Luxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 δλδ απαραιτητη ειναι η ψυξη; πχ εδω και 5 χρονια που δεν εχω, γιατι δεν μου παρουσιαστηκε καποιο προβλημα; και τι να κανω τελικα; να χαρισω σε κανα φιλο μου τον εναν 40αρη και να εχω δισκους ή να κανω κανα κολπο για να εχω 3 δισκους; το προβλημα ειναι οτι απο usb θυρες εχω φουλαρει!! αφου αναγκαζομαι να εναλασσω συσκευες πια! εχω και μια usb συσκευη που προσφερει αλλες 4 θυρες!! αλλα υπαρχει και καποιο αλλο προβλημα. και οι 2 δισκοι που εχω τωρα ειναι εντελως γεματοι. συνολικος αδειος χωρους που υπαρχει και στους 2 ειναι κατω απο 1 gb.. οποτε δεν ξερω πως θα μεταφερω τα δεδομενα απο τον εναν 40αρη στον καινουριο δισκο.
Bigi444444 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Φυσικά και δεν είναι υποχρεωτική η ψύξη.Αλλά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν κιόλας.Επειδή μειώνει τη θερμοκρασία λειτουργίας του δίσκου, μειώνει και τη φυσική φθορά του.Αλλά γι' αυτό σου λέω αν δεν πολυψήνεσαι, δώσε λίγα λεφτά και το πολύ πολύ αν δεν μείνεις και ιδιαίτερα ευχαριστημένος δε θα 'χεις χάσει και πολλά. Τώρα στο θέμα με το πως θα τα συνδέσεις και τι θα πάρεις: θα συμφωνήσω με τον Shineboy.Θα έλεγα να βάλεις έναν sata controller και να πάρεις έναν sata δίσκο.Έτσι δε θα χάσεις ούτε συσκευές ανάγνωσης ούτε και κάποιον παλιό σκληρό.
mp3GR Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 δλδ απαραιτητη ειναι η ψυξη; πχ εδω και 5 χρονια που δεν εχω, γιατι δεν μου παρουσιαστηκε καποιο προβλημα; E θα λεγα εχουν αλλαξει μαλλον τα πραγματα μεσα σε 5 χρονια! και τι να κανω τελικα; να χαρισω σε κανα φιλο μου τον εναν 40αρη και να εχω δισκους ή να κανω κανα κολπο για να εχω 3 δισκους; το προβλημα ειναι οτι απο usb θυρες εχω φουλαρει!! αφου αναγκαζομαι να εναλασσω συσκευες πια! εχω και μια usb συσκευη που προσφερει αλλες 4 θυρες!! αλλα υπαρχει και καποιο αλλο προβλημα. και οι 2 δισκοι που εχω τωρα ειναι εντελως γεματοι. συνολικος αδειος χωρους που υπαρχει και στους 2 ειναι κατω απο 1 gb.. οποτε δεν ξερω πως θα μεταφερω τα δεδομενα απο τον εναν 40αρη στον καινουριο δισκο. Τελικα θα ασχοληθεις με το ιδιο pc για αλλα 5 χρονια? Προτεινω να δεις τις αναγκες σου σε χρονικο οριζοντα πρωτα..
Luxx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2005 σπιτι θα μεινω αλλους 7 μηνες και μετα παω αστυνομια οποτε και θα παρω laptop. οπως καταλαβαινετε ο υπολογιστης αυτος θα μεινει σπιτι και ετσι δεν θα με ενδιαφερε sata δισκος. αλλα επειδη την δευτερα θα κατεβω θεσσαλονικη, μπορει καποιος να μου προτεινει συγκεκριμενο μοντελο απο 200 μεχρι 250 GB για να αγορασω; και πως θα γινει η μεταφορα, εφοσον και οι 2 δισκοι μου ειναι γεματοι; και λεγοντας εξωτερικο κουτι τι ακριβως εννοειτε; ακομα ενα tower, αλλα πιο μικρο; δλδ και αλλα καλωδια και επιπλεον τροφοδοτικο; τα εχω χαμενα!!
