stefanos_79 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2005 Καιρό τώρα ήθελα να καταφύγω στη φορητή λύση ενός σκληρού 2,5” .Αφού κοίταξα διάφορες συσκευές κατέληξα στη λύση του Western Digital 40GB ο οποίος θα έλεγα μου άρεσε και εμφανισιακά . Λοιπόν για να μην μακρηγορώ περνάω στο προκείμενο. Συσκευασία: 1. Western Digital 40GB 2. Καλώδιο Usb 2.0 Certified 3. Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης Tεχνικά Χαρακτηριστικά : 1. Χωρητικότητα 40Gb 2. Στροφές 5400 3. Βuffer 2mb 4. Χρόνος Αναζήτησης 12ms 5. Ρυθμός Μεταφοράς 480Mb/s - 480Mb/s 6. Βάρος 0,28 Κg 7. Διαστάσεις 140 x 89 x 21 mm Εντυπώσεις-Επισημάνσεις: Ο σκληρός έχει ένα περίβλημα από καουτσούκ για περισσότερη προστασία και απορρόφηση κραδασμών το οποίο πιστεύω ότι είναι ένα από τα θετικά του . Από ταχύτητες έμεινα ευχαριστημένος τόσο σε usb 2.0 όσο και σε usb 1.1 που τον δοκίμασα .Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα – κώλυμα κατά την μεταφορά δεδομένων όλα είναι μέσα στα αναμενόμενα χρονικά όρια και για τα 2 πρωτόκολλα επικοινωνίας .Είναι απόλυτα συμβατός με τα λειτουργικά Me/2000/Xp Mac Os 9.2.2 , X v10.1.5 ενώ για την περίπτωση των 98Se απαιτείται η εγκατάσταση οδηγών που όμως δεν υπάρχουν στην συσκευασία (απουσία cd) και παραπέμπετε ο χρήστης στο site της WD για να κατεβάσει τους ανάλογους .Τώρα πάνω στο θέμα της τροφοδοσίας έχω να παρατηρήσω τα εξής:Όπως προανέφερα ο δίσκος συνοδεύεται με ένα καλώδιο usb(κοντό).Το καλώδιο αυτό δεν είναι όμως με διπλό usb στη μια ακρη όπως έχουν σχεδόν όλα τα κουτιά για δίσκους usb 2,5.Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δισκος όταν τοποθετηθεί είτε σε hub χωρίς τροφοδοσία είτε με καλώδιο usb μεγαλύτερο των 22 ιντσων να μην μπορεί να λειτουργήσει .Η έλλειψη ενέργειας μπορείς να καλυφθεί με μια εξωτερική τροφοδοσία 5V, 1Α(έχει υποδοχή ο δίσκος) η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία .Εγώ χρησιμοποιώ πάντα το καλωδιάκι του και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα .Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του είναι εξαιρετικά αθόρυβος και δεν ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία παρά μόνο σε περιπτώσεις υψηλού φόρτου εργασίας ,σε κατάσταση αδράνειας είναι ψυχρός σαν να μην δουλεύει. Είναι ιδανικός για φορητούς υπολογιστές γιατί όπως αναφέρεται έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.Και μια τελευταία επισήμανση ,ο δίσκος είναι ήδη φορμαρισμένος απο την εταιρια σε σύστημα αρχείων Fat32 για να είναι συμβατος σε όλα τα λειτουργικα Τιμή αγοράς: ? 97 Πλαίσιο
worldcitizen Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2005 Εγώ έχω τον 60άρη, μέχρι στιγμής μια χαρά.. Έχει κάνει πολλά δρομολόγια γενικώς και δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα..
shadowman1480 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 2mb cache δεν είναι πολυ λίγο????????? σκέφτομαι να πάρω τον 300αρι όσοι τον χρησιμοποιήσατε σας αργεί????
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Χριστούγεννα είχαμε, όχι Ανάσταση Πριν 3-4 χρόνια καλά ήταν τα 2MB cache...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 3 χρόνια μετά...one man, one legend!
shadowman1480 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 και αυτή τη στιγμή οι νέοι τηε δίσκοι νομίζω 2mb έχουν... γι αυτό απορησα, δεν είναι πολύ λίγο??? μάλλον γι αυτό δεν το αναφέρουν στα περισσότερα eshops, επειδή δεν ειναι οτι καλύτερο μάλλον.... άρα να μην τον αγοράσω ε??
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Αν τον χρειάζεσαι, αγόρασέ τον. Μην ψάχνεις την cache. Εξωτερικός (usb) δίσκος είναι οπότε θα τον κόβει το usb interface.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 αυτοί οι δίσκοι είναι για το portability όχι για τις επιδόσεις
shadowman1480 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 η cache δεν αφορά την ταχυτητα μεταφοράς στο εσωτερικό του?? (όχι με τον έξω κόσμο μέσω της usb) γι αυτό ρώτησα αν κάποιος κάτοχος του μπορεί να καταθέσει την εμπειρία του, για τον αν είναι αργός ή όχι! αυτοί οι δίσκοι είναι για το portability όχι για τις επιδόσεις ναι σίγουρα, απλά μη σέρνεται κιόλας κ μου σπάει τα νεύρα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 ρε εδώ παίζει να είναι και στα 5400rpm, την cache θα κοιτάμε που είναι λιγότερο σημαντική?
shadowman1480 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 μισό λεπτό γιατι με βάλατε σε υποψίες... μήπως τελικά να πάρω χώρια 2,5αρι κ χώρια θήκη???
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Για τι χρήση τον θες; Μεταφορά μεγάλων (κυρίως) αρχείων μεταξύ υπολογιστών;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 έτσι και αλλίως η θήκη θα είναι με usb2.0 port έτσι? με αυτό το port Ο,ΤΙ δίσκο (ακόμα και Velociraptor 300gb) και να έχεις μέχρι 30-33mb/sec θα βλέπεις...
shadowman1480 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Για τι χρήση τον θες;Μεταφορά μεγάλων (κυρίως) αρχείων μεταξύ υπολογιστών; ναι για ταξίδια! έτσι και αλλίως η θήκη θα είναι με usb2.0 port έτσι? με αυτό το port Ο,ΤΙ δίσκο (ακόμα και Velociraptor 300gb) και να έχεις μέχρι 30-33mb/sec θα βλέπεις... ναι για usb 2 μιλάμε αξίζει το κόπο ο συγκεκριμένος?????????
antonl Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Επιμένω, πάρε έναν και μην το πολυζορίζεις από θέμα τεχνικών χαρακτηριστικών. Προσωπικά μόνο αξιοπιστία θα κοιτούσα αλλά επειδή ούτε εκεί πρόκειται να βγάλεις άκρη, θα παιρνα όποιον (επώνυμο) μου γυάλιζε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα