nikoskourtis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Η ακτινοβολια κανει κακο στον ανθρωπινο οργανισμο σιγουρα. Οι αποψεις δε συμπιπτουν ομως στο ποσο κακο κανει. Οι λευχαιμιες και οι καρκινοι οσο πανε πληθαινουν οποτε μπορω ανετα να ενοχοποιησω και τα κινητα, τα ασυρματα, τα ραδιοφωνα, τις τηλεορασεις και οτι εκπεμπει ηλεκτρομαγνιτικη ακτινοβολια. Εξαλου ειναι γνωστο οτι ακομα και οι πυλωνες υψηλης τασης προκαλουν καρκινο σε οσους ζουν κοντα. Επειδη βαλομαστε απο παντου (δεν εξαρταται συνηθως απο μας) καλο ειναι ν' αποφευγουμε οτι μπορουμε. Θα πει καποιος οτι το κινητο ειναι λιγο μπροστα σε αλλα. Ναι αλλα ο καρκινος δημιουργειται απο αθροιστικες αιτιες (απο αλλεπαλληλες μεταλλαξεις κυτταρων). Αν λοιπον εσυ δε φυλαγεσαι καθολου μπορει να παθεις καρκινο στα 60 σου. Αν φυλαχτεις μπορει να παθεις στα 80 που θα εχεις κλεισει τον φυσιολογικο κυκλο της ζωης σου και ισως να μην εχεις φτασει καν σε αυτη την ηλικια ωστε να αρρωστησεις. Συγνωμη που το εκανα λιγο μακαβριο αλλα ετσι ειναι. Αν ενας ανθρωπος το 1000 μ.Χ (που δεν υπηρχαν ακτινοβολιες απο ανθρωπινες κατασκευες) καταφερνε να ζησει 300 χρονια ειναι πολυ πιθανο οτι θα αρρωστενε απο καρκινο γιατι θα παθαιναν στα τοσα χρονια τα κυτταρα του τοσες μεταλλαξεις που θα γινοταν καρκινικα. Δηλαδη ο καρκινος απο οτι εχω καταλαβει ειναι μια κατασταση στην οποια καποια στιγμη θα ερθει ενα κυτταρο λογω μεταλλαξεων. Εμεις αυτο που μπορουμε να κανουμε ειναι να επιταχυνουμε αυτες τις μεταλλαξεις ή να τις επιβραδινουμε. Αν τις επιβραδινουμε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πεθανουμε πριν προλλαβουμε να παθουμε καρκινο. Αν τις επιταχυνουμε τοτε θα πεθανουμε απο καρκινο. Ειναι τοσο απλα τα πραγματα πιστευω παρολο που το περιγραφω λιγο ψυχρα. Κι εγω παντως μιλαω με handsfree στο κινητο οχι μονο για τις μακροχρονιες συνεπειες αλλα και επειδη με πιανει πονοκεφαλος οταν μιλησω πανω απο πενταλεπτο (και δεν ειναι ψυχολογικο). Μη βαζεται τιποτα ασυρματο οπου μπορειται να το κανεται ενσυρματο. Τωρα που το σκεφτηκα. Μηπως ξερει κανενας αν οι καινουριες οθονες TFT εχουν λιγοτερη ακτινοβολια απο τις CRT; Ειναι μεγαλη η διαφορα;
Costinio Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Αν και offtopic αυτό για τις οθόνες... στάνταρ έχουν διαφορά. Μετά από κάμποση ώρα μπροστά στην CRT πονάνε τα μάτια σου, μπροστά στην TFT ποτέ!
