Προς το περιεχόμενο

dsl+μαμά+μπαμπάς = ... ? Problem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς από μία ερώτηση "πείτε μου επιχειρήματα υπέρ του dsl", φτάσατε να αναλύετε την κατάσταση των ελληνικών πανεπιστημίων, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...

Ας κάνω και εγώ λοιπόν μια δύσκολη ερώτηση... Μπορούμε να μείνουμε εντός θέματος?

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πράγματι το πράγμα ξέφυγε λιγάκι χεχε!

Θα ήθελα να πώ τη γνώμη μου γιατί στην κατάσταση που βρίσκετε τώρα ο φίλος , ήμουνα πριν 6 μήνες εγώ...

Τον Ιανουάριο μου κόψανε τη σύνδεση dsl που είχα βάλει τον προηγούμενο Αύγουστο ( πρώτη φορά με DSL ) .

Η σύνδεση κόπηκε με το επιχείρημα να κάτσω να διαβάσω ( ήμουνα 3η λυκείου ).

Και έμεινα με την 56k...!

Τότε όμως άρχισαν οι...φουσκοθαλασσιές με το ίντερνετ και ήμουνα όλη μέρα με 56κ μέσα...

Το αποτέλεσμα ? 2 λογαριασμοί 400ευρώ έκαστος , φωνές και μπινελίκι απο την πλευρά των γονιών και...αυτό!!

Φυσικά εγώ ήξερα τι συνέπειες από το κόψιμο της dsl αλλά κανείς δεν άκουγε.

Και ούτε εσένα θα σε ακουσουνε αν τους πεις οτι το μονο που θα καταφερουνε ειναι φουσκωμένοi λογαριασμοι.

Και ετσι θα γίνει κατα πασα πιθανοτητα. Δεν πιστευω οτι ειμαι ο μοναδικος που ηρθε σε τετοια θέση !

Οσο για τη σχολη που πέρασα...ήτανε μέσα στους στόχους μου...ανεξαρτήτως ότι δεν ήθελα να τρέχω στην Θεσσαλονικη και γι αυτο δεν πηγα!

Χειρόφρενο δεν υπαρχει...πιστεψε με...τα ιδια ελεγα κ εγω και τωρα τα θυμαμαι και γελάω...:)

Aπλά κάνε υπομονή...βεβαία το λάθος τους θα το καταλάβουνε όταν ειναι αργά !

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου...!!

Αυτά...

Nuker

Δημοσ.

Φερε μου εμενα 400αρα λογαριασμό απο νετ, και το επομενο πρωί, το pcάκι κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο να βοηθήσει στην τεχνολογική επιμόρφωση των αθιγγάνων :)

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ, σε αντίθεση με τον φίλο παραπάνω, είμαι καλός μαθητής, (19 σχεδόν στην 3η Γυμν., για κανα 17 με βλέπω στο Λύκειο), θέλω να είμαι στο intenet, θέλω το online όλη την ώρα, αλλά έχω μέτρο! Πάνω από 2 ώρες τη μέρα δεν μπαίνω! Νομίζω είναι καλά 2 ώρες...

Ήρθε ο λογαριαμός του ΟΤΕ και είδα 203 κλήσεις intenet (αξία 60€ ) και 30 τα πάγια της isdn = 90/δίμηνο, άρα 45/μήνα. Άρα μάλλον πολύ κερδισμένος με ένα ADSL 384 ή και 512 (ίσως εκεί να μην κατέβει ο λογαρισμός). Το θέμα είναι ότι ο πατέρας μου λέει "και τα μαθήματα? θα είσαι όλη μέρα online? κτλ κτλ κτλ...."

Τι να του πω να τον πείσω?

Σημ. ότι ο πατέρας μου ξέρει κάτι λίγα από pc, αλλά η μάνα μου δεν ξέρει γρι και είναι γενικά κατα του pc..... Αυτό που βασικά τους κωλύει είναι τα τέλη ενεργοποίησης και ο εξοπλισμός, δηλ. η αρχη....

Πόσο θα μου έρχεται ο λογαριασμός? Εχω τώρα 26€ προς κινητά, 10€ προς αστικά, 3 προς διεθνή, και 90 με το internet...LOL!

