Προς το περιεχόμενο

Λούφα και παραλλαγή - Σειρήνες στο Αιγαίο

Dark-Shadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ταινία την νέα δεν την έχω δει ακόμα,αλλά πολλούς πόντους κέρδισε πιστεύω η προτότυπη ταινία στο όλο στήσιμο που έκανε σε μια δύσκολη περίοδο μέσα στη χούντα για την Ελλάδα και στην όλη κατάσταση πιέσης που υπήρχε τότε στον στρατό των συνταγματαρχών,μέσα από αυτήν την τραγελαφική κατάσταση έβγαλε αβιάστο γέλιο .

Τώρα για τη νέα ταινία αν δεν υπάρχει κάποιο ανάλογο μοτίβο (που από ότι διάβασα στα λεγομενά σας η ιστορία διαδραματίζεται πολύ μεταγενέστερα) χρειάζεται εξαιρετικό σενάριο και πολύ τέχνη στη σκηνοθεσία γιατί τώρα αναγκαστηκά έχουμε μέτρο σύγκρισης με την παλιά που έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και είναι ταινία σταθμός.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λοιπόν εγώ κόλλησα με τα λάθη της ταινίας.

α) Ο Οδηγός που μαζεύει το φαντάρο το σκοπό απο την παραλία

Δεν υπάρχει στρατιώτης που να φωνάζει 23 and today και στα καπάκια να μη λέει ΛΕΛΕΕΕΕΕ. Απλώς αδύνατον και ουτοπικό. Επιπλέον το λέει 14 Αυγούστου 2003 πράγμα που σημαίνει οτι απολύεται 6 Σεπτεμβρίου. ΛΑΘΟΣ. Η 2002 Γ ΕΣΣΟ (280) πρέπει να απολύθηκε κάπου στις 23 Αυγούστου 2003. Επιπλέον τι κάνει στρατιώτης που απολύεται στην παραμεθώριο' date=' γιατί δεν είναι στα μετόπισθεν;

β) Και γενικώς ο γκόμενος της Καγιά θέλει τρεις μήνες να απολυθεί και αν εξαιρέσουμε τον χοντρό όλοι οι άλλοι είναι σειρές του. Δε θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι σε ένα τάγμα προκάλυψης;

γ) Αν κατάλαβα καλά οι φαντάροι είναι στο Λόχο Στρατηγείου της ΑΔΤΕ του νησίου. Ε συγνώμη ρε παιδιά αλλά δεν ξέρω κανένα λόχο στρατηγείου να έχει φυλάκιο σε βραχονησίδα. Η διατήρηση σχετικού φυλακίου ανατίθεται σε τάγμα του νησιού.

δ) Ο μουστάκιας είναι σιτιστής και τον στέλνουν σε φυλάκιο; Την παλεύουν ρε; Δε γίνονται αυτά. Ο μουστάκιας αν είναι ο μοναδικός σιτιστής μένει πίσω και στέλνει όταν έχουν αποστολή εφοδίων τις κατάλληλες μερίδες.

ε) Όπως είπα και πιο πριν διπλά οπλόσημα έχουν μόνο οι ΔΕΑ και σίγουρα όχι τα κωλοφάνταρα

ε) Μ16 οι κληρωτοί και SA80 o Λοχίας; Ναι και στο υπόγειο έχουν κανα δυο πυρηνικές κεφαλές να βρίσκονται

στ) Ο Λοχίας είναι ΕΠΥ και έχει επιραμμα Μονιμου Λοχία (διπλή σαρδέλα με διπλό σκέπασμα)

αυτά απο τον στρατοΦαυλο. Αν θυμηθώ και άλλα θα επανέλθω. Πάντως χωρίς πλάκα αν έδιναν το σενάριο σε 5 λέουρες θα είχε πλήθος διορθώσεων.[/quote']

Σωστες μεν, (Details) δε.

Δημοσ.

@ LL_NEO

a) i)Yparxoun periptwseis pou sthn prwth meta8esh den paei sthn parame8orio alla paei sthn deyterh, otan eimoun ebro etyxe se ena paidi kati tetoio.

ii) Mporei na dhlwse na minei ameta8etos.

