Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση!

mi26

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,

Επειδη δεν παει αλλο με τα Windows :mad: (σε συνδυασμο με το μπρικι μου :mad: ) σκεφτηκα να δοκιμασω το linux.

Θα κρατησω αρχικά και τα windows και υστερα θα δω τι θα κανω.

Εχω 2 δισκους. Στον ενα εχω τα windows και στον αλλο θα βαλω το Linux.

Εχω αποφασισει για καποια διανομη SuSe.

Αυτο που θελω να μαθω ειναι:

1. πιστευω πως η εγκατασταση γινεται με bootable cd/dvd οπως γινεται και με τα καταραμενα

2. Κανοντας μπουτ απο το cd/dvd, θα κανω(θα μου ζητησει) και φορματ και τοτε τι πρεπει να επιλεξω, τι ειδους φορματ;;; Θα πρεπει να κανω καποιο Pαrtition μονος μου ή θα το αναλαβει μονο του η εγκατασταση του linux;;

3. Θα μπορω μετα στο Boot του υπολογιστη να επιλεξω απο ποιο δισκο να ξεκινησει ή θα μου κανει παντα μπουτ απο Windows;;;

4. Θα πρεπει να βαλω τους δισκους μου σε master - slave και ποιος θα ειναι τι, με ποιο λειτουργικο.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ασε τους δισκους οπως ειναι (master-slave) αφου δουλευουν.

Η εγκατασταση (suse) θα γινει με bootcd (το 1ο).

Μεσα εκει θα διαλεξεις σε ποιο δισκο κ΄ποσο partion θες για το linux.

(εναλλακτικα μπορεις να κανεις partition μεσα απο τα windows "partition magic" κ΄να το επιλεξεις στο install)

Στο τελος θα μπει 1 boot loader που θα ρωταει με ποιο λειτουργικο θες να ξεκινησεις καθε φορα.

Εχω δει suse 9.1 install κ΄ειναι σε βηματα με γραφικα, πολυ απλη. Δε θα εχεις προβλημα (στη ρυθμιση του lan βρηκα :) εγω, 1 αλλο παιδι στην αλλαγη γλωσσας eng/gr - δεν ισχυει νομιζω το alt+shift απο default)

Δημοσ.

Ok,

Στο δισκο που θα εχω μονο για το linux πρεπει να κανω partition;

Δεν θα το παρει ολο το χωρο; Ο εικονικος χωρος που χρειαζεται θα ειναι ο υπολοιπος χωρος.

Ο δισκος μου που θα το βαλω ειναι 30Gb, ποσα να δοσω στο linux;;

Thanks!

Δημοσ.

Αν δεν εχεις προβλημα χωρου, κανε τον 30αρι ολο linux ή δωσε πχ10Gb για αρχη κ΄αν χρειαστεις κ΄αλλο, κανεις κ΄αλλο partition ή μεγαλωνεις το υπαρχον (δε ξερω πως γινεται μεσα σε Linux αυτο)

Για την εικονικη μνημη θα δημιουργηθει χωρος ισα ισα στο μεγεθος της (1-2Gb).

Το ποσο Mεγαλο θα 'ναι το Partition εξαρταται μονο απο σενα (2-3Gb minimum).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...