βαρύ και χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο). Αν και μια αναβάθμιση στη μνήμη θα είναι χρήσιμη για το μέλλον.

Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχει Η/Υ με συχνότητα λειτουργίας 475GHz (τουλάχιστον όχι σ' αυτόν τον πλανήτη :)). Τώρα αν θες σώνει και καλά να βάλει linux ξεκίνα με το Ubuntu που είναι και το πιο φιλικό προς τον χρήστη (π.χ. αναλαμβάνει το partition μόνο του). Πιθανότατα όμως να έχεις δυσκολίες να στήσεις δίκτυο (εκτός κι αν είσαι ειδικός σ' αυτά). Καλύτερα βάλε κάποιο σύστημα με το οποίο είσαι πιο οικείος. Τα windows 2000 είναι ίσως η καλύτερη επιλογή (αν και τα windows 98 είναι αρκετά σταθερά). Απέφυγε πάντως τα Windows millenium γιατί είναι για τα μπάζα!

Επίσης' date=' μια και η μνήμη είναι αρκετά περιορισμένη, βάλε καλύτερα το Office 2000 (το 2003 είναι αρκετά πιο βαρύ και χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο). Αν και μια αναβάθμιση στη μνήμη θα είναι χρήσιμη για το μέλλον.[/quote']

Δηλαδή εγώ που έχω laptop με amd k6II στα 475 MHz είμαι εξωγήινος; :shock:

Έκτος και αν η Fujitsu Siemens είναι διαστημική εταιρεία! :grin:

Δηλαδή εγώ που έχω laptop με amd k6II στα 475 MHz είμαι εξωγήινος; :shock:

Έκτος και αν η Fujitsu Siemens είναι διαστημική εταιρεία! :grin:

Τα μπέρδεψες λίγο... άλλο τα MHz και άλλο τα GHz... B)

gia mena pantos file mou bale 3.11 an kai tha xeis kapoia problimata me toso exideikeumeno hardware pera apo tin plaka tha simfoniso kai ego gia windows 2000 me mia epipleon mnimi kai to skliro tora oso gia linux to ubuntu einai poli filiko kai psaxe kati kai se suse einai arketa filiko episis

• 4 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...