Sta alla exeis dikio.

Δημοσ.

α) Ο Οδηγός που μαζεύει το φαντάρο το σκοπό απο την παραλία

Δεν υπάρχει στρατιώτης που να φωνάζει 23 and today και στα καπάκια να μη λέει ΛΕΛΕΕΕΕΕ. Απλώς αδύνατον και ουτοπικό. Επιπλέον το λέει 14 Αυγούστου 2003 πράγμα που σημαίνει οτι απολύεται 6 Σεπτεμβρίου. ΛΑΘΟΣ. Η 2002 Γ ΕΣΣΟ (280) πρέπει να απολύθηκε κάπου στις 23 Αυγούστου 2003. Επιπλέον τι κάνει στρατιώτης που απολύεται στην παραμεθώριο' date=' γιατί δεν είναι στα μετόπισθεν;

β) Και γενικώς ο γκόμενος της Καγιά θέλει τρεις μήνες να απολυθεί και αν εξαιρέσουμε τον χοντρό όλοι οι άλλοι είναι σειρές του. Δε θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι σε ένα τάγμα προκάλυψης;

γ) Αν κατάλαβα καλά οι φαντάροι είναι στο Λόχο Στρατηγείου της ΑΔΤΕ του νησίου. Ε συγνώμη ρε παιδιά αλλά δεν ξέρω κανένα λόχο στρατηγείου να έχει φυλάκιο σε βραχονησίδα. Η διατήρηση σχετικού φυλακίου ανατίθεται σε τάγμα του νησιού.

δ) Ο μουστάκιας είναι σιτιστής και τον στέλνουν σε φυλάκιο; Την παλεύουν ρε; Δε γίνονται αυτά. Ο μουστάκιας αν είναι ο μοναδικός σιτιστής μένει πίσω και στέλνει όταν έχουν αποστολή εφοδίων τις κατάλληλες μερίδες.

ε) Όπως είπα και πιο πριν διπλά οπλόσημα έχουν μόνο οι ΔΕΑ και σίγουρα όχι τα κωλοφάνταρα

ε) Μ16 οι κληρωτοί και SA80 o Λοχίας; Ναι και στο υπόγειο έχουν κανα δυο πυρηνικές κεφαλές να βρίσκονται

στ) Ο Λοχίας είναι ΕΠΥ και έχει επιραμμα Μονιμου Λοχία (διπλή σαρδέλα με διπλό σκέπασμα)

αυτά απο τον στρατοΦαυλο. Αν θυμηθώ και άλλα θα επανέλθω. Πάντως χωρίς πλάκα αν έδιναν το σενάριο σε 5 λέουρες θα είχε πλήθος διορθώσεων.[/quote']

α) Λάθος, μπορεί να συνοδεύεται από άλλα ή και απο τίποτα. Η 2002 Γ ήταν η 278 και απολύθηκε 26-27 Ιουλίου. Εγώ απολύθηκα απο το νησί, δήλωσα παραμένοντας.

β) οχι απαραίτητα

γ) πάλι λάθος, ο ΛΣ του νησιού έχει φυλάκεια σε 2-3 μικρά νησάκια. Τους πάνε με φουσκωτά και τους αφήνουν μια εβδομάδα.

δ) κανονικά δεν προβλέπεται, όμως στην Κω γίνονταν τα ΠΑΝΤΑ.

στ) τα διακριτικά του ΕΠΥ (μετά την πάροδο 5ετίας) με του μονιμά λοχία είναι ακριβώς τα ίδια, δεν διαφέρουν σε τίποτα.

Αυτα.

Δημοσ.

