Kerk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Καλησπερίζω το ευγενές forum. Η απορία μου είναι η εξής: Τα ηχεία του υπολογιστή πρέπει να "μπαίνουν" πάνω σε ups ή και ένα πολύπριζο ασφαλείας είναι αρκετό? Επειδή το σετ των ηχείων μου είναι ένα καλό 5.1, θελώ να τα προσέξω όσο περισσότερο μπορώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Τον μεγαλύτερο κίνδυνο συνήθως τον διατρέχουν τα μηχανήματα στις έντονες καταιγίδες και τις διακυμάνσεις που ενδέχεται να έχει η τάση του ηλεκτρικού όταν πέφτουν αστραπές. Αν σε επιρεάζουν τέτοιου είδους έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή που μένεις, τότε ένα δυνατό UPS που θα σηκώνει ολόκληρο το PC μαζί με τα ηχεία είναι καλή ιδέα. Θα πρέπει όμως η ονομαστική ισχύς του να είναι σαφώς υψηλότερη από αυτήν του τροφοδοτικού του PC. UPS σε λογικές τιμές είναι τα inform της Guard. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση ένα πολύμπριζο ασφαλείας κάνει φυσικά δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laskos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Min pareis ftino ups. Pare apc i mge i general electric. Opos kai sta trofodotika to ftino DEN EINAI POTE KALO. Sindese epano sto ups oti den thes na kaei apo tis malakies tis dei. Ego me to sistima kai to ups tis ipografis mou + diplo asirmato tilefono +netmod +scanner +printer +radiokasetofono AKAI kai se idle i otan grafo cd-dvd to sistima kratei 28 lepta mexri na eksantlithei i mpataria i 20 mexri na mpei se hibernate kai 9-10 letpta otan paizo paixnidia pou doulevei sto full Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 kai ego sou apantisa.tha baleis poliprizo pou apo tin mia tha exei bisma pou koumponei sto ups kai apo tin alli tha einai kanoniko poliprizo.etsi to exo kai ego.exo balei 5ari poliprizo se mia apo autes pou ta exo ola pano kai stis statheropoiisis exo balei to printer.etsi kai alios ta kalodia apomesa enonontai kai ite ta sindeseis ola se mia ite se poles to ups to idio forto tha parei.diladi ama ixes 10 router na baleis se ups tha epsaxnes ups me 10 ipodoxes?oxi tha ebazes ena tetoio poliprizo.gia auto ta poulane.i ftiaxto esi i to perneis apo plaisio. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Είμαι της άποψης ότι μπορείς απλώς να βάλεις πάνω στο UPS όσα μηχανήματα δεν θέλεις να κλείνουν με διακοπή ρεύματος (PC, monitor) και μετά σε ένα πολύμπριζο με προστασία υπέρτασης βάλε ότι φοβάσαι πως μπορεί να καεί με τις αυξομειώσεις τάσης και δεν σε ενδιαφέρει να μείνει ανοιχτό (scanner, printer). Τώρα αν θες τα ηχεία να μένουν και αυτά αναμένα άστα πάνω στο UPS. Καλά λόγια έχω ακούσει πάντως και για τα Mustek. Φίλος μου το 800άρι κρατάει 2 full συστήματα χαλαρά ένα 15-λεπτο. Και είναι και αρκετά οικονομικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 apla ego den eimai tis apopsis posi ora tha sou bgalei to ups alla poso kali texnologia exei sto trimming sto avr ktl ktl.gia auto protino to 620 tis apc.men mikro kai mikro xrono autonomias alla i texnologia einai ena bima parapano. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kerk Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να διευκρινίσω τα εξής όμως: Έχω ένα σχετικώς ποιοτικό 1000άρι ups το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημά μου. Απλώς κατί έπαθε και έφυγε για RMA. Στην αντιπροσωπεία μου δίνουν και την επιλογή να πάρω το ίδιο αλλά στην έκδοση των 2000VA, με σχετικά μικρή διαφορά τιμής(της τάξης των 70?). Και αναρωτιέμαι αν αξίζει μία τέτοια αναβάθμιση, καθότι το σύστημα των ηχείων μου είναι το Logitech z-5500, οπότε για να μπει πάνω σε ένα ups χρειάζονται τα επιπλέον 1000VA, αφού αποδίδει 500+ watt RMS. Απλώς δε γνωρίζω αν τα ηχεία ανήκουν στις "ευπαθείς" ομάδες των ηλεκτρονικών συστημάτων που μία ενδεχόμενη πτώση του ρεύματος θα τα επηρεάσει. Γιατί από την πλευρά των υπερτάσεων θαρρώ πως είμαι καλυμμένος με ένα πολύπριζο ασφαλείας. Όσον αφορά τη σύνδεση τώρα, γνωρίζω πως στη μία υποδοχή του ups "τραβάς" ένα απλό πολύπριζο και καλύπτεις όλες τις συσκευές που έχεις υπολογίσει ότι σηκώνει. Απλώς, να πρέπει να συνυπολογίζω και τα watt των ηχείων τελικά και να πάρω το 2000αρο? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Να διευκρινίσω τα εξής όμως: Έχω ένα σχετικώς ποιοτικό 1000άρι ups το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημά μου. Απλώς κατί έπαθε και έφυγε για RMA. Στην αντιπροσωπεία μου δίνουν και την επιλογή να πάρω το ίδιο αλλά στην έκδοση των 2000VA' date=' με σχετικά μικρή διαφορά τιμής(της τάξης των 70?). Και αναρωτιέμαι αν αξίζει μία τέτοια αναβάθμιση, καθότι το σύστημα των ηχείων μου είναι το Logitech z-5500, οπότε για να μπει πάνω σε ένα ups χρειάζονται τα επιπλέον 1000VA, αφού αποδίδει 500+ watt RMS. Απλώς δε γνωρίζω αν τα ηχεία ανήκουν στις "ευπαθείς" ομάδες των ηλεκτρονικών συστημάτων που μία ενδεχόμενη πτώση του ρεύματος θα τα επηρεάσει. Γιατί από την πλευρά των υπερτάσεων θαρρώ πως είμαι καλυμμένος με ένα πολύπριζο ασφαλείας. Όσον αφορά τη σύνδεση τώρα, γνωρίζω πως στη μία υποδοχή του ups "τραβάς" ένα απλό πολύπριζο και καλύπτεις όλες τις συσκευές που έχεις υπολογίσει ότι σηκώνει. Απλώς, να πρέπει να συνυπολογίζω και τα watt των ηχείων τελικά και να πάρω το 2000αρο?Ευχαριστώ[/quote'] pisteuo oti axizei an kai ta ixeia den exoun logo na ine pano sto ups.i ta afineis pano sto poliprizo asfaleias i den xero an exei sxetiki ipodoxi to ups sou (opos exei to smart) pou ine surge protection mono.pantos ta ixeia stin praxi 500 watt den nomizo oti kaine.an kano lathos diorthoste me. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kerk Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Τελικά γνωρίζει κάποιος αν τα ηχεία οφείλουν να είναι υπό την προστασεία του ups? Επίσης, αν ισχύει κάτι τέτοιο, ποιά watt πρέπει να υπολογίζω, τα μέγιστα(peak power) ή τα rms? Ποιά δηλαδή "τραβάνε" τα ηχεία, γιατί η διαφορά είναι αρκετά σημαντική(σχεδόν διπλάσια). Αν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός στις απορίες μου ζητώ συγνώμη, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι από αύριο πρέπει να δώσω την απάντησή μου στην αντιπροσωπεία. Ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Τα watt που λέει το σύστημα των ηχείων,δεν δείχνουν την κατανάλωση σε ρεύμα αφενός,και αφετέρου είναι "φουσκωμένα" μέχρι αηδίας. Οπως ειπώθηκε,φρονιμότερο είναι να έχεις τα απολύτως απαραίτητα στο ups για να μένει on το σύστημα όσο γίνεται περισσότερο σε διακοπή ρεύματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Κοίτα τα Amps που τραβάνε τα ηχεία (θα τα βρεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά) και κάνε τον πολλαπλασιασμό με την τάση του δικτύου της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα είναι τα Watt που καταναλώνουν τα ηχεία σου και θα πρέπει να συνυπολογίζονται στα συνολικά Watt που συκώνει το UPS σου. Πάντως η γνώμη του poulinos είναι σωστή εφόσον όταν κοπεί το ρεύμα νομίζω ότι πολύ λίγα άτομα θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα ηχεία τους. Επομένως το