marten91 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Γειά χαρά σε όλους... Φθάνουν τα Χριστούγεννα και σαν παιδί και εγώ αποφάσισα να πάρω ένα δώρο για μένα....Και αυτό το δώρο,φυσικά,είναι ένα PC! Γι'αυτό το λόγο λοιπόν,ζητάω την γνώμη σας για το τι σύστημα πρέπει να διαλέξω...Φυσικά, θα ήθελα να μου προτείνετε και μια καλή αλλά και οικονομική TFT 17" (250-300E) LG κατά προτίμηση 8ms. Να σημειώσω ότι δεν είμαι πορωμένος gamer...αλλά θα βάλω και κανένα NFS, Counter Strike κλπ...Η βασική ασχολεία μου θα είναι web design, internet και επεξεργασία γραφικών.Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 1300Ε(1050 Ο πύργος + 250 η οθόνη)...Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε και ένα καλό κουτί... Να ένα σύστημα που έχω στο μυαλό μου... CPU Intel P4 3,4 64bit 1,5GB Ram DDR2 Hard Disk 250GB 7200στροφές NVidia GeForce 6600GT 256MB MotherBoard PCI Express (Μάλλον ASUS) Modem 56KB LAN TFT δεν ξέρω ΚΟΥΤΙ δεν ξέρω! Περιμένω οπωσδήποτε απάντηση από όλους! Ευχαριστώ..!
doc1000 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Λοιπόν αν θες τη γνώμη μου μην πάρεις οτιδηποτε σε οθόνη κάτω από 19 ίντσες... Η διαφορά στην τιμή ειναι μικρή, και η αίσθηση που σου αφήνει η 19αρα δεν έχει καμιά σχέση με 17αρα. Επίσης δεν είναι δυνατόν πλέον στην εποχή του dsl να βάζεις Modem 56K (ειναι kbit και όχι 56ΚΒyte που σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων κατεβάζεις με 5kbytes/sec. Αντίθετα στην dsl ΔΕΝ έχεις χρονοχρέωση και κατεβάζεις στη χειρότερη των περιπτώσεων με 40kbyte/sec (384K)) 1,5Giga RAM δε νομίζω ότι σου χρειάζονται. Και με 1giga μια χαρά θα παίζεις και τα παιχνιδάκια σου (για τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι και αυτά άχρηστα) CPU ΔΕ θα έπαιρνα ποτε intel αλλα AMD64bit. Σκληρό δίσκο αν μπορείς πάρε 2 250αρηδες για να τους βάλεις σε RAID. Δεν μπορείς να φανταστείς για πότε θα γεμίσουν με την adsl... H 6600GT ίσως είναι οριακή για τα σημερινά games... Πάρε καλύτερα από 6800 και πάνω... To "LAN" που γράφεις δεν το κατάλαβα... Κουτί πάρε ένα Herolchi απ' το eshop. 50euro έχει και είναι άριστο. Πρόσεξε όμως να πάρεις και κανένα επώνυμο τροφοδοτικό (το Herolchi βγαίνει χωρίς τροφοδοτικό). Θα πρότεινα κανένα Enermax 535watt με κανα 100αρι euro.
sarakinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 loion filarako exo na sou protino to parakato pc... CPU:AMD ATHLON 64 3500+ 2.20GHz VENICE SOCKET 939 BOX 210e MOBO:GIGABYTE K8N PRO SLI 122e VGA:ASUS EXTREME N6800XT/HTD 256MB TV-OUT DVI PCI-E RETAIL 219e HDD:WESTERN DIGITAL 250GB WD2500KS 7200rpm SATA2 RAM:KINGSTON KVR400X64C3 1024MB PC3200 400MHz VALUE RAM 103e 2h RAM:KINGSTON KVR400X64C3 1024MB PC3200 400MHz VALUE RAM 103e Synolo 881e pistevo pos to pc einai poly kalo kai tha antapokrithei aneta kai stis apetiseis ton anerxomenon Windows Vista.Tora ta 2gb mnimi pou sou protino theoro pos einai kapos polla alla diavazontas sto forum katalava pos einai apraitita gia ta nea Windows Vista...gia na exeis to kefali sou isixo...an thes tora kati kalytero protino na valeis enan AMD X2 ...alla nomizo pos einai ligo ypervoliko...pantos kai gia tis ergasies pou thes to pc ta 1100e pou dineis gia pirgo einai ypervolika....gia othoni TFT protino LG enepifilaxta...alla den ksero kai pola apo othones ara den thello na se mperdepso anaferontas sou modela...filika...
