frou-frou Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Πρώτη μου Oθόνη Αcer 1988 μαζί με τον 8088 υπολογιστή της ίδιας εταιρείας. Τώρα έχω μια Sony 19 flat gpd G-400 από το 2000. Κανένα tft δεν φτάνει την απόδοση του. Δουλεύω στα 1280x1024 στα 100hz. Στα 1600x1200 βγάζει 87hz.Το ξέρω ότι στις tft δεν παίζουν ρόλο τα hz αλλά απλά αναφέρω το πόσο ξεκούραστα εργάζομαι.Το λέω γιατί δεν έχω ανάγκη την tft όταν δεν με προσφέρει κάτι που να είναι πολύ καλύτερο. Αντί αυτού χάλια μαύρο έχουν πολλές, backlight bleeding, ghosting φαινόμενα, καμμένα pixel, όχι τέλειες γωνίες θέασης, όχι τόσο καλά χρώματα, και χάλια scaling στις αλλαγές των αναλύσεων.Μόνο με την native έχεις καλά αποτελέσματα. Μακριά από μένα. Tι να λέμε τώρα για την συγκεκριμένη οθόνη. Εντελώς ξεκούραστη εργασία ακόμα και 6-8ωρα με την φανταστική trinitron τεχνολογία. Εγώ πιο πολύ ζαλιζόμουν με κάτι tft vx922 της viewsonic σε κάτι netcafe. Για τους σοβαρούς gamer ακόμα δεν έχει βγεί το τέλειο monitor με τέλειες γωνίες θέασης, μαύρο και ανύπακρτο ghosting. Ίσως η Oled τεχνολογία λύσει αυτά το πρόβλήματα από ότι έχω διαβάσει, αλλά ως το 2009 που θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.
kag3to Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Σύντομα σκεύτομαι να αλλάξω προς τέλη Αυγούστου. Τώρα έχω την: Philips 107 E5 CRT Δεν είναι και καλύ....αρκετά κουραστική και όχι και τόσο ποιωτική θα έλεγα.
frou-frou Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Περιττό να πώ ότι πάρα πολλές φορές είχα σκεφτεί να δώσω 450-500 ευρώ για tft oθόνη αλλά κάθε φορά άλλαζα γνώμη γιατί τα προβλημάτα δεν παύουν να υπάρχουν γενικά σε όλες. Αν βγεί οθόνη 22΄ με 178/178 γωνίες θέασης,τέλειο μαύρο και contrast, χωρίς backlight bleeding me τέλειο χρώμα και 2ms τότε θα το σκεφτώ. Έβλεπα κάτι tn panel και με πιάναν τα γέλια που κάποιοι δίνουν λεφτά και αγοράζουν αυτές τις μάπα οθόνες. Για πέταμα είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία. Για αυτό τις δίνουν τζάμπα τις 22αρες σήμερα.(250+ ευρώ) Και όλα τα κορόiδα τρέχουνε βέβαια νoμίζοντας ότι πήρανε κάτι το φοβερό. Αλλά αν δεν βγούνε κορυφαία panel από 10bit και πάνω χρώμα με 1-2ms δεν αλλάζω οθόνη.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Πόσο δίκιο έχεις.. Βέβαια το ξεσκίσαμε στο off topic,αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται,την πατήσαμε μερικοί ας την γλυτώσουν άλλοι.
