Προς το περιεχόμενο

silver crest dvd player KH6508/KH 6509

niorantis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία έχω αγοράσει το silver crest dvd player KH6508/KH 6509 απο lidl,

δεν υποστηρίζειμ ελληνικούς υπότιτλους για divn,xvid και ούτε το site της έχει.\

Επειδή είμαι καματακι ασχετος υπάρχει κάτι να κάνω ή θα πρέπει να περιμένω μέχρι να βγεί κάτι αν δεν υπάρχει ακόμα.Βοειθήστε αν μπορείτε.

Δημοσ.
Απο αυτά που διάβασα έκανα λακαμια???

Δεν κατάναβα θα βγει firmware η οχι ή κατι να κάνει δούλεια?

Δεν το βλεπω πολυ πιθανο...

Δημοσ.

@niorantis

Κι εγώ μαζί σου. Κι εγώ σήμερα το πήρα. Μας την είπαν με την αλλαγή του chip στα καλά καθούμενα. Τώρα κάθομαι και διαβάζω στα φόρα, μπας και βγει τίποτα..

Προσπαθώ να το δω πιο αισιόδοξα. Εγώ ούτως ή άλλως ότι ταινίες συμπιέζω τώρα, βάζω τους υπότιτλους καμμένους στο βίντεο (με τα καλά του και τα κακά του αυτό), γιατί είχα βαρεθεί να συγχρονίζω και να διορθώνω με το word ορθογραφικά ή άλλα λάθη στα διάφορα αρχεία υποτίτλων.. Ε τώρα σε αυτές που κατεβάζω, θα κοιτάζω να λύσω το πρόβλημα πριν τις κάψω σε δισκάκι..

Ας είναι αυτό το πρόβλημα. Ελπίζω για μεγαλύτερα προβλήματα (όπως αλλαγές με νεότερες εκδόσεις των codecs) να εδεήσουν να βγάλουν διορθωμένα firmware..

Δημοσ.

ελπίζω φίλτατε sadako να βγάλουν κάτι μελοντικά. Αν ακούσεις τίποτα πές και σε μας, να

μην κλαίω τα χρήματα που έδωσα. Του στηπού κάτι θα γίνει.Είμαι και σχετικά άχετος από αυτά,τέλος πάντων, το πολύ πολύ ότι έχω σε div,xvid να τα ξαναγράψω σε dvd movies.

Ξανά ενοικίαση ή θα να βρεθούν 500+ ταινίες.

Δημοσ.

Κι εγώ όσον αφορά επιτραπέζιες συσκευές mpeg4 άσχετος είμαι, και κάπως ξαφνικά βγήκε σήμερα το θέμα και το πήρα.. Θα ενημερώσω φυσικά αν μάθω τίποτα..

Δηλαδή εσύ όλες τις ταινίες που έχεις είναι με external subtitles?

Άσε που στο http://www.dvdstuff.gr υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για να κάνεις DVD με υπότιτλους απο τα DivX/XviD σου. Ίσως ο πιο απλός (βέβαια ίσως με όχι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα) είναι με το Ulead DVD Workshop. Σε αυτά είναι ειδήμονας ο zavlakas :)

Δημοσ.

δεν είναι κακό. θα το κατεβάσω.πάντως ευχαριστό και αν μάθεις τίποτα για το dvd με τους υπότιτλους στείλε να ξέρουμε.Το ίδιο θα κάνω και γω.

Δημοσ.

ναι με εξωτερικούς είναι οι ταινίες.πίκρα θα με βοήθαγε να έπαιζε (η μαλακία dvd που πείραμε) τους υπότιτλους.

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο τσιπακι ειναι μαλλον σχετικα νεο στην αγορα. Αν και εχει ξαναχρησιμοποιηθει (Yamada 6500), ακομη δεν υπαρχει υποστηριξη ελληνικων υποτιτλων σε srt, sub. Τωρα αν ασχοληθουν με αυτο καποια παλικαρια που κατα καιρους εχουν χακαρει firmware απο διαφορα τσιπακια (οχι μονο mtk) τοτε σιγουρα θα υπαρξει υποστηριξη. Αλλα για να γινει κατι τετοιο θελει να μαθευτει το τσιπακι και να βρεθει το original firmware. Κατι που δεν ειναι απιθανο τωρα που το κυκλοφορησε παντου το LIDL.

