magma Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Μέγα λάθος και άλλαξε -όσο είναι καιρός- προσέγγιση.Το net είναι εθισμός. Πρέζες υπάρχουν πολλές' date='η ηρωίνη μόνο σκοτώνει. [/quote'] Νομίζω οτι είναι λίγο αργά να αλλάξω προσέγγιση :razz: Την πέρασα αυτή τη φάση πιο μικρός (5-12 ώρες/μέρα) και τώρα είμαι καθαρός! @ All:Μην ευνουχίζετε τα δεκαπεντάχρονα' date='αφήστε τα να ανθίσουν,θα τα βρείτε μπροστά σας. Και μην ξεχνάμε όλοι,είναι το αυριανό μας μέλλον...[/quote'] Μα αυτό ακριβώς λέω και εγώ και ουσιαστικά εσύ το ανατρέπεις με την πρώτη σου πρόταση! Ο εθισμός που προκαλεί το νετ είναι ουσιαστικά ο ενθουσιασμός από τον νέο κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Θα λιώσεις άπειρες ώρες στην αρχή, αλλά μετά όσο περνάει ο καιρός, θα γίνει το σερφαρισμά σου πιο αποτελεσματικό, θα κάνεις και άλλα πράγματα ,εν τέλει θα δουλέψεις (οπότε και θα σερφάρεις λιγότερο) κτλ κτλ. Και σε μια ιδανική κατάσταση θα χρησιμποιείς το νετ ως εργαλείο για να κάνεις τη δουλειά σου (είτε αυτό είναι ενημέρωση,ψυχαγωγία κτλ) και τίποτα άλλο (άντε και κάνα νόμιμο Mp3) :grin:
G_Zisis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Ειλικρινά τα 2 "επιχειρηματα" που λες τα σκέφτηκες καθόλου?ΤΙ σημασία έχει που είσαι μικρός και που μόνο 2 έχουν dsl στην περιοχή σου?????? Και επίσης εσύ δε λές ότι αντι για 40 το 2μήνο θα σου έρχεται +5 το μήνα?? Τί σχέση έχει το ότι δεν είστε και τίποτα πλούσιοι για να βάλεις DSL? Αν το χρειάζεσαι' date=' οι γονείς δεν έχουν πρόβλημα, και πιστεύεις ότι θα κάνει "απόσβεση" τότε το παίρνεις, τέλος. Και απόσβεση φυσικά δεν εννοώ μόνο με τα downloads. Εννοώ αν είναι κάτι που για σένα θα αξίζει τα (+5? το μήνα) λεφτά του. [/quote'] polaki,με το ότι είμαι 15 χρονών εννοούσα ότι μπορεί να μην χρειάζομαι τόσο την ADSL όσο ένας 25χρονος και ότι μπορεί να πήγαινε τζάμπα και ότι μπορεί να μου απορωφούσε τελείως τα μυαλά,όχι να μην με άφηνε να διαβάσω γιατί στο σπίτι βιβλίο δεν ανοίγω,σαν αποτέλεσμα απο μαθητής του 18,5 να πάω του 8,5 :razz: !!
mourj Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Παράθεση: Αρχική Δημοσίευση από Xvipes me thn seira mou thelw kai egw na pw kati....prin baloume dsl legame"poooo etsi kai balw dsl tha katebazw ateliwta..."apo prosopikh empiria eida oti otan ebala dsl katebasa 20gb yliko tin prwth ebdomada kai siga siga ligosteue to download.twra(meta apo 6 mhnes dsl)blepw oti katebazw oti prepei kai oxi askopes vlakies gia na kalipsw to 24/7. ara ousiastika den allazei o xronos pou tha kathese sto p.c exontas mia dsl alla antithetos miwnete giati thimamai palia me tin isdn perimena san ton mlk na teliwsei to mp3 pou katebaza gia na paw gia upno....(ektos apo to winmx pou eixe to "when download finish turn off the p.c" kai kati allo gia ta diabasmata pou akousa.perasa kai egw apo tin fash twn panelliniwn klp klp.to mono pou exw na pw einai"ama to paidi einai gia na diabasei tha diabasei.TELOS"an den balei dsl gia na trwei ton xrono tou ekei kai na mhn diabazei tha brei alli asxolia.den simenei oti an balei dsl tha faei to kollima tis zwhs tou kai tha stamatisei na diabazei... elate oi megaloi sthn hlikia mas kai skeutite otan erxotan i wra gia na diabaseis ti ekanes...osoi diabazan,diabazan.osoi den tous pigene to athlima apla briskan kati allo na kanoun... auta ta oliga kai sorry gia to yfos mou apla pisteuw oti mia dsl den sou allazei thn zwh(giati etsi katalaba na lete) p.s o monos tropos gia na arrwsthseis kyriolektika me to internet einai na ksekiniseis ena online game...(hmoun se auto to stadio kai eutixos autes tis meres kanw apotoxinosh kai blepw thn zwh me allo mati (osoi paizoun/paizan lineage i' kati allo kseroun) ) Always imo... Το ύφος ήταν μια χαρά!!! Δεν έχεις δίκιο! Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο! Στο κάτω-κάτω διαβάζω από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 και 30 (μετά έχω φροντιστήριο μέχρι τις 10) Αν πριν το διάβασμα βάλω να κατεβαίνει ένα dvd, mp3 κ.ο.κ. και κατεβαίνει μέχρι τις 10 θα ΠΕΙΡΑΞΕΙ κανένα?
