Προς το περιεχόμενο

dsl+μαμά+μπαμπάς = ... ? Problem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τους γονεις τα πραγματα μπορει να ειναι πολυ δύσκολα, ειδικα για αγόρια 12-16 ετών. το οικονομικό ειναι το τελευταίο που απασχολεί πολλούς.

αφου βλέπετε, το τι χιλιαδες ευρω φευγουν καθε μηνα σε φροντιστηρια, μπαλετα, σάκες, κινητά και άλλα των παιδιών....

και μπουζουκια, τσιγάρα, κινητά, στοιχήματα, και οποιαδήποτε αηδία των ιδίων :)

σιγα μην τους κοψομεσιάσει το 30-50άρι της DSL.

οτι και να τους λεει το παιδί, .... "καλά, ξερω εγω τι τι θες το pc...".

Οταν διαβαζουν ενα αρθρο σε κανενα Κοσμοπολιταν, ή ακουνε μια θεωρία απο συναδέλφους, καθηγητές .. οπως το περιφημο που λεγανε πριν 15 χρόνια... "το 2000 οποιος δεν ξερει κουμπιούτερ θα ειναι αναλφάβητος"... και τρέξανε ολοι οι μπαμπαδες να παρουνε pcάκια για παιδιά που ουδέποτε ειχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, και απέκτησαν αλλο ενα έπιπλο για το σαλονάκι :)

----------------------

Ζευγάρι που έχει γιο 15χρονο. και δεν μιλάω για αποφοίτους δημοτικού. ΑΕΙ και οι δυο, και οχι θεούσες που κρεμονται απο τα χείλη των ρασοφόρων ταλιμπαν:

λεει: "οταν περναω πρωι εξω απο το νετκαφε και βλέπω 40 νεαρους μεσα (προφανως κοπανα απο τις πρωτες ωρες σχολειου), με τα ακουστικά, να μη μιλανε μεταξυ τους και να κουνιουνται αμιλητοι, καρφωμενοι στις οθονες.. τρελαινομαι. σαν αυτιστικοί κανουν. κι αυτα τα παιχνιδια που παιζουν, ολο με σατανισμούς ειναι!! ". (υποθεσα οτι εννοει τα rpg τυπου LOTR).

εκανα οτι μπορουσα να τους εξηγησω οτι η υποθεση και το ντεκορ των παιχνιδιών ελάχιστα απασχολει τους παικτες. Το ιδιο ακριβως παιχνιδι που λεγεται warcraft με μαγους και ξωτικα, αν του αλλαξεις τα γραφικά και το ονομασεις "η επανασταση του 21, Ελληνες vs Τουρκων", αν ειναι το ιδιο καλό στο playability, θα παιζεται με την ιδια μανία απο τους ιδιους παικτες. Περισσοτερο πανε στα νετκαφε λογω ελλειψης dsl στο σπιτι ή για να παιξουν ομαδικα παιχνιδια με φιλους.

Ισως να τους επεισα για λιγα, και να αφηνουν το παιδι να παει λιγο συχνοτερα σε νετκαφε. Αλλα dsl δεν προκειται να βαλουν ουτε σε 10 χρόνια (καλα, στη συγκεκριμενη περιπτωση και ο γιος δεν πιεζει γιατι εχει αλλα ενδιαφέροντα).

Δεν μπορουσα να τους πείσω οτι τελικα δεν ειναι εθισμός (δεν προσπάθησα καν).

Αλλα φανταστήτε ποσοι ακόμα, εχουν ως μοναδική εικόνα για το ιντερνετ... τις αηδιες που πετάνε οι Λιάγκες και οι Ευαγγελάτοι απο το χαζοκούτι. και πόσοι ακομα το μονο που ξερουν για τα pc ειναι οτι παιζουν φρουτάκια του Μάκη, και δειχνουν τσόντες.

Φυσικά "ξέχασα" να τους πω οτι εγω 15 χρονών, ειχα στο 2ο τριμηνο 3ης γυμν. μ.ο. 14, και οταν απεκτησα το 1ο μου Η/Υ spectrum, στο 3ο τριμηνο πήγε μ.ο. 11 :)

και την 1η λυκειου μετα βιας την περασα με 12.

