Captain_Darling Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Ο σκάνερ είναι παλιός και μάλιστα η εταιρία δεν υποστηρίζει πλεον ούτε drivers για XP, ωστόσο έχω βρει driver αλλά όχι επίσημους! O σκάνερ είναι ο Primax Colorado 9600 και δεν είναι USB!!! Δεν μπορώ να το μοιράσω στο δίκτυο (2 PC) όπως κάνω με τον printer! Δεν υπάρχει κάποιο εικονίδιο στο control panel στα scanner, και όταν παω να κάνω add φυσικά δεν υπάρχει στην λίστα με τους διαθέσιμους και μου ζητάει κάποιο inf αρχείο, αλλά δεν υπάρχει αυτό το αρχείο. Τι μπορέι να γίνει????? (αν γίνεται τίποτα)
madsc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δεν γνωρίζω αν θα δουλέψει για τον συγκεκριμένο αλλά μπορείς να δοκιμάσεις το εξής: Δεξί κλικ sharing... (από control panel) κ κάντο share στο δίκτυο σου από το pc που είναι φυσικά συνδεδεμένο. Στο απομακρυσμένο pc κάνε browse στο δίκτυο κ διπλό κλικ πάνω στο scanner. Εφόσον είσαι με ίδιο λειτουργικό κ στα 2 μηχανάκια θα κάνει αυτόματα install τα drivers. Μετά θα χρειαστείς μόνο κάποιο πρόγραμμα για σκανάρισμα. /sc
Captain_Darling Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 madsc Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου, όμως όπως έγραψα όταν πάω στο control panel στην ενότητα Scanners and Cameras δεν υπαρχει εικονηδιο για το σκάνερ και όταν πάω να κάνω Add Device τον σκάνερ μου και επιλεγω "Have Disk" και browse, εφόσον δεν υπάρχει στην λίστα των XP, τοτε μου ζητάει να ανοίξει κάποιο *.inf αρχείο... Να σημειώσω ότι στο σύστημα γενικά, πχ στο Start Menu, στο directory των Windows και στο φάκελο που έχουν γίνει install οι drivers δεν υπάρχει ούτε εκεί κάποιο εικονίδιο. δεν υπάρχει καν εικονίδιο για να ανοίγει ο σκάνερ ανεξάρτητα, μόνος του. Ανοιγει μόνο μέσω των προγραμμάτων που τον χρησιμοποιούν πχ photoshop, ABBY FR κτλ Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! ( τι ευγενικός που είμαι!!! )
tex439 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 otan sou zita to .inf arxio pigene kai epelekse to fakelo pou exis mesa tou drivers tous opious perases, i epelekse kateuthias to inf. arxio. logika prepi na to exi mesa stous drivers pou katevases gia XP
costas ioannoy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2005 Εχω το ιδιο scanner που βρηκες drivers για xp;
Captain_Darling Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 tex439 otan sou zita to .inf arxio pigene kai epelekse to fakelo pou exis mesa tou drivers tous opious perases, i epelekse kateuthias to inf. arxio. logika prepi na to exi mesa stous drivers pou katevases gia XP Όπως είπα στον φάκελο που εγκθιστά τους οδηγούς δεν υπάρχει inf αρχείο!!! Και το αρχείο που κατέβασα είναι exe και τρέχει αυτόματα.... costas ioannoy Εχω το ιδιο scanner που βρηκες drivers για xp; http://www.in4.pl/tmp/primax_xp_lpt.zip και δεν είναι οι μόναδικοί! Τελικά μάλλον δεν υπάρχει τρόπος, ε?
mak2000 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 το inf ειναι το βασικο αρχειο για να ορισουν τα ΧΡ (κι οχι μονο) τις παραμετρους της συσκευης... αληθεια γιατι τετοια επιμονη στο 9600?
Captain_Darling Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 το inf ειναι το βασικο αρχειο για να ορισουν τα ΧΡ (κι οχι μονο) τις παραμετρους της συσκευης... Ο σκάνερ δουλευει απλά δεν μπορώ να το ανοιξω ανεξαρτητα παρα μόνο μέσα απο τα προγράμματα.... αληθεια γιατι τετοια επιμονη στο 9600? Γιατί δεν έχω άλλον! κλαψ
Pink_Panther Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Prepei na vreis TWAIN driver gia na skanareis mesw diktyou.
mak2000 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 πολυ σωστο αυτο που αναφερει ο pink panther αλλα αν ξεκινησεις πειραματα με twain κανε καλυτερα ενα restore point γιατι μπορουν να σου τα κανουν μπαχαλο !
Captain_Darling Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Prepei na vreis TWAIN driver gia na skanareis mesw diktyou. Που????? Καμια ιδεα?
tex439 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 An den kano lathos exi merika programata pou entopizoune kai apothikevoune tous drivers pou exis perasmenous sto PC. Isos me auto mporesis na kanis kati.
deathlok Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Εχω το ιδιο scanner που βρηκες drivers για xp; kanoun oi drivers apo ta 2000. afou omos kaneis to exe aposibiresis se ena folder kai tous peraseis me to xeri. exei anaferthi edo i aoli diadikasia.(enoo sto forum psaxto to thema ligo)
red30 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 edit: ακυρο δεν γινεται αυτο που εγραψα, δεν εχεις USB ....
Captain_Darling Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 deathlokδεν βρήκα τίποτα στο forum για το πρόβλημα μου!!! Αν μπορείς να μου υποδείξεις κάτι συγκεκριμένο? Ευγνωμον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.