Προς το περιεχόμενο

UPS και ηχεία

Kerk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στο να βάλω τα ηχεία πάνω στο ups, για να προλαβαίνω να τα κλείνω με ασφάλεια και να μη σβήνουν την ώρα που βαράνε, βάσει των τερτιπιών της ΔΕΗ. Poulinos, τα 70? δεν είναι το πρόβλημα, απλώς είμαι της άποψης πως και η υπερβολή δεν είναι καλό. Ένα ups των 2000VA απευθύνεται κυρίως σε servers, γιατί έχει και το μειονέκτημα πως είναι αρκετά πιο βαρύ και ογκώδες. Απλώς τώρα μου γεννήθηκαν 2 άλλες απορίες. Πρώτον, δε με ενδιαφέρει να μείνει για ώρα ανοιχτό το pc μετά την πτώση του ρεύματος, αρκεί να έχω το εύλογο χρονικό διάστημα να κλείσω τα πάντα με ασφάλεια. Σε αυτό εννοείται πως με βρίσκεις σύμφωνο poulinos. Απλώς με ~350Watt το σύστημα με την οθόνη συν τα Watt των ηχείων(σε νορμάλ χρήση, όπως η παρακολούθηση ταινίας πόσα Watt τραβάνε?) θα μου δώσει το 1000άρι αυτόν τον χρόνο ή ούτε καν θα προλάβει να τα κρατήσει? Δεύτερον, το ups δίνει ρεύμα πάντοτε από την μπαταρία του ή αυτή μπαίνει σε λειτουργία μόνο κατά την πτώση της κεντρικής παροχής? Μέχρι τώρα εγώ ήξερα το 2ο και ότι το ups απλώς σε σταθερή λειτουργία εξομαλύνει την τάση. Μιλάμε πάντοτε για line-interactive. Αν πάλι ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, τότε σχεδόν πάντοτε το 1000αρι θα δίνει full και έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος ζωής του.

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά

Δημοσ.
ι Απλώς με ~350Watt το σύστημα με την οθόνη συν τα Watt των ηχείων(σε νορμάλ χρήση, όπως η παρακολούθηση ταινίας πόσα Watt τραβάνε?) θα μου δώσει το 1000άρι αυτόν τον χρόνο ή ούτε καν θα προλάβει να τα κρατήσει?

Σαφώς και θα στον δώσει και χωρίς πρόβλημα. Κλείνεις αμέσως τα ηχεία και μετά αφήνεις να κλείσουν τα winblows με την ησυχία τους.

Δεύτερον, το ups δίνει ρεύμα πάντοτε από την μπαταρία του ή αυτή μπαίνει σε λειτουργία μόνο κατά την πτώση της κεντρικής παροχής?

Μόνο όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Μέχρι τώρα εγώ ήξερα το 2ο και ότι το ups απλώς σε σταθερή λειτουργία εξομαλύνει την τάση.

Σωστά πληροφορημένος είσαι.

Αν πάλι ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο, τότε σχεδόν πάντοτε το 1000αρι θα δίνει full και έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος ζωής του.

Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά

Eγώ σου πρότεινα απλά το μεγαλύτερο με την διαφορά των 70? γιατί θα σε υπερκαλύψει για κάμποσα χρονάκια στο μέλλον με μικρό σχετικά κόστος. Βέβαια ομολογώ ότι έκρινα και εξ΄ιδίων τα αλλότρια και δεν περίμενα να έχεις μόνο 350W τροφοδοτικό (και έχω συνδέσει και της Παναγίας τα μάτια στα UPS).

Δημοσ.
Eγώ σου πρότεινα απλά το μεγαλύτερο με την διαφορά των 70? γιατί θα σε υπερκαλύψει για κάμποσα χρονάκια στο μέλλον με μικρό σχετικά κόστος.

Σκέφτομαι ότι ένα ups έχει μέσο χρόνο ζωής 3-6 χρόνια, μέχρι να χρειαστεί αλλαγή η μπαταρία του. Τουλάχιστον έτσι αναφέρει το δικό μου.

Τώρα, ακόμη και για ενδεχόμενη αναβάθμιση, νομίζω πως πάλι τα 2000VA είναι υπερβολικά. Μόνο στην περίπτωση ενός 2ου υπολογιστή ίσως να συνέφερε, απλώς δε θα είναι στο ίδιο δωμάτιο (ίσως ούτε στον ίδιο όροφο), όποτε μάλλον φρονιμότερη θα ήταν η αγορά και ενός 2ου μεμονομένου ups, παρά να τραβάω καλώδια. Μόνο για τα 500+ watt των ηχείων σκέφτομαι αν τελικά αξίζει η αγορά του "θηρίου"..:(

Δημοσ.

Εξαρτάται την αναβάθμιση. Εγώ έβαλα την οθόνη στο παλιό UPS (με τις καμμένες υποδοχές τηλεφωνικής γραμμής) και PC (PSU@580W-max 650W), ηχεία, router και φωτιστικό γραφείου (με 11W energy saving thingy) στο 1600VA. Ομολογώ ότι συχνά δουλεύω παράλληλα και στο laptop όμως και το κοτσάρω και αυτό στο μεγάλο UPS.

΄Οταν έχει διακοπή ρεύματος έχω τον χρόνο να κλείσω τις συσκευές και να μην τρώω τα μούτρα μου στο σκοτάδι μέχρι να βρω κάνα κερί ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...