Προς το περιεχόμενο

ΑΡΧΑΙΑ τηλεόραση. Μπορώ να της βάλω DVD??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χμμμ.. Τώρα δεν ξέρω αν γνωρίζεις περαιτέρω, αλλά μπορώ να πάρω ένα RCA μόνο? Για την εικόνα? Ή αυτό εννοούσε και ο φίλος που έλεγε ότι βγάζει 3-4 scart? Είναι και για την εικόνα και για τον ήχο? Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να βοηθήσει ένα άλλο μικρό ανταπτοράκι που είχα πάρει για άλλη περίσταση (μόνο βύσμα), που απο τη μία έχει ένα αρσενικό scart, και απο την αλλη 3 θηλυκά RCA. ένα για την εικόνα, και 2 για τον ήχο (στερεοφωνικό)..

Δημοσ.

ama paris to module exei s-video in k rf out opote to mono pou exeis na kanei EAN einai analogiko to module tote to mono pou exeis na kaneis einai na psaksis ti sixnotita tou dvd opos tha ekanes ean eixes atari px ;p

Δημοσ.

Λοιπόν.. Εδώ μάλλον χρειάζεται ηλεκτρολόγος, και έμπειρος μάλιστα..

Πάω το πρωί απο έναν παλιό μαγαζί με ηλεκτρονικά, με το που βλέπει το σχέδιο (που πόσταρα κι εδώ) κατάλαβε πριν του πω καν τη μάρκα απο την τηλεόραση (και είπαμε ότι είναι 20ετείας).. Μου είπε ότι υπάρχει αυτή η συσκευή που λέμε, κάνει 35 ευρώ.. Αλλά μου λέει γιατί να τα δώσεις, αφού είναι προσωρινή η χρησιμότητα του, και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με 3 ευρώ. Μου δίνει ένα βύσμα κατάλληλο για την τηλεόραση, και ένα καλώδιο με 3 RCA. Μου είπε να πάω σε ένα εργαστήρι, απλά για να κόψει το καλώδιο απο τη μία άκρη, και να κολλήσει τα καλώδια πάνω στους ακροδέκτες. Πάω σε ένα εκεί κοντά, ο τυπάς μου λέει "δεν γίνεται αυτό φίλε, πρέπει να γίνει ολόκληρη μετατροπή στην τηλεόραση για να μπει θύρα scart". Καλά, άντε γεια του λέω, αν είναι αγοράζω καινούργια τηλεόραση απο τώρα..

Το θέμα είναι, ότι ο πατέρας μου ασχολείται με ηλεκτρολογικά (όχι απο μόνος του-μαστροχαλαστής-έχει τελειώσει σχολή), και πιάνεται με τέτοια. Το θέμα είναι, ότι έλυσα το βύσμα, και βλέπω 7 ακροδέκτες πάνω. τα RCA λογικά έχουν απο 2 το καθένα, άρα σύνολο 6. Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει να μου πει που ακριβώς να τα κολλήσω?? Όχι τίποτα, αλλά αν μπορώ να κάνω τίποτα, να μην περιμένω μέχρι τη δευτέρα που θα ξαναβγώ στη γύρα..

Βάζω 2 screeshots..

Το πρώτο πως φαίνεται το βύσμα:

img01349df.jpg

Και το δεύτερο λυμένο, με αριθμημένους τους ακροδέκτες, απο την πάνω μεριά, δηλαδή εκεί που θα μπούν τα καλώδια..

img01353wc.jpg

Αν μπορεί να βοηθήσει καλώς.. Αλλιώς απο Δευτέρα ή θα πάω και σε κανέναν άλλον να δω τι θα μου πει, ή θα σκάσω/πετάξω τα 35 ευρώ για τον μετατροπέα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...