Luxx Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 οριστε και μια φωτογραφια.. ενα πραμα δεν καταλαβαινω.. πως γινεται να βγαλω ενα rom και να μπει εκει μεσα ο δισκος; οι δισκοι δεν μπαινουν μονο κατω; ( οπως και οι 2 που εχω. ) και κατι ακομα. εχω 2 dvd roms. το ενα στο πρωτο slot και το αλλο στο τριτο. στο δευτερο μπορω να βαλω ακομα ενα ή οχι;
Luxx Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 για να βαλω serial ata δισκω ο controller ποσο κανει και πως το συνδεω; μπορει καποιος να δωσει Link με φωτογραφιες; ποιες οι διαφορες των ide/serial ata; ποιος απο τους 3 παρακατω σκληρους δισκους ειναι ο καλυτερος; ( υποθετω ο τριτος.. ) http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=825&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=184162&Merchant_Id=1&sts_cid=3 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=825&Nav_Section_Id=21&Catalog_Id=1&Product_Id=252236&Merchant_Id=1&sts_cid=3 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=984&Product_Id=279301
szaf Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 οριστε και μια φωτογραφια.. ενα πραμα δεν καταλαβαινω.. πως γινεται να βγαλω ενα rom και να μπει εκει μεσα ο δισκος; οι δισκοι δεν μπαινουν μονο κατω; ( οπως και οι 2 που εχω. ) και κατι ακομα. εχω 2 dvd roms. το ενα στο πρωτο slot και το αλλο στο τριτο. στο δευτερο μπορω να βαλω ακομα ενα ή οχι; Απο κάτω θα μπει ο σκληρός, απλώς θα βγάλεις το dvd rom για να αδειάσει θέση στη μητρική. Μπορέις να βάλεις στο δεύτερο, αλλά δεν θα έχεις υποδοχή στην μητρική για να το συνδέσεις. Εκτός βέβαια αν πάρεις κάποιον controller, είτε ide είτε sata, που θα πάει σε κάποια pci. Εγώ πάντως αν έπαιρνα τώρα σκληρό θα έπαιρνα αυτόν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301560 . Το καλύτερο value for money πιστεύω.
Luxx Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 αυτο τι ειναι : Average Sustained Transfer Rate; τωρα καταλαβα.. δλδ ανεξαρτητα απο τις ποσες θεσεις υπαρχουν η μητρικη αναγνωριζει μονο 4 ( +1 η δισκετα; ). σωστα; που θα πάει σε κάποια pciαυτο τι ακριβως ειναι; η motherboard μου δεν ειναι pci express.
szaf Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 αυτο τι ειναι : Average Sustained Transfer Rate; τωρα καταλαβα.. δλδ ανεξαρτητα απο τις ποσες θεσεις υπαρχουν η μητρικη αναγνωριζει μονο 4 ( +1 η δισκετα; ). σωστα; αυτο τι ακριβως ειναι; η motherboard μου δεν ειναι pci express. Από την στιγμή που δεν έχεις sata, ναι, μόνο 4 συσκευές μπορείς να συνδέσεις πάνω στην μητρική. Εκτός αν χρησιμοποιήσεις κάποιον controller. Δεν έχει σχέση αυτό. Οι pci είναι αυτές: http://www.sweclockers.com/html/recension/epox_8kta3/big/pci.jpg
Luxx Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2005 οι Pci ειναι για sata δισκους; για ide δισκους υπαρχει αλλος controller; και για το εξωτερικο κουτι που ειπωθηκε, πως ακριβως ειναι;
Luxx Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2005 μαλλον για εξωτερικο κουτι θα παω. αλλα μπορει καποιος να μου πει τις τιμες πανω-κατω; ισως καποιο link με photos; και τελος, μηπως θα υπαρξει προβλημα ασυμβατοτητας;