στ) Όχι μετά τα 5 χρόνια γίνεται ΕΜΘ και έχει και πάλι διαφορετικά διακριτικά

Οκ απο κει και πέρα άντε να το δεχτώ ένας να δήλωσε παραμένοντας ο άλλος να άργησε να πάει παραμεθώριο αλλά 5/5 ρε παιδί μου. Ολίγον τι αδύνατον

α) Ποτέ σταμάτησαν να παίρνουν 6 σειρές το χρόνο και πήραν 4. Η 288 είναι η 2004 Γ ΕΣΣΟ και απο κει το υπολόγισα. Επιπλέον για να δηλώσεις παραμένοντας ΜΑΛΛΟΝ θα είσαι απο το νησί. Ε είσαι απο το νησί, έχεις 23 μέρες να απολυθείς και οδηγείς τζιπ; ΛΟΛ πάντα οι ντόπιοι είναι τα μεγαλύτερα κωλοβύσματα σε κάτι τέτοια. Θα είχε μαζέψει καμία τρελή άδεια και θα την είχε πουλέψει

γ+δ) Δεν το ήξερα αυτό αλλά και πάλι μαλακία να μείνει ο ΛΣ χωρίς σιτιστή

Δημοσ.

α) Επιπλέον τι κάνει στρατιώτης που απολύεται στην παραμεθώριο' date=' γιατί δεν είναι στα μετόπισθεν;[/quote']

Deuterometathetos i 9 minitis.Dedomenou oti stin seira mou to deuterometathetos se paramethwrio paixtike kyriws gia VoreioElladites(p.x. 1i sto Polykastro,2i stin Xanthi) pontarw sto 9minitis ametathetos-xwris naxw dei tin tainia

Δημοσ.

Ο ΕΜΘ Αλχίας που έχω στο γραφείο, δεν έχει κεραμίδια... μόνο σαρδέλλες και φλόγα.

Επίσης, γιατί τα οπλόσημα του... φαντάρου (αν είδα καλά) είναι "καραμούζα"; Δόκιμος του... ταχυδρομικού είναι;

Δημοσ.

Αει γεια σου. Και μάλιστα πλέον έχουν καταργηθεί και οι παύλες που είχαν ένα φεγγάρι. Τώρα δεν έχουν τίποτα απο πάνω και ξεχωρίζουν απο τους κληρωτούς λόγω φλόγας. Οι μόνιμοι που έρχονται απο τη Σχολή έχουν δυο κεραμίδια για να συμβολίζουν λέει τα 2 χρόνια της σχολής.

ΥΓ Και να φανταστεις Μάριε ότι το μισό χρόνο του κολεγίου ήμουν στην απέξω ;)

Δημοσ.

Την είδα σήμερα τη ταινία, δε περίμενα να είναι τόσο καλή, γέλασα πολύ και πιστευω το μόνο μειονέκτημα είναι το ξενέρωτο αγγουροειδες ζευγος καγιά-τσιμιτσέλη. Μου την έσπασαν και οι 2 τους.

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί εξαιρετική και η τουρκάλα με το κόκκινο απλά benchmark.

Μετά απο τόσο καιρό η αίθουσα ήταν φίσκα και νομίζω δίκαια.

Δημοσ.

πρωτη φορα ειδα γεματη αιθουσα! πηγα και την ειδα σημερα! παντως ειναι ελεος! ειχαμε κλεισει απο πριν εισητηρια και μολις παμε εκει μας λενε οτι θελουν ταυτοτητες!! ε ρε και δεν ειμαστε απο θεσσαλονικη και καναμε δρομο για να παμε! δεν ξερω τι επαιξε, πρεπει να εφταιγε οτι ηταν καποιος υπευθυνος εκει κοντα και οι ταμιες φοβηθηκαν μην εκτεθουν.. τεσπα μολις εφυγε ο ηλιθιος ξαναπηγαμε και μας δωσανε εισητηρια..

δεν καταλαβα τι εγινε με το τσιμιτσελη. του την εστησαν με την πιττα; δεν ηταν να παει και πηγε; και μια φραση στην οποια γελασαν πολλοι, αλλα εγω δεν καταλαβα. ηταν κατι με τον gaY και ο λοχιας ειπε κατι για γαργαρες ή κατα με σαλιο. δεν το επιασα..

ο λοχιας πολυ καλος! το ιδιο και οι τουρκαλες!

Δημοσ.

με τοση διαφημιση που εχει πεσει λογικο ειναι να ειναι γεματες οι αιθουσες...

μολισ κυκλοφορησει πειρατικο θα ηρεμησουν..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...