Sadako Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Πήρα χτες ένα DVD (silvercrest KH-6508).. Σχετικά καλά τα πράγματα, με κάποια προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε με άλλους "ομοιοπαθείς" εδώ πέρα, αλλα προς το παρόν άλλο με απασχολεί.. Πήγα να το βάλω σε κάποια απο τις 2 μεγάλες τηλεοράσεις που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά και οι 2 αρχαίες (μιλάμε για 20ετείας), η μία δεν το συζητώ, έχει μόνο βύσμα για την κεραία, η άλλη είδα έχει 3-4 "περίεργα" βύσματα. Προς το παρόν το DVD το έχω βάλει σε μια 14άρα που έχει scart (ευτυχώς έχουν scart και οι 2 14άρες που έχουμε), αλλά σκέφτηκα μήηηηηπως και μπορώ να το χώσω και στην μία μεγάλη τηλεόραση, γιατί είδα στο manual του DVD, ότι έχει και άλλους τρόπους σύνδεσης εκτός απο το scart. Συγκεκριμένα λέει για σύνδεση μέσω s-video ή μέσω composite video.. Η τηλεόραση (μιλάμε για ιστορική "ASA" 20ετείας), έχει απο πίσω τα εξής βύσματα: τα 2 κάτω, υποθέτω ότι είναι για στερεοφωνικό ήχο (δεν ξέρω πως θα συνδεόταν πάντως). Τα 2 πάνω δεξιά δεν ξέρω τι κάνουν. Ελπίζω να φαίνονται καλά τι είδους είναι, πολύ δύσκολα μπόρεσα να βγάλω φώτο με τη ψηφιακή, είναι σε πολύ άβολο σημείο η τηλεόραση.. Επειδή λέει αυτό το VCR, λέω μήηηηπως μπορεί να παιχτεί τίποτα, με καλώδιο να γίνει μια κάποια σύνδεση (φυσικά λίγο πιο πάνω υπάρχει και το βύσμα για την κεραία, δεν φαίνεται εδώ).. Αν υπάρχει περίπτωση αυτό το VCR να έχει καμιά σχέση με s-video ή composite, πείτε μου για διευκρινήσεις για τα βύσματα του DVD..
denexo Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Θα πας σε κατάστημα με ηλεκτρονικά, και θα ζητήσεις μετατροπέα από scart (που έχει το DVD player) σε βύσμα σαν αυτό της κεραίας. Το έχει κάνει ένας φίλος μου και δουλεύει τέλεια.
sleepless9 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TI arxegones ypodoxes einai autes!!! Xronia eixa na dw tetoio prama. As sovareutoume... Logika, to dvd sou dinei scart, RCA kai s-video. Auto pou deixnei h eikona mou 8ymizei kati palia stereofonika me xontra kalodia kai nomizw oti thn teleutaia fora pou phga sta ilektrologika phre to mati mou kati kalodia pou empainan se tetoies tripes (xmm..... ypodoxes h8ela na pw). Isws kai na yparxei kapoios metatropeas. Alla as apanthsei kai kapoios pou na kserei
Sadako Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 χμμμ.. Εννοείς αντάπτορα που να μπαινει σε βύσμα scart και απο την άλλη να έχει βύσμα κεραίας? Ένα όμως? Ή δύο? Γιατί αν θέλω μετά να το κάνω σύνδεση "χιαστί" όπως παλιά με το βίντεο, δηλαδή ένα καλώδιο κεραίας απο την κεραία στον τοίχο προς στο DVD, και άλλο ένα απο το DVD στην τηλεόραση. Έτσι εννοείς? Ή κάθε φορά που θέλω να βλέπω DVD να βγάζω το καλώδιο της κεραίας απο τον τοίχο και να το χώνω στον αντάπτορα του DVD?? Τα βύσματα που φαίνονται στην εικόνα δε σου λένε τίποτα? και μιλάω για τα 2 πάνω στη δεξιά στήλη..
Sadako Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 @sleepless9 :lol: :lol: Αφού το είπα ρε ότι η τηλεόραση είναι αρχαία. Αφού η αντιπροσωπεία έχει χρόοοονια που έχει κλείσει. Είχε χαλάσει, και δε βρίσκαμε ανταλακτικά Κάποια στιγμή σύντομα θα πάρουμε τηλεόραση μεγάλη για το σαλόνι (αν και έχουμε τώρα 4 στο σπίτι, 5 μαζί με το TV tuner στο pc μου), αλλά μέχρι τότε είπα μήπως κάνω τη δουλειά μου με αυτό το απολίθωμα Ναι, τέτοια δίνει το DVD. Λέω κάποιος που αναγνωρίζει τα βύσματα, μήπως μπορεί να συνδεθεί με κάποιον αντάπτορα με s-video ή composite θύρα του DVD
sleepless9 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 @sleepless9 :lol: :lol: Αφού το είπα ρε ότι η τηλεόραση είναι αρχαία. Αφού η αντιπροσωπεία έχει χρόοοονια που έχει κλείσει. Είχε χαλάσει' date=' και δε βρίσκαμε ανταλακτικά Κάποια στιγμή σύντομα θα πάρουμε τηλεόραση μεγάλη για το σαλόνι (αν και έχουμε τώρα 4 στο σπίτι, 5 μαζί με το TV tuner στο pc μου), αλλά μέχρι τότε είπα μήπως κάνω τη δουλειά μου με αυτό το απολίθωμα Ναι, τέτοια δίνει το DVD. Λέω κάποιος που αναγνωρίζει τα βύσματα, μήπως μπορεί να συνδεθεί με κάποιον αντάπτορα με s-video ή composite θύρα του DVD[/quote'] Nai re katalava! Apla gelasa poly me thn eikona kai den mporousa na mh grapsw tpt! Exw dei thleoraseis kai thleoraseis alla tetoio deinosavro....proth fora. Lathos, exw mia sto saloni ths giagias mou pou den exei kan thlekontrol, oute apo8hkevei kanalia, einai aspromavrh kai vazeis ekeinh thn wra syxnothta kai vlepeis. XAXA! Se kerdisa, exw pio palia! Les na prospa8hsw kai gw na valw to dvd player? Anyway, pistevw oti to kalodio/adaptoras pou zhtas yparxei alla oute egw 8ymamai dystyxws pws lene autes tis ypodoxes.