Μια κινηση που μπορει να γινει ειναι να στειλουμε email στην Silvercrest και να ζητησουμε firmware με υποστηριξη ελληνικων. Ουτως η αλλως πλεον αυτο το εφαρμοζουν ολο και περισσοτερα DVD/Divx-players οπως τελευταια η SONY. Και βεβαια, να τους ενημερωσουμε οτι θα εχουν μπολικες επιστροφες αν δεν υπαρχει υποστηριξη ελληνικων.

Μια αλλη κινηση ειναι να στειλουμε email στα παλικαρια που χακαρουν firmware. Οπως στον Gdion που ηταν μαλλον ο πρωτος που εφτιαξε patched firmware για το προηγουμενο Silvercrest μοντελο:

http://projects.gdion.biz/

ή

στον γνωστο και μη εξαιρετεο Mtz: http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&Itemid=4

Δημοσ.

Εντυπωσεις απο το KH-6508/09:

Καταρχας το KH-6508 ειναι ασημι, το KH-6509 ειναι ακριβως το ιδιο μοντελο σε μαυρο χρωμα.

Τωρα, συγκριτικα με το Yamada 6600 που εχει τσιπακι mediatek: Χοντρικα, ο,τι αρχειο παιζει το ενα παιχει και το αλλο. Εκτεταμενα τεστ δεν εχω κανει παντως.

Στα πλην του silvercrest:

1) Μη υποστηριξη ελληνικων

2) Το χειροτερο rewind/ffw που εχω δει ποτε, και σε Divx/Xvid αλλα ΚΑΙ σε DVD! απιστευτα ανακριβες (1 frame εδω το αλλο πολυ παραπερα) και αργο.

Στα συν:

1) Καλυτερη ποιοτητα εικονας αλλα και ηχου απο το Yamada. Και στα Divx/xvid (το mediatek σκοτωνει τα divx με μικρες αναλυσεις) αλλα και στα DVD.

Η εικονα ειναι απλα κρυσταλλο. Πολυ καθαρη, ευδιακριτες μορφες, ελαχιστα artifacts. Μπορω να πω οτι εχει απο την καλυτερη ποιοτητα εικονας που εχω δει μεχρι τωρα σε DVD player. Εξαιρω το Playstation 2 που παραμενει κορυφη σε αυτο τον τομεα.

2) Δε διαθετει απειρες λειτουργιες οπως τα mediatek, αλλα εχει ολες τις απαραιτητες, οπως τις ρυθμισεις για 5.1 ηχο, ακομη και Prologic (stereo expansion). Εχει επιπλεον και ρυθμιση αποστασης ηχειων. Τα απολυτως βασικα, που παντως σε πολλα players λειπουν.

3) Κατα το playback πατωντας display 2 φορες (1 φορα: time elapsed+time remaining) σου δειχνει ολες τις χρησιμες πληροφοριες: Αναλυση αρχειου, ποσα καναλια ηχου εχεις, τι framerate ειναι, με τι codec εγινε (divx 3.11, 5x, xvid) ποσα kbps ειναι. Στα DVD λεει επισης και ποσα Mbps τρεχουν καθε στιγμη.

4) Οχι μονο εχει 5.1 ενσωματομενο Dolby Decoder (κατι σπανιο πλεον) αλλα και 5.1 DTS! Οποτε χωρις εξωτερικο αποκωδικοποιητη, μπορει καποιος να απολαυσει πολυκαναλο ηχο παντως τυπου με ενα απλο σετ ηχειων και αναλογικη συνδεση.

5) Συμφωνα με τις προδιαγραφες του υποστηριζει Progressive Scan, DVD-Audio και τη format Nero Digital. Αυτα παντως δε μπορεσα να τα δοκιμασω στην πραξη.

