Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Καλημέρα, Περίληψη προηγουμένων: Το παλιό ups [Mustek] και το παλιό pSu [Αntec 430], με αποχαιρέτησαν. Κατά πάσα πιθανότητα, το MuSTEK είχε προηγούμενα με το Antec, και το περίμενε στην γωνία... Νέο επεισόδιο: Αγόρασα το ChiefTec 550, και το παρακάτω UpS ΜgE. Παρουσιάζεται λοιπόν το εξής πρόβλημα. Όταν "ρίχνω" το ρεύμα, πέφτει και το pc, σαν να μην υπάρχει UpS. Mε κλειστό το ρεύμα, το UpS, έχει την δυνατότητα να ανοίξει το pc. Το LoAD του UpS [σύμφωνα με το software της MGE] είναι στο 28% με 32%. Το UpS Test [πάλι μέσω του software] είναι OK. Το UpS, δουλεύει σε άλλο pc, δλδ, μπορεί να το κρατήσει και μάλιστα μπορεί να κρατήσει με οθόνη CrT 19'. Έχω δοκιμάσει αλλαγή καλωδίων. Όλες τις εξόδους του UpS. Έχω λύσει το Pc μπας και υπάρχει πουθενά διαρροή και τραβάει πολλά VA και ρίχνει το UpS. Yπάρχει καμιά ιδέα...? Ευχαριστώ,
HamerZ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δοκίμασες να μην συνδέσεις το UPS με την σειριακή του; Στο παλιό μου Smart 1400 της APC, όσες φορές σύνδεσα και την σειριακή του δεν ξεκίναγε καν.
dpolal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Γειά σου Παναγιώτη... Δοκίμασε με το ups να ΜΗΝ είναι συνδεδεμένο και ελεγχόμενο από το πισί. Αφαίρεσε το καλώδιο (ΟΧΙ του ρεύματος, εννοείτε ) και κλείσε την εφαρμογή παρακολούθησης του. Μπορεί να μπερδεύεται και μόλις κόβεις το ρεύμα να κάνει αμέσως shutdown τον υπολογιστή. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό είναι αφού το ups λειτουργεί κανονικά σε άλλο πισί. Επίσης κοίτα και στην διαχείρηση ενέργειας στην οθόνη για το ups μήπως έχει δηλωθεί κάτι εκεί, μου είχε τύχει και αυτό κάποτε...
laskos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 mistiria provlimata eixa kai ego me to diko mou mge. alla mono se usb. kati den tou arese sto palio mou via kt400 m/b. otan to evala se seiriaki doulevei APSOGA. Kane to antitheto.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Παίδες, ευχαριστώ αλλά, δεν γίνεται τίποτα... Τα ίδια συμπτώματα παρουσιάζει. Να κάνω μια χαζή [αφού δεν έχω ιδέα από αυτά] ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση ο χρόνος απόκρισης του τροφοδοτικού μου, να είναι μικρότερος -σε απόλυτο αριθμό- από τον χρόνο απόκρισης του UpS?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Kρίνοντας απο το PSU,φοβάμαι πως το 600άρι δεν φτάνει.
spirosta Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Προτείνω να το πας πίσω ως ελλατωματικό και να πάρεις άλλο. Δεν έκανες καλή επιλογή UPS πάρε ένα 800άρι MGE ή APC (καλύτερα) και line interactive. Μάλλον το τωρινό κάποιο πρόβλημα έχει.
S2Katana Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Και εγω νομιζω πως χρειαζεσαι ενα MGE με περισσοτερα VA
_BASSstarlet_ Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Aν όντως δεν φτάνει το ups,είτε το πας πίσω και παίρνεις ένα μεγαλύτερο,είτε το κρατάς για το monitor και προσθέτεις και άλλο ένα για το tower.
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Παίδες, αν δεχτούμε οτι το UpS, δεν "φτάνει" γιατί τότε μπορεί να "ανοίξει" το pc χωρίς να είναι στο ρεύμα? Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά, τότε δεν "τραβάει" τα ζόρια του [ως πρός το ρεύμα] το PsU, άρα κατ' επέκταση και το UpS? YΓ Να επαναλάβω ότι, το UpS, δεν έχει πρόβλημα, αφού μπροστά μου, στο Service της InfoQuest, ο τεχνικός, το έβαλε πάνω σε άλλο pc, και δούλευε μια χαρά.
babis-x Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 μήπως η μπάρα του κλεισίματος είναι πολύ ψηλά
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Οκ, είναι προφανές οτι για κάποιο λόγο, είναι ανίκανο το UpS, να κρατήσει το Pc. Απλά, για την ιστορία και το γαμώτο του θέματος το ψάχνω. Τέλος πάντων, ποιά πρέπει να είναι η σχέση UpS/PsU, ώστε το UpS, να κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται? Ευχαριστώ,
Anexann Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2005 Το συγκεκριμένο UPS δεν το βρίσκω στο site της MGE. Πάντως σύμφωνα με το Πλαίσιο και δεδομένου ότι τα τεχνικά στοιχεία που αναφέρει είναι σωστά τότε το 600VA είναι πολύ μικρό για της απαιτήσεις σου. Πάντως για να είσαι σίγουρος των VA η εγκατάστασή σου απαιτεί δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα Amps που τραβάει το PSU του υπολογιστή σου. Πολλαπλασίασε αυτό με τα Volt του δικτύου (~220V) έχουμε στην Ελλάδα και άθροισε ό,τι συνδέεις πάνω στο UPS. Πες μας αν λύθηκε πάντως το πρόβλημα γιατί και εγώ είμαι στη διαδικασία έρευνας αγοράς για PC, laptop, ADSL router κυρίως.
gregdais Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2005 e oxi kai den ftanei to 600ari!!!exw to mge ellipse premium to 500 kai mou sikwnei 2 pc(500w+275w) kai mia tft othonoula aneta!!! den xrisimopoiw software, alla me exei sosei apeires fores apo nazia tis ΔΕΗ!
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2005 Νεότερο ανακοινωθέν από το μέτωπο αναφέρει ότι: Το UpS μετά από δοκιμές που έκανε ο Dark_Son20 αρνείται να αντέξει έστω και έναν σκληρό, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα δύο DVD Drives. Όταν συνδέσω έστω και έναν σκληρό, αρνείται να κρατήσει το PC. ΥΓ Πάντως εγώ παράγγειλα μπλε χρώμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.