Αν ειχα και dsl τοτε, το 1985, ακόμα στο σχολείο θα ήμουν σήμερα :)

Το οτι με τις συσσωρευμενες μου γνώσεις στα pc, οχι μονο δεν ειμαι ανεργος, αλλα εχω κι ενα καλουτσικο μισθό, δεν εχει καμια σημασία. Για τους γονεις που ονειρεύονται γιατρους, δικηγόρους και αρχιτέκτονες στην οικογένεια... ειμαι παράδειγμα προς αποφυγή. :-x

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

thanks για την ανταπόκριση... Με βοηθάτε αρκετά. Για να σας κατατοπίσω λίγο είμαι 17 και πάω Γ λυκείου. Οσο για το PC ξερω καλά που είναι το χειρόφρενο όταν έχω διάβασμα.

Και όσο για τις τ%&^#@ς δεν μου αρέσουν...

ΕΧΩ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ!!!

χι χι χι!!!

Δημοσ.

mporeis kathe fora pou tha feugeis apto spiti na afineis to pc sto internet me 56ara

kai na tous erthei 500 euro logariasmos.

otan erthi o logaariasmos apla tus les oti me 80 tha tin ixan vgalei kathari kai tha xan

glitosei 420 euro epidi de se akousan !

enas allos tropos einai na pareis kapio paketo pou zitane mono arithmo tautotitas

tou atomou pou exi ti grammi kai ola ta alla kanonizonte me esena.. apla prepei na kseris

tin tautotita tis manas su h tu patera su kai se 10 meres exis dsl me ton exoplismo

spiti su kai de mporoun n adiakopsun to simvoleo gia ena xrono.

enas tritos kai teleuteos tropos einai na spasis to spiti hahhoho

Δημοσ.

Τσακώθηκα με τη μάνα μου... Την έβαλα και πείρε στη vivodi... Είπαν θα πάρει υπεθυνος σε μισή και τιποτα τα ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ Γ$#^%#&%##*#$*$#*$*

Δημοσ.
Τσακώθηκα με τη μάνα μου... Την έβαλα και πείρε στη vivodi... Είπαν θα πάρει υπεθυνος σε μισή και τιποτα τα [b']ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ Γ$#^%#&%##*#$*$#*$*[/b]

yparxoun k alles etairies ektos apo th vivodi,parolo pou den exw prwsopikh

empeiria,den exw akousei k ta kalytera logia(gia thn akribeia ta XEIROTERA).

opws se grapsan graftous k koita kapou allou.

Δημοσ.

ego prosopika evala hol broadband pack xoris sigkatathesi dikwn mu.

otan irthe o exoplismos spiti, h ethsh eixe idi proxorisi kai extos oti den

mporis me tipota na ti diakopsis prin apo 12 mines, ara kai na pernan til

na zitagan kati tetio de ginotan, ego eixa dsl! apla tous proidopoihsa oti an

de mou valun monoi tus tha valw ego.

to mono pou xriastike na kanw itan na mathw ton arithmo tautotitas tis

manas mu.. trelathikan ligo alla its ok klidothika sto domatio kai akuga tsita

ta new mp3 pou katebaza me tin dsl mu HAHAHA

Δημοσ.

Φίλε μου μην παρεξηγήσεις αυτά που θα πω,ελπίζω να πιάσεις το νόημα.

Πας Γ Λυκείου.Καλώς ή κακός φέτος οι εξετάσεις θα είναι δύσκολες.

Πρέπει λοιπόν να διαβάσεις σοβαρά αν θες να περάσεις σε καποια σχολή (αν δεν περάσεις δεν είναι και το τέλος του κόσμου βέβαια).Δεν ξέρω τι σχέδια για το μέλλον έχεις αλλά να ξέρεις ότι θα πέσεις με τα μούτρα στο pc και δεν θα ανοίξεις βιβλίο.Είναι μεγάλο κόλλημα.Δεν έχει χειρόφρενο

Εγώ θα πρότεινα να το αφήσεις για μετά τις εξετάσεις και να στρωθείς στο διάβασμα. Φαντάσου σε 6 μήνες να είσαι φοιτητής (άρα θα καμαρώνουν και οι γονείς ) Θα έχεις μπροστά σου 4-5 χρόνια που όσοι τα περάσαμε τα θεωρούμε από τα καλύτερα στη ζωή μας.Και θα μπορείς να ζεις (σχεδόν) όπως θες και θα έχεις την ADSL σου πληρωμένη από τους γονείς (γιατί είναι απαραίτητη στις σπουδές και καλα !) και θα είσαι και 'αρχηγός' .