6) Εχει secret menu το οποιο το κανει region free αλλα και macrovision free για οσους ακομα ενδιαφερονται. Ο συνδιασμος κουμπιων ειναι: Eject - 2 - 8 - 1 - 2. Μετα βαζετε το Region στο 9 και το Macrovision στο off. Τις αλλες 2 ρυθμισεις δε χρειαζεται να τις πειραξετε. Πατατε ξανα eject και τελειωσατε.

Αν εξαιρεσουμε τα 2 αρνητικα του τα οποια ενδεχομενως και να διορθωνονται σε μελλοντικο firmware update (αν υπαρξει κατι τετοιο), ειναι μια πολυ καλη αγορα δεδομενου οτι πλεον τα DVD players που κυκλοφορουν υστερουν κυριως στον τομεα των συνδεσεων. Δυστυχως μια ενδεχομενη αναβαθμιση του firmware φανταζει πολυ δυσκολη αυτη τη στιγμη μια που δεν ειναι τοσο διαδεδομενο το συγκεκριμενο τσιπ.

Δημοσ.

Κάποια σύντομα σχόλια κι απο μένα, όση αξία μπορεί να έχουν απο τη στιγμή που δεν έχω μέτρο σύγκρισης..

Η εικόνα μου φαίνεται αρκετά καλή, και στα DivX/XviD..

2 προβλήματα έχω δει. Με κάποιες δοκιμές που έκανα, σε κάποιες ταινίες mpeg4 παρατήρησα ασυγχρονισμό εικόνας/ήχου.. Σε άλλες περιπτώσεις μικρό, σε άλλες μεγαλύτερο. Θα κάνω περισσότερες δοκιμές μπας και βρω σε ποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις το κάνει. Αρχικά είπα μήπως φταίει το framerate, και μήπως παίζουν καλά μόνο ταινίες σε 25fps, να πω την αλήθεια σε παλαιότερες ταινίες που είχα απο νετ. Αλλά πέτυχα και σε τέτοια τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω αν είναι σύνηθες σε επιτραπέζια DivX players.

2. Όσον αφορά τους υπότιτλους, επειδή έτυχε να έχω σε κάποια παλιά ταινία μου τους αγγλικούς εξωτερικούς υπότιτλους καμμένους στο δισκάκι μαζί με την ταινία, είδα ότι τους βγάζει αρκετά κάτω στην οθόνη. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θέμα ρυθμίσεων της οθόνης της τηλεόρασης ή του player. Πάντως επειδή δοκίμασα, δεν διαβάζει idx/sub υπότιτλους. Γιατί έκαψα δοκιμαστικά σε ένα δισκάκι ένα επεισόδιο LOST μαζί με τα αρχεία idx και sub (με ακριβώς το ίδιο filename), και δεν τους αναγνώρισε καν σαν αρχείο υποτίτλων.. (btw, ΚΑΙ στο LOST παρατήρησα ένα μικρό ασυγχρονισμό εικόνας/ήχου)..

3. Παρατήρησα κάποια μικροκολλήματα, σε cf κάρτα απο ψηφιακή μηχανή που καμιά φορά έβγαζε παραμορφωμένη τη φώτο, συγκεκριμένα την έβγαζε στην κάτω αριστερή γωνία, και στα άλλα μέρη έβγαζε κάτι κουλά τετράγωνα. Και στο DVD που το συνέδεσα με scart με την TV, καμιά φορά, αν δεν έχω το AV κανάλι ταυτόχρονα, η εικόνα είναι παραμορφωμένη..

Πάντως αισιόδοξα μηνύματα απο τον gspock :)

Δημοσ.

Και κάτι άλλο. Μη γελάσετε, αλλά ο Gdion είναι έλληνας? Γιατί βλέπω κάποια ελληνικά links στο site του. Όχι τίποτα, να ξέρω αν του στείλω mail στα ελληνικά ή στα αγγλικά :)

Την ίδια απορία έχω και για τον Mtz..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...