Προς το περιεχόμενο

Palio pc

mourj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω ένα παλιό pc (4 χρονών). P 3 στα 800MHz /128 MB RAM/nVIDIA TNT 2 32 MB/ 80 GB wd 'Εχω ελπίδες να το βελτιώσω λίγο. Έλεγα να βάλω ενα dvd-rw (έχω είδη απλό dvd) καμία ram αλλά δεν ξέρω αν θα βρω. Είμαι διατεθημένος να ψάξω βέβαια. :-| :-| :-|

Ακόμη, όταν τον ανοίγω το ανεμιστηράκι κάνει σαν μηχανή espresso αλλά μετά στρώνει. Τι μπορώ να κάνω?

Η λυπητερή αλήθεια είναι ότι δεν φταίει μόνο ο χρόνος αλλά και η καταραμένη 10χρονη αδερφή μου που δε του φέρεται και τόσο καλά και τον έχει κάνει Π@#$ΑΝΑ

ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!!!

Δημοσ.

exw to idio mhxanima me to diko sou an tou Baleis mia mnhmh 512 protinetai to kathariseis ligo apo ths skones to mhxanima tha petaei. :) meta bale oti leitourgiko theleis protinomeno win98sec kai kane ton store-machine :) :)

Δημοσ.

Και εμένα ο desktop είναι PIII 550MHz αλλά την κάνει ακόμα τη δουλειά του. Από τότε όμως που ήρθε το laptop μένει συνέχεια κλειστός περιμένοντας για το format που θα του ανανεώσει το OS αφού έχει μείνει εδώ και περίπου 8 χρόνια στα W98. Επίσης έψαχνα για λίγη μνήμη να του βάλω, αλλά δεν το βλέπω να τη βγάζει πάνω από ένα χρόνο ακόμα.

Έχω αρχίσει ήδη να ψάχνω τρόπους να φύγει από το γραφείο αφού πια πιάνει πάρα πολύ χώρο και αρχίζει και δείχνει αρκετά αργός για πολύ καθημερινές εργασίες.

Δημοσ.

Και μνήμη θα βρεις και κάρτα γραφικών μπορείς να βρεις και να βάλεις και να τον στρώσεις λίγο. Βάλε 512 ram και βρες καμιά ATI 9250 128 MB με 40 ευρώ και βγάλε το ανεμηστιρακι και με πεπιεσμένο αέρα φύσα το για να φύγει η σκόνη που έχει μαζευτεί τόσα χρόνια εκεί. θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες και λιγότερο θόρυβο μάλλον.

Δημοσ.

Αν η ερωτηση ηταν τι μπορεις να κανεις ενα παλιο μηχανημα και παρανοησα την ερωτηση - μπορεις να τον βαλεις στο σαλονι να βλεπεις κανενα dvd /divx κτλ

- αν εχεις lan να το βαλεις για κατι που θελεις 24/7 (dsl) μιας και καιε λιγο

δεν αξιζει, κατα την γνωμη μου, αναβαθμιση για pc καθημερινης χρησης

Δημοσ.

boreis na to voutijeis sto ladi...

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

sovara twra

gineet ejeretiko mixanika provolis dvd (krivete padou me ena idiokataskeuasmeno koutaki)

doulevei aneta ta XP kai einai idaniko gia 24/7 downloads me mia dsl...

fisika prepei na pareis kai ena neo pc...

Δημοσ.

Εχω εναν PIII 450 MHz, 320 RAM, Voodoo3 2000 16 RAM με Windows XP Pro / Norton Antivirus 2004 / Zonealarm ως υπολογιστη για καθε χρηση που πηγαινει σφαιρα.

Υπαρχουν πολλοι τροποι να βελτιωσεις την ταχυτητα τους.

π.χ. 16 bit χρωμα οθονη με 960 x 720 αναλυση....

Να βγαλεις απο τον φακελο Startup την εκκινηση του Office (το Norton ουσιαστηκα παυει να γονατιζει το συστημα...)....

Και πολλα αλλα.....

Το μηχανημα που εχεις ειναι παλιο, αλλα αυτο δε σημαινει απολυτως τιποτα....

Δημοσ.

Νομίζω οτι η πιό σωστή χρήση είναι για internet PC οπου δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες επιδόσεις και δεν νομίζω να σε χαλάσει ιδιαίτερα αν κολλήσεις κάτι περίεργο...