Βέβαια και στους μαθητές μου που τα λέω αυτά με έχουν,μάλλον, γραμμένο !

Αλλά σκέψου το. Με 6 μήνες διάβασμα κερδίζεις 4-5 χρόνια ξεγνοιασιάς .

Δημοσ.

Και εγώ είχα προβλήματα αλλά ήταν εύκολο να τους πείσω. Αλλά δεν είμαι μαθητής αλλά φοιτητής στο 3 'ετος. Πλήρωνα γύρω στα 15Ε το μήνα και κρατιόμουνα να μην πάω παραπάνω. Δεν με ένοιαζε η ταχύτητα αλλά ήθελα το always online. Και τα κατάφερε. Και μάλιστα πιο πολύ χαίρεται η μάνα μου που παίζει παιχνίδια στο yahoo με τις ώρες. Για τον πατέρα μου δεν γίνεται λόγος γιατί ούτε πως δουλεύει το ποντίκι δεν ξέρει.

Δημοσ.

Eίμαι της γνώμης πως τελικός..νικητής θα είναι το τέκνο!

Μιλάω γενικά έτσι?

Ακόμα και αν οι γονείς είναι καράβλαχοι,πάντα θα έχουν αδυναμία στα παιδιά τους.Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα!

Δεν είναι δυνατόν ο μπαμπάς να θεωρεί λογικό να ξοδεύει ένα κάρο λεφτά για κυνήγι/ψάρεμα/τζόγο και δώρα στην γκόμενα ,η μαμά για καλλυντικά και τις παραπλήσιες αηδίες που "απασχολούν" τις γυναίκες,και να τσιγκουνεύονται ή να θεωρούν περιττό την ενασχόληση των παιδιών τους με την επανάσταση που συμβαίνει στον κυβερνοχώρο.

Ξαναλέω.Εκμεταλευτείτε την αδυναμία των γονιών σας!

Αντε μην το κάνω εγώ!!! :grin:

Δημοσ.
Δεν μπορουσα να τους πείσω οτι τελικα δεν ειναι εθισμός

exmmm pio den einai ethismos??? ela gia mia 24oro internetiki therapia plz den eisai arketa ethismenos an den paradexese tin anoterotita Tou :-P

Δημοσ.
Φίλε μου μην παρεξηγήσεις αυτά που θα πω' date='ελπίζω να πιάσεις το νόημα.

Πας Γ Λυκείου.Καλώς ή κακός φέτος οι εξετάσεις θα είναι δύσκολες.

Πρέπει λοιπόν να διαβάσεις σοβαρά αν θες να περάσεις σε καποια σχολή (αν δεν περάσεις δεν είναι και το τέλος του κόσμου βέβαια).Δεν ξέρω τι σχέδια για το μέλλον έχεις αλλά να ξέρεις ότι θα πέσεις με τα μούτρα στο pc και δεν θα ανοίξεις βιβλίο.Είναι μεγάλο κόλλημα.Δεν έχει χειρόφρενο

Εγώ θα πρότεινα να το αφήσεις για μετά τις εξετάσεις και να στρωθείς στο διάβασμα. Φαντάσου σε 6 μήνες να είσαι φοιτητής (άρα θα καμαρώνουν και οι γονείς ) Θα έχεις μπροστά σου 4-5 χρόνια που όσοι τα περάσαμε τα θεωρούμε από τα καλύτερα στη ζωή μας.Και θα μπορείς να ζεις (σχεδόν) όπως θες και θα έχεις την ADSL σου πληρωμένη από τους γονείς (γιατί είναι απαραίτητη στις σπουδές και καλα !) και θα είσαι και 'αρχηγός' .

Βέβαια και στους μαθητές μου που τα λέω αυτά με έχουν,μάλλον, γραμμένο !