REALZEUS Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Πρώτη μου Oθόνη Αcer 1988 μαζί με τον 8088 υπολογιστή της ίδιας εταιρείας. Τώρα έχω μια Sony 19 flat gpd G-400 από το 2000. Κανένα tft δεν φτάνει την απόδοση του. Δουλεύω στα 1280x1024 στα 100hz. Στα 1600x1200 βγάζει 87hz.Το ξέρω ότι στις tft δεν παίζουν ρόλο τα hz αλλά απλά αναφέρω το πόσο ξεκούραστα εργάζομαι.Το λέω γιατί δεν έχω ανάγκη την tft όταν δεν με προσφέρει κάτι που να είναι πολύ καλύτερο. Αντί αυτού χάλια μαύρο έχουν πολλές, backlight bleeding, ghosting φαινόμενα, καμμένα pixel, όχι τέλειες γωνίες θέασης, όχι τόσο καλά χρώματα, και χάλια scaling στις αλλαγές των αναλύσεων.Μόνο με την native έχεις καλά αποτελέσματα. Μακριά από μένα. Tι να λέμε τώρα για την συγκεκριμένη οθόνη. Εντελώς ξεκούραστη εργασία ακόμα και 6-8ωρα με την φανταστική trinitron τεχνολογία. Εγώ πιο πολύ ζαλιζόμουν με κάτι tft vx922 της viewsonic σε κάτι netcafe. Για τους σοβαρούς gamer ακόμα δεν έχει βγεί το τέλειο monitor με τέλειες γωνίες θέασης, μαύρο και ανύπακρτο ghosting. Ίσως η Oled τεχνολογία λύσει αυτά το πρόβλήματα από ότι έχω διαβάσει, αλλά ως το 2009 που θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Symfono apolyta. Omos min vasizesai stis OLED, tis SED prepei na perimeneis. Einai CRT pou logo tis texnologias apikonisis den xreiazontai makry solina gia tin desmi ilektronion. Poiotita CRT me diastaseis LCD dildi. To provlima einai oti tha argisoune kai i timi tous tha einai fotia.
FarCry Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Symfono apolyta. Omos min vasizesai stis OLED, tis SED prepei na perimeneis. Einai CRT pou logo tis texnologias apikonisis den xreiazontai makry solina gia tin desmi ilektronion. Poiotita CRT me diastaseis LCD dildi. To provlima einai oti tha argisoune kai i timi tous tha einai fotia. de nomizo na bgoun se 17aria. tha pane gia plasma megethos Opos to blepo to mellon gia to grafeio einai OLED kai gia to saloni SED. Giati oi OLED exoun problima megethous de tha ftasoun tis 55'' oute kai oi SED tis 17''. Ase pou oi OLED exoun kai mikrotero response time apo tis SED pou exoun 1ms OLEDs also have a faster response time than standard LCD screens. Whereas a standard LCD has around 10ms response time, an OLED can have less than 0.01ms response time Sony's 1,000,000:1 contrast ratio 27-inch OLED HDTV Poso eipes? Diabasa sosta? 1.000.000:1 contranst? AAAAAAaaaaaaaaaaa
frou-frou Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Καλά μην κάνουμε όνειρα τρελλά από τώρα. Ήδη 3 χρόνια διαβάζω και ακούω για την τεχνολογία ΟLED και τα φοβερά προσόντα της, ακόμα δεν έχω δεί όμως τίποτα χειροπιαστό παρά μόνο φωτογραφίες από το internet και από περιοδικά. Χρησιμοποιείται σε κινητά videocameres και ψηφιακές μηχανές προς το παρόν. Αυτά θα τα δούμε σε 2-3 χρόνια στα μέρη μας και δεν ξέρω σε τι τιμές. Αν βγούνε προσιτές Oled 22-24 wide για το γραφείο και θα είναι η πρώτη μου επιλογή.
alexzzz Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Δημοσ. 29 Μαΐου 2007 Ας επανέλθουμε τώρα όλοι μας όμως on topic. Ακόμα και εγώ με την χονδρική παρραγελεία κολλήριου
bujinkan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2007 LG 19'' LCD L1900R-BF BLACK http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168542 ειμαι στην κατηγορια κοροιδα που αγορασε οθονη με TN panel:mrgreen: βεβαια κριμα που δεν εχω χωρο για crt στο γραφειο μου και απο την αλλη λαλακια μου που δεν δινω 600 ευρω για να παρω οθονη eizo με pva panel:confused:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.