alias4me Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 πάρτο ρε μάγκα το κουτάκι και μη το ζορίζεις το θέμα, μπες στο πλαίσιο ή σε κάνα άλλο κατάστημα και δες για δίσκους και κουτιά με usb, κάθεσε εκεί και ασχολήσε τόση ώρα μεταξύ μιας μέτριας λύσης, ή μιας λίγο πιο μέτριας, ή μιας μέτριας μεν αλλά λίγοτερο μέτριας από τη πρώτη, για έναν υπολογιστή που έχεις εδώ και πέντε χρόνια, δε το πετάς όπως είναι το μηχάνημα να πάρεις με τριακόσια ευρουλάκια ένα κλάσεις καλύτερο, δώρο χριστουγέννων δε πήρες ή είσαι μαθητής ή φοιτητής, που και πάλι κάποιο δώρο από το συγγενολόι θα το πήρες; Και να σκεφτεί κανείς ότι όλη αυτή η φασαρία και η μανούρα γίνεται για να έχεις χώρο να κλέβεις τη πνευματική εργασία και το κόπο των άλλον, αυτό είναι ξεφτίλα. Εν πάση περιπτώση, εγώ εδώ γράφω γιατί είπε ένας φίλος για cooling σκληρών δίσκων, και θέλω να τον ρωτήσω, αυτό τώρα χρειάζεται ή είναι για κολλημένους; Δηλαδή από τις εκατό πιθανότητες να πάθει ζημιά ο δίσκος σου, πόσο τις εκατό μειώνεται με ένα κούλερ αν το ξέρει, γιατί αν είναι το ποσοστό απειροελάχιστο τότε -προφανώς- δεν αξίζει, αν θέλει να μου το πει με στοιχεία. Και ένας άλλος φίλος ο mp3gr είπε ότι "E θα λεγα εχουν αλλαξει μαλλον τα πραγματα μεσα σε 5 χρονια", αυτό φίλε το πες για να πετάξεις έτσι κάτι ή όντως έχει αλλάξει η τεχνολογία των σκληρών που απαιτούν κούλερ, τι ακριβώς δηλαδή έχει αλλάξει. Ευχαριστώ, και χρόνια πολλά. Ζανέτος.
Luxx Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2005 δλδ παιδες αν αποσυνδεσω το ενα drive θα μπορω να εχω 3 δισκους; αν ναι, τοτε ειμαι μια χαρα.. * ο υπολογιστης μου ειναι στα 2Ghz και 768mbs ram. δεν πιστευω με 300 ευρω να μπορω να αγορασω κλασης καλυτερο, οπως ειπωθηκε.. *
polaki Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 και πως θα γινει η μεταφορα' date=' εφοσον και οι 2 δισκοι μου ειναι γεματοι; και λεγοντας εξωτερικο κουτι τι ακριβως εννοειτε; ακομα ενα tower, αλλα πιο μικρο; δλδ και αλλα καλωδια και επιπλεον τροφοδοτικο; τα εχω χαμενα!![/quote'] Φίλε όντως τα έχεις ΕΝΤΕΛΩΣ χαμένα... Δεν θα κριτικάρω τίποτα, απλά χρειάζεσαι λίγο διάβασμα... Και λίγη κοινη λογική... Η μεταφορά δεν βλέπω που μπερδέυεσαι, τί σχέση έχει οτι δεν έχεις χώρο..? Αν αποφάσισες να δώσεις τον μικρο σε κάνα γνωστό σου, τα πράγματα ειναι υπερβολικά απλά. Ξηλωσε το ενα CD/DVD rom και βάλε 3 δίσκους.. αντέγραψε όλα τα δεδομένα του μικρού στον καινούριο, βάλε το CD/DVD rom στη θέση του και βγάλε τον παλιό (μικρό) δίσκο απτο συστημα και στη θέση του βάλε τον μεγάλο... Τόσο δύσκολο πλέον...?
polaki Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2005 ΥΓ: Μη δινεις σημασία στον από πάνω, έφαγε ban προφανως επειδή ήταν ερριστικός. Αφού θες να πάρεις λάπτοπ αργότερα, η γνώμη μου είναι πάρε εναν δίσκο και βάλτον σε εξωτερικό κουτί ώστε να μπορείς αυριο μεθαυριο να τον μεταφέρεις και με το λάπτοπ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.