Προς το περιεχόμενο

GPU τι άλλό!!!

DarkKnight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες έχω εδώ κ 1.5 χρόνο το εξης μηχάνημα Amd 2400+Barton κλοκαρισμένος σε 2800+ ,Ati Radeon 9600 Pro, 2*256 DDR Kingston , Asus A7N8X-E , WD 120 GB sata.Αξίζει να πάρω καινούρια κάρτα γραφικών ή όχι?

υποσημείωση με κλοκαρισμένη GPU βγάζω στο 3dmark 2003 4000pts

κ το Doom 3 το έπαιζε full

δίνω αυτά τα παραδείγματα μπας κ βοηθήσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αν αξίζει εξαρτάται και απο τα χρήματα που είσαι διατεθημένος να δαπανήσεις.Το pc σου κακά τα ψέματα είναι παλιό,αλλά όχι και για πέταμα.Αν αγοράσεις μια κάρτα,πχ 6800Ultra ή X850XT είναι μια μάλλον "κακή" επένδυση, απο την στιγμή που οι συγκεκριμένες κάρτες είναι τόσο γρήγορες που ο επεξεργαστής δέν θα προλαβαίνει και άρα δεν θα αποδίδει η GPU το 100%.

Πιστεύω πώς με μια 6600GT 128ΜΒ ή μια Χ800GT 256ΜΒ θα είσαι καλυμένος.Οι τιμές που παίζουν είναι 160-180Ε για την Nvidia και 180-200Ε για την Ati...άντε με μια απόκλιση 5-10 ευρώ απο μαγαζί σε μαγαζί.Και οι 2 κάρτες στο 3dmark 03 βγάζουν περί τους 8000 πόντους.

Αν βρείς κάποια 6800 μεταχείρ. (Leadtek ή Asus κυρίως) χτύπα τες,γιατί μέσω rivatuner υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκλειδώθούν και να γίνουν 6800Gt!

Το αν αξίζει εξαρτάται και απο τα χρήματα που είσαι διατεθημένος να δαπανήσεις.Το pc σου κακά τα ψέματα είναι παλιό' date='αλλά όχι και για πέταμα.Αν αγοράσεις μια κάρτα,πχ 6800Ultra ή X850XT είναι μια μάλλον "κακή" επένδυση, απο την στιγμή που οι συγκεκριμένες κάρτες είναι τόσο γρήγορες που ο επεξεργαστής δέν θα προλαβαίνει και άρα δεν θα αποδίδει η GPU το 100%.

Πιστεύω πώς με μια 6600GT 128ΜΒ ή μια Χ800GT 256ΜΒ θα είσαι καλυμένος.Οι τιμές που παίζουν είναι 160-180Ε για την Nvidia και 180-200Ε για την Ati...άντε με μια απόκλιση 5-10 ευρώ απο μαγαζί σε μαγαζί.Και οι 2 κάρτες στο 3dmark 03 βγάζουν περί τους 8000 πόντους.

Αν βρείς κάποια 6800 μεταχείρ. (Leadtek ή Asus κυρίως) χτύπα τες,γιατί μέσω rivatuner υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκλειδώθούν και να γίνουν 6800Gt![/quote']

Ρε παιδιά, μία στιγμή, να καταλάβω και εγώ.

Του λέτε πως μία 6800 ultra είναι άχρηστη για το σύστημά του. Στο τέλος, του λέτε ότι μία απλή 6800 μπορεί να ξεκλειδωθεί και να γίνει 6800GT. Άρα, η 6800GT κάνει για το μηχάνημά του, σωστά; Τότε γιατί να μην πάρει εξαρχής μία 6800GT, να τελειώνει;

Έπειτα, όταν βγήκε η σειρά 6, θυμάμαι ότι μία CPU στα 2.4 ήταν μία καλή προς πολύ καλή CPU. Τα σύγχρονα παιχνίδια στηρίζονται σε τεράστιον ποσοστό στη GPU και για να τελειώνω τις φλυαρίες, πιστεύω ότι με μία 6800GT ή και ultra θα δεις τεράστια διαφορά και το μηχάνημά σου θα κρατήσει έναν χρόνο ακόμη τουλάχιστον.

Ρε παιδιά' date=' μία στιγμή, να καταλάβω και εγώ.

Του λέτε πως μία 6800 ultra είναι άχρηστη για το σύστημά του. Στο τέλος, του λέτε ότι μία απλή 6800 μπορεί να ξεκλειδωθεί και να γίνει 6800GT.[/quote']

Δεν ειπαν οτι ειναι ακριβως αχρηστη, απλα οτι δε θα αποδιδει στο maximun των δυνατοτητων της μεχρι να βαλει αλλη cpu, οποτε και γιατι να δωσει τοσα χρηματα!Αλλη τιμη η απλη 6800 και αλλη η 6800GT!

