Προς το περιεχόμενο

Graphics Aperture Size...

DarkKnight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας παίδες θέλω να με διαφωτίσετε λιγάκι!Τι είναι το graphics aperture size?Ένας γνωστός μου, μου είπε να το έχω ακριβώς στο 2πλάσιο της μνήμης της GPU έχει δίκιο?Παίζει ρόλο στις επιδόσεις της κάρτας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mπαρμπούτσαλα σου είπε. Ο οδηγός της κάθε κάρτας γραφικών σε συνεργασία με το λειτουργικό και την εκάστοτε εφαρμογή διαχειρίζεται την συνολική μνήμη υφών (total texture memory), η οποία αποτελείται από την μνήμη της κάρτας γραφικών (GPU memory) και ένα τμήμα της μνήμης του συστήματος (system memory).

Συνήθως όταν τελειώνει η μνήμη της κάρτας γραφικών δανείζεται πόρους μνήμης από την κεντρική μνήμη, όπου το AGP aperture size καθορίζει ακριβώς το μέγεθος της μνήμης αυτής. Σπάνια να μην πω ποτέ οι GPU διαχειρίζονται παραπάνω μνήμη συστήματος από ότι έχουν οι ίδιες μνήμη, δηλαδή αν έχουν 128ΜΒ μνήμη + (περίπου) 128 system memory = 256MB texture memory και αντίστοιχα φυσικά με 256 ή 512ΜΒ μνήμης στις κάρτες γραφικών.

Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα PCIe με την διαφορά ότι δεν υπάρχει ρύθμιση στο BIOS της μητρικής για να καθορίσει ο χρήστης το μέγεθος της κεντρικής μνήμης που θα χρησιμοποιηθεί. Εδώ είναι εξ' αρχής ισάξιο με την ποσότητα μνήμης της κάρτας γραφικών.

Τέλος σε ιδανικές καταστάσεις είναι πάντα καλύτερα να χρησιμοποιείται αποκλειστικά η μνήμη της κάρτας γραφικών, γιατί απλά έχει τεράστια διαφορά να υπάρχουν μερικές δεκάδες gigabyte εύρους μνήμης της κάρτας γραφικών έναντι μέχρι και τριών το πολύ gigabyte εύρους μνήμης στα PCIe συστήματα με ήδη αρκετά υψηλότερο εύρος από τα συστήματα AGP στον δίαυλο.

Βαρετός λίβελος αλλά ελπίζω να σε κάλυψα :)

THNX ρε! Ούτε εγω το ήξερα! Εχω κάρτα 256ΜΒ και το AGP Aperture size το είχα στο 128... ΛΟΛ!

Οι Radeon δεν διαχειρίζονται ούτως ή άλλος παραπάνω. Το μισό σε πόρους μνήμης συστήματος από ότι έχουν στην κάρτα σε συστήματα AGP.

Εφαρμογή που διαβάζει απ΄ευθείας από τον οδηγό της κάρτας γραφικών το πόσο μνήμη καταναλώνεται θα βρείτε εδώ:

http://www.nonatainment.de/web/Tools/VideoMemoryWatcher/tabid/62/Default.aspx

Το αφήνετε να τρέχει στο περιθώριο όταν τρέχεται κάποια τρισδιάστατη εφαρμογή και μετά αφού βγείτε μπορείτε να δείτε πόσο μνήμη καταναλώθηκε κατά το μέγιστο.

O Ailuros εχει απολυτο δικιο σε αυτα που λεει αλλα αξιζει να αναφερω πως στο FEAR οταν το ειχα στο 128ΜΒ και μετα το πηγα στα 256ΜΒ το size επιασα περισσοτερα fps ή καλυτερα ηταν λιγοτερες οι μικρες τιμες των fps.

Thanx ρε παίδες κατέβασα κ την εφαρμογή που έδωσες με το παραπάνω link κ τώρα θα το κοιτάξω λιγάκι...α και κάτι άλλο υπάρχει προγραμματάκι που καταγράφει τα fps?

Thanx ρε παίδες κατέβασα κ την εφαρμογή που έδωσες με το παραπάνω link κ τώρα θα το κοιτάξω λιγάκι...α και κάτι άλλο υπάρχει προγραμματάκι που καταγράφει τα fps?

http://www.fraps.com/

• Moderators

στους Omega drivers + win xp sp2, τα λέει από μόνο του (και είναι απαραίτητοι αυτοί οι drivers για την 9600, αλλιώς δεν ξεκλειδώνει το oc της...)

ρε georgeman δλδ δεν έχω κάνει ο/c με το atitool? έχω την 9600pro κ τους ati catalyst εγκατεστημένους, τους omega γιατί πρέπει να τους βάλω? σε παρακαλώ αν μπορείς να γίνεις πιο σαφής.Thx εκ των προτέρων...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...