ALR Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Οι tft οθόνες έχουνε μηδενική ακτινοβολία και αυτή είναι μια από τις 2 βασικές διαφορές που έχουν από τις οθόνες crt. Η δεύτερη είναι ο χώρος που καταλαμβάνουν στο γραφείο μας.
tzoykas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Αν και offtopic αυτό για τις οθόνες... στάνταρ έχουν διαφορά. Μετά από κάμποση ώρα μπροστά στην CRT πονάνε τα μάτια σου, μπροστά στην TFT ποτέ! Δεν έχει να κάνει με την ακτινοβολία όμως. Οι CRT εκπέμπουν ελάχιστη ακτινοβολία σε απόσταση το πολύ 2-3 εκατοστών από το γυαλί (εκτος αν βέβαια εσύ κάθεσαι πίσω από την οθόνη σου οπότε τρως μπόλικη ). Μάλλον τα μάτια σου πονάνε από την περισσότερη φωτεινότητα και την κακή συχνότητα λειτουργίας και τη χειρότερη ευκρίνεια.
mikael Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 @tzoykas Αλλο τα miliwatt του κινητού και του wirelless και άλλο τα εκατονταδες watt που εκπέμπει ο φούρνος μικροκυμάτων. Ως γνωστό αυτοι με την ακτινοβολία που εκπέμπουν θερμαινουν οτι εχει υγρασία. Αν αφήσεις μια πέτρα μεσα θα περάσει καμια ωρα μεχρι να ανέβει η θερμοκρασία της καναδυο βαθμούς και αυτο γιατι θα ζεσταθει ο αέρας γύρω της και οχι η ίδια. Το συκώτι στο ανθρώπινο σώμα εχει την περισσοτερη υγρασία απ'ολα τα οργανα και γι'αυτό ειναι το πιο ευπαθές οπως επίσης και το μάτι. Οσο για την περιπτωση που ανέφερα αφορούσε ατομο που δούλευε συνεχώς μπροστα απο 2 φουρνους μικροκυμάτων και το είχα δει στην τηλεόραση και μάλιστα σε ντοκιμαντέρ που έλεγε για τους κινδύνους της ακτινοβολιας. Εσύ που ακουσες οτι ο ροναλντίνιο ειναι εξωγηινος;; Εχεις κάποιες πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε;;
angelob7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Καταρχήν,δεν καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι την ακτινοβολία που υπάρχει δίπλα μας.Π.χ εγώ όταν ακουμπάω το κινητό μου ή όταν το ενεργοποιώ το πρωί,με πονάει το χέρι μου.Το ίδιο έπαθα και με το ασύρματο ποντίκη που αγόρασα και φυσικά ξαναγύρισα στο παλιό μου(ενσύρματο).Το πιο πιθανό είναι οι πιό πολλοί να με πουν γραφικό ή παράξενο,όπως και η κοπέλα μου όταν της τα λέω αυτά π.χ. για το κινητό.Η ακτινοβολία υπάρχει και κάνει κακό.Το ότι κάποιοι ζουν κάτω από μια κεραία και δεν παραπονιέται κανένας για πονοκεφάλους,αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα.Εγώ ξέρω ότι υπάρχει και ότι την καταλαβαίνω.
geovard Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Καταρχήν,δεν καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι την ακτινοβολία που υπάρχει δίπλα μας.Π.χ εγώ όταν ακουμπάω το κινητό μου ή όταν το ενεργοποιώ το πρωί,με πονάει το χέρι μου.Το ίδιο έπαθα και με το ασύρματο ποντίκη που αγόρασα και φυσικά ξαναγύρισα στο παλιό μου(ενσύρματο).Το πιο πιθανό είναι οι πιό πολλοί να με πουν γραφικό ή παράξενο,όπως και η κοπέλα μου όταν της τα λέω αυτά π.χ. για το κινητό.Η ακτινοβολία υπάρχει και κάνει κακό.Το ότι κάποιοι ζουν κάτω από μια κεραία και δεν παραπονιέται κανένας για πονοκεφάλους,αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτα.Εγώ ξέρω ότι υπάρχει και ότι την καταλαβαίνω. Σίγουρα με αυτά πού λες γίνεσαι υπερβολικός (πονάει το χέρι από το ποντικι?)αλλά να σού πω κάτι ?Φύλαγε τα ρούχα σου γιά να έχεις τουλάχιστον τα μισά πού λέει καί ο λαός. Όσο γιά την κοπέλα σου ,δυστυχώς τα κορίτσια είναι αδιόρθωτα με τα κινητά καί δεν πιστεύουν τίποτα γιά τούς κινδύνους.Δεν είναι ρατσιστικό αυτό αλλά τα αγόρια σκέφτονται γενικά περισσότερο.