(Όλα αυτά είναι για 2 μήνες).

Δημοσ.

Μικρέ μου mourj, αν ήσουν γιος μου θα σου έλεγα: ''μάζεψε το χαρτζιλίκι σου και πήγαινε αγόρασε κάνα πακέτο''! Και τώρα ειδικά τα Χριστούγεννα όλο και κάποιος θα σε χαρτζιλικώσει για τις γιορτές: παππούδες, γιαγιάδες, νονοί! Πήγαινε πες τους τα κάλαντα στο κάτω-κάτω! Αν είσαι και το χαιδεμένο τους... χαλί να τους πατήσεις θα γίνουν! :wink: :grin:

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα. Έχω ISDN!!! Πρέπει να ξαναβάλω pstn και μετά adsl? Δεν θέλω isdn (=2γραμμές)+ ADSL....

Αν πρέπει να βάλω πάλι pstn, ξανά ενεργοποίσεις?

Δημοσ.
.... και 90 με το internet...LOL!

(Όλα αυτά είναι για 2 μήνες).

Πές τους οτι το Πακέτο Ondsl της Otenet πχ έχει 89 ευρώ για 4 μήνες(+φπα), και τα έχει όλα μέσα... (modem+ενεργοποίηση κλπ)

Γλυτώνεις 90 ευρώ σε 4 μήνες, και ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις καμιά αλλαγή στο ISDN σου, απλά βάζεις το modem και μπαίνεις από εκεί.

Μετά πες για ιους που μπορεί να χρεώσουν υπερβολικά το λογαριασμό με pstn .

Πες ότι σου θες να διαβάζεις κάποια online εγκυκλοπαίδεια και με pstn πληρώνεις τζάμπα όσο κοιτάς, και γιαυτό δεν μπορείς να το κάνεις .

Πες ότι σου έρθει από το μυαλό, δεν είναι δυνατόν να μην σας βάζουν dsl οι γονείς ρε παιδιά...

• Moderators
Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι μετά, θα πλερώνω και το πάγιο isdn και το πάγιο του adsl...

Πρέπει να καναβάλω pstn? Γίνεται κάτι τέτοιο κατευθείαν?

Δημοσ.

Ένα τρανταχτό και πραγματικό επιχείρημα είναι οι διεθνείς κλήσεις. Όταν έχεις dial up σύνδεση κυνδυνεύεις πάντα από xxx dialers και μεγάλες χρεώσεις. Αν βάλεις DSL αυτό παύει να υπάρχει.

Όσοι πάντως είστε 3η λυκείου κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και λυπηθείτε τον! Μην βάλετε DSL! Περιμένετε λίγους μήνες μόνο αν μπορείτε και από Ιούλιο ξεδώστε.

Όσο για την ISDΝ, πρέπει να πληρώσεις περίπου 30-35? για να την βγάλεις ενώ η διαφορά τους είναι περίπου 3?. Αν κάνεις τον υπολογισμό, η απόσβεση της απεγκατάστασης γίνεται περίπου σε 1 χρόνο, οπότε κάτσε και σκέψου κατά πόσο σε συμφέρει. Δυστυχώς τα έχουν σκεφτεί καλά στον g@m1m3n0 τον ΟΤΕ για το πώς να μας παίρνουν τα λεφτά με κάθε τρόπο.

Δημοσ.

Όσοι πάντως είστε 3η λυκείου κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και λυπηθείτε τον! Μην βάλετε DSL! Περιμένετε λίγους μήνες μόνο αν μπορείτε και από Ιούλιο ξεδώστε.

Αυτό ακριβώς εννοούσα !!! Όποιος έχει σε 6 μήνες εξετάσεις κι βάλει DSL δεν έχει τα χρονικά περιθώρια να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα . Θα πέσει με τα μούτρα και αντίο διάβασμα ...

Όσο για σπουδές' date='εγώ αναφερόμουν σε αυτό το σχόλιο :

Μόνο χρόνια ξεγνοιασιάς δε θα είναι. Καλά, το 4-5 το αφήνω ασχολίαστο...