MariaTs. Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Και μια συμβουλή: να αγοράσεις και το λειτουργικό. Αφού θα το κάνεις που θα το κάνεις το δώρο στον εαυτό σου, ας είναι πλήρες! Τις περισσότερες φορές όταν κοιτάς να αγοράσεις όλο το 'κοστούμι', δεν σου δίνουν τις ...καλτσούλες δώρο κι αναγκάζεσαι να κάνεις άλλη αγορά για να είσαι πλήρης! Οπότε ψάχτο κι από αυτή την πλευρά! Υπάρχουν προσφορές που σου δίνουν και το αυθεντικό δισκάκι με το λειτουργικό!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 επεξεργασία γραφικών? θέλεις οπωσδήποτε 2gb ram! Από οθόνη, θα πρότεινα αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.160339 , αν και δεν πάω τις sony, αλλά έχει καλά χαρακτηριστικά... Αν θες, πάρε AMD Athlon 64 3200+ ή 3500+, γιατί θα έχεις την ευκαιρία για μελλοντική αναβάθμιση σε dual-core cpu , χωρίς να αλλάξεις μητρική...
marten91 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..... Συμπαιρένω ότι σχεδόν όλοι προτείνετε....19"ΤFT και μεγάλη ΡΑΜ...Επίσης ATHLON και μεγάλης χωριτικότητας σκληρό! Από αυτά.....συμφωνό τώρα που το ξανασκέφτομαι στην 19"Οθόνη,στην ΡΑΜ, στον σκληρο.....Τώρα για επεξεργαστή ATHLON το σκέφτομαι....δεν θέλω να το ρισκάρω....κάλα είμαι μέχρι τώρα με τους Intel....Τι λέτε και εσείς??
sarakinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 filarako ontos oi epeksergastes tis AMD paloiotera stis seires ton Athlon XP eixan xaraktiristei apo pollous nai men polystrofoi alla den antexan se xroniki periodo 2 peripou xronon logo tis fthoras...prosopika me ton Athlon XP 2400+ pou eixa eimoun ok.tora pleon omos,mias kai i arxitektoniki ton epeksergaston tis intel oso kai tis amd einai paromia kai oi dio etairies vgazoun arketa kalous epeksergastes.Parola afta omos oi AMD 64bit exoun ena simantiko provadisma se sxesi me tous Intel .prosopika to epivevaiono afto mias kai exo kai enan 64bito tis AMD kai enan antistixo tis INTEL,kai protino anepifilaxta AMD64.
tarrasque Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 AMD dagoto, den yparxei kanena problima min agxonesai... exei simantikotati diafora sto value for money... (pou na pername kai mizes apo tin amd! )
Amikos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 AMD ανεπιφυλακτα!!Εχω τον 64 3500+και φυσαει!!!Και δεν εχει ανεβασει ποτε πανω απο 50 βαθμους,οσο για την τιμη,γενικα ειναι φθηνοτεροι απο τους αντιστοιχους Ρ4
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Athlon 64, γιατί όλες οι μητρικές υποστηρίζουν και τους dual core, ενώ για ιντελ θα χρειαστεί ή να αγοράσεις ΠΑΡΑ πολύ ακριβή μητρική και είναι και οι Intel ακριβοί, άρα λεφτά γιοκ. Οι Athlon 64 είναι πολύ καλοί και αν χρειστείς και dual core κάποτε θα μπορείς εύκολα να τον έχεις.
Italos20v Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Re giati katigoreite oloi tous INTEL? Egw mexri kai ena celeron pou eixa palia fyseki etrexe.Exw dei kai athlon 3200+ sta 64. Siga tin diafora me ena intel sta 3.0ghz to idio pigainane. Ti na pw, gnwmi sas alla min eiste kai toso katigorimatikoi pia. Oso gia emena ayti ti stigmi tha epairna INTEl prwton gia antidrasi sto katestimeno!!!(lol) kai meta gia ena vasiko logo : na valw ddr2 pou den ypostirizoun pros to parwn oi AMD.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Nαι, αλλά εγώ δεν θέλω για να τους υπερχονίζω λίγο, να παίρνω νέο τροφοδοτικό, και νέα ψύξη! Οι Α64 είναι πολύ πιο ήρεμοι, και έχουν και ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην τιμη... Αυτά δεν σου φτάνουν? Και σιγά τις παραπάνω επιδόσεις που θα δεις με ddr2.... Μόνο αν πάρει ddr2 800... Και κάτι άλλο, από χτες, Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ AMD A64 ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, γιαυτό τρέξτε να προλάβετε...!
doc1000 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Όταν λες ότι έκλεισε η παραγωγή AMD64?? Δεν θα ξαναβγάλουν δηλαδή? Λίγο πρωταπριλιάτικο μου ακούγεται...
Acid-Burn Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Prwton file mou gia thn ram ddr2...koita ta latencies kai des diafora...de metraei mono to bandwidth ths mnhmhs... deuteron egw exw enan xp1800+ kai ton exw 3 xronia kai ton 3eskizw ka8hmerina kai den exei pa8ei tipota...kai pio palia enan 800mhz gia 4 xronia kai 8ermokrasia 90+ kai den epa8e tipota!pes mou enan intel me tosh 8ermokrasia pou paei mia xara! Athlon rulz... :-P Pantws auto pou lene ta paidia oti argotera gia enan X2 de 8a xreiastei na alla3eis mobo einai megalh upo8esh!!!Na to labeis sobara upopsh sou to oti de se periorizei argotera... Filika..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.