Sailsman Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Καλησπέρα παίδες, Το πρόβλημά μου είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει ο τίτλος του post. Το DMA του Primary Master σκληρού είναι απενεργοποιημένο και το PC μου σέρνεται.( Δεν ξέρω πως έγινε αυτό!!).Μπορείς κάποιος να μου πει πώς να το ενεργοποιήσω πάλι?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Sailsman Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής σε παρακαλώ...Έψαξα αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι!
nimik Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Ειτε απο τα Windows...My Computer>Control Panel>System> Devise Manager>IDE ATA/ATAPI Controllers δες τι γινεται κι αν μπορεις να το ενεργοποιησεις..ειτε απο bios στην δικη μου μομπο εχει την επιλογη στο Integrated Peripherals..
Sailsman Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Λοιπόν μάστορα άκου πώς έχει η κατάσταση: Στα BIOS οι επιλογές είναι στο AUTO. Στα windows (IDE/ATAPI Controllers) η επιλογή για DMA είναι "only if available". Πιστεύω,δηλαδή, ότι είναι οι σωστές επιλογές...(πιστεύω...). Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι το DMA μας άφησε χρόνους? --Από LINUX ξέρεις?(έχω και από αυτά). Άμα είχες καμιά ιδέα να κοιτάγαμε και από εκεί τι παίζει....? Υ.Γ: Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και για τις άμεσες απαντήσεις σου!!!
capthookb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση (uninstall) τον ελεγκτή (controller) που είναι συνδεδεμένος ο σκληρός σου, και μετά επανεκίνηση (restart) και επανεγκατάσταση του. Συνήθως αυτό γίνεται (απο DMA να πέσει σε PIO δηλαδή) σε DVD-Rom, DVDRW, CDRW κτλ.
Sailsman Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Έκανα ότι μου είπες...Έπιασε...και είπα να μπω να σ'ευχαριστήσω και εσένα με τη σειρά σου. Σ'ευχαριστώ λοιπόν για τη βοήθειά σου!!! Το PCάκι έγινε και πάλι turbisio ,λέμε τώρα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.