surge protection, για να μην καταναλωνόμαστε σε άλλες ακριβές Home Cinema λύσεις, είναι το πλέον κατάλληλο για την περίπτωσή σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kerk Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Ευχαριστώ παιδιά, απλώς εμένα κύριο μέλημά μου δεν είναι η παραμονή των ηχείων σε κατάσταση λειτουργείας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αλλά η αποφυγή ενδεχόμενης βλάβης τους αν συμβεί αυτό, γιατί όπως προείπα είναι ένα σύστημα το οποίο θέλω να προσέξω όσο περνάει από το χέρι μου. Αλήθεια, υπάρχει κάποια τέτοια πέριπτωση για τα ηχεία (πχ. καψίματος ή άλλης μόνιμης βλάβης) με πτώση του ρεύματος? Ή καταλήγουμε στη λύση του απλού πολύπριζου ασφαλείας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Κοίτα ένας ενισχυτής AV μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι ότι έχει κυκλώματα προφύλαξης από απότομες διαταράξεις στην παρεχόμενη τάση. Επειδή το Control Center του συστήματος των ηχείων δεν περιμένω να έχει κάτι παρόμοιο, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, σίγουρα ένα απλό πολύπριζο ασφαλείας είναι ό,τι λιγότερο χρειάζεται. Πάντως επειδή έχω ένα γνωστό που είναι ηχολήπτης που ασχολείται με ηχεία αρκετών ????, θα σου πρότεινα να τα συνδέεις πάνω σε UPS καθώς τα πολύπριζα ασφαλείας δεν αντιδρούν πολύ καλά (μάλλον ιδανικά) σε spikes. Άλλωστε αν έχεις τη δυνατότητα να τα συνδέσεις πάνω σε UPS (όχι σε self-powered πρίζα), γιατί να μην το κάνεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Tα 1000VA αν δεν έχω κάνει λάθος στον υπολογισμό είναι περίπου 610+W. Eγώ πάντως στην θέση σου θα διάλεγα το 2000VA, γιατί τα επιπλέον 70 ευρώ που σου ζητάνε για αυτό είναι πολύ λογική τιμή και θα έχεις UPS που η ισχύς του θα σου υπερπερισσεύει για αρκετό καιρό ακόμα. Ο κίνδυνος όπως προείπα είναι οι ξαφνικές αυξομειώσεις τάσεις για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Προσωπικά αμφιβάλλω ότι χρείαζεται για ηχεία κάτι παραπάνω από πολύμπριζο ασφαλείας. Το μόνο που θα μπορούσα να φανταστώ στην χειρότερη περίπτωση χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας είναι να καεί ο μετασχηματιστής. Με το 2000VA που υποθέτω θα είναι στα 1200+W βάζεις και τα ηχεία και θα έχεις και περιθώριο για PC που θα τραβάει περισσότερο ρεύμα από ότι πιθανότατα το τωρινό. ΄Ασχετη σημείωση: εγώ έχω αιωνίως πρόβλημα με τις καταιγίδες και ενώ οι τεχνικοί του καλού μας ΟΤΕ επιμένουν ότι αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, κεραυνοί μου έχουν κάψει 2 εξωτερικά μόντεμ στο παρελθόν και τις εισόδους ασφαλείας τηλεφωνικών γραμμών στο παλιό μου UPS μέσω της τηλεφωνικής γραμμής παρακαλώ! Είδα και έπαθα να πείσω τους ξερόλες παραπάνω τεχνικούς ότι όντως συμβαίνει και αφού επέμενα να πληρώσω για μια αντικεραυνική πρίζα τηλεφώνου τελικά μου την έδωσαν δωρεάν και έκτοτε ησύχασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 ego pantos ta 5.1 tis creative ta exo pano se ups 420 tis apc to smart.episis an iparxei ipodoxi pano sto ups alla na min pernei apo tin mpataria mporeis na ta baleis ekei opou ine i idia statheropoiisi me to ups apla xoris battery backup.apanta se merikes erotiseis gia na sou lithoun oi apories.se niazoun ta 70 euro.an oxi parto.b.se niazei akoma kai me ta ixeia pano na antexei to ups poli ora.an oxi balta ite sto 1000 ite sto 2000.emena 2 lepta na kliso to pc mou ine iperarketa.to ups to pira gia na kliso to pc irema oxi gia na pezo kamia ora parapano. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.