Luxx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Επειδη εβαλα DSL και κατεβαζω πολυ πραμα, θα ηθελα να αγορασω ενα σκληρο δισκο, αλλα δεν ξερω ποιον. γυρω στα 150-200 GB μου φαινεται μια χαρα.. και μια ερωτηση. τωρα εχω δυο σκληρους δισκους και 2 drives. να βγαλω τον ενα δισκο για να βαλω τον καινουριο ή να βγαλω το ενα drive για να βαλω και τριτο δισκο; οι δυο δισκοι που εχω ειναι απο 40 GB ο καθενας. απο τα δυο drive, το ενα ειναι DVD Drive και το αλλο DVD R-Drive. Τι να κανω;
freskas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Εχεις SATA στη Μοbo ή μονο τις EIDE θυρες? Χωρις SATA αναγκαστηκα πρεπει να βγαλεις καποιο απο τους δισκους/drives για ν'ανοιξεις χωρο για τον καινουργιο. Tι να παρεις, εξαρταται κ΄απο τις θυρες που εχεις παλι, μερικα μοντελα βγαινουν μονο σε sata πλεον. Ισως χρειαστει να κοιταξεις κ' το θεμα τις τροφοδοσιας, ριξε 1 ματια -> http://www.extreme.outervision.com/index.jsp.
Luxx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 δεν εχω sata. δλδ δεν μπορω να εχω 3 δισκους ταυτοχρονα;
freskas Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Αρα κοιτας καπου εδω κ΄εδω. -Μονο αν αποσυνδεσεις 1 απο τα drives σου. (αν κ' το dvd-rw μονο του για reader δεν ξερω ποσο θ'αντεξει. καλλητερα -40GB ή βρες εξωτερικο κουτι κ' συνδεσε τον μεσω usb) Aπο μαρκες: Σε σχεση ποιοτητας Segeate>=Western Digital>=Μaxtor Δηλαδη πανω-κατω ιδια ολα με μικρες διαφορες. Οι τιμες ακολουθουν την ιδια λογικη (αριστερα η ακριβοτερη). Οτι κ' να βαλεις παντως, φροντισε την ψυξη του για να μην εχεις προβληματα αμεσα. EDIT: Η Maxtor εχει 1+ τα 16mb cache σε σχεση των 8mb των αλλων εταιριων. Αλλα θελει πολυ προσοχη με τη ζεστη ο Maxtor-ανεμιστηρα!
Shineboy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ στη θέση σου θα έκανα ένα από τα 3 παρακάτω με σειρά προτίμησης: Είτε 1) θα έπαιρνα έναν sata pci controller και έναν καινούργιο sata σκληρό είτε 2) Θα έπαιρνα έναν pci ide controller (κατά προτίμηση raid) για να βάλω τους δίσκους εκεί και θα υπήρχε έτσι χώρος και για έναν καινούργιο ide δίσκο στον ενσωματομένο στην μητρική είτε 3) θα έπαιρνα ένα εξωτερικό κουτί για να βάλω εκεί τον ένα από τους παλιούς δίσκους Όσο για χωρητικότητα, τουλάχιστον 200άρης συμφέρει, αν όχι 250άρης, διαλέγεις και πέρνεις...
Luxx Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 δλδ θελει να αγορασω και ανεμιστηρακι για τον σκληρο δισκο;
freskas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Πρεπει οσο μπορεις να κρατας το δισκο σε χαμηλες θερμοκρασιες (>40) κ' για αν γινει αυτο θελει ανεμιστηρι .
spirosta Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Το καλύτερο value of money είναι νομίζω τα 250GB.
Luxx Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 το ανεμιστηρακι θα ειναι καποιο απλο ανεμιστηρακι ή πουλαει ειδικα ανεμιστηρια για σκληρους δισκους; και που θα το βαλω;
spirosta Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μην ξεχνάμε και την 5ετή εγγύηση των seagate.
freskas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μπορεις με 1 απλο, να το τοποθετησεις μπροστα απο το δισκο σου (αναλογα με το κουτι σου, μπορει να θελει κ' πατεντα) ωστε να φυσαει κρυο αερα προς το δισκο. Ή να παρεις 1 ψυκτρα που ειναι για δισκους (+ ποιο ακριβο) κ' ειναι ειτε παθητικη ειτε με αερα. Συνηθως αυτες τις θηκες(μεσα τους ο δισκος) τις βαζεις στις θεσεις 5 1/4 τω drives.
Luxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 3) θα έπαιρνα ένα εξωτερικό κουτί για να βάλω εκεί τον ένα από τους παλιούς δίσκουςπου πουλανε, ποσο κανουν; συνδεεται με usb στον υπολογιστη; η ταχυτητα μηπως θα μειωθει; ρωταω, επειδη λες να βαλω εκει εναν απο τους παλιους τους δισκους..
Bigi444444 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Luxx, σύστημα ψύξης σκληρού μπορείς να βρεις ακόμα και με 5-6 ευρώ.Αυτά που είναι δύο μικρά ανεμιστηράκια σε ένα σιδερένιο πλαίσιο.Μια χαρά δουλειά κάνουνε.Προσωπικά δεν αξίζει νομίζω να δώσεις τόσα λεφτά για τα μπαούλα. Εγώ έχω ένα τέτοιο (το πρώτο για την ακρίβεια) και έναν 160ρη maxtor και αυτή τη στιγμή που σου μιλάω ο δίσκος έχει 23 βαθμούς με μέγιστη 24 και ελάχιστη 22 εδώ και κάποιες ώρες που δουλεύει!Δεν αξίζει νομίζω λοιπόν να δώσεις 50 ευρώ για καλαμπούρι.
Luxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 και που μπαινει ολο αυτο; που μπορω να το βρω; και τι εννοεις οταν λες οτι θα δωσω 50? για καλαμπουρι; τι ειναι τα μπαουλα;
Bigi444444 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2005 Aυτά μπαίνουν ακριβώς κάτω από το σκληρό και βιδώνουν εκεί.Δες την εικόνα. Όταν λέω για μπαούλα εννοώ τα μεγάλα κουτιά που υπάρχουν για να βάζεις μέσα τους σκληρούς για να ψυχθούν. Τις φωτό τις έβαλα από checkmate πριν.Όχι ότι από εκεί πήρα το δικό μου, απλά θυμόμουνα ότι είχε φωτογραφίες τέτοιων συστημάτων ψύξης και τις βρήκα πολύ εύκολα για να στις δείξω.Αν πας στη σελίδα της και ψάξεις για hdd cooling θα τα δεις.Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα βρεις πάντως.Παντού υπάρχουν.Απλά ήθελα να σου πω πως με πολύ λίγα λεφτά μπορείς να φτιάξεις την ψύξη του δίσκου σου και δεν είναι ανάγκη να σκάσεις 50 ευρώ για να βλέπεις ηλεκτρονικά τη θερμοκρασία του!Αυτή τη διαφορά δώσ' τη για να πάρεις 50 γκιγκα ακόμα. Αυτά! edit:αγκρρρρ!Παλεύω μια ώρα να μην εμφανίζεται η εικόνα, αλλά να πρέπει να την κλικάρω για να τη δω όπως στο προηγούμενο ποστ μου!Δεν έκανα κάτι διαφορετικό πριν, αλλά τώρα τη βγάζει πάντα έτσι!Μπορεί να μου πει κανείς πως το αλλάζω, αν γίνεται;Ή μήπως επειδή είναι μία εικόνα μόνο δε γίνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.