Θα εξηγήσω αμέσως την λογική μου για το περι "αχρηστης κάρτας".λολ

Έστω οτι ο φίλος μας έχει να δώσει 400Ε που κάνει μια 6800Ultra...τι θα την κάνει;Το agp σιγά σιγά φεύγει,θέμα είναι αν το υπόλοιπο συστημα μπορέσει να ανταπεξέλθει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και πολλά λέω, με τις εφαρμογές που είναι τώρα στα σκαριά (πχ UT2007).

Απο την στιγμή που υπάρχει το φαινόμενο bottleneck (αν το γράφω σωστά),που η GPU περιορίζεται απο την CPU ποιός ο λόγως να πάρεις hi-end κάρτα;;;

Φυσικά και η GT δέν κακή σαν κάρτα...είδες όμως τιμές;Δέν ξέρω,αλλα ο μέσος χρήστης δέν διαθέτει έυκολα 350Ε.Απο την άλλη η 6800 βασίζεται στον ίδιο πυρήνα (NV40) και με το rivatuner γίνεται άνετα GT.Δηλαδή με 150Ε αμα βρείς απο δεύτερο χερι καθαρίζεις.Τώρα άν του φιλού Voodooman του φάνηκε περίεργο αυτό που είπα...τι να πώ.Το όλο θέμα μετατροπής 6800=>6800GT είναι σα να σου χαρίζουν γαϊδαρο και να τον κοιτάς στα δόντια

edit:

Και για να καταλάβει κανείς τι εστι bottleneck, (για αυτοκινητόφιλους) φανταστείτε τουρμπίνα απο AutiTT σε Yugo,στο ΤΤ μέν βγαίνουν 225 άλογα,στο Yugακι απλά δέν υπάρχει πρόσφορο έδαφος απο πλευράς μηχανής, (και για ποδοσφαιρόφιλους) φαντάσου τον Ronaldinho να παίζει μπάλα με τσόκαρα...:D

Βασικά thanx για τις πληροφορίες, αυτό που κατάλαβα από τα λεγόμενά σας είναι ότι 1 καινούρια GPU θα κάνει δουλειά αλλά δεν θα αποδώσει το maximum των δυνατοτήτων της

...πάντως να πω την αλήθεια δεν έχω βάλει κάποιο καινούριο παιχνίδι με full graphics κ να

μην παίζει κ πιστεύω (ή θέλω να πιστεύω) πως το μηχανάκι μου έχει ακόμα ψωμιά να φάει

...παρόλο που έχουν βγει super μηχανήματα πόσο βαριά παιχνίδια θα βγουν τα επόμενα 2

χρόνια (μάλλον κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου) :-)

Μα φυσικά +-350 ευρὠ εἰναι άπειρα λεφτά για μία VGA, δεν αντιλέγω. Εκεί που έχω αμφιβολίες είναι για αυτό που λέτε ότι ο 2800+ δεν έχει το απαιτούμενο bandwidth για να συνεργαστεί με μία 6800GT ή ultra. Ακόμη και αν ο επεξεργαστής του είναι αδύναμος, τὀτε θα μπορεί σε όλα τα παιχνίδια να ενεργοποιεί τουλάχιστον τα FSAA και Aniso, μια και αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με τη CPU.

και φυσικά το να ξεκλειδώσει κανείς μία 6800 και στα καλά καθούμενα να βρεθεί με μία 6800GT είναι θείο δώρο, αλλά νομίζω πως αυτό γινόταν κατά κόρο στις πρώτες φουρνιές των 6800, τότε που η nVidia έσπρωχνε στην αγορά ό,τι πυρήνα έβγαζε χωρίς να ψάχνει και πολύ τα όριά τους, για να καλύψει την ζήτηση.

Φίλε darkKnight, πρότασή μου είναι να πάρεις την ακριβότερη μεταχειρισμένη που θα βρεις και μην το σκέφτεσαι πολύ αν θα αποτελεί η CPU σου bottleneck. Οι διαφορές που θα δεις από την δική σου κάρτα είναι τεράστιες.

Με μία καλή κάρτα το pC σου θα βγάλει κουτσά-στραβά την επόμενη διετία. Μην περιμένεις τίποτε πολύ πιο βαρύ από το UT2007, το μόνο πρόβλημα είναι ότι σιγά-σιγά ξεκινάει η ανάπτυξη παιχνιδιών για CPU με δύο πυρήνες και για την κάρτα επεξεργασίας φυσικής, την AIGEIA.

Αλλά μέχρι τότε βλέπουμε!

Α, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΝΗΜΗ, ΘΕΛΕΙς ΜΝΗΜΗ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...