k_w_t Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Υπαρχει σε καταστηματα ηλεκτρονικων και λεγετε scart to RF converter Το μονο που θα πρεπει να ρυθμισεις αν το βαλεις πανω στο βιντεο ειναι η συχνοτιτα γιατι συνηθως και το βιντεο και το converter βγαζουν σημα στο 36 UHF αλλα κοιτα το βιντεο απο πισω πρεπει να εχει κατι σαν βιδιτσα που να σου επιτρεπει να αλλαζεις την συχνοτητα (απεφυγε την 33 και την 38 ειναι η ΕΤ3 και ο ΑΝΤ1)
Sadako Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Να ρωτήσω πάλι. Είναι αντάπτορας που μπαίνει απο τη μία στο scart του DVD, και απο την άλλη τη βγάζει? 1 μόνο βύσμα κεραίας? Γιατί σε αυτή την περίπτωση πως θα γίνει η συνδεσμολογία? Ή βγάζει 2 βύσματα RF, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, ούτως ώστε να τραβήξω ένα καλώδιο απο την κεραία του τοίχου στον αντάπτορα κι ένα ακόμα καλώδιο απο τον αντάπτορα στην τηλεόραση?? Δε θα παρεμβάλω και βίντεο.. Μόνο το DVD θα είναι πάνω.. Και εδώ Θεσσαλονίκη είναι αλλιώς. 32 ο ΑΝΤ1, και 33 αν δεν κάνω λάθος ένα τοπικό κανλαί. Βασικά κι αυτό σκεφτόμουν. Πως θα μπει μόνο του σε μια στάνταρ συχνότητα? Γιατί με το scart απομονώνονταν. Αλλά αυτό, δεν έχει καν να διαλέξεις σε ποια συχνότητα θα εκπέμπει. αν τη διαλέγει μόνο του αυθαίρετα, δεν αποκλείεται να πέφτει πάνω σε καμιά άλλη και να παρεμβάλεται το σήμα.. σωστά??
denexo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Ο μετατροπέας αυτός έχει και υποδοχή για την κεραία. Άρα χρειάζεσαι ένα μόνο μετατροπέα και είσαι άρχοντας. Όσον αφορά την συχνότητα που ενέφερε ο k_w_t, αυτό που είδα εγώ είχε επιλογέα για 2 συχνότητες προς αποφυγή προβλήματων με μπέρδεμα στις συχνότητες (νομίζω το κλασσικό 36 και το 45).
Sadako Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 χμμ.. Εδώ στο 45 είναι ο ALPHA. Στο 36 δεν έχει κανάλι, δεν ξέρω αν είναι όμως εντελώς καθαρή η συχνότητα.. Κατάλαβα πάντως τι παίζει, θα πάω αύριο να δω τι μπορώ να βρω..
REDBOUL Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Mhn toys akoys ola ayta einai polieksoda. To sygkekrimeno kalwdio yparxei kai to exw egw,(to xrisimopoiw se ena radio ksilino apo germania 50 xronwn,mpainei sthn thyra kai bgazei 3-4 eksodoys rca,kanei merika eyrw.
status Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 ean paris enan psifiako metatropea den exeis provlhma etsi to exw kanei me to tv out tis kartas grafikon mou me mia arxaia tv sto domatio mou.. (mono RF exei) k douleuei mia xara
Sadako Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 @REDBOUL Ναι, αλλά δε μου λες συγκεκριμένα ΤΙ καλώδιο υπάρχει, σε ΠΟΙΑ θύρα μπαίνει απο αυτές που φαίνονται στη φώτο, να ξέρω τι να ζητήσω.. Αν ήξερες και το όνομα του βύσματος, θα με έσωνες. Γιατί αλλιώς, θα πρέπει να εκτυπώσω την φώτο και να την πάω στο μαγαζί.. @status Εννοείς το scart to rf converter που είπαν και οι άλλοι??
japetus Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Απο το μεσαίο βυσμα στα δεξια, μπορείς να πάρεις RCA. Είχα πάρει εναν ανταπτορα για μια δικια μου τηλεοραση πο ειχε τετοιο βυσμα πριν απο παρα πολυ καιρο (10 χρόνια απο τον Κατουμα. Αν ρωτησεις οποιοδήποτε ηλεκτρονικο που επισκευαζει (παλιες) τηλεορασεις θα σου εξηγησει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.