Μια ζωή γονείς/καθηγητές πιπιλάνε το ίδιο πράγμα, οτι δλδ θα μπουμε σε μια σχολη και θα περνάμε χαλαρά και τελικά πέφτουμε πάνω σε παλούκια. Έλεος πια σταματήστε αυτό το παραμύθι γιατί είναι τελείως άτοπο.

Τι του προτείνεις λοιπόν,να αφήσει τις εξετάσεις (γιατί αυτό θα πάθει αν βάλει ΤΩΡΑ DSL) επειδή θα είναι δύσκολα στη σχολή ;

Ρε φίλε συγνώμη' date=' σε καφενέ σπούδασες εσύ? .....

Αν είσαι εσυ σε καμιά σχολή η οποία θέλει 2 μήνες διάβασμα το χρόνο, μην το γενικεύεις το πράμα. Γιατί με μένα, μόνο 10 μήνες τρέχω (ή μαλλον έτρεχα μέχρι πρότινος) και τους άλλους άραζα.

[/quote']

Επειδή είσαι και από Κρήτη θα ξέρεις σίγουρα τον 'καφενέ' δίπλα στο ΠΑΓΝΗ. 6,5 χρονάκια έκανα εκεί (5+1,5) .Σίγουρα δεν διάβαζα μόνο δυο μήνες το χρόνο, αλλά αφ'ενός εγώ γούσταρα τρελά αυτό που έκανα και αφ'ετέρου αναφερόμουν στο μέσο όρο.

Και δεν λέω' date=' σαν το σχολeίο δεν είναι η φάση, αλλά όχι κ αρακτός δέκα μήνες....ΕΛΕΟΣ

[/quote']

Είναι και γ@μώ τις φάσεις και το ξέρεις γιατί το έζησες !!! Γιατί να το στερηθεί αυτός για 6 μήνες DSL ;;;

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ όμως πάω Α λυκείου, και έχω ήδη isdn, αλλά θέλω adsl, και οι δικοί μου δεν πείθονται... τι να κάνω? ΠΛΙΖ βοήθεια...

Δημοσ.
GerogeMan mia einai h lysi!Tha tous prizeis prwi brady..Kapoia stigmi tha varethoun' date='pou tha paei :P

Kai eidika twra me ta xristougenna,ligo xaidema thelei mono kai klapsimo :P[/quote']

:grin: :grin: :grin: kati tetio ekana kai go

skeftomoun apo perisi gia adsl alla elega den pai sto diaolo enas xronos ine tha perasi :) (epitelous glitosa!!!)

sou protino na krati8is,,,,axize to kopo :-P :-P

etsi perasa stin a8hna se mia sxoli sxetiki me ipologistes.etsi siga siga tous eprixa oti exo anagi adsl.alla me tipota! oxi logo xrimaton alla logou fovou oti o mikros aderfos tha paratouse to diavasma(akoma sxolio to koroido :razz: )

epi 2 bdomades ka8e mera milousa ston patera mou gia ta kala tis adsl

ton bithisa kai se kati doulitses kai ta katafera!

bebea modem kai sindromi tha pliroso me dika mou lefta :neutral: alla de bariese ...elpizo sto fititiko internet( :???: polla zitao?)

simboules tipou kane logariasmo 400eu kai tha doun to lathos tous de nomizo na piane....mallon anapoda tha me kremousan sto mpalkoni gia paradigmatismo :wink: :wink: :wink:

Δημοσ.

re mikra :D ti dsl reeeeeeeeee emeis sthn hlikia sas mpainame me 14.400bps :D

komenh h plaka. Internet kai sxoleio den pane mazi. Egw panta hmoun mathiths tou 16.....sthn deutera lykeiou pou eliwsa sto net meta bias ebgala 11....Tromaxa otan eida to 11. E sthn trith lykeiou eipa tha kanw apotoxinwsh kai ebgala to pc apo to spiti gia ena xrono (hmoun san narkwmanhs.....). E loipon apedwse kai stis panellhnies ebgala 17 meso oro. Twra pleon exw bgalei kai thn sxolh 4 xronia kai kanw metaptyxiako. Mhn kourazeste adika toses wres......Exete sto mellon apeires wres na liwsete stis othones :D

ps: ti quake online epaiza sti 5 to prwi prin paw sxoleio den legetai.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...