Αλλά σκέψου το. Με 6 μήνες διάβασμα κερδίζεις 4-5 χρόνια ξεγνοιασιάς .[/quote']

Μόνο χρόνια ξεγνοιασιάς δε θα είναι. Καλά, το 4-5 το αφήνω ασχολίαστο...

Μια ζωή γονείς/καθηγητές πιπιλάνε το ίδιο πράγμα, οτι δλδ θα μπουμε σε μια σχολη και θα περνάμε χαλαρά και τελικά πέφτουμε πάνω σε παλούκια. Έλεος πια σταματήστε αυτό το παραμύθι γιατί είναι τελείως άτοπο.

Φιλαράκο ψήσε τους γονείς σου για dsl και κάνε αυτό που είπε κάποιος πιο πάνω. Άσε τον υπολογιστή να κατεβάζει με τις ώρες. Όταν έρθει ο λογαριασμός του πΟΤΕ θα πειστούν οι δικοί σου να βάλουν dsl. Δοκιμασμένη μέθοδος ;-)

Δημοσ.
Μόνο χρόνια ξεγνοιασιάς δε θα είναι. Καλά' date=' το 4-5 το αφήνω ασχολίαστο...

Μια ζωή γονείς/καθηγητές πιπιλάνε το ίδιο πράγμα, οτι δλδ θα μπουμε σε μια σχολη και θα περνάμε χαλαρά και τελικά πέφτουμε πάνω σε παλούκια. Έλεος πια σταματήστε αυτό το παραμύθι γιατί είναι τελείως άτοπο.

[/quote']

Οτι πεις φίλε μου !!!!

Το να είσαι 4-5 χρόνια αραχτός για 10 μήνες και να διαβάζεις 2 μήνες στις εξετάσεις είναι σαφώς μεγαλύτερο παλούκι από το να τρέχεις για το μεροκάματο 8 - 3 !!!

Πόσο δίκιο έχεις !!!!!

Μόνο που μάλλον δεν το έχεις ζήσει για να κρίνεις .

Και βέβαια ένα πτυχίο είναι αχρηστο λόγω ανεργίας κλπ κλπ κλπ κλπ .Αυτό είναι το πραγματικό παραμύθι .

Φιλαράκο ψήσε τους γονείς σου για dsl και κάνε αυτό που είπε κάποιος πιο πάνω. Άσε τον υπολογιστή να κατεβάζει με τις ώρες. Όταν έρθει ο λογαριασμός του πΟΤΕ θα πειστούν οι δικοί σου να βάλουν dsl. Δοκιμασμένη μέθοδος ;-)

Μάλιστα...χρέωσε τους γονείς σου όσο μπορείς...γιατί τα χρήματα τους δεν είναι και δικά σου !!! Δυο ξένοι είναι ,άσε τους να τρέχουν να τα βρούν μετά να τα δώσουν !!!

Δημοσ.
Οτι πεις φίλε μου !!!!

Το να είσαι 4-5 χρόνια αραχτός για 10 μήνες και να διαβάζεις 2 μήνες στις εξετάσεις είναι σαφώς μεγαλύτερο παλούκι από το να τρέχεις για το μεροκάματο 8 - 3 !!!

Πόσο δίκιο έχεις !!!!!

Μόνο που μάλλον δεν το έχεις ζήσει για να κρίνεις .

Αν και φεύγω λίγο off topic, δεν μπορω να κρατηθώ με αυτά που διαβάζω.

Ρε φίλε συγνώμη, σε καφενέ σπούδασες εσύ? Γιατι εγώ δηλαδή ένα χρόνο ήμουνα αραχτός και αυτός ξινός μου βγήκε στη συνέχεια.

Αν είσαι εσυ σε καμιά σχολή η οποία θέλει 2 μήνες διάβασμα το χρόνο, μην το γενικεύεις το πράμα. Γιατί με μένα, μόνο 10 μήνες τρέχω (ή μαλλον έτρεχα μέχρι πρότινος) και τους άλλους άραζα.

Και δεν λέω, σαν το σχολeίο δεν είναι η φάση, αλλά όχι κ αρακτός δέκα μήνες....ΕΛΕΟΣ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...