G_Zisis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Αν πριν το διάβασμα βάλω να κατεβαίνει ένα dvd, mp3 κ.ο.κ. και κατεβαίνει μέχρι τις 10 θα ΠΕΙΡΑΞΕΙ κανένα? Σωστός!Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω κι εγώ αν πάρω ADSL!
sa1901 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2005 Σωστός!Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω κι εγώ αν πάρω ADSL! Έτσι ξεκινάς. Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα. Ο πειρασμός είναι όμως μεγάλος και μετά πέφτεις με τα μούτρα στο γλυκό. Αυτά ισχύουν για τους περισσότερους πιστεύω. Μακάρι εσύ να είσαι πειθαρχημένος γενικά, και να μπορέσεις να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Σου το εύχομαι. :grin:
N1ghtW0lf Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 kai egw sto eyxomai olopsuxa alla kai egw sumfwnw me ton sa1901, kserw apo proswpikh peira... Thn proigoumenh bdomada eixa eksetastikh sth sxolh kai eixa POLU diabasma, kai lew, 8a katsw na balw kati videoclip na katebainoun kai 8a paw na diabasw, e ta bazw, anoigw kai mia selida na diabasw kati pou h8ela, to ena link phgaine sto allo, kai tsoup koitaw perasane 2,5 wres... wwwraiaa lew, le poul h katastash. Gia auto prosoxh sth dsl, kollas xwris na to katalabeis...
Xvipes Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 kai egw sto eyxomai olopsuxa alla kai egw sumfwnw me ton sa1901' date=' kserw apo proswpikh peira... Thn proigoumenh bdomada eixa eksetastikh sth sxolh kai eixa POLU diabasma, kai lew, 8a katsw na balw kati videoclip na katebainoun kai 8a paw na diabasw, e ta bazw, anoigw kai mia selida na diabasw kati pou h8ela, to ena link phgaine sto allo, kai tsoup koitaw perasane 2,5 wres... wwwraiaa lew, le poul h katastash. Gia auto prosoxh sth dsl, kollas xwris na to katalabeis...[/quote'] ma re paidia mhpos eiste yperbolikoi?esy n1ghtw0lf an sthn prokimenh den eixes dsl alla isdn/pstn(bebaia video clip den tha ebazes na katebaseis)den tha koitages pali tin selida kai apo to ena link sto allo klp klp? dld olo auto pou lete gia tin dsl den nomizw oti diaferei apo tin pstn/isdn...einai apla o kosmos tou internet.an ksereis na ton aksiopoieis sou prosferei,an oxi,xanese....
N1ghtW0lf Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 em basika eixa prin tin dsl, isdn kai den xazeya toso polu sto net, enw twra me th dsl oi selides anoigoun sfaira, opote xazeyeis perissotero, den to 8ewrw uperboliko pantws na xazeyeis anoigontas selides kai diabazontas diafora ar8ra ta opoia se apasxoloun h' se endiaferoun
Xvipes Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 oute egw to thewrw yparboliko.auto pou thewrw yperboliko einai na akouw na lete oti i dsl mas prokalei apoxabnosh kai mas kollaei sto internet enw h pstn/isdn den to kanei....thimamai ton eauto mou pro dsl epoxhs sto mirc na kathomai ateliwtes wres(kai mhn mou peite oti me dsl tha syndeomoun pio grigora )i' sto insomnia na ksepsaxnizw olo to forum.pragmata pou exeis den exeis dsl mporeis na ta kaneis. ksana lew ekei pou mporeis na patheis pragmatikh zhmeia me tin dsl einai ta online games.(lineage ,wow,guild wars,klp klp)
sa1901 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 dld olo auto pou lete gia tin dsl den nomizw oti diaferei apo tin pstn/isdn...einai apla o kosmos tou internet.an ksereis na ton aksiopoieis sou prosferei' date='an oxi,xanese....[/quote'] Εδώ κάνεις λάθος. Δεν κάθεσαι με τις ώρες στο νετ με την DSL επειδή δεν γνωρίζεις που να ψάξεις τι. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Επειδή έχεις γνώση του τι υπάρχει και που να το ψάξεις, υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ πράγματα να κοιτάξεις. Το αντίθετο συμβαίνει αν είσαι άσχετος με το νετ. Για παραδειγμα η μανα μου. Ανοίγει τον firefox και δεν έχει που να μπει. Βλέπει 4-5 σελίδες που έχει στα bookmarks και αυτό είναι. Μιση ώρα maximum και τέλος. Δεν έχει τι να δει μετα. Πριν από την DSL είχα ISDN. Λόγω χρονοχρέωσης έμπαινα 2 άντε 3 φορές την μέρα. Καμια φορά το πρωϊ για 1 ώρα, το μεσημέρι 2 ώρες και το βραδυ περίπου 3 ώρες. Πάντα κοιτούσα το ρολοϊ για να μην ξεφύγω. Είχα φτιάξει και ειδικό πίνακα στο excel για να βλέπω σε ποιο ακριβώς δευτερολεπτο αλλάζει η μονάδα, μην χρεωθώ τζάμπα. Με την DSL πάνε αυτά. :grin: Τώρα ο χρόνος δεν έχει πια καμία σημασία και μερικές φορές, μόνο σοβαρές και επείγουσες καταστάσεις με σηκώνουν από το PC.