spirosta Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Επειδή δεν θα κάτσω να αναλύσω θεωρίες επι ακτινοβολιών οι οποίες δεν επηρεάζουν καθόλου τον άνθρωπο και αν τον επηρεάζουν έστω και λίγο θα το ξέρουμε σε τουλάχιστον 30-40 χρόνια από τώρα ένα θα πω. Αν καθημερινά καθόματε και ασχολούμαστε με το αν το wifi ή το κινητό ή οποιαδήποτε συσκευή μας κάνει κακό και πιο κακό είναι αυτό θα πεθάνουμε τουλάχιστον 5 χρόνια νωρίτερα και σε αυτό θα φταίμε εμείς, και το άγχος μας....και ευτυχώς.... νεκρός και το τσέρνομπιλ να σκάσει δίπλα σου είσαι...άτρωτος!
spkr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 ta koritsia dysthxws den katalavainoun apo texnologia .....mporeis na tous poulhseis ena autokinhto pou apla einai wraio emfanhsiaka kai mesa den exei mhxanh .Ama tous to peis kiolas mporei na mhn tis peiraxei. LOL ps : den eimai retsisths gamw tous alvanous.
tzoykas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 @tzoykasΑλλο τα miliwatt του κινητού και του wirelless και άλλο τα εκατονταδες watt που εκπέμπει ο φούρνος μικροκυμάτων. Σωστή η θεωρία αλλά αλοίμονο αν η ακτινοβολία εβγαινε έξω από το φούρνο. Θα είχαμε ψηθεί όλοι. Και μάλλον η είδηση που άκουσες θα ήταν ή στο STAR ή στον ALTER' date=' για την τηλεθέαση και μόνοΕσύ που ακουσες οτι ο ροναλντίνιο ειναι εξωγηινος;;Εχεις κάποιες πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε;; Κάθε φορά που τον βλέπω να παίζει μπάλα με πείθει όλο και περισσότερο Αποκλείεται να ειναι άνθρωπος και να τα κάνει αυτά . Όλα εγώ θα σας τα λέω ρε σεις; δείτε και λίγο Λιακόπουλο :grin::grin:
mikael Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Σορρυ που δεν το διευκρίνησα σωστα. Αφορούσε ατομο που εγραζόταν για αρκετό καιρο μπροστα απο φουρνους. Α, και κάτι ενδιαφέρον: Αν αντέχετε την βρώμα του πλαστικού τοποθετήστε ενα cd στον φούρνο και ανάψτε τον. Θα δείτε ενα φαντασμαγορικό θέαμα. Το cd βάλτε το σε κανα πιατο πρώτα για να μην σας κηνηγάει η μητέρα σας αν τυχόν κολλήσει στο φούρνο.
mikael Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Μπα,ψητό cd περιέχει σήμερα το μενού? :? Αν ειναι και καλή μάρκα... λουκούμι το cd.