Αν μάλιστα βάλεις και linux τότε θα δεις διαφορά στις επιδόσεις (σε σχέση με τα win98)

Αυτό έχω κάνει με ένα Ρ3 550 που έχω 256Mb SDRAM και 32Μb καρτα γραφικών

με SUSE v9.1

Δημοσ.

ok ολα αυτά! αλλά έχω ακούσει ότι οι sdram είναι ακρηβές... αληθευει?

Όσο για λειτουργικό εννοείτε ότι εχω XP και για την κάρτα γραφικών (που ειπε ο φίλος neofix) θα το σκεφτω σοβαρά!!!

Δημοσ.
ok ολα αυτά! αλλά έχω ακούσει ότι οι sdram είναι ακρηβές... αληθευει?

Όσο για λειτουργικό εννοείτε ότι εχω XP και για την κάρτα γραφικών (που ειπε ο φίλος neofix) θα το σκεφτω σοβαρά!!!

ενταξει, και η καρτα γραφικων δεν πρεπει ειναι απαρετητα καλη... απλα μνημη 512 να βαλεις και θα εισαι καλυτερα. Παντα ομως αναλογα για τι χρηση θα το εχεις!

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου.

Αν δεν θες να παίζεις συγχρονα παιχνίδια και να τρέχεις βαρειές εφαρμογές (πχ κωδικοποίηση video) το μηχάνημα είναι μια χαρά.

Αυτή τη στιγμή γράφω από ένα P3 στα 866 με 384 MB sdram και μια nvidia 32 mb και με τα win xp .Πίστεψε με,σε αντιγραφή DVD-CD (με nec 4550),επεξεργασία κειμένου (openoffice και word) απλή επεξεργασία εικόνων,αναπαραγωγή DVD και βέβαια σερφάρισμα δεν έχει αισθητή διαφορά από το άλλο μου pc, ένα P4 στα 2.4 (northwood).

Κάνε ένα καλό καθάρισμα από σκόνες με ένα blower και ένα πλαστικό πινελάκι και ανέβασε τη μνήμη όσο μπορείς χωρίς υπερβολές.Η SDRAM δεν είναι και τόσο ακριβή. Τα 256 ΜΒ επώνυμης έχουν 45-50 ευρώ σε plaisio και multirama ενώ η noname έχει 32 ευρώ στο eshop. Μάλιστα στο fleamarket και κυρίως στο ebay μπορείς να βρεις σε ακόμα καλύτερη τιμή.Και καρτούλα γραφικών καλύτερη μπορείς να βρεις με 20-25 ευρώ.

Κάνε ένα format και στήσε τον από την αρχή και είσαι ΟΚ.

Για θερμοκρασίες μην φοβάσε, οι PIII δεν ανεβάζουν τόσο ευκολα.

Δημοσ.

Ο Υπολογιστής μου είναι Pentium III στο 1GHz. Τον βελτίωσα αυξάνοντας τη RAM από 128ΜΒ σε 640MB, του έβαλα δίσκο 80GB, Windows XP Pro + SP2 και τέλος κάρτα γραφικών ATI RADEON 9600 256MB. Με αυτό το σύστημα μπορώ και παίζω μερικά μοντέρνα παιχνίδια (NFS, Age of Empires, FIFA κλπ) με ικανοποιητικές θα έλεγα επιδόσεις. Εννοείται ότι για οποιαδήποτε άλλη δουλειά γραφείου (εργασίες για τη σχολή, projects σε matlab, σχέδια σε CAD κλπ) είναι μια χαρά ιδιαίτερα λόγω της πολλής RAM και της κάρτας γραφικών.

Υ.Γ. Για antivirus προτίμησε το Symantec Antivirus Corporate Edition που είναι απλά antivirus (και τίποτα άλλο) και είναι πανάλαφρο.

Δημοσ.

Επιτελους σε αυτο το topic γραφτηκαν τα πραγματα με το ονομα τους......

Γιατι εχω βαρεθει να διαβαζω posts που αχρηστευουν παλια μηχανηματα τα οποια σε παραγωγικες διαδικασιες ειναι εξισου ανταγωνιστα με κανουργια PC.....

Αντε μπραβο να γραφουν κι οι παλιοι χρηστες των PC σοβαρα πραγματα γιατι εχω βαρεθει τους νεους χρηστες να γραφουν εδω μεσα οτι τους κατεβει. Mercy.............

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...