polaki Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 polaki,με το ότι είμαι 15 χρονών εννοούσα ότι μπορεί να μην χρειάζομαι τόσο την ADSL όσο ένας 25χρονος και ότι μπορεί να πήγαινε τζάμπα και ότι μπορεί να μου απορωφούσε τελείως τα μυαλά,όχι να μην με άφηνε να διαβάσω γιατί στο σπίτι βιβλίο δεν ανοίγω,σαν αποτέλεσμα απο μαθητής του 18,5 να πάω του 8,5 :razz: !! Ναι, lol, θα πρέπει να μην μπεις στον πειρασμό κανενός World of Warcraft, LineAge2 κλπ κλπ!! Aπλα απέφυγέ τα! Εδώ εμείς που και καλά είμαστε και λίγο πιο μεγάλοι (25 εγω) και πέσαμε με τα μούτρα! Βάλε DSL, αλλά μην μπλέξεις με αυτούς τους... "διάβολους"! :D:D
grjohn Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δεν ξέρω αν θυμούνται οι πιο παλιοί αλλά always on είχαμε ζήσει και χωρίς DSL όταν ήταν οι αναλογικές γραμμές. Εγώ πάντως θυμάμαι ότι στην πρώτη μου always on εμπειρία (έστω και με 14.400) δεν μπορούσα με τίποτα να ξεκωλήσω από το net. Τότε βέβαια ήταν κυρίως BBS και λιγότερο Internet. Αλλά και πάλι θυμάμαι κάτι 32-ωρα πάνω από τον υπολογιστή το Σαββατοκύριακο. Φαντάζομαι ότι και άλλοι θα έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Γενικά το DSL δεν το προτείνω σε κανέναν που είναι στο σχολείο. Είναι πολύ εθιστικό ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείς... Το έχεις συνέχεια στο μυαλό σου... Είτε αυτό είναι να δεις τα emails σου είτε να checkareis πόσο έχει κατέβει από αυτά που έβαλες να έρχονται.
G_Zisis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Ναι' date=' lol, θα πρέπει να μην μπεις στον πειρασμό κανενός World of Warcraft, LineAge2 κλπ κλπ!! Aπλα απέφυγέ τα! Εδώ εμείς που και καλά είμαστε και λίγο πιο μεγάλοι (25 εγω) και πέσαμε με τα μούτρα! Βάλε DSL, αλλά μην μπλέξεις με αυτούς τους... "διάβολους"! :D:D[/quote'] Πολύ αργά μου το είπες.Ήδη έχω αρχήσει World of Warcraft και μια μέρα είχα κάτσει ένα 5ωρο,από τις 12 μέχρι τις 4,καθημερινή,με PSTN κιόλας !
N1ghtW0lf Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2005 auto pou thewrw yperboliko einai na akouw na lete oti i dsl mas prokalei apoxabnosh kai mas kollaei sto internet enw h pstn/isdn den to kanei.... den lew oti h isdn h' h pstn den se kollaei...an exeis kati na koitakseis, kati na diabaseis, kapws na paikseis, eite gia kapoious legete online gaming, eite irc h' chatting h' otidhpote allo, kollas, auto einai dedomeno gia emena. Pantws opws eipe kai o filos sa1901, mia mia isdn h' pstn grammh den kollas toso polu logw ths xrewshs, oso perissotero ka8esai, toso perissotero xrewnesai, enw me tin dsl mpaineis OSO GOUSTAREIS, katebazeis OTI GOUSTAREIS kai plhrwneis apla ena pagio. Enw me tin pstn/isdn 1on) to skeftesai 2on) to plhrwneis, ama meneis kai monos kai eisai oikonomika stena h' meneis me goneis pou fwnazoun gia ton logariasmo, ee entaksei den mpaineis kai ka8esai 24/7!
mourj Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2005 SOS oi times pou lene einai to mina etsi? diladi to dimino X2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.