takis3 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 An kai den ime eidikos se themata aktinovolias thelo na po kai ego 2 logia gia na valoume kapos ta pragmata sti thesi tous.Aloste kai oi epistimones pou ine eidikoi poles fores apodikneiontai asxetoi afou kathe xrono anatheoroun tis apopsis tous sxetika me to poso epireazoun oi aktinovolies ton anthropino organismo. Katarxin na min mperdevoume tin ilektromagnitiki aktinovolia (pou ekpempei ena asirmato i ena kinito tilefono) me tin ionizousa aktinovolia (Α, Β, Γ) i radienergia opos px afti pou ekpempi se poli mikri posotita ( A kai kai poli mikri apostasi molis 2-3 ekatosta sti xiroteri periptosi mia tileorasi h ena crt monitor pc.Einai 2 diaforetika entelos pragmata. Gia ton filo pou rotise an tha prepi na pari asirmato router afto pou ton endiaferi ine an ta ilektromagnitika kimata pou ekpempi afti i siskevi mpori na ton vlapsoun i oxi.File kai i diki mou gnomi ine:filage ta rouxa sou na exis ta misa. An mporis na kanis ti doulia sou me ena ensirmato giati den pernis ena tetio? Kai ego ensirmato ebala kai den exo toulaxiston afti tin ennoia opote an thes ti gnomi mou min to skeftese.Ektos aftou ta asirmata ine kai evalota sto hacking afou ine anixnefsima ston aera. kai vevea min ksexname kai to oti tha exis mesa sto spiti sou mia pigi pou tha stelni 24 ores ilektromagnitika kimata mesa sto xoro pou zis. Gia ton allo filo pou rotise an oi TFT othones ekpempoun ligoteri aktinovolia apo tis CRT exo na tou po to eksis.Exo enan metriti radienergias pou metra aktinovolia Α,Β,Γ kai metrisa merikes othones CRT kai alles TFT opos kai tileorasis.Se merikes othones CRT -alla oxi se oles- kai se OLES tis tileorasis pou metrisa mprosta sto giali tis othonis diapistosa aktinovolia A kai B se posotita 4-5 fores perissoteri apo ti sinithismeni endiksi pou metrao ston aera. Aftes oi times vevea ine mesa sta fisiologika epipeda kai ine poli-poli pio kato apo ta megista epitrepta oria pou mpori na ektithete afova enas anthropos. Gia na katalabete, paromies times mporoume na paroume an metrisoume se ena megalo roloi me diktes pou periexoun mpoliko fosforo gia na fenontai ti nixta afou o fosforos aktinovoli apo ti fisi tou A aktinovolia. Na simioso oti oi metrisis eginan pano sto giali tis othonis kai oti i aktinovolia afti ekmidenizete an apomakrinoume to metriti 2-3 ekatosta apo tin othoni. Stis TFT othones den paratirisa kamia timi aktinovolias diaforetiki apo afti pou metrao sinithos ston aera. Omos kata ti gnomi mou kakos asxoloumaste mono me tis ionizouses i ilektromagnitikes aktinovolies se mia siskevi. kata ti gnomi mou siskeves opos i tileorasi, ta monitors tft kai crt ,to pc klp endexete na ekpempoun kai iperixous i ipoixous oi opoioi mporoun na dimiourgisoun makroprothesma provlimata opos nevra, agxos zalades kourasi aypnies klp.Giafto tha sou elega min empistevese apolita kai tis tft othones afou emis oi katanalotes liga kseroume gia aftes akoma. Tha elega kalitera na periorisoume ti xrisi tou ipologisti kai ton othonon sto aparetito kai na min to parakanoume ksodevontas ores mprosta ston ypologisti xoris logo. Tha kliso me 2 paradigmata pou oloi tha gnorizete gia na katalaboume oti pragmati oi aktinovolies den ine oti kalitero gia ton organismo. 1on oi kataskevastes konsolon videogames sta egxiridia xrisis protinoun aparetitos meta apo misi ora pexnidiou (an thimame kala ) 15 lepta ksekourasi giati iparxoun periptosis pou i tileorasi vlapti kapious anthropous pou ine evesthitoi stin tileorasi. 2on Simera sto emporio kikloforoun siskeves pou tis vazis stin priza kai dioxnoun makria entoma katsarides kai pontikia.Aftes oi siskeves dimiourgoun ilektromagnitika kimata kai iperixous.Epomenos kato apo proypothesis ( sigkekrimeni timi,sixnotita, alla kai diarkeia) ta ilektromagnitika kimata kai oi iperixoi mporoun na prokalesoun provlimata se enan organismo. Sorry an sas kourasa.
ipnotistis Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2006 Συμφωνώ και επαυξάνω με όλα τα τελευταία, αλλά σκεφτήκατε ότι όπου και να πάτε είστε μέσα στην ακτινοβολία? Το ότι δεν είμαστε κοντά σε εκπέμπουσες συσκευές, δεν είναι άλλοθι.. Είναι? Επίσης πολλά συμβαίνουν και δεν μας τα λένε.. Θα έλεγε ποτε η Vodaphone ότι η εκπομπή της είναι επικίνδυνη? Κάπου πρέπει να έχω θαμμένο και ένα email που μου είχαν απαντήσει σε σχετική ερώτηση καθησυχάζοντάς με ότι είναι ασφαλές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.