puncher72 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Λοιπόν φίλοι μου,έχω ένα DVD+RW Plextor 716A.Αφού γράφω συνεχόμενα πολλά dvd μου μπαίνει ξαφνικά σε Pio mode απο dma το secondary ide και εκεί που πάω να ξαναγράψω dvd καταλαβαίνω την αλλαγή του mode. Η διαφορά δεν είναι βέβαια ποιοτική αλλά μόνο στο χρόνο που κάνει να γράψει ένα dvd ή cd γιατί δεν παίρνει συνέχεια από τον buffer αλλά σταματάει και συνεχίζει (δηλαδή όχι συνέχεια πορτοκαλί λαμπάκι αλλά πότε πράσινο και πότε πορτοκαλί).Η ποιότητα γραψίματος είναι πολύ καλή και στα δυο modes.Απλώς επειδή έχω πολύ δουλειά εγγραφών, δεν μπορώ να περιμένω μισή ώρα και παραπάνω για το γράψιμο ενός dvd. Ξέρω βέβαια το κολπάκι με το uninstall του secondary ide και τα δύο restart για να ξαναδεχτεί το pc το secondary ide ως dma (δηλαδή ultra dma 4 και dma if available) και πετυχαίνει πάντα.Το θέμα είναι ότι βαρέθηκα να ελέγχω συνήθως το secondary ide αν έχει μπει από μόνο του σε Pio mode πριν γράψω κάτι (ειδικά dvd που κάνει σημαντική ώρα να το γράψει αν είναι σε pio mode). Θέλω τη βοήθεια σας φίλοι μου στο πως να δώσω την εντολή στο pc να μην αναγνωρίσει το secondary ide σε καμία περίπτωση pio mode πάλι και να το έχει πάντα σε dma . Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!
abakas7 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Περίεργο μου ακούγεται.... Πόσες φορές στο έχει κάνει αυτό; Δοκίμασε κανένα format αν επιμένει το πρόβλημα.
alkisg Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δεν ξέρω αν γίνεται να το "κλειδώσεις" σε DMA mode, τα Windows το γυρνάνε αυτόματα σε PIO όταν βρουν πολλά errors, μπορείς όμως να το κάνεις να μπαίνει σε DMA mode κάθε φορά που ξεκινάνε τα Windows. 1) Κάποια στιγμή που το έχεις ρυθμίσει σε DMA mode, πας έναρξη->εκτέλεση->regedit-> [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0002] (λογικά αυτό θα είναι ο «Δευτερεύων δίαυλος IDE») 2) Αρχείο->εξαγωγή->Επιλεγμένος κλάδος 3) Βάζεις στο Έναρξη->Εκκίνηση μια συντόμευση για «regedit /s <το αρχείο που έκανες>» και έτσι κάθε φορά που ξεκινάνε τα Windows επανέρχεται σε DMA.
Italos20v Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Εμενα κάποτε μου γυρνούσε συνεχεια ο σκληρός σε pio mode, και τελικά έφταιγε το καλώδιο!! Πάντως πριν κανεις οτιδήποτε δοκίμασε ένα firmware update, ενδέχεται να στρώσει.
s0st0s Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 eidika gia afto to montelo to firmware update kanei thavmata...buffer karfomeno kai taxitites sto full!!!!
StavrosD Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2005 99% φταίει το καλώδιο. Είχα το ίδιο πρόβλημα, και με λίγο ψάξιμο άνακάλυψα ότι τα windows απενεργοποιούν το DMA αν εμφανιστούν πάνω από 3 CRC Errors κατά την μεταφορά δεδομένων .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.